evo zanima me dali je moguče spojiti se na 2 rutera sa 2 wlan usb stika koji su spojeni na jedan komp
dali je moguče tako poduplati internet brzinu svaki ruter ima po 4 mbps pa da ja na kompu dobim 8 mbps
evo zanima me dali je moguče spojiti se na 2 rutera sa 2 wlan usb stika koji su spojeni na jedan komp
dali je moguče tako poduplati internet brzinu svaki ruter ima po 4 mbps pa da ja na kompu dobim 8 mbps
ja mislim da nije moguce
Ne.
Moguce se spojit sa 2 routera na 2 stika i otic na jedan komp sa jednim wirelessom.
kak mislis s 1 wirelesom na jedan komp , to mislis da bude samo jedan radil ili ...?
kak mislis s 1 wirelesom na jedan komp , to mislis da bude samo jedan radil ili ...?
Znaci imas 2 routera sa 2 USB 3G sticka. Ta dva routera povezes npr lanom. Jedan od ta dva routera je ujedno i AP. Sa racunalom se spajas na AP i koristis internet oba routera. To se moze namjestiti kao load balancing na malo "ozbiljnijim" routerima.
Znaci imas 2 routera sa 2 USB 3G sticka. Ta dva routera povezes npr lanom. Jedan od ta dva routera je ujedno i AP. Sa racunalom se spajas na AP i koristis internet oba routera. To se moze namjestiti kao load balancing na malo "ozbiljnijim" routerima.
Boli me mozak dok ovo citam
Boli me mozak dok ovo citam
Znam da je komplicirano ali je zapravo jednostavno :)
Mozda bi bilo lakse kad bih nacrtao ali mi se sada zbilja neda.
Oće ona brzina bit duplo veća?
situacija je ta da bi ja i susjed složili si mrežu i da djelimo brzinu interneta a nemoguče je rutere spojit kablom jer je on 2 kuce dalje a preko wlana ga lovim i on mene lovi
dal je moguce napravit npr neki virtual AP na mojem kompu pa da se ja spajam na njegov i svoj ruter a susjed na moj virtual AP koj je na mojem kompu ( jer ne gasim komp skoro nikad pa bi imali stalnu konekciju)
Oće ona brzina bit duplo veća?
Da, imas duplo vecu brzinu. To se moze i sa ADSL-om napravit.
situacija je ta da bi ja i susjed složili si mrežu i da djelimo brzinu interneta a nemoguče je rutere spojit kablom jer je on 2 kuce dalje a preko wlana ga lovim i on mene lovi
dal je moguce napravit npr neki virtual AP na mojem kompu pa da se ja spajam na njegov i svoj ruter a susjed na moj virtual AP koj je na mojem kompu ( jer ne gasim komp skoro nikad pa bi imali stalnu konekciju)
Nisam tocno razumija sta ti treba. Tebi se svak svakome mora spojit na mrezu?
ja se na 1 ruter spojim sa 2 laptopa u isto vrijeme preko bloutotha i sa mobitelom preko wlana..
cek kolko san ja skuzija...(a tek san jednu kavu popija),on ima net konekciju, i ti imas net konekciju, i vi zelite kad jedan ne koristi internet da drugi koristi njegov internet i svoj skupa?
da npr dok susjed nist ne skida da ja skidam sa svojom i njegvom brzinom i obrnuto
da npr dok susjed nist ne skida da ja skidam sa svojom i njegvom brzinom i obrnuto
hvala ti.... upravo si mi uljepsao dan....
OT: ne to ne mozete napraviti
Zapravo, mogu :) Samo mu trebaju poprilicno skuplji routeri.
molim te objasni kako bi to islo?
molim te objasni kako bi to islo?
Jednostavno, jedan od ta dva rutera bi trebao rutati promet na dva razlicita gatewaya (odnosno 3g modema). Mi smo sa mikrotikom vec nesto slicno radili.
evo ja sam danas posudio od susjeda wlan stik i spojio sam se na njegov i svoj ruter , i to radi ali mi je brzina neta ostala ista radi samo od jednog rutera znači 4 mbps
evo ja sam danas posudio od susjeda wlan stik i spojio sam se na njegov i svoj ruter , i to radi ali mi je brzina neta ostala ista radi samo od jednog rutera znači 4 mbps
Neces to uspit napravit sa nekim jeftinim routerima. Ti si se spojio sa 2 kartice sa na dva razlicita routera, ali jedan od ta dva ima prioritet i ides samo preko tog jednog. Da ti taj ispadne onda bi ti promet isao preko ovog drugog, ali bonding nemas, ne na taj nacin, a to je ono sto tebi treba - bonding.
Jednostavno, jedan od ta dva rutera bi trebao rutati promet na dva razlicita gatewaya (odnosno 3g modema). Mi smo sa mikrotikom vec nesto slicno radili.
hmmm...nisam se toga sitija... al to nece ni nac u nas i da oce...i ako ima dual wan... to uglavnom sluzi kao fail-over....a ne za performanse....
btw. imas li ideju koji bi uredjaj to moga napravit?
hmmm...nisam se toga sitija... al to nece ni nac u nas i da oce...i ako ima dual wan... to uglavnom sluzi kao fail-over....a ne za performanse....
btw. imas li ideju koji bi uredjaj to moga napravit?
Kazem ti da smo mi to radili sa mikrotikom sa ADSLom. Npr sa RouterBoardom 750. Relativno je jeftin (ali nema modem za 3g niti za adsl - sirovi router). I radi za performanse. Dio prometa ide kroz jedan router, dio kroz drugi. Definiras pravila kako ce dijelit promet i to je to.
moguće je...
treba ti dva mrežna adaptera; svaki da se spoji na svoj router tojest mrežu i onda napraviti bridge konekciju između te dvije mreže.
moguće je...
treba ti dva mrežna adaptera; svaki da se spoji na svoj router tojest mrežu i onda napraviti bridge konekciju između te dvije mreže.
Nemoze bridge jer bi onda svejedno isao samo preko jednog adaptera, a ne preko oba. Treba napraviti routanje i manglanje prometa.
imaš pravo, da
Pretpostavljam da bi onda mogao i svezati zajedno dva auta koja mogu maksimalno 150 i onda bi zajedno išli 300 na sat?
A šta je sa duplo većom težinom i narušenom aerodinamičnošću?
U najboljem slučaju nekih 20 km/h više.
aha.. a aerodinamika ima veze sa čime? sa otporom zraka (kojeg u "mom slučaju" nema)
no, zaključak je da je onaj gore primjer sa brzinom bedast
Pretpostavljam da bi onda mogao i svezati zajedno dva auta koja mogu maksimalno 150 i onda bi zajedno išli 300 na sat?
Usporedba ti je glupa. Ja kazem da moze i da je isprobano.