Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.588.329
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
3dfx kaže...
lav1000 kaže...

jel koristi itko ovaj fastsync uključen? ja nisam nikad... jel ima kakva caka u tome? bolje, gore?

koristim ga stalno, jer imam adaptivesync monitor sa nvidia grafom

radi ko beba 

bolje je od vsynca jer minimizira input lag drasticno, losije od adaptive i g-synca naravno, jer nema benefita kada ti FPS pada ispod osvjezavanja monitora

ako ti FPS nikada ne ide ispod osvjezavanja monitora, onda je fastsync odlicna stvar, ako nemas g-sync monitor naravno

koji refresh rate monitor imaš?

baš ću ja isprobati na svom novom TV-u.... 

12 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Bit će sve doro, ima kupaca i za jedne i za druge, ne brinite. 

8 godina
lav1000 kaže...

koji refresh rate monitor imaš?

baš ću ja isprobati na svom novom TV-u.... 

nativno je 75Hz, ali se da OC napravit, drzim ga na 99Hz

9 godina
protjeran

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=170&jumpto=5640669&sort=asc&view=flat

evo nam kolege ryzenaši muku muče s OC-om refresha, kakve su šanse da sa jačim chipsetom bude moguć veći i stabilniji OC ? ja mislim vrlo male 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 15:51 (lav1000).
16 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Inače 8400 boosta do 4ghz i u igrama su jako blizu, tak da ne znam koliku tu prednost ima i5 8400 jer je i dosta skuplji za mozda 10% bolje perf, a za istu lovu koju platis int konf dobis ryzen 2400g koji je 4/8 cpu. Sad je malo bolja stvar za Intela jer su konačno izdali jeftinije ploce ali ja bih isao za istu lovu na ryzen konf

Evidentno ne pratis situaciju posto i5 8400 kosta jednako ko ryzen 1600 a imas jeftinije ploce sad i jeftiniji ti je ram za intela (i to znacajno).

Ryzen 2400g ima presporu grafiku a cpu dio je daleko od i5 8400...

17 godina
war3_tft kaže...
Pocelo je vodstvo u najpopularnijem cjenovnom razredu cak i u ulozeno-dobiveno segmentu.

Zaključak od steveja jest i logično da je R5 1600 sa 6/12 nasuprot 6/6 jezgri,čak uz jeftinije sad dostupne intel mbo,  bolji izbor i jeftiniji kako kažu ljudi vani jer ga kupuju novog za 150$. Takav proc za te pare mi možemo sanjat ovde.

kradem mine iz minskog polja
15 godina
dery kaže...
kažu ljudi vani jer ga kupuju novog za 150$.

Zašto i mi ovdje ne možemo taj procesor kupiti vani za te novce?

14 godina
protjeran

To mora da je do biosa, pogotovo kad kazu da im se crash au igrama.

Ovdje covjek malo prica o x370 i x470 chipsetima (od 1:05), vazno je sto na kraju kaze (4:10) da na nijednoj platformi nije bilo crashanja (valjda kad bi stavili staru seriju cipova na x470 plopcu i novu seriju cipova na staru plocu) te da je x470 bolje ispolirana.

17 godina
Valentin17 kaže...
dery kaže...

To je u emerike microline dućan možda zato.A još kad ti kažem da ima za 200$ R5 1700 znači 8/16 cpu za takve pare je mokri san i najžeščih intelovaca.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 16:22 (dery).
14 godina
protjeran
dery kaže...
war3_tft kaže...
Pocelo je vodstvo u najpopularnijem cjenovnom razredu cak i u ulozeno-dobiveno segmentu.

Zaključak od steveja jest i logično da je R5 1600 sa 6/12 nasuprot 6/6 jezgri,čak uz jeftinije sad dostupne intel mbo,  bolji izbor i jeftiniji kako kažu ljudi vani jer ga kupuju novog za 150$. Takav proc za te pare mi možemo sanjat ovde.

Naravno izostavis onaj dio gdje kaze da ga je on osobno izabrao jer vise radi na PC-u nego sto se igra...

Ovo sa 150$ je isto branje tresanja, pusti basnoslovne akcijske cijene iz Micro Center-a, u EU su im cijene identicne, baci oko na mindfactory.de npr, obadva su 161 eura.

Nema tu previse filozofije, kad imas jeftiniju, jednostavniju i po performansama bolju soluciju izbor je jasan kao dan.

17 godina

Pokraj 6/12 uzet 6/6 trebaš bit lud.

14 godina

Uopce nemas jace performanse nego identicne u igrama, ryzen u drugim stvarima je vecinom bolji.

14 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Uopce nemas jace performanse nego identicne u igrama, ryzen u drugim stvarima je vecinom bolji.

Dobro onda izgleda da svi zivi testovi na internetima lazu.

dery kaže...

Pokraj 6/12 uzet 6/6 trebaš bit lud.

Ne nego moras bit lud da platis vise za ryzena 1600+plocu+ram da bi imao slabije performanse, da bi se zaje***** oko oc-a i molio se da ti ram radi kako spada. Moze on biti 100 puta 6/12 cpu kad mu za gaming to nista ne znaci, sto se i moze vidjeti iz prilozenog...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 16:40 (war3_tft).
17 godina
war3_tft kaže..

Nema tu previse filozofije, kad imas jeftiniju, jednostavniju i po performansama bolju soluciju izbor je jasan kao dan.

Znači to je R5 1600 eto dovršio sam misao umjesto tebe. Onu izvađenu sliku sa stivijevog rivjua pročitaj pažljivije. 

Edit: sam si stavio rivju gdje je jasno rečeno što je bolje nitko te nije potezao

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 16:48 (dery).
16 godina
protjeran
dery kaže...
Valentin17 kaže...
dery kaže...

To je u emerike microline dućan možda zato.A još kad ti kažem da ima za 200$ R5 1700 znači 8/16 cpu za takve pare je mokri san i najžeščih intelovaca.

Lol, moze on bit i 100/200 procesor kad ga opet 6/6 intel opere u igrama a 90% (barem) ljudi ovdje gleda iskljucivo na performanse u igrama.  

14 godina
protjeran
dery kaže...
war3_tft kaže..

Znači to je R5 1600 eto dovršio sam misao umjesto tebe. Onu izvađenu sliku sa stivijevog rivjua pročitaj pažljivije.

Poslusaj ti pazljivije sto je on rekao.

Kako kombinacija sa ryzenom 1600 moze biti jeftinija aj mi pokazi? Cijena cipova je identicna, za intel nades plocu od 500kn, a najsrotnija b350 je oko 650kn i na kraju ram za ryzen te izade 100-150kn vise kod kupnje 8gb, znaci jos vise ako ces 16gb uzimati...

16 godina
protjeran

Za ryzena je optimalno uzet samsung b die, a to te na 16gb izadje bar 500-600kn vise...

18 godina
odjavljen

Fino kaže čovjek da praktički nemožeš skužiti koji je procesor unutra kada je gaming u pitanju dok u rendanju 13 minuta krače vrijeme možeš. Također kaže da se ni sa jednim od ta dva proca nemože pogriješiti, tak da ono, ohladite. Oba su izvrstan izbor i odlućiju sitnice tj. osobne potrebe. Bitno da su tak fino jeftini

14 godina
protjeran

Pa fora i je da preko u ryzen temi 80% threadova cuci neiskoristeno, tko uzima za posao zna sto ce uzeti, tema ovdje je iskljucivo gaming bila.

15 godina
XXX kaže...

Fino kaže čovjek da praktički nemožeš skužiti koji je procesor unutra kada je gaming u pitanju dok u rendanju 13 minuta krače vrijeme možeš. Također kaže da se ni sa jednim od ta dva proca nemože pogriješiti, tak da ono, ohladite. Oba su izvrstan izbor i odlućiju sitnice tj. osobne potrebe. Bitno da su tak fino jeftini

Ovo ti je Bug forum, ne prolazi ti to ovdje, sve puno fanboy-eva.

17 godina
war3_tft kaže...

Pa fora i je da preko u ryzen temi 80% threadova cuci neiskoristeno, tko uzima za posao zna sto ce uzeti, tema ovdje je iskljucivo gaming bila.

Igre koje znaju iskoristit kao bf1 kod rize se jezgre odmaraju dok 8400 zove" daj mi zraka davim se". Vidi se i kod crysisa da mu fali soka, fali njemu slovo K kao  k.... .

opet evo slika 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 17:46 (dery).
14 godina
protjeran
Promster kaže...

Istina, postoji cista racunica koja govori da je jedno jeftinije i bolje, al ne mozes ti to fanboyevima dokazati. 

15 godina
war3_tft kaže...
Promster kaže...

Istina, postoji cista racunica koja govori da je jedno jeftinije i bolje, al ne mozes ti to fanboyevima dokazati. 

Isto tako (nazalost) postoje i određeni clanovi foruma koji (sudeći po svemu) nisu ni svijesni da pripadaju u ovu tužnu kategoriju zvanu “fanboy”.

16 godina

Najjaci su mi ovi sto kupe ryzena hoce da klokaju malo njega i memoriju onda svaki dan placu na forumu kako neradi sve.Koliko para toliko muzike uvjek bilo uvjek ostalo.

AMD AntiBoy
17 godina
dreadmoore kaže...

Najjaci su mi ovi sto kupe ryzena hoce da klokaju malo njega i memoriju onda svaki dan placu na forumu kako neradi sve.Koliko para toliko muzike uvjek bilo uvjek ostalo.

Baš mi ih je žao toliko da bi im volio bit u koži.

16 godina
protjeran

Stvarno nema smisla pricat o procesoru koji ne moze drzat 60fps u faking LOL-u kao o gaming procesoru. 

12 godina

Vama je fakat dosadno u životu

17 godina
ansha kaže...

Stvarno nema smisla pricat o procesoru koji ne moze drzat 60fps u faking LOL-u kao o gaming procesoru. 

Dobor govoriš, nemoj više pričat o njem.

16 godina
protjeran
dery kaže...
ansha kaže...

Dobor govoriš, nemoj više pričat o njem.

Pa toga se. i drzim, ryzen nije gaming procesor, njega kupuju ovi sta renderaju, kao ti npr.

16 godina
Haha privjesak ih dere
AMD AntiBoy
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice