Pošto imam nzxt alhpa case kućište znaći stranica mi ima ventilator s plavom diodom, i sad kad bi ubacia katanu 3 da li bi poremetia pravilni redoslijed hlađenja kroz kućište
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bitno da ti bar 1 vent ispuhuje zrak van iz kucista (straznji po defaultu), stoga ovaj na stranici i nije bas bitno kako god da ga okrenes.
Bitno da ti bar 1 vent ispuhuje zrak van iz kucista (straznji po defaultu), stoga ovaj na stranici i nije bas bitno kako god da ga okrene
Ovaj na stranici mislim da upuhuje svjež zrak pošto kad stavim rukom na njega bude hladno
dali bi ovo(http://www.hangar18.hr/hr/proizvodi/10052/1759) cudo valjalo za moj Procesor Intel Core 2 Duo E7500,tj dal valja taj hladnjak?
dali bi ovo(http://www.hangar18.hr/hr/proizvodi/10052/1759) cudo valjalo za moj Procesor Intel Core 2 Duo E7500,tj dal valja taj hladnjak?
Ne isplati ti se taj hladnjak uzet... Uzmi Katanu 3 na primjer...
Ne isplati ti se taj hladnjak uzet... Uzmi Katanu 3 na primjer...
a dal ce htjet stavit u ducanu,tj servisu gdi sam kupio pc,posto je pod garancijom 2god..
a dal ce htjet stavit u ducanu,tj servisu gdi sam kupio pc,posto je pod garancijom 2god..
Pa nije ti to teško baš, trebao bi to sam znati napraviti.
a mozda mu je sa naljepnicama onim pa ih ne smije skinit
a mozda mu je sa naljepnicama onim pa ih ne smije skinit
upravo to,a i ovo je jedan od razloga
Uff, mislim da bi ti oni morali to i besplatno zamjenit ako se smatraju ljudima.
Uff, mislim da bi ti oni morali to i besplatno zamjenit ako se smatraju ljudima.
da,ccc,kupil sam pc kod njih,pa su mi inst winds 7 koje je mogo trajat 2dana,a ne da ce mi to zamijenit...
Dai bilo koji hladnjak moze ici na socket 478 ili treba neki poseban za taj socket?
Dai bilo koji hladnjak moze ici na socket 478 ili treba neki poseban za taj socket?
Pa ne može sad bilo koji. Mora imat podršku za taj socket.
Moze li mi tko dati link za neki takav hladnjak(soc 478),a da nije previse para?
EDIT : nasao sam,kojije bolji od ova dva :
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.903.072
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.903.168
a taman ti ja tija predložit katanu 3 kad ti stavi taj link
Katanu uzimaj.
Meni je zapeo za oko Scythe Samurai ZZ (http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+SCYTHE+Samurai+ZZ%2C+s.+478%2F775%2F1366%2F754%2F939%2F940%2FAM2%2FAM2%2B%2FAM3&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.176). Ista je cijena kao Katana, ali ima nešto bolje ocjene korisnika. Mada koji god da uzme neće fulati. Jel ima tko direktnog iskustva s Samurai ZZ?
Kada kupim katanu što će ona sve hladit osim procesora..
Sad ste i mene nagovorili na Katanu umjesto Samurai.
Evo pošto prvi put nešto spajam i slično, sutra nabavljam katanu i sastavit ću je. Da li može nešto poći po zlu ono da se ne dogodi da se ne upali ventilator??
Evo pošto prvi put nešto spajam i slično, sutra nabavljam katanu i sastavit ću je. Da li može nešto poći po zlu ono da se ne dogodi da se ne upali ventilator??
Prati uputstva što dobiješ s njom i nema problema.
Naravno da ću pratit a jel postoji mogućnost da se jednostavno ne upali. I da li se ventilator može pokvarit.. Jer ako ventilator ne radi ode procesor za sekund zar ne
Naravno da ću pratit a jel postoji mogućnost da se jednostavno ne upali. I da li se ventilator može pokvarit.. Jer ako ventilator ne radi ode procesor za sekund zar ne
Nema tu puno filozofije učvrstiš vent na matičnu i ukopčaš ventilator i to je to. Ne bi smjelo biti ništa procesoru ako se ventilator ne pokrene. Moj nema paste ni ventilatora trenutno i ništa mu nije.

A je sada.. nemoguće.. Procesor ako nema hlađenja, izgori u par sekundi, toliko koliko sam čuo

A je sada.. nemoguće.. Procesor ako nema hlađenja, izgori u par sekundi, toliko koliko sam čuo
Znao sam da sam se krivo izrazio.
Nisam čitao cijeli thread, pa sam možda to previdio, ali čudim se da nitko ne spominje fantastični Prolimatechov Megahalems CPU Cooler.
Vidim i da je teško dobavljiv kod nas, budući da sam ga ja uzeo u Linksu prije godinu dana, a sada ga nema nigdje. :(
Ukratko, riječ je relativno mladoj (2008) tajvanskoj tvrtci koju čine "inženjerski prebjezi" iz Thermalrighta (da, *tog* Thermalrighta). Cure i momci su napravili sjajan proizvod za LGA775 i 1366 sockete, pa bih rado preporučio taj cooler, osobito za one koji žele i overclocking i silent rješenje, što je prava rijetkost.
Od ostalih CPU coolera svakako treba obratiti pažnju na Scythe Mugen 2, koji je dosta jeftin (ranga 40 US$), a za beskompromisne manijake predložio bih sumanuti Thermalrightov IFX-14, koji je vrlo vjerojatno superiornije rješenje čak i opjevanim Megahalemsima. IFX-14 ima posebnost - hlađenje DONJEG dijela CPU-a i to preko coolera koji se montira na STRAŽNJI dio matične ploče, pa je stoga dosta zafrknut za instalaciju. To svakako nisam još nigdje vidio, no testovi kažu da ozbiljno delivera performanse.
Tko želi, može o svemu više saznati ovdje.
Ne može ti izgorit proc. Automatski se ugasi kad dostigne određenu temperaturu(ne znam točno kolika je za tvoj, valjda oko 90-ak stupnjeva).