Koristim ashampoo burning suite verzija 10 i medije DVD-DL traxdata 8.5GB double layer 8x.Pokušavam danima da snimim najobičniji image iso. file i na notebook-u i na desktop računaru i ne ide.Obično stane do polovine snimanja i onda prijavi grešku (mislim nešto da ima veze sa error media) tako nekako i samo stane tj izbaci DVD.Ovim sa upropastio svih 5 praznih DVD-DL.Zanima me šta može biti moguči problem,jer nemam takvih problema pri snimanju običnih DVD-ova.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
problem moze bit i u iso datoteci koju pokusavas snimit (jesi svo vrjeme pokusavo snimit taj iso ili pokuso nako za probu nes bezveze) btw upload sliku error-a ako imas volje za sjebat jos jedan dvd-dl
Koristim ashampoo burning suite verzija 10 i medije DVD-DL traxdata 8.5GB double layer 8x.Pokušavam danima da snimim najobičniji image iso. file i na notebook-u i na desktop računaru i ne ide.Obično stane do polovine snimanja i onda prijavi grešku (mislim nešto da ima veze sa error media) tako nekako i samo stane tj izbaci DVD.Ovim sa upropastio svih 5 praznih DVD-DL.Zanima me šta može biti moguči problem,jer nemam takvih problema pri snimanju običnih DVD-ova.
Kao prvo nije greška na dvd nego zasigurno file oštećena. Treba prvo vidjeti di je oštećen, a to možeš saznat sa 7-zip ili winrar i kad odabereš file i stisni test ili provjera da vidiš jel su file oštečeni. Ako jesu oštečeni i upravo to uzrokuje neuspješnost snimanja na DVD-u.
Nemam ih više.Da, cijelo vrijeme sam pokušao snimiti taj iso fajl,i ne ide.Ne vjerujem da je fajl problem.Mislim da je pisalo error media tako nesto,al nisam siguran.
Ma nije oštećen jer normalno ga mount-am sa poweriso,i radi sve normalno.
do dvd-a nije sigurno provo si ih 5, onda pokuso si na laptopu i desktopu iz cega zakljucujemo da nije problem u optickom sustavu ostaje nam samo file ili ashampoo
Sutra ću da testiram taj fajl,jer sam ga malopre prebacio na externi HDD.A ja sam napravio taj kao image sa jednog DVD-a preko poweriso ja mislim.
Jel ima neki program da daje simulaciju kao opciju za dual layer medije prije samog snimanja,jer ashampoo mi to ne daje kao mogučnost,samo daje za obične DVD-ove??
Sutra ću da testiram taj fajl,jer sam ga malopre prebacio na externi HDD.A ja sam napravio taj kao image sa jednog DVD-a preko poweriso ja mislim.
ako se utvrdi da je file ok provaj ga snimit eto sa poweriso
Ma samo ću da testiram fajl,nemaš više medija za snimanje niti planiram experimentisati sa time više.5 dvd-a mi je otišlo u zaborav i ne planiram više experimentisat.Mislim da sam probao sa poweriso davno ili je bio imgburn više se ne sjećam i desilo se isto.Dobro se sječćam da sam osim ashampoo probao još jedan program davno,jer taj mi fajl stoji ima par mjeseci na HDD,pošto ga ne uspijevam snimiti.
Jel ima neki program da daje simulaciju kao opciju za dual layer medije prije samog snimanja,jer ashampoo mi to ne daje kao mogučnost,samo daje za obične DVD-ove??
Koji OS koristiš? I ako je na win 7 tad on ima u sebi direct burn pa se on snimi, a ako je file iso tad na njega klikneš i ubaciš prazan cd/dvd i počne on snimit.
Reci mi kakve su file i dali je riječ programi, igre ili nešto treće.
Kao prvo nije greška na dvd nego zasigurno file oštećena. Treba prvo vidjeti di je oštećen, a to možeš saznat sa 7-zip ili winrar i kad odabereš file i stisni test ili provjera da vidiš jel su file oštečeni. Ako jesu oštečeni i upravo to uzrokuje neuspješnost snimanja na DVD-u.
Nemam opciju test,zatamnjena je,odnosno ne mogu da kliknem na nju :((
Ja mislim da ti je optički pogon neispravan.... kvar bi bio "prži sve osim DVD DL medija"
Jedino što mi još pada na pamet je update firmwarea, pa onda probat.
Si siguran da imaš DL drive?
A da updejtaš Ashampoo? Bio je to kod mene problem i uništeni dvd-i
Ma samo ću da testiram fajl,nemaš više medija za snimanje niti planiram experimentisati sa time više.5 dvd-a mi je otišlo u zaborav i ne planiram više experimentisat.Mislim da sam probao sa poweriso davno ili je bio imgburn više se ne sjećam i desilo se isto.Dobro se sječćam da sam osim ashampoo probao još jedan program davno,jer taj mi fajl stoji ima par mjeseci na HDD,pošto ga ne uspijevam snimiti.
Je li svih 5 DVD-ova bilo iste marke? Ako je možda su imali neku grešku.
Da,svih 5 su ista marka i da dual layer su.Ma nepada mi napamet da radi toga updejtujem firmware,sigurno nije do toga.Nekad ću probat u drugom programu i sa drugim medijima,pa vam javim.
Koju tačno verziju si imao?
ako već testiraš neki drugi software, daj priliku i http://cdburnerxp.se/help/Intro/cdburnerxp koristim ga već godinama i fenomenalan je. I da, ima "simulate before burning" ili sl. opciju, te čak i brzine podešavati možeš, a i jako je intuitivan. Radi i na sedmici. ovdje su ti slike za detaljnije http://cdburnerxp.se/en/screenshots
Prvo trebas biti siguran da je .ISO bas "dual layer". Otvori ga sa WinRar-om
Privremeno "ignoriraj" Ashampoo i probaj/instaliraj Nero od 8 na dalje i sprzi .NRG image odnosno snimaj na virtualnom rekorderu. Nero ima detaljne logove
Da,svih 5 su ista marka i da dual layer su.Ma nepada mi napamet da radi toga updejtujem firmware,sigurno nije do toga.Nekad ću probat u drugom programu i sa drugim medijima,pa vam javim.
Updateaj! obavezno ako već nisi
isti sam ja problem imao s Blu-ray medijima!
Kupio Externi blu-ray snimač, dobio RW medij..neće spržit..odem kupim 3-4 komada praznih...pukne snimanje na svakom, ja lud ovo ono
i netko mi je rekao "updateaj firmware". Napravio to, otišao kupiti još 2-3 blu-ray medija, kad začudo radi :)