Bok,imam veliki problem.Imam hp dx7500.Procesor je intel E7500,a maticna pegatron 2a84h.Kompjuter je radio odlicno do nedavno.Kada upalim kompjuter pojavi se hp logo i ne tipkovnica ne reagira,tj.ne moze se uci u bios(kod mene je f10).Nakon toga se pojavi poruka Error=cpu fan,"service pc immediately to pervent damage to cpu.."Nista ne mogu stisnuti,vidio sam da kod drugih pise f1 ili f2,kod mene to nema.Nakon toga se ugasi.Ventilator na hladnjaku procesora se jako glasno cuje i brzo se okrece.Sve je ocistito.Pinovi dobro spojeni.U cemu je problem,procesor,hladnjak,maticna? Svaka cast onome tko ovo rijesi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vjerojatno senzor temperature od ploče (u socketu) prijavljuje neku glupost. Za početak, probaj sa drugim coolerom pa ako radi, znaš što je problem. Možda pwm krivo prijavljuje brzinu vrtnje (0 RPM?).
Ako i nakon zamjene coolera ne želi bootati, vjerojatno je problem u senzoru na ploči.
da nisi krivo spojio hladnjak kad si čistio, tj da ga nisi spojio na mjesto di ide hladnjak od casea?
Probaj isto resetirat bios, mozda po defaultu ne iskljucuje automatski pc kad nema cpu fana
Pregledaj kondezatore na matičnoj ploči. Ako postoji neki koji se napuhao onda je neispravan i može biti uzrok sličnih problema. Za svaki slučaj testiraj tako što ćeš umjesto cpu fan-a uključiti ventilator na kućištu pa vidi hoće li se greška ponoviti. Ako uspiješ ući u BIOS, postavi nižu ili isključi donju granicu vrtnje cpu ventilatora.
Nemam 4pinski cooler te sam uzeo drugi 3 pinski cooler i spojio na maticnu.On je normalno vrtio.Probao sam resetirati bios,ali ne dopusta da udem u njega.Stisnem f10(tako je kod mene) i ne zeli.Sto ako je taj senzor otisao? Ovaj ventilator prebrzo vrti i prebucan je.Evo uploada sam
na yt.Probaj isto resetirat bios, mozda po defaultu ne iskljucuje automatski pc kad nema cpu fana
Bio sam resetira,opet se javlja ono
Kondezatore sam vec pregledao i svi su uredu.Kolega ne znam kako da udem u bios,jednostavno ne dopusta.Stisnem f10,i druge za opcije i ne zeli..Iritira me
Pa spoji običan ventilator na mjesto toga što je na cooler-u. Ako prestane javljati grešku vjerojatno ćeš moći ući u BIOS.
Pa spoji običan ventilator na mjesto toga što je na cooler-u. Ako prestane javljati grešku vjerojatno ćeš moći ući u BIOS.
nemam takav,probao sam sa amd,i on normalno vrti,ali se opet javlja greska i ne mogu u bios.Nisam ga stavio na hladnjak nego sam spojio da vidim.Znaci oni pinovi na maticnoj su uredu
Testiraj RAM, pokušaj i da izvadiš i ponovo ugradiš procesor u socket.
Testiraj RAM, pokušaj i da izvadiš i ponovo ugradiš procesor u socket.
Ram je ispravan.To sam vec napravio.Nista kupit cu novi cooler pa cemo vidjeti