Joomla početna stranica

poruka: 8
|
čitano: 3.661
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Joomla početna stranica

Kad odem na stranicu pokaže mi ovo sa slike.

kad kliknem na joomla učita mi se stranica.

0 0 hvala 0
15 godina
Joomla početna stranica

provjeri di si smistija joomla folder na serveru. dakle ovo sta se nalazi u joomla folderu treba ic direktno u httpdocs ili www folder.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Joomla početna stranica

ovako to izgleda. joomla je nije instalirana ručno nego preko softaculous.  

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 14:40 (Harold).
15 godina
protjeran
Joomla početna stranica

Trebao si otpakirati jooml-u u public folder a ne u joomla folder. Zato nemaš početnu stranicu.

Instalirao si ju u joomla folder.

www.tvoja stranica.com/joomla ti je sad "početna".

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 14:42 (Buffer Overflow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Joomla početna stranica

Ovako:

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Joomla početna stranica

je. mogu li sad to obaviti ručno, prebaciti sadržaj iz foldera joomla u public ?

edit:

prebačeno. stranica radi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 15:04 (Harold).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ubacio sam joomline datoteke na server u zasebnu mapu,i sada bi trebao početi onu instalaciju? Kako da je pokrenem? trebam li premjestati joomlu u wwwroot? Hvala!
14 godina
neaktivan

Najbolje ti je ne smjestati joomlu u zasebne datoteke.

Ako i smjetis u zasebnu datoteku, onda objasni sistemu gdje se ona nalazi.

Recimo, klasika je da kada udjes u trgovinu mjesovitom robom da kada prodjes vrata dodjes u trgovinu. Ti si "trgovinu" stavio na neuobicajeno mjesto, dakle u neku zasebnu sobu, i sad kada kupac dodje u trgovinu dodje pred zid ili prazan prostor. Sada mu ti trebas staviti natpis: trgovina se nalati u hodniku prva vrata lijevo.

Tako i sa web-om, ti nisi joomlu stavio tamo gdje je deklarirano da se nalazi (trgovinu nisi stavio tamo gdje je neonska reklama sa natpisom "trgovina") nego nekamo drugamo. Zato trebas staviti informaticki ekvivalent natpisa u trgovini "trgovina se nalati u hodniku prva vrata lijevo" To se u informatici zove redirektnje i imas ga u CP-u. 99% danasnjih servera ima taj CP u kojem se to nalazi pa potazi. Ja ga ne koristim jer sam si napravila svoj vlastiti CP koji ispravljuje nedostatke CP-a koji koristi ostatak svijeta...

Sto ces, ima nas svakakvih ;)

Moj savjet tebi i svim buducim joomla korisnicima, instalirajte joomlu u "root" direktorij svog accounta a ne u poddirektorije i instaliravajte "rucno"  ne pomocu nekih deblnih skripti, fantstico-a i sl..

S time sami problemi od direktorija, do jaaaaaaaaaaaaako cesto kodne stranice itditditd

ako trea, napisem naputak kako to obaviti da se ne hebete poslije mjesecima po forumima zasto nemate čćšđž u joomli, ili ako ste pametni ne mjesecima nego tjednima, a nakon mjesec dana posaljete sve u krasan klinac....

svako dobro...

http://postica.net/ - Šalje besplatno elektronske čestitke
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice