Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.586.221
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera

Ako malo bolje pogledas stavljao sam ja korisnih info tamo preko kad bih na nesto naletio, al nema veze.

Problem tamo je sto covjek ne moze reci nista, pa bila to i cinjenica, ako ne ide u korist ryzena ili ne daj Boze prokomentirati neku nebulozu kojih sva sreca ima na bacanje...

16 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

dragi ljubitelji hardvera molim za savijet,gledam neki upgrade kroz mjesec dana (mbo,cpu,ram) i najveća je dvojba cpu,imam sad WQHD 144hz monitor i mislim na 1400p rezi ganjat 144hz,kolko vidim po testovima 8700k vs 8600k ima razlike u FHD, al nema toliko u 1440p, Koji mi vi preporučate,ili možda ovaj refresh ryzena? Ako idem na intel svakako ide delid i druga pasta pa OC. Gledam nešto što ću kupit i da mi dura 5 godina (ako nema nekog većeg pomaka) ko i ova trenutna Ivy konfiguracija.Također ni monitor ne mislim skoro mjenjat sve dok 4k 144hz neće biti pristupačan i moguć sa snagom jedne grafičke,dakle 5g sigurno ništa. Mjenjat ću samo GPU po potrebi kada izađu novi modeli. Namjena su igre,ubisoftove,wot,fifa,civ 6 i sl,te poslovno radim u velikim excelicama te programiranje,al za to mi je i trenutni CPU dobar,kamoli novi. Ne rendam ko svi vi tu :)

13 godina

Krenule i cijene RAM-a polako dolje, evo Kingston HyperX 8GB DDR4 10 god garancije 520kn klik

14 godina
protjeran
izvone kaže...

dragi ljubitelji hardvera molim za savijet,gledam neki upgrade kroz mjesec dana (mbo,cpu,ram) i najveća je dvojba cpu,imam sad WQHD 144hz monitor i mislim na 1400p rezi ganjat 144hz,kolko vidim po testovima 8700k vs 8600k ima razlike u FHD, al nema toliko u 1440p, Koji mi vi preporučate,ili možda ovaj refresh ryzena? Ako idem na intel svakako ide delid i druga pasta pa OC. Gledam nešto što ću kupit i da mi dura 5 godina (ako nema nekog većeg pomaka) ko i ova trenutna Ivy konfiguracija.Također ni monitor ne mislim skoro mjenjat sve dok 4k 144hz neće biti pristupačan i moguć sa snagom jedne grafičke,dakle 5g sigurno ništa. Mjenjat ću samo GPU po potrebi kada izađu novi modeli. Namjena su igre,ubisoftove,wot,fifa,civ 6 i sl,te poslovno radim u velikim excelicama te programiranje,al za to mi je i trenutni CPU dobar,kamoli novi. Ne rendam ko svi vi tu :)

8600k se vise overkloka, no puno manje jezgri naspram 8700k, dakle 8700k ce ti duze trajati tj biti bez BN...ali razlike su za sad u jedva koji fps jedan vs drugi...a ni cijena nije nesto znacajno vise za i7...ak ti lova nije neki problem 8600k nemoj ni gledati pogotovo ak ne volis cesto mijenjati hw!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina

100eur u DE,nije za baciti,zato mi i je dilema jer je to cijena npr modularnog napajanja koje gledam,no radije bi isao na neku future proof realizaciju...

9 godina
protjeran
izvone kaže...

100eur u DE,nije za baciti,zato mi i je dilema jer je to cijena npr modularnog napajanja koje gledam,no radije bi isao na neku future proof realizaciju...

Ja glasam za 8600k, kad on postane preslab, a to nece biti tako skoro, nece tu puno pomoci ni 8700k sa tih 6 dodatnih HT jezgri

Jos pogotovo sto ces delidati, tu malo bolji primjerak 8600k moze ici na 5.4ghz 0-24 

18 godina
neaktivan

Ekipa jel bolje pustiti da fps varira npr od 75 do 100 ili ga lockati na sigurnih 75?

Znam da je gsync tu da tu radi ovakvih stvari ali cisto radi oka..

17 godina
odjavljen
toxic kaže...

Ekipa jel bolje pustiti da fps varira npr od 75 do 100 ili ga lockati na sigurnih 75?

Uvijek je bolje imati miran fps, nego ne. 75 > 75:100. :)

Nope.
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...
toxic kaže...

iako osobono vidim razliku izmedu 75 i 100.

a koji je razlog da se na gsync monitoru mora imati lockan fps? 

zdravstveni ili?

gpu je taj koji mi stvara probleme npr novi WOT na 3440x1440 sve na ultra varira od 75 do 100 fpsa sve na ultra ofc.. a njega najvise igram u zadnje vrijeme pa cisto da vidim sto je ispravno napraviit..

mozda radije da smanjim koji detalj pa da to bude 100 lock i amen.. iako nisam niti ocao grafu..

14 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Krenule i cijene RAM-a polako dolje, evo Kingston HyperX 8GB DDR4 10 god garancije 520kn klik

Op to izgleda odlicno, jel to bdie modul, nisam siguran?

Mogao bih piknuti 2x8gb ovaj set hmmm

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina

tesko da to moze biti samsung b die

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
protjeran
toxic kaže...
Tonči kaže...
toxic kaže...

zdravstveni ili?

gpu je taj koji mi stvara probleme npr novi WOT na 3440x1440 sve na ultra varira od 75 do 100 fpsa sve na ultra ofc.. a njega najvise igram u zadnje vrijeme pa cisto da vidim sto je ispravno napraviit..

mozda radije da smanjim koji detalj pa da to bude 100 lock i amen.. iako nisam niti ocao grafu..

G-sync i postoji da ti oko lakse "podnosi" te oscilacije. FPS u driverima lockas na max frekvenciju monitora i to je to, ako se ogranicavas na nize onda g-sync/freesync nema smisla, pogotovo g-sync kojeg masno platis...

16 godina
lav1000 kaže...

Ja glasam za 8600k, kad on postane preslab, a to nece biti tako skoro, nece tu puno pomoci ni 8700k sa tih 6 dodatnih HT jezgri

Jos pogotovo sto ces delidati, tu malo bolji primjerak 8600k moze ici na 5.4ghz 0-24 

Ajmo glasat :D 

Dakle,da ponovim dvoumim se između 8600k,8700k (bit će delid i OC) ili refresh ryzena. Uzimam na dulje staze,jer ne mjenjam često hardware. Za gaming na 1440p rezi i 144hz.

5 8600k
12 8700k
20 ryzen refresh (npr 2700)
17 godina

8600k je dovoljan i za dulje staze. 

na koju plocu mislis ici?

16 godina

nisam jos odlučio,želim imat onaj qcode prikaz,a najjeftinije što nalazim s njime u njemačkoj je gigabyte aorus gaming 5 za 190eur,ak idem na varijantu bez toga išao bi na asus rog strix z370-h ili asus prime z370-a koje su 160 odnosno 140 eur. Al još ću izvidit koje su mi najbolje. Naravno najviše gledam intel matične jer mi se intel cpu čini boljim za moju namjenu.

EDIT: WOW,nisam očekivao ovakav rezultat pool-a,svi naveliko posvuda pišu kako je intel naj za 144hz gaming, i onda ryzen pobere čistu pobjedu  ,ništa,čekam 19. da vidim prve testove ryzen refresha :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2018 12:07 (izvone).
13 godina

I ryzen refresh mozes s updatombiosa stavljat i na ax370 ploce...ja isto cekam pa cu mozda frknut svog i kupit 2600..

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2018 16:30 (mariolla79).
16 godina
Od sinoc od 23h pa sve dosad gshare radi punom parom nije neki profit sa procesorom ali zato temperature su ekstra 4.6ghz 1.395V ventilatori na silent.
AMD AntiBoy
9 godina
protjeran
izvone kaže...

nisam jos odlučio,želim imat onaj qcode prikaz,a najjeftinije što nalazim s njime u njemačkoj je gigabyte aorus gaming 5 za 190eur,ak idem na varijantu bez toga išao bi na asus rog strix z370-h ili asus prime z370-a koje su 160 odnosno 140 eur. Al još ću izvidit koje su mi najbolje. Naravno najviše gledam intel matične jer mi se intel cpu čini boljim za moju namjenu.

EDIT: WOW,nisam očekivao ovakav rezultat pool-a,svi naveliko posvuda pišu kako je intel naj za 144hz gaming, i onda ryzen pobere čistu pobjedu  ,ništa,čekam 19. da vidim prve testove ryzen refresha :)

Zvone, trolaju te riža boysi 

14 godina
protjeran
Ma kakav ryzen refresh za 144hz... Tih parsto mhz veci klok nece nista promijeniti, 8600k i 8700k ce ga na stocku poderati, isto kao i 8350k.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2018 17:42 (war3_tft).
18 godina
odjavljen
toxic kaže...

zdravstveni ili?

Kaj veliš na performanse mog Ferde, pardon privjeska?

Privjesak na najjače

9 godina
protjeran
XXX kaže...
toxic kaže...

zdravstveni ili?

Kaj veliš na performanse mog Ferde, pardon privjeska?

Privjesak na najjače

Deda kakav je novi wot, sve po starom siemka debili posvuda? ili sa novom grafikom se promjenilo na bolje i gameplay?

18 godina
odjavljen

Kaj kakav je, 100 fpsa lock na privjesku na nanjjače. skidam muhe u letu!

9 godina
protjeran

ako imas jaku grafu na privjesku i doticna nije na 99/100% opterecenja, moguce da ti se opterecenje prikobaci na cpu...jednostavno se rijesi otvaranjem nvidia settingsa i ukljucivanjem fastsynca, ili njegovim pandanom kod amda...to ce ti opteretit grafu do ibera i oslobodit cpu, pa ako je i bilo stucanja, vise nece stucati, i imat ces veci fps...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 11:04 (Gorstak79).
16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

ako imas jaku grafu na privjesku i doticna nije na 99/100% opterecenja, moguce da ti se opterecenje prikobaci na cpu...jednostavno se rijesi otvaranjem nvidia settingsa i ukljucivanjem freesynca, ili njegovim pandanom kod amda...to ce ti opteretit grafu do ibera i oslobodit cpu, pa ako je i bilo stucanja, vise nece stucati, i imat ces veci fps...

16 godina
odjavljen

Kako ono, nije bolest sve što boli...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
protjeran
Pocelo je vodstvo u najpopularnijem cjenovnom razredu cak i u ulozeno-dobiveno segmentu.

9 godina
protjeran
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

ako imas jaku grafu na privjesku i doticna nije na 99/100% opterecenja, moguce da ti se opterecenje prikobaci na cpu...jednostavno se rijesi otvaranjem nvidia settingsa i ukljucivanjem freesynca, ili njegovim pandanom kod amda...to ce ti opteretit grafu do ibera i oslobodit cpu, pa ako je i bilo stucanja, vise nece stucati, i imat ces veci fps...

Deda jel moguće da si ti samo ovako blago reagirao na ovakav biser 

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Pocelo je vodstvo u najpopularnijem cjenovnom razredu cak i u ulozeno-dobiveno segmentu.

ma to si ti nešto krivo vidio, čekaj koji dan da nam se frend funny vrati pa će on pojasniti pravo stanje stvari 

14 godina
protjeran
Uzivaj dok mozes, vidis da sam ja pobrao jednog samo za dobrobit foruma.
16 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Deda jel moguće da si ti samo ovako blago reagirao na ovakav biser 

Nema smisla trosit vrijeme na njega i njegove bisere...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice