Nema ti apsolutno nikakvog smisla preporucivat dalje od 4000kn, pa nit dalje od 3000-3100kn ako ti je namjena surfanje i office! U tom rangu do 5000kn su isti svi ti laptopi ko i u jeftnijijem rangu oko 3000kn samo sa boljim specifikacijama, a neznam sto ce ti i5 za tu namjenu ili graficka ak se neces igrat. Onaj Acer je skroz oke, stovise izrada je zacudjujuce dobra, bolja od E1 i valjda u necem losija od V5 ili jednako dobra kao V5 serija koju i ja imam stoga se i zove ocito E5. Komentirao sam nedavno i E1 i V5 seriju tako da apsolutno nikakve brige oko izrade nebi smjelo biti sa tim Acerom kojeg je kolega preporucio.
Ak ne zelis bas onog sa najslabijim procom preporucujem da ides na verziju sa n3530 procom od 2400 i nest kuna nadalje, znaci u odnosu na n2830 ovaj je 4-jezgreni proc, a nesto malo slabiji od stedljivog i3, posto n3530 trosi 2x manje, samo nevjerovatnih 7.5W. Gledaj tu razlike, ak te to sta briga: klik, klik2 Osobno bih isao na takav laptop da mi treba samo za surfanje i office, jos ako ima matt ekran mila majka, samo nemogu nigdje nac taj podatak. Jos u odnosu na onog sa n2830 ovaj je sav crni. Da se ne pitas zasto onda vlastitoj sestri nisam uzeo taj laptop, zato sto su uzimali u Elipso ducanu radi nekog popusta.
Hvala puno na kompletnom odgovoru. Uglavnom razlog zasto bih isao na skuplji je sto bi mi taj laptop trajao par godina, a mozda bi ipak htio koju igru zaigrat pa da nebi kasnije razbijao glavu zasto nisam uzeo bolje.