NOVATV: Crv napada 1. travnja

poruka: 18
|
čitano: 3.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
NOVATV: Crv napada

bas sam slucajno na dnevnik.hr naletio na ovaj video. na prvu loptu sam pomislio da je reportaža prvoaprilska šala.. ali.. nažalost ova djevojka je ipak mislila ozbiljno.. SmijehViče

dotični "izvještaj" mi je baš otvorio apetit za pljuvanje po ne nestručnim nego osnovnoškolskim izvještajima s područja digitalnog svijeta.

do kad ćemo morati trpjeti ovakve idiotizme nikad mi neće biti jasno, a izgleda da su sigurnosni problemi (btw. u dnevniku se samo na tu temu i može čuti nešto kad je riječ o informatičkom svijetu) posebna poslastica za sva (ne)stručna pera.

eto, tako smo ovog puta u dnevniku (postaje s nacionalnom koncesijom) saznali vrijednu informaciju da se crv širi operativnim sustavima.. inače to valjda nije slučaj.

nadalje, da to čini preko interneta, a već u drugoj rečenici krivac je pronađen u usb stickovima. dok govori o tome, na ekranu je prikazan komandni prozor s utipkanom naredbom ipconfig. radi dojma valjda, ajde ok.

novinarka nastavlja svoju domaću zadaću:  postoji mogućnost da će dotični crv opustošit internet i (moj osobni favorit.. pazi sad..) kreirati virtualno oružje za masovno uništenje.

da ne govorim još spominjanje zakrpa s "mikrosoftove" stranice. mislim ak su zakrpe s microsofta (maj-kro-soft-a Smijeh) onda valjda napada neki microsoft OS, a započela je da napada "operativne sustave" dakle sve valjda.. i takk.. onda dolazi neki lapan u kravatici koji kao stručno priča o crvu a ne kaže apsolutno ništa svojstveno za tog crva nego počne trabunjat načelno o crvima i tako. glavno da je vijest s uskličnikom i u tonu stvaranja lagane panike.

o tome kako ga očistit, tko ga je napravio, koje to sustave napada, koja mu je ciljana publika, kakvim mailovima se širi, kako ga prepoznati i slično naravno ni jedna jedina riječ.

eto.. prst dole za sirotu djevojku i glava dole (s ramena) za njenog urednika..

ispecite kokice i klik na link.. al bez brige nećete dugo jer sve ovo je uspjela izbubetat u manje od minutu i pol..

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 1:31 (bubbach).
17 godina
neaktivan

kaj se ti uzrujaš na prvo aprilsku šalu........

AMD Athlon64 X2 Dual Core 3800+, ATI Radeon HD 2400S 512MB, 2GB RAM DDR2, 320HDD...
17 godina
neaktivan
RE: NOVATV: Crv napada 1. travnja

a sve i da je šala.. čisti potop od reportaže.

mislim ne kužim sad te vijesti za prvi april.. čovjek više ne zna šta je šta nije.. poanta je u tome da su ovakve vijesti na dnevniku kad se god tako nešto pojavi i da su reportaže opsegom nalik ovoj. katastrofa..

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
17 godina

To je zato što ( da se malo informirao bi znao ) taj virus neznaju tko ga je napravio i ovo što tip "u kravatici" i govori neznaju koga napada i šta će napravit! Na tvom kompu će recimo ti napisat: aha imaš virus i otvori ti IE i kaže skini ovaj antivirus ( a ti ako imalo znaš o kompovima znaš da je TO virus ) a meni će recimo zarazit mi totalno komp sve sje... i poslat sve te informacije dalje od mog tekućeg do passworda svih mogućih itd! I prenosi se kako stigne jer se infiltrira u neku fajlu ( ako ne i više njih ) i ti niti neznajući staviš na stick i daš frendu neki film ili mjuzu neku! Ili pošalješ mail šefu ili profi! Zato je ta reportaža tako bezvezna jer neznaju o čemu se radi!

17 godina
neaktivan

Većini Hrvata ne može napraviti nikakvu štetu na Tekućem... :)

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
16 godina
neaktivan
TOMs kaže...

Po meni to nije šala . To je ozbiljan problem !
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Većini Hrvata ne može napraviti nikakvu štetu na Tekućem... :)

Zakej tak misliš ???
16 godina
neaktivan

LOL @ "virtualno oružje masovnog uništenja"

Možda zato što smo 'u minusima'?

16 godina
neaktivan
Random. kaže...

LOL @ "virtualno oružje masovnog uništenja"

Nije skoro niko.To se tak govori.
16 godina
neaktivan

Stavrno nerazumijem da nemogu naci krivca. Bili su i gori virusi, pa su pronašli i zakrpu i krivca. Jbg-a kriza je, pa moraju namamiti ljude nakako da kupuju antiviruse.

17 godina
protjeran

Pa onaj koji radi antiviruse taj radi i viruse da mu se proizvod bolje prodaje.

http://www.myspace.com/soundimpuls
16 godina
neaktivan
dovla kaže...

Da, a političari su zli reptili koji jedu ljude. Belji se
17 godina
neaktivan
Random. kaže...
dovla kaže...

Nije niti to toliko daleko od istine...

rossoneros kaže...
Random. kaže...

Znači da svi lažu o krizi!? Plaće rastu, otkazi se ne dijele!? Pogledaj malo oko sebe i manje slušaj doktora Ivu...
Danas je teško biti glup. Konkurencija je prejaka! http://www.freewebs.com/horagio/
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2009 16:04 (Horagio).
16 godina
neaktivan
Horagio kaže...
Random. kaže...
dovla kaže...

rossoneros kaže...
Random. kaže...

Znači da svi lažu o krizi!? Plaće rastu, otkazi se ne dijele!? Pogledaj malo oko sebe i manje slušaj doktora Ivu...
 Kakva kriza.O čemu govorite.To su nekakvi Amerikanci na Vol Streetu zmislili i zato je kriza u svijetu.Daj reći koji su uzroci krize.To je izmišljeno iz amerike i cijeli svijet je poslušao Ameriku i zato je nastala "kriza ".
Pogledajte moj profil .
16 godina
neaktivan
rossoneros kaže...
TOMs kaže...

Po meni to nije šala . To je ozbiljan problem !
 Točno nije šala.Na Avastovoj stranici za skinit najnovije V.Baze ima jedna a tiče se Confickera.Kopo sam po netu i došao.Conficker nije prvo aprilska šala.I ako mrzim Microsoft iz dna duše morao sam skinit taj hebeni update...sry na riječniku.Bilo je o tome i na Bug-u itd.Postoji zaštita:najnoviji update i dobar antivirusni (po meni avast!)
sa poštovanjem vaš crazy_frog
16 godina
neaktivan

Conficker se pojavio i prije prvog travnja.....

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
17 godina
neaktivan

Da, pojavio se prije 1., ali su mu u kodu pronašli da je programiran da se aktivira na 1.

(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
16 godina
protjeran
rossoneros kaže...
Horagio kaže...
Random. kaže...
dovla kaže...

rossoneros kaže...
Random. kaže...

Kakva kriza.O čemu govorite.To su nekakvi Amerikanci na Vol Streetu zmislili i zato je kriza u svijetu.Daj reći koji su uzroci krize.To je izmišljeno iz amerike i cijeli svijet je poslušao Ameriku i zato je nastala "kriza ".
 da, to su neke budale (masoni, jako mocni ljudi) namjestili sve tako radi njihovih nekih razloga, a nece se kriza popraviti davanjem para (700 milijardi $) nego treba radne snage, isto tako za afriku, njima ne treba nikakve pare negi da im naprave neki radni sustav i imali bi para
King of the South!
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 11:16 (epic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice