bas sam slucajno na dnevnik.hr naletio na ovaj video. na prvu loptu sam pomislio da je reportaža prvoaprilska šala.. ali.. nažalost ova djevojka je ipak mislila ozbiljno..
dotični "izvještaj" mi je baš otvorio apetit za pljuvanje po ne nestručnim nego osnovnoškolskim izvještajima s područja digitalnog svijeta.
do kad ćemo morati trpjeti ovakve idiotizme nikad mi neće biti jasno, a izgleda da su sigurnosni problemi (btw. u dnevniku se samo na tu temu i može čuti nešto kad je riječ o informatičkom svijetu) posebna poslastica za sva (ne)stručna pera.
eto, tako smo ovog puta u dnevniku (postaje s nacionalnom koncesijom) saznali vrijednu informaciju da se crv širi operativnim sustavima.. inače to valjda nije slučaj.
nadalje, da to čini preko interneta, a već u drugoj rečenici krivac je pronađen u usb stickovima. dok govori o tome, na ekranu je prikazan komandni prozor s utipkanom naredbom ipconfig. radi dojma valjda, ajde ok.
novinarka nastavlja svoju domaću zadaću: postoji mogućnost da će dotični crv opustošit internet i (moj osobni favorit.. pazi sad..) kreirati virtualno oružje za masovno uništenje.
da ne govorim još spominjanje zakrpa s "mikrosoftove" stranice. mislim ak su zakrpe s microsofta (maj-kro-soft-a ) onda valjda napada neki microsoft OS, a započela je da napada "operativne sustave" dakle sve valjda.. i takk.. onda dolazi neki lapan u kravatici koji kao stručno priča o crvu a ne kaže apsolutno ništa svojstveno za tog crva nego počne trabunjat načelno o crvima i tako. glavno da je vijest s uskličnikom i u tonu stvaranja lagane panike.
o tome kako ga očistit, tko ga je napravio, koje to sustave napada, koja mu je ciljana publika, kakvim mailovima se širi, kako ga prepoznati i slično naravno ni jedna jedina riječ.
eto.. prst dole za sirotu djevojku i glava dole (s ramena) za njenog urednika..
ispecite kokice i klik na link.. al bez brige nećete dugo jer sve ovo je uspjela izbubetat u manje od minutu i pol..