Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.672
|
čitano: 14.630.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
brejki kaže...
The_Fichek kaže...
...
...

Puuuuno hvala na iscrpnim odgovorima!

17.3'' ekran bi mi puno više odgovarao jer ga neću često nositi, a radi crtanja mi je veličina ekrana dosta bitna.

Još ću malo istražiti predložene modele, pa donijeti konačnu odluku.

Hvala još jednom..

Mozes u obzir uzeti kupnju lenova g510 pa sa razlikom izmedju skupljih i manje isplativih modela kupis i monitor i SSD od 128Gb! Naprimjer ovaj flicker-free best buy Dell bi bio jako dobar za tebe i bolji nego ijedan ekran bilokojeg laptopa. Ustekas ga u Lenovo i peglaj :) Doduse u onom aceru je dosta jaca nvidia 760m graficka, ali cisto za autocad i 3d modeliranje mislim da je ipak bitniji procesor nego graficka u velikoj vecini slucajeva. Nisam siguran ali mislim da bi r7 265m grafa uspjela pokrit 2 monitora bez laggova u autocadu i normalnom radu:

"Furthermore, the M265 can directly support multiple monitors using Eyefinity Technology if Enduro is disabled."

Mislim da bi bez problema mogao surfati, raditi u autocadu i baviti se normalnim stvarima, vjerojatno i gledati 1080p youtube video bez problema dok got ne igras igrice na 2 monitora sa r7 265m grafom.

Znaci tu informaciju treba jos provjeriti, ali definitivno mislim da ti je to bolje nego ici na onog 17.3" acera sa SSD-om za 6500kn jer ces vjerojatno 90% vremena provoditi doma, a samo tih 10% na faksu ili di vec. Onda je valjda bolje 90% vremena uzivati u super monitoru, a 10% na samo malo manjem monitoru od 17.3".

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 19:53 (The_Fichek).
11 godina
Rabkl kaže...

pozdrav, treba mi pomoc oko odabira laptopa za faks. Cijena bi bila max. 3500 kn. Po mogucnosti da je bijeli i treba mi vise za osnovne stvari tipa gledanje i skidanje filmova, slusanje muzike, pisanje u word-u, te brz prijenos podataka. Hvala

Posto nigdje nisu navedene igrice, navest cu modele koji su dobri za sve to, ali nisu za igranje:

Najjaca opcija: Toshiba C55-A-1M7

Malo slabija (i3, a ne i5 procesor), ali kvalitetnije izrade: Lenovo g510

Opcija bijele boje: Toshiba C55-A-199

i3 procesor iako malo stariji u zadnjoj toshibi je 2-10% slabiji od i3 procesora u Lenovu. Kvaliteta izrade i hladjenje je bolje odradjeno kod Lenova tako da tu nema brige za zagrijavanjem, dok bi kod toshibe to moglo postojati, pogotovo kod skupljeg modela sa jakim i5 procesorom. Jeftiniji model sa i3 procesorom gotovo da nije upitan jer ne samo da je slabiji nego je i ta starija Ivy Bridge generacija intel procesora takorec hladnija, tj. procesori se ne griju toliko kao novi Haswell intel.

Kako namjena nije zahtjevna te se ne trazi windowsi niti igranje igrica, a bijela boja je dodatan plus predlazem upravo zadnje linkanu bijelu toshibu koja je trenutno na maloj akciji u Prosatu.

Nije za odmet reci da toshiba u startu dolazi sa 2 god garancije, i to No Matter What garancije (neznam treba li se ta garancija nekako aktivirati ili ne, znam samo da ukljucuje zastitu od krađe, jamstvo na proljevanje tekucine po laptopu itd., znaci nesto karakteristicno za toshibu). Produljenje jamstva je takodjer jeftinije kod Toshibe nego kod Lenova te iznosi oko 270kn na 3 god i 400kn na cak 4god (najvise od svih proizvodjaca). Kod lenova G serije je to 200kn na 2 god i 500kn na 3 god. Za detalje kucati:  "produljenje ´brand´ " na nabavu.net

*Tu c55-a-199 Toshibu nisam naveo samo radi bijele boje nego jer je kao i ostala 2 laptopa jedan od best buy-eva za svoj cijenovni rang.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 18:59 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav svima, trebala bi mi stručnija pomoć oko odabira laptopa. Fond cca 8000 kn, ali i više ako se isplati. Zamolio bih nekakvu procjenu omjera cijena-kvaliteta oko ovih par modela, ili kakvu bolju preporuku. 

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=27492

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11074

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=27451

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=26672

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g750js-republic-of-gamers-g750js-t4046d-asus-torbaruksak-best-buy/0452254

Hvala unaprijed {#}

0 0 hvala 0
11 godina
hrconja0208 kaže...

Pozdrav svima, trebala bi mi stručnija pomoć oko odabira laptopa. Fond cca 8000 kn, ali i više ako se isplati. Zamolio bih nekakvu procjenu omjera cijena-kvaliteta oko ovih par modela, ili kakvu bolju preporuku. 

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=27492

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11074

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=27451

http://notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=26672

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g750js-republic-of-gamers-g750js-t4046d-asus-torbaruksak-best-buy/0452254

Hvala unaprijed {#}

Za sto tebi treba laptop? Gaming?

Bez obzira na namjenu ja neznam koji je od tih svih laptopa koje si linkao neisplativiji od drugog jer su svi strasno neisplativi.

Super 850m grafu koja je bolja od gtx760m i gtx765m mozes naci za samo 6300kn: lista i ti asusi n550jk i g550jk za razliku od starijih modela sa 7xxm grafama imaju i IPS ekran. Znaci samo 15.6" verzije Asusa, tj. n550jk i g550jk modeli imaju IPS ekran, a g550jk je ROG verzija sa malo boljim hladjenjem.

Tu imas i novi Lenovo y50 70 sa 860m grafickom koja je overclockana 850m, znaci jos bolja opcija cisto za gaming, samo bez IPS ekrana i 1 god jamstva manje. Lenovo dolazi sa i7 procom, a jeftiniji asusi dolaze sa valjda najjacim laptop i5: i5-4200H tako da cisto za gaming za 95% igrica se nece osjetiti razlika u smislu procesorske snage.

Stoga ti predlazem da ne gledas dalje od tog Lenova i s obzirom na tvoj budzet ROG-ovog Asusa ako se odlucis na laptop cisto za gaming.

Idi na Asus ako ti se vise svidi ekran, a na Lenovo ako zelis nesto jaci hardver.

Za rezultate u igricama kucaj grafe u notebookcheck.net

*S obzirom na iskustvo jednog forumasa koji je kupio tog lenova, za izivljavanje u igricama ce ti trebati nekakav dodatni vanjski cooler (do 200kn se nadje dobrih).

*Preporuka da ides i na produljenje jamstva koji got laptop kupio, pogotovo ovdje mislim na Lenovo jer je 1 god jamstva za takav stroj premalo

11 godina
neaktivan

Ma nije mi nuzno potreban laptop za gaming, nego vise za svakodnevnu upotrebu, ali kad dodje neka nova igrica, da ju mogu igrat bez problema...
Moze onda neki prijedlog za sto bolji i sto isplativiji laptop do 8000-8500kn...jako bih zahvalan bio 

11 godina

Samo malo, zasto silis taj budzet od 8000-8500kn kada neces nista bolje dobiti od ovih prijedloga koje sam naveo. Jednostavno laptopi u tom cijenovnom rangu nemaju smisla i cijene nisu realne, a oni laptopi koje sam naveo su prakticki isti ti samo novi i sa boljim cijenama. To je tako jer niko nece updejtati cijene laptopa sa starijim hardverom.

Neznam sto da ti preporucim. Jacu graficku nego onu koja je u vec linkanom lenovu mozes naci tek od 10400kn: klik

Tak da ak pucas na nekompromisni laptop nemam ti sta drugo preporucit nego vec neznam kolko spomenuti lenovo. Ne dolazi sa IPS ekranom bas kao i ti laptopi koje se vrte oko 10000kn. Doduse isti Lenovo se ocekuje da dodje na nase trziste i sa IPS ekranom, tako da mozes pricekati taj model ako zelis nekompromisni laptop cak i s obzirom na monitor.

Ako te bas smeta 15.6" ekran i zelis ici na 17.3" makar ne imao IPS ekran gledaj ovako neki acer (17.3" verzija Asusa nema sa i7 procom). Unutra je 850m grafa nesto slabija od 860m u Lenovu, a ako bi htio 860m grafu i 17.3" ekran to bi te kostalo 9000kn.

Moja preporuka ti je lenovo i sa viskom para kojih ocito zelis silno potrosit kupi vanzemaljski vanjski cooler: link preko ebaya ili cega vec jer kod nas postoji samo sf 17 verzija sa samo 1 ventilatorom sto je po meni neprihvatljivo za coolera od 400kn.

****Od 6500-7000kn nadalje su svi laptopi vise manje isti s obzirom na specifikacije na nasem trzistu, jedino sto se mjenja jeste graficka kartica potrebna za gaming, a tebi i nije tako do igranja, tako da mi je jos manje shvatljivo zasto gledas nesto od oko 8000kn. 850m grafa ce biti i vise nego dovoljna za igranje igrica u buducnosti, a 860m grafa je takorec overkill iako je mozes naci za "samo" 6700kn u Lenovu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 21:35 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Mislim imam taj budzet za potrosit pa si mislim da se moze nac neki sa specifikacijama koje toliko i vrijede a posto se ne razumijem toliko u sve to trebala mi je pomoć jer bi očito dosta para otišlo bezveze hah
The_Fichek PUNO hvala na izdvojenom vremenu, detaljnom objašnjenju i prijedlogu kojeg cu zasigurno prihvatit i mislim da će mi lenovo super doć {#}

11 godina

Nista.. Inace za 8000kn mozes slozit super konfiguraciju koja ce ti u smislu graficke kartice biti bolja od laptopa za 10000kn i s tim bi vjerojatno mogao bilokoje igre do neznam koje koje godine u buducnosti i jos bi ti ostalo novca za solidan laptop za surfanje i gledanje filmova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 21:57 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nista.. Inace za 8000kn mozes slozit super konfiguraciju koja ce ti u smislu graficke kartice biti bolja od laptopa za 10000kn i s tim bi vjerojatno mogao bilokoje igre do neznam koje koje godine u buducnosti i jos bi ti ostalo novca za solidan laptop za surfanje i gledanje filmova.

Vjedujem da, no prijeko mi je potreban laptop posto sam u pokretu svako malo...
Sve u svemu, jos jednom hvala i ak cu imat jos kakvih pitanja tu cu se obratit
Pozdrav {#} 

12 godina
roby27 kaže...
The_Fichek kaže...

@Any01

Posto nemaju tog acera kojeg si linkao sa FHD rezom, u obzir uzmi jos ovog Asusa sa 17.3" FHD rezolucijom. U odnosu na acera ima stedljivi i5 koji ce bit ok za tvoje radnje, a bice dobar i za dugotrajno koristenje istekanog laptopa. 840m grafa se dobro pase sa tim procom i po snazi je ona negdje izmedju 740m i 750m. SSD se sigurno moze staviti na mjesto optickog citaca, a ima li slobodan slot za SSD pored toga kao acer neznam.

Ovo je slabija opcija od acera, ali dobis FHD ekran te ce laptop dulje trajat dok nije ustekan.

Nesto osim laptopa koje si ti naveo i ovog Asusa ne vidim dobrog u HGspotu, eventualno v5-572g 15.6" sa IPS FHD ekranom, ali taj kosta 5800kn, a vec imas i v5-573g s kojeg ti ja pisem za te novce u drugim ducanima. Doduse specifikacije su im gotovo pa identicne (neznatna razlika u procesorima), a koliko sam skuzio u izradi nema nikakvih razlika osim sto v5-573g ima msata port za mini SSD. Znaci mislim da se na v5-572g nikako nemoze staviti ssd (osim naravno na mjesto harda) jer je to ultrabook.

Edit: nesto sam dugo se zadrzao na pisanju ove poruke pa nisam vidio da si poslao prije mene upit za bas tog asusa heh.

Edit2: ako ti se svidi v5-572g provjeri za svaki slucaj ima li msata port jer nisam vise siguran ima li ga ili ne.

Taj Asus je dosta zaheban za nadogradnju za razliku od Acera, mora se skidati tipkovnica pa odspojiti kablove od matične i par plastičnih držača da bi se došlo do interijera komponenti i još najbolja stvar ram slotovi su ispod matične tako da se komplet matična mora vaditi van ako bi se nadograđivao ram.

A i ekran mu je loš sudeći po recenzijama.

Fichek ovo je išlo za 17" X750 Asus.

Za 15" verzije ima otvor za hdd i ram onako kako sam ti poslao na slici tako da ne pomiješaš kruške i jabuke, znači na većim modelima treba komplet ici na rastavljanje pa cak i za hdd i ram.

Nadam se da je sad sve jasno. {#}

11 godina

Jasno je jasno. Nesto sam davno napisao taj post. U zadnje vrijeme sam poceo naglasavati to kod svih tih starijih Asusa, ali eto nisam znao da je 17.3" verzija jos losija za odrzavanje, sada i to znam, fala {#}

Kada smo vec kod Asusa, ima li nova verzija Asusa: x550LN i x750LN isti problem ?

Btw. Lijepo od tebe sto provjeravas moje preporuke i dajes dodatne sugestije {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 2:21 (The_Fichek).
12 godina

Da sve ide isto kako sam i napisao. Mislim za iskusne informatičare to nebi smjelo biti problem naravno dok je pod jamstvom takve egzibicije kod veceg Asusa dovodi do gubitka jamstva ali puno ljudi koji traze preporuke se ne kuži u tu tematiku rastavljanje i zamjene dijelova tako da sam to morao naglasiti. 

14 godina
neaktivan
Bok ekipa. Trebam laptop za gledanje serija i da vrti bf3. Cijena cca 3000kn. Placa se karticom i po mogucnosti da je ducan u Zagrebu. Hvala.
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
11 godina
Sale_ds kaže...
Bok ekipa. Trebam laptop za gledanje serija i da vrti bf3. Cijena cca 3000kn. Placa se karticom i po mogucnosti da je ducan u Zagrebu. Hvala.

Bf3 bas i nije malen zahtjev ako trazis laptop za samo 3000kn. Kakvi takvi gaming laptopi za budzet gejmanje se gledaju tek od 3500kn i to najcesce sa budzet radeon 8750m ili nvidia 740m grafama.

Gledaj rezultate za bf4 i bf3. Na neko cudo se bf3 vrti malo slabije nego bf4 na tim grafama, znaci mrvu preko 30 fps na medium settings sa nekim i5 procesorima, a nvidia je testirana i sa i3-3217u procom. Znaci klikom na broj fps-a vidis s kojim sustavom je testirana grafa. Mozda je bf3 testiran sa multiplejerom, a bf4 ne, neznam.

S obzirom na to i tvoj budzet nemam ti sta drugo preporucit nego najjeftinije laptope s tim grafama, a to bi bili HP probook 455 sa ne bas najboljim amd laptop procom: a4-4300m. Takav se moze mjeriti sa stedljivim i3 procom kojeg dobis u ovom Acer Aspire E1-570G skupa sa nvidia 740m grafom. Probook je poznat po jednoj od najkvalitetnijih izrada pogotovo u smislu lakog odrzavanja, dok je taj acer aspire malo starija serija i nemogu naci neki tocan review za njega, ali bi trebao biti isto lagan za odrzavanje. Ovo je najtocniji

koji sam nasao ali nije na hrv, tu mos vidit kak izgleda laptop ak nista. Ovako iz prve, ja vidim da u odnosu na moj acer koji pripada novoj aspire seriji nema istu straznju stranu, ventilacijski otvori nisu na istom mjestu ali ih ima vise, ima puno vijaka pa bi to trebalo bit lako za otvorit, iako nisam ziher. Evo grube usporedbe procova: link. Tu mozes gledati i usporedbe procova koje cu navest jos, a za detaljnije usporedbe gledaj cpuworld.com

Znaci to su ti dvije, malo starije, ali najjeftinije opcije za gejmanje.

Mislim da ti je puno bolje te ti preporucujem da ides barem na ovaj Lenovo g510 (za 100kn jeftiniji u prvom iducem ducanu) jer ces dobiti dost bolje performanse u svemu, a platit 500-600kn vise.

Lenovo g510 se sa izradom moze usporediti sa probookom, znaci radi se o lakoj pristupacnosti ispod haube. Inace i Lenovo i HP imaju samo 1 god jamstva u startu kod nas pa se preporuca da kasnije obavis i produljenje jamstva ako bi isao na neku od te 2 opcije.

Sto se tice specifikacija, dobis najnoviji nestedljivi Haswell i3 proc koji ce puno bolje iskoristiti 8750m graficku od procesora u jednom od prethodno linkana 2 laptopa. Ova serija je specificna i radi tog SSHD diska (1000GB HDD + 8GB SSd), nije nista extra ali je dodatni plus u odnosu na obicni HDD. Baterija u Lenovu je isto specificno jaca u odnosu na ostale 15.6" laptope. Doduse onaj acer ima stedljiv proc u sebi pa ce dulje radit istekan, ali ja nebih po tome birao laptop.

Sa lenovom dolazi glossy ekran, sa probookom matt ekran.

Nabrzake samo da znas sto mozes dobiti za jos malo vise novca: Probook 470 gotovo isti po specifikacijama kao lenovo, izradu sam pojasnio, samo 17.3" dijagonala

Za 4000kn imas Probook 450 sa i5 procom starije ivy bridge generacije (gotovo pa nema razlika izmedju istog i novog i5-4200m, a bolji je od i3-4000m) i 8750m grafom.

Nesto sa nvidijom 740m i nestedljivim i3 procesorom, pogotovo novijim je tesko naci ispod 4000kn.. Tako da ak ces bas htjeti nvidiju idi na onaj acer ili malo sam trazi po nabavi.net

Ak ces imat dodatnih pitanja slobodno pitaj. Lp.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2014 14:27 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

Stari, hvala na opseznom odgovoru. Puno si pomogao.{#}

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi...Molim vas da mi preporučite neki laptop do 3500 kn...najviše bi služio za surfanje, možda pokoji film ili igru.
Zanima me što mislite o ovom:

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-hp-250-f0x59es-core-i3-3110m-dvdrw-dl-4gb-500gb-gma-hd-3000-15-6-led-hd-lan-bt-kamera-hdmi-windows-8&option=artikl&id_artikl=014.610.108

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
MiO 5 kaže...

Pozdrav ljudi...Molim vas da mi preporučite neki laptop do 3500 kn...najviše bi služio za surfanje, možda pokoji film ili igru.
Zanima me što mislite o ovom:

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-hp-250-f0x59es-core-i3-3110m-dvdrw-dl-4gb-500gb-gma-hd-3000-15-6-led-hd-lan-bt-kamera-hdmi-windows-8&option=artikl&id_artikl=014.610.108

Hvala

Nije lose za surfanje, ali je lose za igranje jer nema diskretnu grafu. Inace ima novija Probook serija sa boljim specifikacijama za slicne novce bez windowsa.

U svakom slucaju predlazem ti Lenovo g510 kao i covjeku post unazad. Best buy za cijenovni rang oko 3500kn. Ima dobru budzet diskretnu grafu, SSHD disk, najnoviji nestedljivi i3 proc, odlicnu izradu.

11 godina

Ljudi, ako ima netko da je nekim slucajem kupio Notepal XL molim povratnu informaciju o dojmovima.

Moderatori sorry za offtopic, ali puno ljudi u zadnje vrijeme pita za laptop hladnjak do oko 200kn, pogotovo za lenovo y50 70 pa me zanima je li netko kupio tog za kojeg mislim da je best buy kod nas do oko 200kn.

Takodjer mislim da bi bilo dobro imati univerzalnu temu za laptop/notebook coolere/hladnjake umjesto hrpe zasebnih postova za iste do xxx kn.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 18:45 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 19:06 (Antonio3003).

0 0 hvala 0
11 godina

Ja preporucujem dosta i neznam nist posebno o tome modelu, ali znam da po specifikacijama i vjerujem po izradi imas puno bolje modele.

Imas li nekakvu posebnu ponudu za taj laptop ili te zanima laptop do 5000kn za nesto?

Dell je dobre izrade, ali imas i drugih laptopa isto kvalitetne izrade sa daleko boljim specifikacijama u tom rangu. Jos jednom budzet i namjena? pa cu ti preporuciti neki best buy sukladno tome.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 19:08 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Pa prvo sam tražio laptop od 15,6 in do 4000 kn ali može i do 5000. Ove specifikacije mi odgovaraju i paše mi da ima garanciju barem dvije godine. Treba mi za kućnu upotrebu i za duži period, ali da može pokrenuti neku igru ako mi se igra. 

edit: može bez windowsa

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 19:22 (Antonio3003).
11 godina
Antonio3003 kaže...

Pa prvo sam tražio laptop od 15,6 in do 4000 kn ali može i do 5000. Ove specifikacije mi odgovaraju i paše mi da ima garanciju barem dvije godine. Treba mi za kućnu upotrebu i za duži period, ali da može pokrenuti neku igru ako mi se igra

Malo preciziraj molim te.. Nove igre ili stare igre.. Pretpostavljam da se radi o novim igrama pa cu u tom smislu i dati preporuke.

U tom rangu za igranje je najbolji acer v3-772g sa kvalitetnom izradom posebno dobrom za odrzavanje i upgrade i 2 god garancije te jeftinim produljenjem jamstva na 3 god za 300kn (link)

Imas i ovako novi lenovo z50-70 kao novi best buy sa FHD rezolucijom jer do sada su se kvalitetni laptopi sa FHD rezom nalazili tek oko 5500kn kao sto za te pare mozes naci istog spomenutog acera samo sa FHD rezom. Znaci u tom lenovu ti je samo malo slabiji i5 proc. i5-4200m Acera ima za 0.3Ghz veci max. clock, a i5-4210U u Lenovu jeste stedljiv i gotovo se nikada sam od sebe nece dignuti clock jezgri na 2.7Ghz, osim u slucaju kada to korisnik pozeli, npr. tijekom igranja igara, jednostavnim klikom na ikonicu baterije i tamo oznacis high performance mode. 840m grafa u Lenovu je nesto slabija od 750m, ali bolja od 740m, a sve su puno bolje od 8670m iz onog Della. Rezultate gledaj na notebookcheck.net Skrolaj dole i vidjet ces rezultate u igricama, a pritiskom na brojeve fps-eva ces vidjeti s kojim sustavima su testirane graficke. Produljenje jamstva je malo skuplje nego kod acera i kosta malo vise od 200kn na 2god (link2), a 550kn na 3 god (link3). To produljenje mozes rjesiti bilogdje dok got ti ne krene zadnji mjesec pocetnog jamstva.

Znaci ta 2 laptopa bi ti bila moja preporuka. Obadva su kvalitetne izrade i laki za odrzavanje te lako stavis u njih i SSD kasnije (kod lenova moras maknuti opticki citac i stavit jeftino postolje za ssd kao i kod velike vecine laptopa, dok acer vec ima pripremljen slot za ssd nadogradnju).

Acer je sa 17.3" ekranom malo veci i izgleda ovako da ne bi bilo zabuna sa raznim slikama kojih ima u ducanima. Dobit ces nesto jaci hardver, pogotovo u smislu graficke kartice koja je jos uvijek mainstream grafa za igranje novih igara na medium settings.

Sa lenovom ces dobiti vise prenosiv laptop sa 15.6" ekranom, ali vece rezolucije namjenjen vise za multimediju radi tog ekrana, ali bez problema bi trebao vrtiti i zahtjevnije aplikacije i igre, iako ce one u vecini slucajeva biti manje fluidne na medium settings nego sa acerom.

Edit: Zaboravio sam reci sto tocno znaci ta stedljivost kod i5 proca. Znaci da imas malo slabije performanse u odnosu na obicni nestedljivi i5, kao sto je taj u aceru, ali imas efikasniju potrosnju. Znaci max. potrosnja i5 proca u lenovu je 15W, a u aceru 37W. Globalno gledajuc npr. u odnosu na potrosnju jedne zarulje ili desktop kompjutera to nije puno, ali izaziva manje grijanje kod lenova. Doduse acer je veci i ima 2 ventilatora ispod i osjetno ce se zagrijati samo kod zesce sesije igranja. Slicno je i sa grafama, 8xxm Maxwell Nvidia grafe su efiksanije od Kepler 7xxxm Nvidia sto takodjer vodi do manje potrosnje. Ono sto ocu reci je da kao rezultat toga imas skoro 2x dulje trajanje baterije na lenovu dok laptop nije ustekan u struju, znaci radi se o oko 6h, dok bi to kod acera bilo oko 3h, jako zavisno o tome sta radis i na kojoj svjetlini ti je ekran. Ovo za stedljivi i5 ti velim iz iskustva jer ja imam acera sa gotovo identicnim procom kao taj u lenovu i baterija zna trajat tako oko 5-6h dok surfam i gledam serije sa dost visokom svjetlinom ekrana.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 20:02 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ok, hvala ti. Budem malo proučio pa javim kaj sam odlučio

0 0 hvala 0
11 godina

Nema problema. Proucavaj vezano za ta 2 modela jer stvarno nema nist bolje za multimediju i gaming u tom pa i skupljem cijenovnom rangu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 20:36 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Molim vas preporuku za laptop do 4500/5000 (najviše 5500 kuna). Uglavnom bi se koristio za surfanje i igranje (Minecraft, GTA...). Zahvaljujem na pomoći!

0 0 hvala 0
11 godina
hurem kaže...

Molim vas preporuku za laptop do 4500/5000 (najviše 5500 kuna). Uglavnom bi se koristio za surfanje i igranje (Minecraft, GTA...). Zahvaljujem na pomoći!

Skrolaj samo malo gore.

Edit: Malo me zeznuo forum pa nije ispalo gore nego prosla stranica. Evo ti link posta da se ne izgubis x)

Znaci imas Lenovo z50-70 za 4650kn i Acer v3-772g za 5000kn sa HD rezolucijom, a za 5500kn nadalje sa FHD rezolucijom. To su definitivno 2, tj. 3 najveca best buya za multimediju i gaming u tom cijenovnom rangu. Obrazlozenja su ti u linkanom postu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 22:41 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Napisah ti poruku, vjerojatno nisi vidio dok si pisao svoju.

Za te pare se nadje daleko bolja opcija koja vec u sebi ima 120Gb SSD-a, ali nema i7 proc. Doduse ima i5-4200m koji je mrvu jaci od tih stedljivih i7. Slika na stranici je katastrofa, guglaj si v3-772g model pa ces vidjet da lijepo izgleda. Inace ducan je dobar, ali mislim da ti se puno puno vise isplati onaj Lenovo g510, a ovaj acer kojeg sam linkao je way to go ako zelis FHD rezoluciju na 17.3" ekranu.

Eh sad opet, u ovom rangu imas Asuse ili cak novi Lenovo, sve 15.6" modeli, s time da Asus ima i IPS ekran. Radi superb grafi to su vise gaming opcije, a Lenovo ima i i7 pa bi bio bolji, ali nema IPS ekran niti 17.3" ekran i mislim da ti samo radi FHD rezolucije nije dobro dati 2000kn vise nego za onaj Lenovo g510.

Kad smo kod IPS ekrana imas i ovako jos acera sa i7 starije generacije, IPS FHD ekranom koji vjerojatno jos nece biti dugo na prodaju, ali nije los, dapace: link Cisto za racunanje mislim da nema neke velike razlike izmedju 730m, 8750m, rebrand 8750m: r 265m i 740m grafa. Iako je malo stariji i7 unutra, sto se performansi tice puno je bolji od novih stedljivih i7, a samo malo losiji od novih nestedljivih i7.

HP Probook 470 mi je bio prvi izbor, međutim nije moguća nadogradnja SSD-a na mjesto optičkog uređaja, nego bi se trebao vaditi hard i na njegovo mjesto ugraditi SSD pa mi to baš i nije isplativa opcija.

Trenutno se dvoumim između:

http://www.magazinrs.hr/laptop-acer-aspire-v3-772g-54208g62makk-nxm8sex051/ACR-1080

ili

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.b9b25b188ef745f3b7b5b9dab4da509b.lenovo-prijenosno-racunalo-z710-17-3-59390185-59-390185.aspx

Acer ima čak 120gb SSD međutim: 

http://www.pcmag.com/article2/0%2c2817%2c2457051%2c00.asp

Ima ga netko? i kakva su iskustva?

Ovlašteni servisi su ok?

11 godina

Dok pisem odg na ovo sto si sad napisao razmotri ovaj post jer mislim da si ga slucajno preskocio.

brejki kaže...
The_Fichek kaže...

Napisah ti poruku, vjerojatno nisi vidio dok si pisao svoju.

Za te pare se nadje daleko bolja opcija koja vec u sebi ima 120Gb SSD-a, ali nema i7 proc. Doduse ima i5-4200m koji je mrvu jaci od tih stedljivih i7. Slika na stranici je katastrofa, guglaj si v3-772g model pa ces vidjet da lijepo izgleda. Inace ducan je dobar, ali mislim da ti se puno puno vise isplati onaj Lenovo g510, a ovaj acer kojeg sam linkao je way to go ako zelis FHD rezoluciju na 17.3" ekranu.

Eh sad opet, u ovom rangu imas Asuse ili cak novi Lenovo, sve 15.6" modeli, s time da Asus ima i IPS ekran. Radi superb grafi to su vise gaming opcije, a Lenovo ima i i7 pa bi bio bolji, ali nema IPS ekran niti 17.3" ekran i mislim da ti samo radi FHD rezolucije nije dobro dati 2000kn vise nego za onaj Lenovo g510.

Kad smo kod IPS ekrana imas i ovako jos acera sa i7 starije generacije, IPS FHD ekranom koji vjerojatno jos nece biti dugo na prodaju, ali nije los, dapace: link Cisto za racunanje mislim da nema neke velike razlike izmedju 730m, 8750m, rebrand 8750m: r 265m i 740m grafa. Iako je malo stariji i7 unutra, sto se performansi tice puno je bolji od novih stedljivih i7, a samo malo losiji od novih nestedljivih i7.

HP Probook 470 mi je bio prvi izbor, međutim nije moguća nadogradnja SSD-a na mjesto optičkog uređaja, nego bi se trebao vaditi hard i na njegovo mjesto ugraditi SSD pa mi to baš i nije isplativa opcija.

Trenutno se dvoumim između:

http://www.magazinrs.hr/laptop-acer-aspire-v3-772g-54208g62makk-nxm8sex051/ACR-1080

ili

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.b9b25b188ef745f3b7b5b9dab4da509b.lenovo-prijenosno-racunalo-z710-17-3-59390185-59-390185.aspx

Acer ima čak 120gb SSD međutim

http://www.pcmag.com/article2/0%2c2817%2c2457051%2c00.asp

Ima ga netko? i kakva su iskustva?

Ovlašteni servisi su ok?

Zasto medjutim? Pogledaj sto su napisali za cons, tj. mane: Expensive. No touch screen. So-so performance. Some issues with touchpad gesture support. Lots of bloatware. Short battery life.

Izuzevsi na stranu cijenu, neznam koja mana je gluplja od druge, a so-so performance jednostavno nema smisla jer jos rade review modela sa i7 procom i 12gb rama uz sve ovo sto ima i acer iz magazin.rs

Ovo je po meni bolji review, iako nije isti po specifikacijama, vise je slican tome sa pcmaga, ali je isti model, a review detaljniji: http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-V3-772G-747A321-Notebook.93916.0.html

Isti SSD bi trebao dobiti u tom modelu iz magazina, znaci read:500mb/s, write 450mb/s, nije lose, a za 600kn mozes kupiti ovako SSD, znaci po performansama gotovo isti, ak cemo bit picajzle mrvu bolji, a ima cak 5 god jamstva!

Prava dvojba izmedju tih lenova i acera jeste zelis li za malo vise novca i7, ili za malo manje novca i5 sa SSD-om.

Neznam sta da ti kazem jer mislim da je premalo konkurencije barem na nasem trzistu sa 17.3" i7, pogotovo nestedljivim i7 laptopima. Izrada nije upitna i mislim da nebi ni trebao ici u servis osim u slucaju da ti nekaj pregori ili crkne jer su i kod lenova i kod acera komponente jako pristupacne ispod haube.

I dalje mislim da ti je bolje ici na Lenovo g510 (4650kn) pa kupiti jos SSD (600kn) i vrhunski Dell P2414H monitor (1380kn) i za 6630kn, znaci za tocno novca koliko kosta acer imas puno jaci proc, i puno slabiju grafu, ali opet dostatnu po meni za 90% autocad programa, treba to jos malo provjerit i dobis puno puno bolji montior, jedan od najboljih IPS 24" free-flicker monitora na trzistu uopce, sa dodatnim opcijama kao sto su rotiranje monitora, podizanje visine itd. i 3 god jamstva.

Eh sad. Poslao sam PM robyu da malo prouci ovaj slucaj i vidi jel bi sljakalo to sa lenovom da radi na dodatnom monitoru pa cemo vidjet i njegov savjet. Ako ti se ideja uopce ne svidja pretpostavljam da bi lenovo z710 bio okej odabir, samo eto dobio bi TN matricu koja je vec zastarjela i radi manjeg response tajma u svijetu monitora postoji samo radi gaminga. Za profesionalni rad se preporucuju IPS ili jos novije matrice, a flicker-free znaci da 100% nije stetno za oci, sto jos uvijek velika vecina monitora nema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 13:24 (The_Fichek).
12 godina
brejki kaže...

Tko ti je rekao da se ne moze ssd staviti na mjesto optike?

Može. Imaš ispod poklopca jedan vijak koji moras odvrnuti i ide van optika.

11 godina
neaktivan

Rekli su mi u ovlaštenom servisu, jer bih radije da to oni odrade nego da se ja upuštam u takve nadogradnje...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice