Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.670
|
čitano: 14.629.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...

Nema ti apsolutno nikakvog smisla preporucivat dalje od 4000kn, pa nit dalje od 3000-3100kn ako ti je namjena surfanje i office! U tom rangu do 5000kn su isti svi ti laptopi ko i u jeftnijijem rangu oko 3000kn samo sa boljim specifikacijama, a neznam sto ce ti i5 za tu namjenu ili graficka ak se neces igrat. Onaj Acer je skroz oke, stovise izrada je zacudjujuce dobra, bolja od E1 i valjda u necem losija od V5 ili jednako dobra kao V5 serija koju i ja imam stoga se i zove ocito E5. Komentirao sam nedavno i E1 i V5 seriju tako da apsolutno nikakve brige oko izrade nebi smjelo biti sa tim Acerom kojeg je kolega preporucio.

Ak ne zelis bas onog sa najslabijim procom preporucujem da ides na verziju sa n3530 procom od 2400 i nest kuna nadalje, znaci u odnosu na n2830 ovaj je 4-jezgreni proc, a nesto malo slabiji od stedljivog i3, posto n3530 trosi 2x manje, samo nevjerovatnih 7.5W. Gledaj tu razlike, ak te to sta briga: klik, klik2 Osobno bih isao na takav laptop da mi treba samo za surfanje i office, jos ako ima matt ekran mila majka, samo nemogu nigdje nac taj podatak. Jos u odnosu na onog sa n2830 ovaj je sav crni. Da se ne pitas zasto onda vlastitoj sestri nisam uzeo taj laptop, zato sto su uzimali u Elipso ducanu radi nekog popusta.

Hvala puno na kompletnom odgovoru. Uglavnom razlog zasto bih isao na skuplji je sto bi mi taj laptop trajao par godina, a mozda bi ipak htio koju igru zaigrat pa da nebi kasnije razbijao glavu zasto nisam uzeo bolje.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
11 godina

Ajoj, ak oces igranje ima puno vise izbora. Gledaj rezultate 720m/820m/8750m/740m/840m/750m grafickih na notebookcheck (klikci na brojeve fps-eva da vidis s kojim procovima su testirane grafe) pa vidi sto bi ti najbolje pasalo. Poredane su redoslijedom od najslabije prema najjacoj od 3000kn preko 3500-4000kn-4500kn (8750m redovito dolazi u paketu sa boljim procom za manje pare od mrvu jace u vecini igara 740m, dota2 je neka popularna iznimka u kojoj je 8750m bolja od 740m) do 4650kn (840m, FHD Lenovo z50-70, Dell 3542 komentirano puno puta nedavno) i na kraju 750m (v3-772g 17.3" HD acer trenutno svugdje nedostupan).

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2014 14:31 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Zanima me tako neki stedljivi proc ali da u perfomansama ne odstupa previse, isto tako da moze kolko tolko pokretati photoshop (cs5 ili cs6) i vegas. Graficka bi bila pozeljna, za igranje da sto bolja.

14 godina
The_Fichek kaže...
Zylvio kaže...

Pa taj Acer po spec i mogućnostima je i više nego dobar, samo nisam siguran. Znam puno ljudi koji su sa Acerom imali problema, a gledam i po YouTube-u i vidim da jednima Touchpad odlazi, drugima ekran titra pa nisam nešto siguran u vezi njega.

Nove serije, pogotovo v5 serija je znacajno poboljsana, a kod ULV procova se nemas sta brinut oko grijanja. Daj linkove da vidim te gluposti o kojima pricas. Svakom moze otic touchpad pogotovo onom ko ga siluje svaki dan. I neznam sta mislis pod tim "odlazi" touchpad, nece vise radit ili sta? Titra ekran????? Pa svakom TN monitoru titra ekran, ak mislis na flicker. Pavillion serija HP-a je isto bila na losem glasu, a novija Probook serija je na jakom dobrom glasu. Preporucio sam i dosta onih v3-772g acera, nitko se nije pozalio do sada, a ekipa na temi v5-552g acera je jako zadovoljna. Znam da su to malo vise medium-high end proizvodi iako se nalaze po dobroj cijeni, ali kolko vidim ovaj e1-570g je pola klase slabiji u izradi od tih i mog acera.

Ne moraš me odmah napadati. Nije da imam novca da svako malo kupujem novi laptop, samo se informiram.
Touchpad u smislu da desni "klik" zapinje za obrub. Ekran titranje, ali ne kao flicker, baš onako kao stari CRT monitori kad stisneš onaj degauss mislim, baš "zvekne".
Ako se nisu žalili onda super, nadam se da nema tih problema kod ovogodišnjih V3-772G modela.

11 godina
D_Spoky kaže...

Zanima me tako neki stedljivi proc ali da u perfomansama ne odstupa previse, isto tako da moze kolko tolko pokretati photoshop (cs5 ili cs6) i vegas. Graficka bi bila pozeljna, za igranje da sto bolja.

Za cs6, cs5 i vegas ces morat izdvojit barem jos 1000kn, govorim o najmanjoj cifri od 4650kn. Sa razlogom se kazu da laptopi nisu isplativi za neki zahtjevniji rad u odnosu na stolne PC.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2014 17:22 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

tražim preporuku za laptop do max 4000kn. Koristio bih ga za programiranje, web dizajn i takve stvari.. Zahtjevi su i5 punokrvni(M), posebna grafa (ne igram baš, al nek se nađe..), bez OS-a, 15''.

Hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
ns5 kaže...

Pozdrav,

tražim preporuku za laptop do max 4000kn. Koristio bih ga za programiranje, web dizajn i takve stvari.. Zahtjevi su i5 punokrvni(M), posebna grafa (ne igram baš, al nek se nađe..), bez OS-a, 15''.

Hvala.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+probook+i5+8750m

11 godina
neaktivan

Znači preporučuješ mi HP ProBook G1. Što kažeš na ovog Lenovo?

11 godina

Puno losija graficka i nema matt ekran. 8750m se moze mjeriti sa 740m, a rebrand 8750m se zove m265 pa i bez gledanja notebookchecka mozes zakljucit da je u probooku bolja grafa. Onaj probook je najbolji odabir ako oces zasebnu grafu i nestedljivi i5 do 4000kn i nesto vise kn. Inace ne radi se o G1 (haswell) nego G0 (ivy bridge), al sama izrada laptopa je ista. Imas reviewove na notebookcheck.net Razlike izmedju i5-4200m i i5-3230m su minimalne te je ivy bridge i malo hladniji proc (ustvari nije hladniji proc, nego je posebno mountan na graficku sto daje nize temperature al se nemoze kasnije mjenjat, a ionak je jako tesko nabavit zasebni proc za laptop), evo detaljnije razlike: klik

11 godina
neaktivan

Lijepi pozdrav!

Htio bih da mi netko ovdje stručan kaže dali je ovaj laptop dobar za tu cijenu!

Radi se o ASUS x550ln notebook .

Služio bi mi za surfanjem, ali ponekad bih i zaigrao neku igricu pa me zanima dali je za to sposoban?

I koji bi mi laptop preporučili od drugih proizvođača sličnih performansi i cijene*? Hvala

https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-asus-x550ln-xx013h-tamno-sivi/55093

0 0 hvala 0
11 godina

Sve super samo je problem samostalno odrzavanje i ciscenje laptopa.

Za malo vise novca ti je bolje ici na po specifikacijama slicne Lenovo z50-70 (sa FHD ekranom od 4640kn!) i Dell 3542 sa 3 god jamstva, 2gb rama vise, malo jacim procom zapravo identicnim i5-4200m po performansama, ali HD rezom.

Po meni bolje ici na Lenovo radi FHD rezolucije koja nije nimalo jeftin uvjet kod laptopa, a jamstvo se moze naknadno produljit. Jedino sto ljude smeta bijela boja tog modela (dio oko tipkovnice je siv).

11 godina
neaktivan

pozdrav,

trebam preporuku za novi lap. Max 4000kn +- 200kn.

Služio bi za gledanje filmova, office, surfranje i malo igranja, ništa prezahtjevno. Naglasak je da bude što izdržljviiji jer ne mislim nakon 2 godine kupovati novi. Ako je moguće ekran >15,6 ili 17.3. 

S obzirom da je max budžet oko  4000kn +- 200kn u obzir dolaze i jeftiniji lap bez operativnog koji ću naknadno uzeti.

koji bi bio best buy?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

Trebao bih preporuku za laptop.

Laptop bi koristio za surfanje, multimediju, posao i povremeno za gaming. Kupujem laptop koji bi htio da može vrtiti i neke igre za 3-4 godine.

Za oko su mi zapela dva Asusa iz ROG serije:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_234&products_id=11138

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_234&products_id=11265

Ovo je cijena do koje bi maksimalno išao. Sviđaju mi se laptopi i po izgledu i po specifikacijama. Sto se tiče ova dva laptopa, zanima me koji je bolji, kakvi su što se tiče grijanja? Kakav im je sustav hladenja itd?

Osim ova dva laptopa, ako netko ima neku preporuku (jeftiniju), a da imaju dobru konfiguraciju i dobar sustav hlađenja, dobro bi došla:)

Hvala!:)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da cu se ipak odluciti za Lenovo Z50-70. Bijela boja mi se i ne cini tako losa na kraju, budem ga otisao pogledati uzivo. Konfiguracija je savrseno dobra, laptop je lagan i tanak i samim time vrlo mobilan, a stedljivi procesor bi trebao dati odlicnu autonomiju baterije. Cini se kao vrhunsko racunalo za nezahtjevnu poslovnu namjenu. 

*nisam siguran ali mislim da bi trebao imati i AG ekran

Evo i link :)

http://www.lenovostore.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=1174&name=lenovo-ideapad-z50-70-intel-core-i3-4030u-1-90ghz-4gb-500gb-8gb-sshd-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-intel-hd-graphics-p-n-59-424596-01331578&Itemid=128

Follow the white rabbit.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 14:01 (Nevals).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
igor00 kaže...

Pozdrav,

Trebao bih preporuku za laptop.

Laptop bi koristio za surfanje, multimediju, posao i povremeno za gaming. Kupujem laptop koji bi htio da može vrtiti i neke igre za 3-4 godine.

Za oko su mi zapela dva Asusa iz ROG serije:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_234&products_id=11138

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_234&products_id=11265

Ovo je cijena do koje bi maksimalno išao. Sviđaju mi se laptopi i po izgledu i po specifikacijama. Sto se tiče ova dva laptopa, zanima me koji je bolji, kakvi su što se tiče grijanja? Kakav im je sustav hladenja itd?

Osim ova dva laptopa, ako netko ima neku preporuku (jeftiniju), a da imaju dobru konfiguraciju i dobar sustav hlađenja, dobro bi došla:)

Hvala!:)

Drugi Asus, g550jk je bolji jer ima bolju grafu te ima i IPS ekran. Za igranje ti nije potreban tako jaki i7 i ako zelis max. performanse u igranju na laptopu mozes ici na isti Asus samo drugacije pofarban sa super jakim i5, istom grafom, IPS ekranom i 250gb na hardu manje za 1100kn manje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n550jk

Ima tu jos lenovo malo bolji u igrama, ali i skuplji za 500kn i bez IPS ekrana te ga ne preporucujem jer je navedeno povremeno za gaming.

Inace sto se tice hladjenja stariji Asus bi trebao biti malo bolji, ali nova 850m grafa je efikasnija u potrosnji, a jaca, pa je to i razlog zasto je novi ROG Asus, tj. isti samo bez ROG oznake n550jk malo tanji i samim time moderniji u smislu danasnjih laptopa.

Kako je bitna i multimedija i filmovi, mislim da je bolje ici na IPS ekran ako se ide na ovako skup cijenovni rang. 850m grafa je vrhunska laptop grafa, malo slabija od 860m (koja je ustvari overclockana 850m), a obadvije su super za igranje novih igara na high settings, dok su laptopi ispod ovih fluidniji u igranju novih igara na medium settings (tipa acer v3-772g, 750m grafa).

Znaci moja preporuka je najjeftiniji n550jk Asus, ako se puca na vrhunski laptop. Jedina mana im je slab vijek trajanja baterije dok je laptop istekan, ali to se da rjesiti power saver modom u windowsima (ak oces npr. pogledat film u komadu ne treba ti full snaga proca nego sa tim modom smanjis performanse, a opet ce bit skroz oke za sufanje, gledanje videja itd.)

Inace ne vidim smisla u bacanju tolkog novca samo za povremeno igranje i multimediju i ako IPS ekran nije bitan mislim da bi se to fino rjesilo i sa puno jeftinijim laptopom ili prvim najjeftinijim dobrim sa FHD rezolucijom, tipa lenovo z50-70: http://www.nabava.net/search.php?&q=lenovo%20z50-70&s=2 (od 4640kn imaju FHD rezu) Inace taj lenovo je cijeli u bijeloj boji osim dijela oko tipkovnice..

11 godina
Nevals kaže...

Mislim da cu se ipak odluciti za Lenovo Z50-70. Bijela boja mi se i ne cini tako losa na kraju, budem ga otisao pogledati uzivo. Konfiguracija je savrseno dobra, laptop je lagan i tanak i samim time vrlo mobilan, a stedljivi procesor bi trebao dati odlicnu autonomiju baterije. Cini se kao vrhunsko racunalo za nezahtjevnu poslovnu namjernu. 

Na koji model si se odlucio onda, linkaj.

Prema youtube-u nemaju AG ekran, al se ekran cini okej za TN matricu..

Vidjeh edit. Znaci oni srebrno pofarbani bi trebali imati AG ekran, hehe. Provjeri to jos za svaki slucaj, ali da, jako dobar odabir ako nije problem dati malo vise novca i ako te briga za igranje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 14:34 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Nevals kaže...

Mislim da cu se ipak odluciti za Lenovo Z50-70. Bijela boja mi se i ne cini tako losa na kraju, budem ga otisao pogledati uzivo. Konfiguracija je savrseno dobra, laptop je lagan i tanak i samim time vrlo mobilan, a stedljivi procesor bi trebao dati odlicnu autonomiju baterije. Cini se kao vrhunsko racunalo za nezahtjevnu poslovnu namjernu. 

Na koji model si se odlucio onda, linkaj.

Prema youtube-u nemaju AG ekran, al se ekran cini okej za TN matricu..

Samo sam na sluzbenim stranicama koje sam linkao nasao da pise da ima AG ekran dok nigdje drugdje nissm nasao taj podatak tako da moram otici bas u lenovo store da ga pogledam pa da budem ziher

Follow the white rabbit.
11 godina
neaktivan

Hvala na opsirnom reviewu:) 

Mislim da bi mogao uzeti onaj asus koji si mi napisao, za 6000 kn.

Uzeo bi tako malo bolji laptop jer ne zelim mijenjati laptop sljed 3-4 godine, a opet bi volio igrati igre na njemu i za te 3-4 godine dok ga budem imao.

Kakav je on kod grijanja za vrijeme igranja? Da li je dobar sustav hladenja? Koliko zapravo pomaze onaj cooler?

I imam pitanje u vezi rezolucije.

Ja imam dioptrijske naocale (-2.0). I do sada sam imao laptop od 17 inca sa rezolucijom od 1600x900 i to mi je bilo sasvim ok.

Da li na full hd na 15 incnom laptopu puno manja slova i ostalo? Da li bi mogao imati problema kod citanja itd.

11 godina
igor00 kaže...

Hvala na opsirnom reviewu:) 

Mislim da bi mogao uzeti onaj asus koji si mi napisao, za 6000 kn.

Uzeo bi tako malo bolji laptop jer ne zelim mijenjati laptop sljed 3-4 godine, a opet bi volio igrati igre na njemu i za te 3-4 godine dok ga budem imao.

Kakav je on kod grijanja za vrijeme igranja? Da li je dobar sustav hladenja? Koliko zapravo pomaze onaj cooler?

I imam pitanje u vezi rezolucije.

Ja imam dioptrijske naocale (-2.0). I do sada sam imao laptop od 17 inca sa rezolucijom od 1600x900 i to mi je bilo sasvim ok.

Da li na full hd na 15 incnom laptopu puno manja slova i ostalo? Da li bi mogao imati problema kod citanja itd.

Cooler i odvodjenje topline je dobro koliko moze biti za tako tanki laptop. Ako nekim slucajem osjetis potrebu za coolerom u igranju, idi na cooler, neki Notepal (x3, xl, u3 po meni najefikasniji za normalne pare). Inace drzi laptop na balanced mode jer ti nema smisla high performans za najobicnije stvari. Isto ako dodje do nekog grijanja imas softvera za downclockat proc na nesto izmedju balanced i high performans.

Sto se naocala tice veca rezolucija i IPS ekran ti mogu samo pomoci da bolje, tj. normalno vidis. 1600x900 reza ti je bila okej jer si se naviko na nju. Bio je meni ok CRT monitor i igranje svaki dan 5 sati dok nisam izgubio vid. Naravno to je najvise genetski problem, al et. FHD reza. tj. 1920x1080p je optimalnija za zdrav vid. I fora kod te rezolucije nije u nikakvim manjim ili vecim slovima nego u ostrini slike. Velicinu slova i ikona si lako namjestis u windowsima.

11 godina
neaktivan

Hvala ti puno na savjetima:)

Vrlo vjerojatno cu uzeti onaj asus od 6000 tisuca.

Malo cu jos proguglati da se detaljnije informiram:)

11 godina

Mozes i ovdje pretrazit temu jer ima ljudi kaj su kupili tog asusa i kaj su se javili da ga malo pohvale.

12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
hurem kaže...

Molim vas preporuku za laptop do 4500/5000 (najviše 5500 kuna). Uglavnom bi se koristio za surfanje i igranje (Minecraft, GTA...). Zahvaljujem na pomoći!

Skrolaj samo malo gore.

Edit: Malo me zeznuo forum pa nije ispalo gore nego prosla stranica. Evo ti link posta da se ne izgubis x)

Znaci imas Lenovo z50-70 za 4650kn i Acer v3-772g za 5000kn sa HD rezolucijom, a za 5500kn nadalje sa FHD rezolucijom. To su definitivno 2, tj. 3 najveca best buya za multimediju i gaming u tom cijenovnom rangu. Obrazlozenja su ti u linkanom postu.

The_Fichek hvala ti na odgovoru. Bi li mi možda mogao preporučiti još koji laptop s obzirom da ovog acer nema, a klinci su nestrpljvi?

11 godina
neaktivan

Pozdrav, evo i ja imam jedno pitanje :)

Ne znam koji laptop da odaberem od ponuđenih, a više prijedloga ne bi bilo zgorega :D

1. https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=18413
2. https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=18869

Naime, radi se o tome da me zanima nešto do 3000 kuna. Prvenstveno bi bilo za every-day computing (neke igre, nista posebno - NFS i slicne stvari), surf, filmovi...
Bilo bi mi uredu da graficka nije Intel HD i da nije Celeronac ili slicna stvar.

0 0 hvala 0
11 godina

@hurem

Ja bih osobno prekocio Dell-a 3542 makar ima malo jaci procesor i 2 godine vise jamstva te 2gb rama vise te isao na Lenovo makar je bijele boje (ako je to bitno uopce) samo radi FHD rezolucije. i5, grafa i kolicina rama u Lenovu je ionako skroz dovoljna za gotovo bilosta, a FHD rezolucija po meni vrijedi i vise nego te razlike.

Jamstvo mozes produljit naknadno dok ne istekne zadnji mjesec redovnog jamstva, znaci 11. mjesec od kupovine. Produljenje jamstva na 3g kosta 550kn, na 2g nesto ispod 200kn kod Z serije Lenova.

Bilo bi dobro pokusat vidjet te modele u ducanu jer se neki prodaju sa windowsima pa malo usporediti kvalitete ekrana jer TN matrice znaju dosta varirati od jednog do drugog laptopa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 22:52 (The_Fichek).
11 godina
jelchek kaže...

pozdrav,

trebam preporuku za novi lap. Max 4000kn +- 200kn.

Služio bi za gledanje filmova, office, surfranje i malo igranja, ništa prezahtjevno. Naglasak je da bude što izdržljviiji jer ne mislim nakon 2 godine kupovati novi. Ako je moguće ekran >15,6 ili 17.3. 

S obzirom da je max budžet oko  4000kn +- 200kn u obzir dolaze i jeftiniji lap bez operativnog koji ću naknadno uzeti.

koji bi bio best buy?

Ako zelis 17.3" ovo bi bio najbolji odabir: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=17.3+8750m

Da ides na 15.6" ima isti probook sa tom dijagonalom te i5 procom, sve ostalo isto za 4000kn. Sa 15.6" dijagonalom imas jos Lenovo g510 za najmanje 3600kn, iste specifikacije kao probook samo sa SSHD-om (1tb HDD + 8gb SSD) umjesto klasicnog HDD-a u Probooku. Lenovo g510 je kvalitetne izrade, ali mislim da je probook malo iznad tog lenova po izradi (aluminijski finish, matt ekran, trebao bi imati msata port). Kako tog lenova nema bas vise na nabavi, linkat cu ti ovako Izrada izgleda ko metal, al nije nego je plastika, dok je kod probooka zavrsna obrada aluminijska. Metalni lenovo g510 kosta 65kn vise i ne dolazi sa grafom: link (meni na ovoj slici vise izgleda koda je plastika nego na prvoj, mozda su slike zamijenjene, ali su opisi tocni).

To ti je trenutni vrh ponude malo ispod i zapravo malo iznad 4000kn za lagano gejmanje i all-around. Grafa je narocito dobra za igru Dota2. Dosadan sam s tim, al moram to napomenuti. Ostale rezultate u igrama gledaj na notebookcheck.net i pazi da klikom na brojeve fps-eva gledas s kojim je sve procesorima je testirana grafa.

Zapravo kako su ti pozeljni windowsi sjetio sam se jos ove inacice probooka: KLIK Cijena je pala sa 4300kn na 4150kn i sad na samo 4090kn. Jako zanimljivo i ovo ti zapravo preporucujem kao prvu opciju ako zelis windowse i ako te nebi smetao malo manji, tj. za laptope normalno velik ekran. Necu brisat niti preuredjivat sto sam do sada napisao, cisto da znas kako sam razmisljao. Unutra je inace najbolji amd laptop proc za koji ja znam. Moze se usporediti sa i3-4000m: klik, u single-core performansi malo losiji, u multithreadanju malo jaci i ne toliko malo koliko kaze ta stranica po mom misljenju (mozda testiraju bez turbo boostanja), stoga bih gledao detaljnije ovdje iako je i tu stosta nedoreceno. Ja bih rekao da je po multithreadanju blizi nekom nestedljivom i5, tj. izmedju i3 i i5, a u single-core performansi bi ona usporedba na cpubossu trebala biti jako tocna.

**Preporucujem da odaberes na temelju ekrana izmedju 17.3" opcije i 455 opcije sa AMD-om. Ovaj za 4000kn sa i5 procom prema notebookchecku ima slabiji ekran u odnosu na ova 2 druga. Gledaj malo notebookcheck i sam dalje istrazi sto se tice kvaliteta ekrana u svakom od tih probooka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 2:39 (The_Fichek).
11 godina
Newb1e kaže...

Pozdrav, evo i ja imam jedno pitanje :)

Ne znam koji laptop da odaberem od ponuđenih, a više prijedloga ne bi bilo zgorega :D

1. https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=18413
2. https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=18869

Naime, radi se o tome da me zanima nešto do 3000 kuna. Prvenstveno bi bilo za every-day computing (neke igre, nista posebno - NFS i slicne stvari), surf, filmovi...
Bilo bi mi uredu da graficka nije Intel HD i da nije Celeronac ili slicna stvar.

Predlazem da se radi bolje graficke protegnes na malo vise od 3000kn: Dell 3542 Razliku u parama ce pokrit dobra izrada laptopa te 3 god jamstva.

Za mozda veci omjer ulozeno/dobiveno mozes gledati ovako acera E1-570G (2god jamstva po novom, produljenje na 3g kosta 300kn). Sestra ima istog samo u crnoj boji sa 720m grafom i malo sam ga testirao. Mogu rec da je sve super, jedino mi se ekran ne svidja. Tesko mi je bilo kalibrirat boje u windowsima, kao i gama zracenje. Jedina dobra stvar je sto je ekran matt. Naravno svi ti TN ekrani laptopa su nekako prosjecni i losi u svijetu monitora di je IPS matrica vec postala standard, ali mislim da bi mogla postojati neka mala razlika u kvaliteti ekrana izmedju Della i Acera i to bi trebalo ici na prednost Dellu, ali nisam siguran i tesko je rec. Stoga preporucujem prvo pogledati Della jer on u ducanu dolazi sa windowsima, a taj acer ne (neki slicni modeli da). Ak ti se svidi ekran idi na Della.

Ima tu jos lenovo z50-70, ali isti ne dolazi sa zasebnom grafom i i3 procom za te pare, nego sa pentiumom, doduse haswellom, ali bez multithreadanja: klik

Moram reci i da nisam siguran bi li se e1-570g acer mogao nositi sa vrucinom 740m grafe, dok je 720m, a jos vise 820m stedljivija. Kad instaliram drivere za grafu sestri budem malo izmucio 720m graficku koja ne odstupa daleko od 740m po potrosnji (5-10W) pa cu vidit grije li se stogot laptop.

Iako malo blatim tog acera, preporucio sam ga prvenstveno jer je 740m dosta pozeljnija za igranje nego 820m, a nije ni nimalo lose odradjena izrada s obzirom na konkurenciju kao sto neki pricaju. Razlike grafickih gledaj na linkovima koje sam stavio na njih.

Sto se tice radeon grafe, ispod 8750m radeonke koja je konkurentna 740m ja nebih isao. *Klikci na brojeve fps-eva na tim notebookcheck stranicama.

Nazalost izbor jeftinih laptopa sa 8750m nije bas nesto: lista, ne u smislu izrade (probook je super kvalitetno odradjena serija) nego u smislu procesora koji dolaze sa grafama.

Za sada bih ti preporucio da biras izmedju prvolinkanih acera i della na temelju ekrana, a grijanje grafe u aceru cu provjerit ovih dana pa javim rezultate.

Inace zadnji nastavak NFS serijala, NFS:Rivals se ne vrti vise od 30fps niti na jednoj laptop grafi, sto znaci da je igra odvratno lose optimizirana za laptope, a mozda i za desktop grafe. Nisam vise istrazivao o tome.

EDIT: Evo nasao sam detaljni review Della: http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.3dnews.ru%2F823760 Nazalost nit Dell nema TN matricu iznad prosjeka, a ima prituzbi na touchpad sto znaci da bi touchpad mogao biti bolji u Aceru. Neznam sad stvarno sta je bolje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 2:07 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Bez Blendera mozes imat solidan laptop i do 3000kn (Lenovo z50-70, dell 3542, Lenovo b590)

Sa Blenderom s obzirom na njihove hardverske zahtjeve: http://www.blender.org/download/requirements/ bi ti prvi laptop koji bi preporucio bio: Lenovo z50-70 Imas jednako kvalitetnih laptopa sa slicnim specifikacijama za manje pare, al ovaj ima FHD rezu, pozeljnu za rad u Blenderu. Mislim da bi ti sve bilo nepreglednije da ides na 15.6" ekran sa HD rezom za Blender.

Samo da se vratim na odgovor od prije par dana. Razgovarao sam s jednom osobom o ovom laptopu koja me uvjerava da ce mi ovaj procesor(Intel® Core™ i5-4210U 1.7GHz (3M Cache, up to 2.70 GHz)) bit preslab.

Samo sam htio provjerit vaše mišljenje o temi, ovdje sam složio pc prije 2 godine pa imam ipak u vas najviše povjerenja {#}

11 godina
RepDigit kaže...

Bez Blendera mozes imat solidan laptop i do 3000kn (Lenovo z50-70, dell 3542, Lenovo b590)

Sa Blenderom s obzirom na njihove hardverske zahtjeve: http://www.blender.org/download/requirements/ bi ti prvi laptop koji bi preporucio bio: Lenovo z50-70 Imas jednako kvalitetnih laptopa sa slicnim specifikacijama za manje pare, al ovaj ima FHD rezu, pozeljnu za rad u Blenderu. Mislim da bi ti sve bilo nepreglednije da ides na 15.6" ekran sa HD rezom za Blender.

Samo da se vratim na odgovor od prije par dana. Razgovarao sam s jednom osobom o ovom laptopu koja me uvjerava da ce mi ovaj procesor(Intel® Core™ i5-4210U 1.7GHz (3M Cache, up to 2.70 GHz)) bit preslab.

Samo sam htio provjerit vaše mišljenje o temi, ovdje sam složio pc prije 2 godine pa imam ipak u vas najviše povjerenja {#}

Ja neznam jesi li ti procitao prvi link koji sam ti poslao. Fino pise:

Recommended hardware:

64-bit quad core CPU 

8 GB RAM   

Full HD display with 24 bit color 

Three button mouse  

OpenGL-compatible graphics card with 1 GB RAM

Taj u Lenovu jeste quad core => 2 jezgre => hyperthreading => 4 jezgre

Mozda je taj frend samo negdje nabrzake vidio da za taj i5 u Lenovu pise clock 1.7Ghz, a nije vidio turbo clock 2.7Ghz. Znaci kada se pomocu high performans mode-a na ikoni baterije proc natjera da radi na najvisoj frekvenciji, tj. 2.6-2.7Ghz to ce biti skroz oke, a nece dolazit do posebnog grijanja jer max TDP ostaje 15W, dok je to kod obicnog i5-4200m sa turbo clockom od 3.1Ghz 37W ! Ovdje ti je razlika u performasama izmedju ta 2 klasicna i5, jedan nestedljiv drugi stedljiv: klik Znaci sa vecim grijanjem dobis malo na performansama, dok sa stedljivim i5 imas hladniji sustav koji ce imat nesto vise od 2x dulje trajanje baterije dok je laptop istekan, a performanse su minimalno izgubljene. Zato ti stedljivi procovi i kostaju vise, a stedljivi i7 kostaju jos vise i prakticki su neisplativi kod vecine modela ako konkurencija ima i5 proc i neke druge bolje specifikacije.

Znaci sa Dell 3542 za iste pare bi se samo malo vise osigurao, radi tog malo jaceg stedljivog i7 koji je prakticki jednako jak kao spomenuti i5-4200m - link , link2 Znaci razlike su mi-ni-mal-ne.

Po meni FHD reza na Lenovu vrijedi vise nego mrvu jaci proc, 2gb rama vise pa cak i 2 god jamstva vise na Dellu. Naravno to je samo moje misljenje. Trebalo bi suditi i prema kvaliteti ekrana, za koju prema vidjenim snimkama sa youtube-a i nekim reviewevima Della mislim da bi to trebalo biti bolje na Lenovu, iako nekih detaljnih reviewova za novi z50 Lenovo nema niti na stranim jezicima.

Jedino vece osiguranje bi ti bio pravi i7 proc. Eh, ali naci laptop sa pravim i7 i jos FHD rezom je nemoguca misija ispod 6000kn.

Stoga imas prvo one sa pravim i7 i HD rezom:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i7-4702mq

Kucao sam i druge Haswell i7 u trazilicu i ne ispada nista ispod 6000kn. Znaci tu imas samo Probook. Nekad je bilo vise modela sa pravim i7 za te pare, ali stedljivi procovi i mainstream i5-4200m su preuzeli ovaj dio trzista, barem kod nas.

Iznad 6000kn bi odmah prvog preporucio Asusa iako ima i5 u sebi, al to je valjda najjaci laptop i5:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+n550jk

Kao prvo bih ga preporucio zbog odlicnog IPS ekrana, ono sto vecina drugih laptopa nema, a prvi najjeftiniji sa IPS-om ti je moj acer v5-573g za 500kn jeftiniji od tog asusa, a ima klasu slabiji proc i 2 klase slabiju grafu.

Dalje imas:
Lenovo y50-70 - nema ga nigdje trenutno, doce sredinom 8. mjeseca nova posiljka prema lenovo store-u, najjeftiniji je bio za 6750kn

Acer v3-772g - dobra opcija ako zelis masinu od laptopa i 17.3" ekran

Asus g550jk i7 - isplativ samo ako oces IPS ekran i pravi i7, bio je i n550jk za 7200kn sa istim specifikacijama, osim boje nema posebnih razlika izmedju n i g 550jk

Zakljucak bi bio da ides na Lenovo ili Dell ili ovaj Acer (ako zelis 17.3" FHD ekran) ako zelis decent quad core kako pise u zahtjevima blendera i vecine programa, a ako bi htio nesto jace mislim da ti nema smisla ici dalje od prvog Asus n550jk.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 13:15 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Edit: Sada sam procitao tvoj edit pa predlazem da ne odustanes od lenova nego da kupis u Linksu: klik Oni imaju iste cijene i za gotovinu i na rate.

Pratila sam i dalje ovu temu da vidim pojavi li se možda što još bolje (dok sam čekala da starci riješe financijski dio) i vidim da je i dalje glavna preporuka za te novce bio g510. To me još više uvjerilo da želim baš tog, aaaallliiii i koštalo me dobre ponude - ovaj u Linksu je izgleda rasprodan, nemaju ga više u ponudi. {#} Jesi ga baš morao svima preporučiti? {#}

Znači fejlala sam šta ga nisam odmah uzela i sad se mogu samo nadati da će ga opet uvesti u ponudu. {#} Poslala sam im i mail, za svaki slučaj...

Općenito ga baš i nema po trgovinama... Uglavnom je onaj g510 s integriranom grafičkom posvuda, a ovaj je dosta rijetka ponuda.

11 godina
neaktivan

Čekaj, čekaj, jel to ovaj:

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.33a917e17a0b424894cee2a97590a201.lenovo-essential-g510-intel-core-i3-4000m-2-40ghz-4gb-1tb-8gb-sshd-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-amd-radeon-hd8750-2gb-p-n-59-390417.aspx

Sad sam malo promijenila pojam pretraživanja na nabava.net i našla to. Isto ima na rate i ne mijenja se cijena... Čini mi se da je sve isto, iako nigdje ne piše da je 59-390417.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice