Arma III

poruka: 763
|
čitano: 171.136
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Arma III

Steta da ne kupis ovu igru ako te vec interesira. Cak i da uspijes naci krekani server ili se snades preko Hamachija propustit ces jako puno toga. Jos kada pogledas kakav tim stoji iza te igre, koliko su ti ljudi predani i koliko su svojeg slobodnog vremena ulozili u razvoj, nesto sto u danasnjoj industriji igara rijetko gdje mozes vidjeti. Jedan od grafickih efekata koje smo nedavno dobili je projekt jednog programera, raden izvan radnog vremena - iz ciste ljubavi reklo bi se. :) Pa kako onda ne podrzati takve ljude? Nije to ne znam kakva cifra, a cekaju te godine i godine zabave, addona, DLCova... Zivotni vijek jedne Arma igre je ogroman, dakle iako ti se nece vratiti lova, mozes na to gledati kao na ulog koji ce ti dati puno zabave za uzvrat.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 11:58 (Minoza).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Arma III

a jbg...ja nemogu igrat nemam para za igre a nisam i jedini tako i BF4 isto treba pare da kupis igru da mozes igrat nekim ljudima je puno dat čak 150kn a kamoli vise kao npr meni to mi je previse a znam sta sve mozes dozivjet i uzivat u igri i tako igram ostale igre koje su free4play

danas je sve u parama ako nemas para mozes se j....a u danasnje vrjeme nema ni posla -.- jedino ak prodam bubreg ko onaj kinez xD

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Arma III
kuky007 kaže...

a jbg...ja nemogu igrat nemam para za igre a nisam i jedini tako i BF4 isto treba pare da kupis igru da mozes igrat nekim ljudima je puno dat čak 150kn a kamoli vise kao npr meni to mi je previse a znam sta sve mozes dozivjet i uzivat u igri i tako igram ostale igre koje su free4play

danas je sve u parama ako nemas para mozes se j....a u danasnje vrjeme nema ni posla -.- jedino ak prodam bubreg ko onaj kinez xD

Samo kazem da ako mozes ikako, vrijedno je kupovine. Necu izigravati neke moralne vertikale, ja te u neku ruku razumijem ali ne ocekuj pomoc oko piratiziranja jer se piratluk na ovom forumu ne tolerira.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 14:31 (Minoza).
13 godina
neaktivan
kuky007 kaže...

A za komp koji pokrece Armu III imas. 

Let it be
13 godina
neaktivan

taj komp je star vec 2 god  i dobio sam ga rođedanski poklon -.- -.-  quad core 2.4 4 gb rama 500gb hdd i nvidia gtx 210 il koja vec

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 19:27 (kuky007).
14 godina
Arma III

kakav komp je potreban da se ARMA III vrti koliko-toliko bar na low? imam AMD X2 260, 4 GB RAM, ATI HD5670. jel' to dovoljno barem za nekakvo normalno igranje na low ili je proc preslab?

0 0 hvala 0
15 godina
Arma III

Kakvo je stanje arme 3 sa modovima i stabilnošću u multiplayeru? Najviše me zanima zbog mod wasteland i sličnih multiplayer modova koje sam probao kod frenda. Koji je vrlo sličan kao dayz mod. No igru sam probao dok sam imao staru konfiguraciju pa sam odustao posto mi je bila prezahtjevna. Kakva je sada opimizacija? Kontam da bi mi sada na novom konfiguracijom trebalo sve radit kako spada, ali ipak da se ne bih zeznio. 

I ako netko zna gdje ima najpovoljnije za kupiti? Hvala.

Battlelog - FalloutOrigins
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zvonzi kaže...

kakav komp je potreban da se ARMA III vrti koliko-toliko bar na low? imam AMD X2 260, 4 GB RAM, ATI HD5670. jel' to dovoljno barem za nekakvo normalno igranje na low ili je proc preslab?

vise nego dovoljno, meni radi glatko (na ne bas visokim detaljima, naravno) sa prastarim e8400 4gb rama i, pazi sad, ATI HD 4850! u usporedbi sa arma 2, nevjerojatno dobro optimizirana igra za današnje standarde.

14 godina
thechosenfreak kaže...

https://store.bistudio.com/arma3-editions

Sad ti je 25% popusta na Armu 3 i  80% na Armu 2...

ak nisi bio tu, nisi ni tam...
15 godina
Arma III

Arma 3 MAX SETTINGS - 1440p on LPC 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Arma III

Yay...

Bench results:
2013-11-26 18:41:43 - arma3
Frames: 6442 - Time: 221234ms - Avg: 29.118 - Min: 9 - Max: 50

Settings:
http://i951.photobucket.com/albums/ad360/Minozaa/1_zps95986ca5.jpg
http://i951.photobucket.com/albums/ad360/Minozaa/2_zps6c3e6e9d.jpg
http://i951.photobucket.com/albums/ad360/Minozaa/3_zps96bfed67.jpg

GPU usage low, framerate takav kakav je, pomaže jedino smanjivanje view distance-a ali tek na oko 1500m postaje igrivo, što baš i nije neki vizualni štih. Ovo su više manje autodetect postavke uz ručno smanjivanje nekih postavki. Bench je rađen na početku kampanje, uglavnom onaj dio di se vozite u heliću.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 19:36 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
Minoza kaže...

Yay...

Što misliš kako bi se vukao na mojoj konfi? Uglavnom planiram igrati multiplayer modove poput breaking point,wasteland... 

15 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...
Minoza kaže...

Yay...

Što misliš kako bi se vukao na mojoj konfi? Uglavnom planiram igrati multiplayer modove poput breaking point,wasteland... 

Nikad dosta CPU snage za ovu igru... Sa GPU intensive postavkama nema problema, taj dio najbolje u editoru probat, nađeš gustu šumu pa baciš par bombi, par dimnih i tako si složiš "benchmark" za sami rendering da vidiš do kud ide. E al kad krene MP priča, tu si prepušten milosti i nemilosti servera i misije... isto i za kampanju vrijedi zbog AIa. Čini mi se da taj dio nikome ne radi baš dobro ali eto, nekome je 30 frejmova ok pa kaže da mu dobro radi igra. Kad si riješio taj dio da si zadovoljan kako igra radi u editoru onda nakon toga View distance uzmi kao najbitniji setting jer on direktno definira framerate kada krenu CPU intensive kalkulacije koje će u MPu biti česte, kao i u kampanji zbog hrpe AIa. Wasteland ima predefined view distance presetove tipa Low/Medium/High... pa onda probaj i vidi šta ti odgovara.

16 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...

Kakvo je stanje arme 3 sa modovima i stabilnošću u multiplayeru? Najviše me zanima zbog mod wasteland i sličnih multiplayer modova koje sam probao kod frenda. Koji je vrlo sličan kao dayz mod. No igru sam probao dok sam imao staru konfiguraciju pa sam odustao posto mi je bila prezahtjevna. Kakva je sada opimizacija? Kontam da bi mi sada na novom konfiguracijom trebalo sve radit kako spada, ali ipak da se ne bih zeznio. 

Stabilnost je vrhunska... nikada nisam imao problema... a gotovo isključivo igram Wasteland. 

Sama igra je dosta optimiziranija nego kada je bila u alfi i meni na mojoj kanti radi jako dobro (i7 970, 12GB, 770GTX)

15 godina
Zekoslavko kaže...
thechosenfreak kaže...

Stabilnost je vrhunska... nikada nisam imao problema... a gotovo isključivo igram Wasteland. 

Sama igra je dosta optimiziranija nego kada je bila u alfi i meni na mojoj kanti radi jako dobro (i7 970, 12GB, 770GTX)

Kanti?? {#}

Nadam se da si ironičan.

Say hello to my little friend
16 godina
neaktivan
Krunoo7 kaže...
Zekoslavko kaže...
thechosenfreak kaže...

Kanti?? {#}

Nadam se da si ironičan.

Ma ja svoj komp uvijek zovem kanta, i kad je bio kanta i sad kad nije :)

15 godina
Arma III

Evo mene muce performanse u multiplayeru. Znaci kada igram kampanju ili editor sve je ok i performanse su odlicne. No kada udem u multiplayer druga prica.

Uglavnom svejedno o kojem serveru se radi. Ne brine me sto imam malo fps, prosjek je 25 recimo. No trzanje, kao nekakav sttutering i zastajkivanje svakih 5-10 sekundi nakon kojeg pada fps.

Znaci probao sam smanjiti distance, razne graficke postavke. Par puta sam znao postaviti da mi donekle ok radi,ali nakon nekog vremena opet pocne ista prica.

Probao sam par stvari u konfigu od arme mjenjati, ali uglavnom nista nista puno dobio. Gledao sam razno razne forumu i sluzbene, ali nikako da nadem rjesenje za ovo. Da li mozda netko moze pomoci nekakvim savjetom? Preporuke za konfig ili postavke? Mozete vidjeti moju konfiguraciju pod moj pc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
thechosenfreak kaže...

Evo mene muce performanse u multiplayeru. Znaci kada igram kampanju ili editor sve je ok i performanse su odlicne. No kada udem u multiplayer druga prica.

Uglavnom svejedno o kojem serveru se radi. Ne brine me sto imam malo fps, prosjek je 25 recimo. No trzanje, kao nekakav sttutering i zastajkivanje svakih 5-10 sekundi nakon kojeg pada fps.

Znaci probao sam smanjiti distance, razne graficke postavke. Par puta sam znao postaviti da mi donekle ok radi,ali nakon nekog vremena opet pocne ista prica.

Probao sam par stvari u konfigu od arme mjenjati, ali uglavnom nista nista puno dobio. Gledao sam razno razne forumu i sluzbene, ali nikako da nadem rjesenje za ovo. Da li mozda netko moze pomoci nekakvim savjetom? Preporuke za konfig ili postavke? Mozete vidjeti moju konfiguraciju pod moj pc.

http://www.thezombieinfection.com/topic/4901-arma-3-fps-tweak-guide/ pokusaj s ovim ako nisi nista nasao

15 godina
neaktivan
Arma III

Jesi li probao pratiti CPU/GPU usage u trenucima kada igra radi jako loše? Ako ti nije problem, opali par screenova tih grafova te postavki u igri.

Btw. vezano za ovaj guide gore; ako korisnik računala dođe u situaciju gdje mu Razer GameBooster pomaže, onda je tu problem mnogo veći ali ne u računalu/igri već u korisniku. To je alat koji gasi pozadinske procese i to proziva "optimizacijom". Ovo je glupo iz nekoliko razloga, zašto bi imao pozadinske procese koji ti ne trebaju i prvobitno? Zašto gasiti pozadinske procese koji ti trebaju? Pozadinski proces koji ti ne treba u tom trenutku, ne bi također onda niti prvobitno trebao biti upaljen jer on će se pokrenuti po potrebi kada zatreba. Znam da je malo offtopic, ali čim vidim "optimization" guide i onda Razer GameBooster i slične alate, dobijem ospice...

Nekad se zna desiti da igra krivo detektira količinu memorije ili broj threadova, neki korisnici su u tim situacijama imali slične probleme, to možeš probati sa startup parametrima forsati, taj dio je pokriven u ovom guide-u gore.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2013 18:20 (Minoza).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Arma III

Meni je igra neigriva (C2D 3Ghz, 3GB RAM, HD 5670), ali nisam ni očekivao da će biti jer je kanta jako stara, uskoro nabavljam novu pa se nadam dobrom gejmu...

1 0 hvala 0
15 godina
Arma III

S kojim programom je najbolje testirati? Sto se tice procesora kada sam gledao u menageru dosta slabo radi, na 50-60% i to ne sve jezgre jednako, vecinom su dvije najaktivnije, dok ostale dosta slabije rade.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...

S kojim programom je najbolje testirati? Sto se tice procesora kada sam gledao u menageru dosta slabo radi, na 50-60% i to ne sve jezgre jednako, vecinom su dvije najaktivnije, dok ostale dosta slabije rade.

Taj "stutter" se i meni tu i tamo desi... ne uvijek, ne na svakom serveru... nema pravila....

15 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...

Dali je barem jedna skroz aktivna, te kako izgleda GPU graf istovremeno? MSI Afterburner je zgodan alat za praćenje GPU-a.

Jesi li probao sa forsanim startup parametrima?

15 godina
Minoza kaže...
Dali je barem jedna skroz aktivna, te kako izgleda GPU graf istovremeno? MSI Afterburner je zgodan alat za praćenje GPU-a.

Dvije su uglavnom stalno aktivne, ali ne kroz. Evo skidam afterburner pa cu s njim provjeriti gpu. Kakve forsane startup parametre?

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 19:46 (thechosenfreak).
15 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...
Minoza kaže...

Dvije su uglavnom stalno aktivne, ali ne kroz. Evo skidam afterburner pa cu s njim provjeriti gpu. Kakve forsane startup parametre?

Ajde kad ćeš imat oba grafa jedno kraj drugog na desktopu (pusti ih malo da rade dok igraš) pa opali screenshot plz.

Što se startup parametara tiče vidi ovdje:

http://community.bistudio.com/wiki/Arma2:_Startup_Parameters

Gledaj pod "Performance".

You can use the startup parameters to potentially increase performance by right-clicking ArmA 3 in Steam > Properties > Set Launch Options and entering the following.

http://i.imgur.com/oAN7USU.jpg

Dakle ovisno o tvom hardware-u tako postavi parametre za CPU count, thread count, ram i vram u slučaju da je igra krivo detektirala pa da ti zbog toga radi probleme.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 19:57 (Minoza).
15 godina
Arma III

Postavke su kao na forumu od breaking point. 

Texture: Very High
Objects: High
Terrain: High
Shadow: High
Particles: Standard
Cloud: Disabled
PIP: Disabled
HDR: Standard
Dynamic Lights: Ultra
Overall Distance: 2150
Object Distance: 1353
Shadow Distance: 100

AA & PP Settings

Bloom: 100
Radial Blur: 25
Rotational Blur: 25
Depth of Field: 100
SSAO: High
Caustics: Enabled
FSAA Disabled
AtoC: Disabled
PPAA: SMAA - Ultra
Aniso. Filtering: Ultra
No performnse su vrlo slabe, probao sam igrati wasteland i life gdje je bilo dosta igraca, ali fps je u prosjeku 15-25 uz trzanje odnosno sttutering.
Evo postavke iz steam. -cpuCount=8 -exThreads=7 -maxMem=4092 -maxVram=3072 -noBenchmark -noLogs -noPause -noSplash -world=empty
Imas li mozda savjet sto se tice nekih postavki da isprobam?
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 20:30 (thechosenfreak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Arma III

Uh uh... ovo je jako, ali jako loš GPU usage graf... Ti možeš komotno stavit sve od ovih dolje postavki na Ultra odnosno max, također sjene slobodno na 200 stavi:

Texture: Very High
Objects: High
Terrain: High
Shadow: High
Particles: Standard
Cloud: Disabled
PIP: Disabled
HDR: Standard
Dynamic Lights: Ultra

Framerate ne bi trebao pasti zbog njih jer ti GPU ionako gotovo ništa ne radi, a to su gore GPU intensive postavke. E sad... ako bi mi mogao još i graf CPU-a iz task managera pokazati to bi bilo super. Ovi startup parametri dakle ne pomažu? Jel CPU stock ili OC i koja frekva? Bilo bi dobro možda za mjerenje framerate koristiti ili neku SP misiju ili recimo početak kampanje, MP uvijek varira.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 22:29 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Arma III

Evo koristio sam sp misiju armed assault. Procesor je stock, nije klokan na 4.0  Startup parametri ne pomazu, probao sam par razlicitih. Jedino ako imas savjet sta da stavim, vise ni sam ne znam. Ili mozda nesto promjenit u config fajlu. Tu mi je otprilike fps na 40, manje više, ali igrivo za razliku od mp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...

Evo koristio sam sp misiju armed assault. Procesor je stock, nije klokan na 4.0  Startup parametri ne pomazu, probao sam par razlicitih. Jedino ako imas savjet sta da stavim, vise ni sam ne znam. Ili mozda nesto promjenit u config fajlu. Tu mi je otprilike fps na 40, manje više, ali igrivo za razliku od mp.

I ja u SP imam 40-50fps-a, a u MP ovisi... ali najčešće trebam na serveru pričekati par minuta da se sve zloada i onda je okej... opet, zavisi od servera.

15 godina
neaktivan
Arma III

Ako ti ovako izgleda CPU graf i u MP onda ti igra stvara bottleneck na CPU. Htio sam vidjeti da nije negdje drugdje možda problem ali to je problem koji imamo svi, a možeš ga ublažiti jedino OCom CPUa i bržim RAMom. Možda zvuči smiješno ali Arma je jedina igra gdje sam vidio da brži RAM donosi i osjetno bolje performanse. Vidi ovaj thread za problem CPU iskoristivosti:

http://forums.bistudio.com/showthread.php?147533-Low-CPU-utilization-amp-Low-FPS

230+ stranica o tome, od početka alpha-e...

I ovaj thread za OC i RAM:

http://forums.bistudio.com/showthread.php?166512-Arma-3-CPU-vs-RAM-performance-comparison-1600-2133-up-to-15-FPS-gain

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 22:58 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice