Problem je kad uđem u igru nakon 10min se racunar ugasi,gledao sam temperaturu normalna je.A kad ovako ne ulazim u igru radi normalno.Neki su rekli da je zbog ram-a.I izbacim ja 1gb rama i opet isto pojavi se plavi ekran i ugasi.
Hvala unaprijed
Problem je kad uđem u igru nakon 10min se racunar ugasi,gledao sam temperaturu normalna je.A kad ovako ne ulazim u igru radi normalno.Neki su rekli da je zbog ram-a.I izbacim ja 1gb rama i opet isto pojavi se plavi ekran i ugasi.
Hvala unaprijed
Najvjerojatnije se pregrijava ili grafa ili procesor..
U kojem trenutku si to gledao temperature i kolike su?
pogledaj temperature opet, mislim da je do toga. pokreni neki test stabilnosti sustava pa ces vidjeti, u everestu imas npr..
mozda grafa ti se pregrijava
Grafa 100%, pokreni neki test grafičke kartice npr 3DMark ili Furmark pa vidi stanje, ako se sruši znaš da je grafa !
Evo sad sam uradio test u furmark-u dođe do 94 stepena i ugasi se :/
Kako mogu to popravit il moram novi grafu uzimat?
Prvo izvadi grafu, skini ventilator i očisti ga od prašine, zatim promijeni termalnu pastu i vrati ventilator nazad, ako nisi siguran kako se mijenja termalna pasta, ukucaj u Youtube imaš dosta tutorial-a !
Prvo izvadi grafu, skini ventilator i očisti ga od prašine, zatim promijeni termalnu pastu i vrati ventilator nazad, ako nisi siguran kako se mijenja termalna pasta, ukucaj u Youtube imaš dosta tutorial-a !
Samo jedan problem kod mene nema ventilatora...
Možeš očistiti grafu. Kako češ to izvesti, to ovisi o tebi.
Recimo izvadiš ju i dobro ispušeš (kompresorom ili komprimiranim zrakom), usišeš ili nekim recimo kistom (za vodene ili tempere) poskidaš prašinu.
Možeš se čak i fenom poslužit (samo ne onim što ionizira zrak, i ne toplim zrakom već da piri hladno).
Samo je bit da dok ispuhuješ ili usisavaš da se ne vrti vent (zadržiš ga nečim) jer od prebrze vrtnje može otići...
Koje napajanje imaš?
Edit:
Sad vidim da imaš pasivno hlađenu grafu. Nju samo dobro ispušeš ili usisaš.
Samo jedan problem kod mene nema ventilatora...
Onda samo promijeni temalnu pastu, dakle skini pasivca i malo očisti između rešetki i možeš još na kučište dodat neki vent da puše po grafi !
Najbolje kad si ocistis grafu stavi na nju neki vent, pricvsti ga kak mislis da bi valjalo, jer bice bolje u svakom pogledu. bilo kaki sam da nest puse po njoj
Onda samo promijeni temalnu pastu, dakle skini pasivca i malo očisti između rešetki i možeš još na kučište dodat neki vent da puše po grafi !
Ako čovjek nije sam ustanovio ovaj problem, onda budi siguran da neće dobro niti sastaviti hladnjak nazad..(bez uvrede autoru teme, ovo nije bilo podrugljivo ili sl.)
Vjerojatno je grafa puna prašine..očisti ju. Kako su ti postavljeni ventovi na kućištu i koliko ih imaš? Za pasivne dijelove je protok zraka unutar kučišta dosta bitan..
Ako ništa drugo, stavi ventilator za kućište na samu grafu kako je već predloženo i temperature idu sigurno dolje..
Uopće nemora biti grafa, šta imo sam ja grafu koja je išla do 100C u furmarku pa se komp nije gasio. Po meni je gotovo sigurno do napajanja, jasni pokazatelj toga su igre u kojima ti se komp ruši jer dolazi do prevelikog opterećenja grafe, koja cucle više struje nego joj napajanje može dati. Provjeri napone na 12V railu. gotovo sigurno su ispod 12V u idleu(što nije dobro).
95° nije normalno za bilo koju grafu..
I sigurno nije slučajnost da se komp ruši baš na toj temperaturi...
Ocistio sam grafu i za sad je sve uredu temperatura je 65.Al cu sutra jos dodat taj cooler na grafu za svaki slucaj