Sheranje interneta na 100m

poruka: 8
|
čitano: 3.534
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sheranje interneta na 150m

Pozdrav. 

Evo imam pitanje u vezi sheranja. Ugl trenutno sam spojeni na jednu udrugu wireless preko koje na servere stavljamo filmove,igre i dr. i tu se skida onda i sve to.. također preko te mreže si sheramo i internet. e sad sve to postaje uzasno sporo i steka jako, pa sad mislim da se povezem s braticem. On ima maxadsl ugovor. Flat promet i 4mbps brzinu. E sad mene samo zanima dali ja kod sebe trebam nekve posebne postavke ili nešto, pošto trenutno doma imam na krovu kuce wireless antenicu pa je spojena na jedan router koji prima signal i taj ruter s mrežnim kablom  povezan s drugim koji mi šalje signal po kući, znaci da se mogu povezat mobitelom, kompom, laptopom... 

E sad ja svoju antenicu mislil preusmjeriti u njegovu kucu i mislim da bi to moralo raditi bez problema, no zanima me dal na svojim ruterima treba podesiti neke posebne postavke ili nešto? 

pa ako mi neko tu može pomoći i jel sve to može uopće tako. 

hvala unaprijed! ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Sheranje interneta na 150m

Pa sad nisam siguran al mislim da ne. Pa samo provjeri i vidi koje ti je mreze pc nasao u blizini. Ako prepoznajes da je jedna od nekih ili samo jedna bas ta od bratica

spoji se i to je to. Naravno on mora imat postavljen ruter u ROOT mode i moras znat lozinku naravno.

17 godina
neaktivan
Re: Sheranje interneta na 150m

pa sad ne lovim pošto mi antenica u zrak gleda, odnosno antenica mi gleda iznad njegove kuce.

Ako bi je usmjerio u njegovo kucu ja mislim da bi to moralo ici tako.

Lozinku znam to je vec dogovor ;) 

17 godina
neaktivan

I jeste uspjeli namjestit? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Sheranje interneta na 100m
pancurak kaže...

I jeste uspjeli namjestit? :D

pa za sad još ne, u nabavi sam za novom antenicom :) pošto ću ovu ostaviti za tu mrežu jer ponekad bude mi još zatrebala i ta mreža. 

A internet ćemo složiti tako, samo da nabavim antenicu ;) javim kad složim 

17 godina
neaktivan

Pozdrav, pošto do sada na kraju nisam ništa od toga složio, baš se danas bacam u posao.. pa da danas/sutra to složim..

Znači kao što sam i prije sve napisao sve tako jos uvijek stoji, 

no danas sam zapeo malo na postavkama rutera.. trenutno ja imam dva rutera spojena s utpom, znači na jedan (airlive 5450) dolazi kabel/antenica koja je izvan kuce a na drugi (dlink neki) je spojeni airlive s utpom i znači dlink mi šalje signal po kući! E sada mene zanima, znaci kad ja njega ulovim s antenicom u ruteru bi morao upisati njegov ssid da ruter zna što tražiti i na što se spojiti to mi je jasno.. no pošto moj bratić ima lozinku na svome maxadsl ruteru(mislim da je thompson) zanima me samo kao uopce ja tu lozinku moram napisati! 

znaci ako neko zna, neka mi pomogne samo u tim postavkama rutera da ja mogu cim prije to isprobat! ;) unaprijed zahvaljujem

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 19:55 (sina1212).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i ako treba još koji podatak samo recite, nadam se da neko zna kako to treba podesiti ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Sheranje interneta na 100m

bump

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice