Mislim da mi se komp grije malo previše pa me zanima koji bi mi program preporučili a da mi može izmjerit temperaturu kompa (pojedinih djelova) i to naravno pod radom i kad ne rade nikakvi programi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
everest, speedfan, hardware monitor ....
Da li je normalno da mi se neke od jezgra (imam ih 4 na CPU) zagrijavaju i preko 70C???
Da li je normalno da mi se neke od jezgra (imam ih 4 na CPU) zagrijavaju i preko 70C???
Hmm koji hladnjak imas na procesoru? Da li je clokan?
Ja imam quad core i meni su temperature 30ak stupnjeva (i manje ubiti) kad je ideal, bar sudeci po programu koji pokazuje temperature...
Ja imam dual core kad je 100% opterecen temperatura bude 95-97 stupnjeva malo sam goglo i pise da je to normalno.
Ja imam dual core kad je 100% opterecen temperatura bude 95-97 stupnjeva malo sam goglo i pise da je to normalno.
Ja sam testiro temperaturu procesora tako sto sam pokrenio speed fan i pokrenio prime95 istovremeno i vidio temperaturu jedne i druge jezgre. Probajte vi pa napisite vase rezultate ali ostavite barem 5-10 minuta na sto posto. Meni obe jezgre rade na 98 stupnjeva i vise se ne raste temperatura.
Ja sam testiro temperaturu procesora tako sto sam pokrenio speed fan i pokrenio prime95 istovremeno i vidio temperaturu jedne i druge jezgre. Probajte vi pa napisite vase rezultate ali ostavite barem 5-10 minuta na sto posto. Meni obe jezgre rade na 98 stupnjeva i vise se ne raste temperatura.
Ne znam koji točno kuler imam jel nesmijem otvarat kučište zbog garancije. No ono što vidim je Termaltake kučište sa coolerom odostraga XD
Zovem u pon ve-mil da čujem šta imaju za rec u svoju obranu :D
A tempertura procesora ti uopće nije previsoka,i da ti je 100 °C nema veze,maksimalna temperatura na novim procesorima ti se ne preporuča iznad 120°C,tak da nej slušati ove pametnjakoviće.
o cemu ti pricas?!
Intelova preporuka je 65 C maksimum (stock cooler, bez overclocka).
A tempertura procesora ti uopće nije previsoka,i da ti je 100 °C nema veze,maksimalna temperatura na novim procesorima ti se ne preporuča iznad 120°C,tak da nej slušati ove pametnjakoviće.
Intelova preporuka je 65 C maksimum (stock cooler, bez overclocka).
Koliko otprilike clockiranje procesora smanjuje trajanje procesora.