Zdravo,
Imam problem sa procesorom od racunara, prvo da napisem specifikacije racunara:
CPU:
Intel Core 2 Quad Q9550S @ 2.83GHz
RAM:
4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 332MHz
Motherboard:
Model LENOVO (LGA 775)
Version ThinkCentre M57p
(Ostale komponente su po meni ne bitne za ovaj problem)
Znaci problem je sl. kada imam naprimjer ukljucen Google Chrome, otvorim par Tabova, vecinom su to Youtube/Facebook/Twitter/ i slicno i npr. imam otvorenu neku igricu Lol/Minecraft
racunar radi radi neko vrijeme i od jednom, procesor promjeni naglo svoj zvuk slicno kao kod paljenja ili kao kad nestane struje u racunaru ili kao kad se restartuje zvuk je bas specifican.
Zatim racunar zabode nekih 10-20 sekundi i krene sve normalno i opet ista stvar sve dok ne iskljucim nesta ili igricu ili google chrome sve ce se ponavaljati. U pocetku kad sam tek dobio ovaj racunar to je bilo prije mjesec dana sve je normalno islo tada sam jos imao 2 GB rama i sve je islo ko po vodi. Sto se tice Proccesa skoro pa da ih nema oko 25 barem tako Task Menager govori takodjer i opterecenje procesora nije veliko kao i iskoristenje RAM-a, koristio sam Windows 7 64 bit problem je bio prevelik vise nego sada trenutno sam na Windows XP i ima problema i tu procesor otezano radi. Mozda sam ja napravio gresku kada sam u maticnu plocu stavio modul rama od 333Mhz 1GB i spojio sa 2GB od 800Mhz pa to pravi problem. Pokusavao sam da vratim frekvenciju rama na prvobitno stanje vadjen baterije iz maticne ploce opet isto. Takodjer napominjem da moja maticna nema opciju za OverClock barem je ja ne mogu naci teoretski sve sam po otvarao po Biosu nigdje nema. Ako moze neki savjet do cega je.
Hvala unaprijed!