Netbook - preporuke za kupovinu

poruka: 13
|
čitano: 5.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ja zapravo već imam svoje favorite pa me zanima što mislite o njima, i ako imate koju bolju preporuku, ja slušam :)

1.) ASUS EEE 1008P-PCH010S Karim Rashid (smeđi, ne rozi XD) - 3333 kn (Links) - sviđa mi se zato što je težak samo kilu i jako mali i tanak i kod ekrana nema okvir, a i dobije se još jedna baterija uz njega i njegov neobični dizajn mu daje izgled kožnog rokovnika

2.) DELL Inspiron Mini 1012 zeleni- 2755 kn (Links)- jeftiniji je i jedina razlika je što je u izgledu

3.) ACER Aspire 1410-233G25N - 3669 kn (Links) - ovaj netbook je veći i puno jači nego oba prijašnja

Zanima me vaše mišljenje ili neki bolji prijedlog.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Netbook - preporuke za kupovinu

Ova prva dva ti ne bih preporučio, osim ako ne padaš na izgled, prvenstveno i jedino zbog performansi i malog ekrana. Imao sam netbooka i mogu ti reći da je muka raditi s tako slabašnim strojevima. Uzeo sam HP 2230s za otprilike sličnu cijenu rašida i razlika u performansama je debela, osjetno je jači od klasičnih netbuka. U svakom slučaju od ova tri preporučam Acera jer je puno jači od ostalih, ima veći ekran, a i izgledom je ok (za razliku od mog HP-a)

16 godina

Meni se ovo cini dobro: http://www.bug.hr/vijesti/hp-mini-5102/100732.aspx

Imam vec neko vrijeme HP Mini 2140 i stvarno sam prezadovoljan njime.

Tipkovnica je mrak, vjerovatno najveca tipkovnica na netbookovima (tvrde da je 92% normalne velicine).

Moj je verzija sa 2GB RAM-a, pa mozda to utjece na sasvim lijepe performanse za ono cemu je namjenjen.

Jos kada sam ga downgradeao na XP (dosao je sa predinstaliranom Vistom Business sa opcijom downgradea na XP) proradio je "punim plucima". Vista je ipak "preteska" za slabasni netbook.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko si platio HP 2230s, i gdje si ga kupio?

15 godina
Sathya kaže...

Ja zapravo već imam svoje favorite pa me zanima što mislite o njima, i ako imate koju bolju preporuku, ja slušam :)

1.) ASUS EEE 1008P-PCH010S Karim Rashid (smeđi, ne rozi XD) - 3333 kn (Links) - sviđa mi se zato što je težak samo kilu i jako mali i tanak i kod ekrana nema okvir, a i dobije se još jedna baterija uz njega i njegov neobični dizajn mu daje izgled kožnog rokovnika

2.) DELL Inspiron Mini 1012 zeleni- 2755 kn (Links)- jeftiniji je i jedina razlika je što je u izgledu

3.) ACER Aspire 1410-233G25N - 3669 kn (Links) - ovaj netbook je veći i puno jači nego oba prijašnja

Zanima me vaše mišljenje ili neki bolji prijedlog.

Prodajem ja svoj Lenovo S10e...stanje:novo. Cool

http://www.speedtest.net/result/724268199.png
17 godina
neaktivan
Pčelica kaže...

Koliko si platio HP 2230s, i gdje si ga kupio?

Piše ti na linku, 3.440,00 kn, Info-Gama

15 godina
neaktivan

Samo mi reci još jednu stvar, jesi li zadovoljan s njim, jer vidim da su mu performanse zakon?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 8:19 (Pčelica).
17 godina
protjeran

ako ne moraš-NEMOJ. proajem ja novi asus eee . potpuno novo. kad sam upalio i vidio veličinu ekrana zatvorio i čeka kupca. usput dajem ga za 1800 kn :)

Z
16 godina
neaktivan

Moj brat ima Acer Aspire One D250, i meni je odličan, čak bi najradije uzela isti kao njegov samo druge boje, baterija traje jako dugo i savršeno radi s Windows 7 Ultimate. Meni će taj netbook služiti za pisati na faksu i pratiti prezentacije, čitanje e-knjiga dok se izležavam u krevetu, uglavnom bitno mi je da je manji, da baterija traje što duže i da mi stane u svaku torbu jer ću ga često nositi uokolo. Ja imam laptop kojim se služim doma i koji koristim za sve ostalo.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
opcom kaže...

ako ne moraš-NEMOJ. proajem ja novi asus eee . potpuno novo. kad sam upalio i vidio veličinu ekrana zatvorio i čeka kupca. usput dajem ga za 1800 kn :)

Koji model? Razmisljao sam uzeti T91 ili vec nesto slicno tabletu.

15 godina

Ako neki netbook ima dobru bateriju onda je to ovaj Asus kojega imam...1005HA.

Baterija dura po 6 h rada na bateriji.....nisam mogao to vjerovat, a i danas me to iznenadi nakon cca 2 mjeseca koristenja.

Naravno, baterija je 6 cell.

http://www.speedtest.net/result/724268199.png
17 godina
neaktivan
Pčelica kaže...

Samo mi reci još jednu stvar, jesi li zadovoljan s njim, jer vidim da su mu performanse zakon?

Uglavnom sam zadovoljan. Prema klasičnim netbucima, jednog sam imao i probao nekoliko, performanse i komocija rada s obzirom na veličinu ekrana je puuuuno bolja, a opet dimenzije i težina nisu prevelike što mi je bitno te mu je prenosivost ostala odlična. U svakom slučaju po meni puno bolji izbor od klasičnih netbuka ili ušminkanih netbuka koji su cijenom čak i skuplji od moga. Ima i mana, nisam baš najzodovoljniji s kvalitetom izrade, ali s obzirom na cijenu je korektna, i najveći minus mu je baterija, koja u nekom intenzivnijem radu na njemu teško prebaci 1,5 h. Već sam u potrazi po netu za većom baterijom da ipak još dobijem na prenosivosti jer mi se ne da stalno nositi punjač s sobom. U svakom slučaju preporučam, ali uzeti u obzir činjenicu slabašne baterije i da nema ugrađeni bluetooth.

15 godina
neaktivan

Puno hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice