Pozz frend ima neku ludu soltek plocu ploca radi kako joj se da evo mdoel SL-85DR-DC, znaci cim ide palit stalno radi beepove nikako0 da stane i onda nakon nekog 30 puta upali i tako uvijek probao mjenjat grafu ram hard przilicu i posebno palit i bez rama ili proc ili gpu uvijek taj zvuk ...
Soltek Malo radi malo ne
- poruka: 19
- |
- čitano: 4.111
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozz frend ima neku ludu soltek plocu ploca radi kako joj se da evo mdoel SL-85DR-DC, znaci cim ide palit stalno radi beepove nikako0 da stane i onda nakon nekog 30 puta upali i tako uvijek probao mjenjat grafu ram hard przilicu i posebno palit i bez rama ili proc ili gpu uvijek taj zvuk ...
Iscurili kondezatori..
to sam mislio ali nisam siguran izgledaju ok, koi to svi ili samo oko proca ovi
ako slucajno nemas takve rezervne maticne s tim kondenzatorm, ocitaj vrijednost, chipoteka...
nabavis i probas prelemit....
Prijatelj je spasio....bar jednu plocu takvu...a u zadnje vrijeme sve mi se cini da ljudi ima vise problema s tim...
Ja sam opet slucaj imo, radi komp4 dana , pa radi(ali u biosu neprepozna niti HDD, niti opticki disk, ni floopy)
Saka kondenzatora i pali.. smrdi.. :D
ako slucajno nemas takve rezervne maticne s tim kondenzatorm, ocitaj vrijednost, chipoteka...
Prijatelj je spasio....bar jednu plocu takvu...a u zadnje vrijeme sve mi se cini da ljudi ima vise problema s tim...
Ja sam opet slucaj imo, radi komp4 dana , pa radi(ali u biosu neprepozna niti HDD, niti opticki disk, ni floopy)
Znam ti vrijednosti napamet...
Najčešće 6x (ili 7x) 3300uF@6.3V ili isto toliko na 2200uF@10V (ili nekad 12V, radit će i 12V bez beda).
Znam ti vrijednosti napamet...
Najčešće 6x (ili 7x) 3300uF@6.3V ili isto toliko na 2200uF@10V (ili nekad 12V, radit će i 12V bez beda).
oke, informacija vise...dobro za znati...
Komp je podgarancijom, rekao sam odma da se salje na servis, bio na servisu--radio ok...
poslje je konacno otkazo ...dakle 2 put na servisu... :(
Eto konacno coek kupi ditetu komp da se igra, uči ... onda ga slepaj i salji na servis...
Ma soltek je propao zbog loših kondezatora.
Radili su super ploče, i dobre za OC, ali kondezatori su bili KZG.
Ne vjerujem da danas netko može prodati konfiguraciju i reći da je pod jamstvom,
a da je unutra soltek ploča, jer soltek je zadnje ploče radio na 462 i 478 socketima,
te par 754 ploča koje su na našem tržištu bile prerijetke.
I par odličnih 939tki..
http://techreport.com/articles.x/8086/1
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1696
Lista je ovdje..ne znam dal je potpuna..
Rikali kondići sve u 16... Model SL75-FRV Socket 462.

Koi je razlog da je ABIT propao imali su medu najbolje maticne ja sam imao ABIT AN7 pre jbna ploca ali jedan dan smao najedanput komp vise neradi
Koi je razlog da je ABIT propao imali su medu najbolje maticne ja sam imao ABIT AN7 pre jbna ploca ali jedan dan smao najedanput komp vise neradi
Nije najbolji izvor, ali nije daleko od istine, loše upravljanje.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zbogom-abit-maticne-ploce/414119.aspx
http://www.pureoverclock.com/story.php?id=3269
Web :
Nije najbolji izvor, ali nije daleko od istine, loše upravljanje.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zbogom-abit-maticne-ploce/414119.aspx
hvala, steta sta ne dode grupa nekih bogatasa i opet osnuje ABIT, onaj uGuru cip za klokanje ajme pre jbne plcoe
Morali ste spomenit ABIt, još ga nisan prežalia, kmek. Super oprema, kvaliteta i cijena. A uGuru je najbolji softver za matičnu koji san ima. Kontrolira je vrtnju ventilatora, koji nisu imali tu mogućnost (2 pinski).
Morali ste spomenit ABIt, još ga nisan prežalia, kmek. Super oprema, kvaliteta i cijena. A uGuru je najbolji softver za matičnu koji san ima. Kontrolira je vrtnju ventilatora, koji nisu imali tu mogućnost (2 pinski).
a dali je bila kakva tvornicka greska da ih je dosta pocrkavalo
Kolko ja znan ne. Jedna ABit matična je još u jednom Athlon XP kompu koji je u familiji (moj stari) još radi, već nekih 8-9 godina. 2005 i 2006 san uzea ABit matične ploče, još radu. Samo je kompove pregazilo vrijeme,
pa san ih proslijedio dalje. Meni Core 2 duo E6600 i nije baš neka sreća za rendanje, al osobe kod kojih su još naveliko ih koriste i bolje im i ne triba.
Ma soltek je propao zbog loših kondezatora.
Radili su super ploče, i dobre za OC, ali kondezatori su bili KZG.
Ne vjerujem da danas netko može prodati konfiguraciju i reći da je pod jamstvom,
a da je unutra soltek ploča, jer soltek je zadnje ploče radio na 462 i 478 socketima,
te par 754 ploča koje su na našem tržištu bile prerijetke.
nije soltekova ploca...
Kolko ja znan ne. Jedna ABit matična je još u jednom Athlon XP kompu koji je u familiji (moj stari) još radi, već nekih 8-9 godina. 2005 i 2006 san uzea ABit matične ploče, još radu. Samo je kompove pregazilo vrijeme,
pa san ih proslijedio dalje. Meni Core 2 duo E6600 i nije baš neka sreća za rendanje, al osobe kod kojih su još naveliko ih koriste i bolje im i ne triba.
2007 godine sam kupio 16 ploča Abit AN8SLI, niti jedna ploca do danas nije crkla a racunari rade u prosjeku 10 sati dnevno i to pod punim opterećenjem. U kombinaciji sa radeon x800 grafičkim karticama i corsair memorijom, gutao je sve do CoD5 bez ikakvih problema. Vrlo tesko je bilo postignuti da se zamrzne racunar čak i kad noobovi pokrenu 5 težih igrica od jednom.
:/
Rođaku sam da komp s Athlonom XP 1700+ i Soltek-icom 75 DRV4 i komp još i dan-danas radi a star je sigurno 8 ako ne i više godina, a i prika mi ima stari komp također s istom Soltek-icom tako da one u meni bude samo lijepe uspomene, a još kad se sitim bogatog bundle-a (nema toga danas)...
Meni je Soltek 75FRV riknula.