Problem oko frendovog računala

poruka: 6
|
čitano: 1.622
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Treba mi pomoć frend si je kupio novu matičnu ali nije kuPovao przilicu i hard već je uzeo od starog compa. I spaja se preko ata manja i przilica i hdd starta računalo i računalo neće pokrenuti windows sa hdd hdd hibrida znaci da radi i przilicu otvorim i zatvorim bez problema stavim Windows i kaže mi da odaberem boot uređaj uđemo u bios i neprepoznaje ništa ni hdd i przilicu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako ti je sve spojeni jednim kabelom na ATA kontoler, onda vjerojatno moraš na HDD i CD RW postavit jumper tako da jedan uređaj bude master, a  drugi slave. HDD master, DVD RW slave i to onda mora šljakat.

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Problem oko frendovog računala
E bas se toliko i nerezumijem možeš li mi malo bolje objasniti
16 godina

Ovo je okviran tekst kako se to radi. http://www.ehow.com/how_6031_change-master-slave-designation.html

Na samom disku bi ti trebalo pisati u kojem se položaju stavlja jumper da bude master/slave, a također i nas samom dvdu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ili stavi na cabel select pa s kablom rjesi master/slave situaciju.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
15 godina
Danguba kaže...

Ako ti je sve spojeni jednim kabelom na ATA kontoler, onda vjerojatno moraš na HDD i CD RW postavit jumper tako da jedan uređaj bude master, a  drugi slave. HDD master, DVD RW slave i to onda mora šljakat.

Uspio hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice