BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.261.063
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav.

Kao sto naslov kaze, imam problem s blue screen of death-om.

Problem se pojavio prije mjesec dana, mozda malo vise.

Pojavljuje se svako 4-5 dana, bude manje od jedne sekunde i nestane.

Restartuje se racunar i radi sve najnormalnije.

Takodjer, mis mi zabode povremeno. Na manje od jedne sekunde.

Jedno-dva put' dnevno.

Ne znam da li je to povezano ili je problem s u misu i kablu.

Ako je do misa, nebitno.

Skinuo sam blue screen view i ovo mi je izbacilo:

http://www.dodaj.rs/f/7/UQ/1ltHBP5K/untitled.png

Dalke, win32k.sys.

Guglao sam dosta, da li smijem nesto da radim, tj. sta treba da se radi?

Racunar je star desetak mjeseci i konfiguracija je jaka.

Ne vjerujem da je do memorije.

Evo i konfiguracija:

i7-4770

Gigabyte z87-HD3

MSI GTX770 Gaming

2TB HDD Seagate Barracuda ST2000DM001

2x4GB RAM DDR3 1600MHz Kingston HyperX Blu

700W Chieftec GPS-700A8

CoolerMaster Hyper 212 EVO

ASUS DVD-RW SATA

SSD: Kingston 120GB Hyper X 3K

Thermaltake Commancer MS-III

Dell UltraSharp U2312HM "23

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2014 22:29 (LovesJ).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
LovesJ kaže...

Pozdrav.

Kao sto naslov kaze, imam problem s blue screen of death-om.

Problem se pojavio prije mjesec dana, mozda malo vise.

Pojavljuje se svako 4-5 dana, bude manje od jedne sekunde i nestane.

Restartuje se racunar i radi sve najnormalnije.

Takodjer, mis mi zabode povremeno. Na manje od jedne sekunde.

Jedno-dva put' dnevno.

Ne znam da li je to povezano ili je problem s u misu i kablu.

Ako je do misa, nebitno.

Skinuo sam blue screen view i ovo mi je izbacilo:

http://www.dodaj.rs/f/7/UQ/1ltHBP5K/untitled.png

Dalke, win32k.sys.

Guglao sam dosta, da li smijem nesto da radim, tj. sta treba da se radi?

Racunar je star desetak mjeseci i konfiguracija je jaka.

Ne vjerujem da je do memorije.

Evo i konfiguracija:

i7-4770

Gigabyte z87-HD3

MSI GTX770 Gaming

2TB HDD Seagate Barracuda ST2000DM001

2x4GB RAM DDR3 1600MHz Kingston HyperX Blu

700W Chieftec GPS-700A8

CoolerMaster Hyper 212 EVO

ASUS DVD-RW SATA

SSD: Kingston 120GB Hyper X 3K

Thermaltake Commancer MS-III

Dell UltraSharp U2312HM "23

Hvala unaprijed.

Provjeri disk chkdiskom. i molim te uploadaj dump fajl na neki servis i daj mi link ovdje kako bih mogao detaljnije istražiti uzrok.

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Uradio sam chkdsk.
Izvoli dump:

https://www.sendspace.com/file/x2plpt

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 1:36 (LovesJ).

0 0 hvala 0
15 godina
LovesJ kaže...

Uradio sam chkdsk.
Izvoli dump:

https://www.sendspace.com/file/x2plpt

Jesu li instalirani kakvi driveri? Jeli pc OC-an? Kakve su temperature? Daj mi logove ovog programa. Ne uspiješ li na Grab all, klikni jedan po jedan dok ne otkriješ u kojem je dijelu problem. Defaultna lokacija za spremanje je desktop(stvorit će Folder s današnjim datumom). Također mapu zipaj i stavi na servis neki.

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Temperature su odlicne.

Nije OC-an.

Posljednji update-ovani driveri su: graficka i zvucna.

Ali, to je prije 5 dana update-ovano, bas zbog toga, ali ne pomaze.

Izvoli: https://www.sendspace.com/file/9bdrhv

0 0 hvala 0
15 godina
LovesJ kaže...

Temperature su odlicne.

Nije OC-an.

Posljednji update-ovani driveri su: graficka i zvucna.

Ali, to je prije 5 dana update-ovano, bas zbog toga, ali ne pomaze.

Izvoli: https://www.sendspace.com/file/9bdrhv

Instaliraj SP1.

EDIT: ovaj fix isto odradi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 15:11 (softwaremaniac).
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Uradio sam fix.
Sta treba od ovoga skinuti? Mislim na SP1.
Sve?

I zasto SP1?
Da ne uspori malo racunar? 

0 0 hvala 0
15 godina
LovesJ kaže...

Uradio sam fix.
Sta treba od ovoga skinuti? Mislim na SP1.
Sve?

I zasto SP1?
Da ne uspori malo racunar? 

KLIK

On sadržava zakrpe koje su važne za sustav i moguće je da ti nešto fali, pa samim time dobivaš BSOD.

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Eto.

Instalirao sam, pa cemo da vidimo.

I jos jedno pitanje, da ne trazim drugu temu, ako nije problem:

Kad' palim racunar, u 95% slucajeva se upali za 6-7 sekundi, ali nekad' se desi da mi stoji "Starting Windows" i logo, nekih minut i upali se, dalje radi najnormalnije.

To se desi rijetko.

Do cega moze biti?
Moze li do tastature ili misa?
Tastatura je bas stara, nekih 6-7 godina.

A misem znam da lupim nekad'.

Eto, to je to. 

0 0 hvala 0
15 godina
LovesJ kaže...

Eto.

Instalirao sam, pa cemo da vidimo.

I jos jedno pitanje, da ne trazim drugu temu, ako nije problem:

Kad' palim racunar, u 95% slucajeva se upali za 6-7 sekundi, ali nekad' se desi da mi stoji "Starting Windows" i logo, nekih minut i upali se, dalje radi najnormalnije.

To se desi rijetko.

Do cega moze biti?
Moze li do tastature ili misa?
Tastatura je bas stara, nekih 6-7 godina.

A misem znam da lupim nekad'.

Eto, to je to. 

Vjerojatno sustav tada radi neke nadogradnje pa radi istih traje malo duže. Isprobaj kako računalo radi, pa se javi ako bi bilo problema Uz to, pregledaj diskove HD Tuneom. U onim sam logovima primjetio da sustav prijavljuje problem. Uslikaj Health tab.

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Izvoli Health tab:

http://www.dodaj.rs/f/2X/lx/49KupLqn/1.png

http://www.dodaj.rs/f/3f/ij/4yAdkWA6/2.png

Skenidam HDD, za sad' je sve ok.

Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
LovesJ kaže...

Izvoli Health tab:

http://www.dodaj.rs/f/2X/lx/49KupLqn/1.png

http://www.dodaj.rs/f/3f/ij/4yAdkWA6/2.png

Skenidam HDD, za sad' je sve ok.

Hvala.

Jel Seagateov možda? {#} Javi ako bi bilo kakvih problema.

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Jeste.

Skenirani su i SSD I HDD, sve je ok.

Instaliran je SP1, pa cemo da vidimo.

Hvala puno.

0 0 hvala 0
15 godina
LovesJ kaže...

Jeste.

Skenirani su i SSD I HDD, sve je ok.

Instaliran je SP1, pa cemo da vidimo.

Hvala puno.

Onda su ona dva upozorenja bila normalna i nema razloga za brigu. Nadam se da će sada sve biti u redu.

16 godina

Pozdrav! Trebao bih pomoć oko pronalaska uzroka i rješenja BSOD-ova. Googlam već neko vrijeme ali nisam još ništa konkretno pronašao. Winsi su 8.1 pro, svi updateovi napravljeni.
Prvih nekoliko BSOD-ova mi se dogodilo odmah nakon instalacije winsa, tj. nakon instalacije drivera za WLAN karticu i to sam riješio pomoću windows update-a tako što je on sam skinuo drivere.
Od ostalih drivera sam skinuo one za GPU i za zvuk (ostale nisam budući da na stranici proizvođača nemaju win 8 driveri za moju matičnu, a oni za win 7 su stariji od onih koje je sam sustav instalirao).
Procesor je OC-an na 4Ghz..
Mislio sam još pokrenuti mem test pa me samo zanima budući da imam 4 pločice rama, moram li ostavljati jednu po jednu u kompu i onda pokretati mem test ili mogu ostaviti sve 4 odjednom?
Ovdje su dumpovi "uvaćeni" s SF diagnostic tool-om. Ako još nešto treba, recite {#}

12 godina
odjavljen
steve90 kaže...

Pozdrav! Trebao bih pomoć oko pronalaska uzroka i rješenja BSOD-ova. Googlam već neko vrijeme ali nisam još ništa konkretno pronašao. Winsi su 8.1 pro, svi updateovi napravljeni.
Prvih nekoliko BSOD-ova mi se dogodilo odmah nakon instalacije winsa, tj. nakon instalacije drivera za WLAN karticu i to sam riješio pomoću windows update-a tako što je on sam skinuo drivere.
Od ostalih drivera sam skinuo one za GPU i za zvuk (ostale nisam budući da na stranici proizvođača nemaju win 8 driveri za moju matičnu, a oni za win 7 su stariji od onih koje je sam sustav instalirao).
Procesor je OC-an na 4Ghz..
Mislio sam još pokrenuti mem test pa me samo zanima budući da imam 4 pločice rama, moram li ostavljati jednu po jednu u kompu i onda pokretati mem test ili mogu ostaviti sve 4 odjednom?
Ovdje su dumpovi "uvaćeni" s SF diagnostic tool-om. Ako još nešto treba, recite {#}

-Da, moraš jednu po jednu da bi lakše shvatio koji keks ne valja;

-BSOD također uzrokuje overclockovan hardware;

-Provjeri računalo sa MBAM,HitmanPro ili EEK ;

-Također za svaki slučaj provjeri HDD sa HDTune ili HDSentinel.

Imaj na umu da Memtest može potrajati i do 12 sati, ovisno koliko grešaka ima keks.

Yao Ming
16 godina

Provjerio sam HDD-ove i pokrenuo MBAM sve je ok. Preostaje mi još napraviti mem test ali trenutno se spremam za neki ispit pa ću to napravit kroz nekoliko dana. U međuvremenu bih molio nekoga tko malo više zna da pogleda dumpove, ako se iz njih nešto može vidjeti. Hvala! 

I da, zadnja dva BSOD-a su mi "MEMORY_MANAGEMENT" i "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED" {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 23:03 (steve90).
12 godina
odjavljen
steve90 kaže...

Provjerio sam HDD-ove i pokrenuo MBAM sve je ok. Preostaje mi još napraviti mem test ali trenutno se spremam za neki ispit pa ću to napravit kroz nekoliko dana. U međuvremenu bih molio nekoga tko malo više zna da pogleda dumpove, ako se iz njih nešto može vidjeti. Hvala! 

I da, zadnja dva BSOD-a su mi "MEMORY_MANAGEMENT" i "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED" {#}

MEMORY_MANAGEMENT je upravo BSOD vezan za memoriju, jedan od keksova nije ispravan.

Yao Ming
16 godina
Silwncer kaže...
steve90 kaže...

MEMORY_MANAGEMENT je upravo BSOD vezan za memoriju, jedan od keksova nije ispravan.

-ne (pogrešno tumačenje).

sve na PCju je memorija, jednaka poruka je npr zbog lošeg drivera ili virusa (koji prčkaju po mem.lokaciji na nedozvoljen način), bug softwarea, pregrijavanje ili bilo koji kvar, pa i moguće RAMa ili mbo, cpu.. VGA itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

POMOC!!!!!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ja35 kaže...

POMOC!!!!!

reinstaliraj drivere od grafičke.

13 godina
BSOD - što, zašto i kako

sorry sto sam upao u ovu temu ali imam slican problem BSOD-u kada upalim komp (windows 8.1)i dodje do welcome screen-a kada trebam upisati lozinku jednostavno kada pritisnem tipkovnicu racunar se ugasi i tako 2-3puta nakon toga sve normalno radi i evo bas pisem sa tom tipkovnicom

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
Pozdrav, iman problem s BSOD. Instalira sam program whocrashed da vidim u cemu je problem.

Ovo je analiza BSOD-a.

On Fri 29.8.2014. 19:47:23 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\082914-7468-01.dmp
This was probably caused by the following module: atikmdag.sys (atikmdag+0x28ECE)
Bugcheck code: 0xA0000001 (0x5, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: CUSTOM_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmdag.sys
product: Ati Radeon Family
company: Advanced Micro Devices, Inc.
description: ATI Radeon Kernel Mode Driver
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmdag.sys (ATI Radeon Kernel Mode Driver, Advanced Micro Devices, Inc.).
Google query: Advanced Micro Devices, Inc. CUSTOM_ERROR

Proba san 10000 drivera...opet isto. Problem se pojavljuje dok derpan na kompu youtube...surfanje itd. nikad u igricama. Proba sam i onaj fix sa neta gdje treba expandat atikmdag.sys itd itd i opet nista. Zanima me jel netko zna ovo rijesit i jel mi mozda grafa sjebana jer prijatelj mi ima istu grafu, isti driver i njemu nema nikakvih problema.

Konfiguracija je:

GPU: Sapphire R9 290 Tri -X

MB: Asus M5A99FX Pro r 2.0

RAM: 2x4 GB Corasiar Vengance

CPU: Fx - 8350

PSU: Corsair RM 750

0 0 hvala 0
15 godina
ToniSt1886 kaže...
Pozdrav, iman problem s BSOD. Instalira sam program whocrashed da vidim u cemu je problem.

Ovo je analiza BSOD-a.

On Fri 29.8.2014. 19:47:23 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\082914-7468-01.dmp
This was probably caused by the following module: atikmdag.sys (atikmdag+0x28ECE)
Bugcheck code: 0xA0000001 (0x5, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: CUSTOM_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmdag.sys
product: Ati Radeon Family
company: Advanced Micro Devices, Inc.
description: ATI Radeon Kernel Mode Driver
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmdag.sys (ATI Radeon Kernel Mode Driver, Advanced Micro Devices, Inc.).
Google query: Advanced Micro Devices, Inc. CUSTOM_ERROR

Proba san 10000 drivera...opet isto. Problem se pojavljuje dok derpan na kompu youtube...surfanje itd. nikad u igricama. Proba sam i onaj fix sa neta gdje treba expandat atikmdag.sys itd itd i opet nista. Zanima me jel netko zna ovo rijesit i jel mi mozda grafa sjebana jer prijatelj mi ima istu grafu, isti driver i njemu nema nikakvih problema.

Konfiguracija je:

GPU: Sapphire R9 290 Tri -X

MB: Asus M5A99FX Pro r 2.0

RAM: 2x4 GB Corasiar Vengance

CPU: Fx - 8350

PSU: Corsair RM 750

Deinstaliraj drivere i stavi najnoviju verziju 14.8. Instaliraj Flash Player. i kad upališ video isključi hardversku akceleraciju i refreshaj stranicu.

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

kolega s foruma mi je rekao da ovo ovdje stavim pa evo

naime dok sam kao i obično igrao fifu došla je ovakva poruka otprilike (display driver stopped responding and has recovered ati)  mislio sam da je neka slućajna greška pa sam nastavio igrati fifu. Za par minuta mi je laptop zaštekao i morao sam ga izgasit iz struje. Sad  kad ga oču upalit na ekranu se pokaze ovo (vidi sliku) i samo tako ostane, probao sam ga pokrenut i u safe modu i safe mode radi.  Unaprijed hvala na pomoci

podaci:

proc:amd turion (ness takvo)

gpu:ati mobility hd5470 512mb

Ram:3gb

Verziju drivera nemam pojma jer driveri nisu mijenjani od kad je kupljen a to je negdi 3-4 god

E da još nešto kad sam vido taj bsod naglo sam išćupao laptop iz struje (znam debil sam) i crko mi je ekran na laptopu, ovo na slici je spojena telka na laptop.

Eto tako znaći imam dva problema, makar je ovo drugo za neku drugu temu al jbg

Unaprijed hvala na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 3:51 (fcbarca).

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
fcbarca kaže...

kolega s foruma mi je rekao da ovo ovdje stavim pa evo

naime dok sam kao i obično igrao fifu došla je ovakva poruka otprilike (display driver stopped responding and has recovered ati)  mislio sam da je neka slućajna greška pa sam nastavio igrati fifu. Za par minuta mi je laptop zaštekao i morao sam ga izgasit iz struje. Sad  kad ga oču upalit na ekranu se pokaze ovo (vidi sliku) i samo tako ostane, probao sam ga pokrenut i u safe modu i safe mode radi.  Unaprijed hvala na pomoci

podaci:

proc:amd turion (ness takvo)

gpu:ati mobility hd5470 512mb

Ram:3gb

Verziju drivera nemam pojma jer driveri nisu mijenjani od kad je kupljen a to je negdi 3-4 god

E da još nešto kad sam vido taj bsod naglo sam išćupao laptop iz struje (znam debil sam) i crko mi je ekran na laptopu, ovo na slici je spojena telka na laptop.

Eto tako znaći imam dva problema, makar je ovo drugo za neku drugu temu al jbg

Unaprijed hvala na pomoći

Problem je u driveru od grafičke, reinstaliraj/deinstaliraj driver od grafičke, ako  se BSOD opet pojavi, grafička je riknula .

Yao Ming
11 godina
neaktivan
Eo sve san napravija...jos san i updejta BIOS mozda i to pomogne...sad cemo vidit oce li bit problema. Hvala na pomoci .
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav ekipa,

Na novom kompu mi se često win 7 64bit, a i win 8.1 64bit smrznu.

Pomaže samo hard reset ili gašenje/paljenje.

Testirao sam komponente i sve izgleda uredno, temperature također, prime95 odvrtio, memtest......

Win 7 mi nisu kreirali dump datoteku, ali win 8.1 jesu.

Bacio sam oko i dobio ovaj rezultat (vidi sliku).

Komp je pod "moj pc".

Sve mi izgleda da je neki driver u pitanju, a sve navodi na intelov.

Instalirani su svi zadnji driveri i bios za matičnu ploču sa Asusove stranice, zadnji amd vga driver za grafulju.

Evo i link za dump datoteku ako ko ima volje pogledat: http://www.4shared.com/rar/YqBlNQHEba/090814-6843-01.html

{#}

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2014 21:27 (Virty).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ljudi imam i ja problem. Otkad sam kupio novu konfiguraciju koju su mi slozili u firmi i kupio originalni windows 7 64bit, sve sam instalirao al mi se od prvog dana pojavljuje blue screen i gasi se komp. Primjetio sam tek neki dan uvijek na dnu ekrana kaze ''dumping psyhical memory to disc'' i broji do 100 i onda upali komp. isto tako mi se često ruše browseri ''mozilla, firefox'' a ponekad i skype. Pitao sam u jedan servis i rekli su da je vjerovatno hardwerski problem i onda u drugi i rekli su da je vjerovanto problem sa HDD. Što da radim je li sigurno da je hardwerski problem da zamjenim ga ili se moze popraviti? Jel ne zelim slati konfiguraciju nazad u zagreb iz splita ako je problem softverski. 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

U linksa mi kazu da je HDD problem, a u future da probam reinstalirat windowse....i sta ja sad da radin. Ja ne znan reinstalirat sam. Ako to platim nekome ode mi 300kn, ako je hardwer onda moran slat komp u zg i propadne mi 300kn za reinstalaciju i moran je placat ponovo...a jesan proklet u pm.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice