ja sam prije par mjeseci imo mac na pc-u al mi je dosadilo pa ga zbriso bio je iAtkos 7
Mac OS na PC-u?
- poruka: 1.621
- |
- čitano: 538.467
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
uspio sam instalirati snow leo na moj amd komp, zanima koga kako?
Voodoo kernel?
Nisam probao jos snow leopard zato jer mi leopard dobro radi, a i ne radim bas nista pametno u njemu da mi treba najnovija verzija.
U pocetku je bilo kernel panica, al kad sam stavio Voodoo kernel i nasao prave drivere za ethernet i mbo sve radi brzo i stabilno. :)
Uskoro kupujem Sata-to-USB kučište i HDD od 250GB i na njega ide,snow leopard!
Intel DualCore 1.8GHz
2.5GB DDR2 RAM
nVIDIA 8500GT (512MB DDR2)
zna li itko kako namistiti grafiku 1280x800 na iAtkos v7....koristim laptop hp compaq 6720s .....
ovako:
napravis prvo 2 particije na hdd ili ako imas 2 hdd jos bolje
na particiju od minimalno 15-20 gb instaliras osx 10.5 (koji valjda znas kako)
zatim bootas 10.5
na desktop prebasic sa copy paste dvd od Hazarda ( snow leopard for intel i amd)
onda otvoris kopiju tog diska na desktopu i ides u SYSTEM, INSTALATION, PACKEGES, i kliknes na OSInstall.mpg - time si pokrenuo instalaciju
instaliras je na drugu particiju (meni je od 60 GB)
u customize sam izabrao sljedece
1. update za 10.6.1 i 10.6.2
2. legacy kernel 10.2.0
3. NVenembler (jer imam Nvidia 8400 gs 256 ram karticu)
5 LegacyappleRTC
6 IO ata family sata fix
7 AMD
i instalacija gotova a 15 min
sve radi iz prve
A OCE TO RADIT NA LAPTOPU HP 6730S
ma bez veze je to, mac je jedan kvalitetan OS ali na pc ga je bezveze imat, ja ga imam i gotovo da me ni nema u njemu...
neke aplikacije neče radit, čitam ovdije kako se hvale na sva usta da sve radi a očito se ne žele ni sami pomiriti s činjenicom koliko tu errora ima
A OCE TO RADIT NA LAPTOPU HP 6730S
a probaj pa ces vidit, ako imas amd proc i nvidia grafu ,vjerovatno hoce - s onim kextovima koje sam napisao
ja sam se poprilicno izgnjavio dok sam sve to skuzio, trebas isprobavat druge kextove ako ne
uglavnom meni sve radi osim jednog gageta , dobijem kerenel panic kad ga upalim
i radi mi bolje nego 10.5
Želim samo pitati s kojim ste programom pržili .iso fileove od leoparda/snow leoparda na DVD (na Windowsima)
ja sam sa power iso, jučer sprženo i instalirano na toshibu x500 i na eksterni hdd i radi odlično, jedino što sam morao naknadno instalirati je driver za wireless, računalo prepoznato kao mac pro 4.1
probaj sa nekim drugim programom, Magic iso ili nešto drugo
Evo pokušavam narediti iPortable (iGenius),prenosivi Mac OS X 10.5.4 ako trebate linkove javite se na PM!
Oprostite na duplom postu,ali trebam pomoć...Kako da promjenim rezoluciju (OSX 10.6.2),u Display izborniku stoji jedna 1024x768 a meni treba 1440x900,kako da ju promjenim?
ne odgovaraju ti driveri za graficku
radio mi je mac uredno, bez zvuka i neta ali je radio... do jučer kada u boot manageru odaberem njega dođe mi "boot0:error", reinstaliram mac, nakon instalacije uđe u njega, radi ali nakon prvog restarta "boot0:error" kao da mi više ne poznaje njegov boot, kao da se boot ne instalira zajedno s macom. On radi,nakon instalacije, radio je i prije ( tako da nije do njega ) nego do nekih postavka možda u biosu.... ili neznam čega, može li tko pomoči ???
ma bez veze je to, mac je jedan kvalitetan OS ali na pc ga je bezveze imat, ja ga imam i gotovo da me ni nema u njemu...
neke aplikacije neče radit, čitam ovdije kako se hvale na sva usta da sve radi a očito se ne žele ni sami pomiriti s činjenicom koliko tu errora ima
Ja imam OS X SL na pc-u od kad je izasao SL i radi savrseno. Nikakvih errora nemam, sve aplikacije rade.... Savrseno.
Imam asus p5w plocu, 4 gige rama i e6600 proc.
Prvih par dana sam se saltao izmedu win i os x-a ali sad vise nema sanse da bih ikad isao na win. Imam ga u dual boot-u samo za igre (a igram samo kad nes dobro izade, npr. ME2)
Prvih par dana sam se saltao izmedu win i os x-a ali sad vise nema sanse da bih ikad isao na win.
Ovo je istina. Nekoliko ljudi koje poznajem, svi windowsaši odreda, nakon što su isprobali OS X na svom PCu, ne samo da su se uredno zahvalil Microsoftu i Windowsima, već i PC platformi. Zahvalili se i kao gavran rekli: "Nikad više." Pozvizdili ljudi i pokupovali si Apple računala, a ja ostah sam...
evo riješio sam "boot0: error" problem, ako tko ima isti, nakon instalacije maca treba pustiti cd unutra, ali nakon prvog rada u macu, ugasiti PC i iskopčati cd-rom te uči u mac, ugasiti PC pa ukopčati cd-rom - crazy but true
mi može sad netko, molim, pomoči kako da namjestim zvuk, internet i grafiku koji mi u macu ne radi ????
dal se mogu za to samo skinuti negdje driveri ili neki patchevi ???
Asosova integrirana Realtek zvučna kao i net
ATI Radeon 4600
itko ?????
Pozdrav forumaši,
vidim da dosta HPovaca pita da li će im hackintosh poći za rukom. Moje iskustvo je ovakvo: imao sam HP nx7300 (intel c2d @ 1.66, 2gb ram) na kojem sam vrtio os x (leopard), no problem mi je predstavljalo to što mi nije radio wlan i zvučna. Kad sam instalirao iAtkos onda mi je slika bila strechana, a to sam riješio instalacijom kexta. Zvuk sam riješio preko usb zvučne, kao i wlan. Sve je radilo, baterija ja duže trajala i ventovi su se jako rijetko palili tako da sam bio navučen na OS X. Preporučam da probate jer je velika vjerojatnost da će te na njemu ostati.
evo riješio sam "boot0: error" problem, ako tko ima isti, nakon instalacije maca treba pustiti cd unutra, ali nakon prvog rada u macu, ugasiti PC i iskopčati cd-rom te uči u mac, ugasiti PC pa ukopčati cd-rom - crazy but true
mi može sad netko, molim, pomoči kako da namjestim zvuk, internet i grafiku koji mi u macu ne radi ????
dal se mogu za to samo skinuti negdje driveri ili neki patchevi ???
Asosova integrirana Realtek zvučna kao i net
ATI Radeon 4600
bump
osx sl 10.6.1 konačno mi radi na hd5870
osx sl 10.6.1 konačno mi radi na hd5870
kako ?
gdje se mogu skinut driveri?
Da li je netko probao OVO
Ne javi li se netko do sutra popodne biti ću pokusni kunić :)
meni je to shebalo boot, tebi vjerojatno neče jer ih ne bootaš kao ja 10. a inače radi i dobra stvar....
pokušavao sam s preko 5 vezija maca i dosad radi samo iDeneb ali bez zvuka, grasfike i neta... sad skidam iPC
jer ima tko da je složio mac na Ati hd 4600 i realtek integriranoj zvučnoj i net kartici da radi kako treba, koju verziju da pokušam ???
jel ima kakve veze kernel s tim ? ja sam gledao da odaberem što manje stvari, kernel nisam znao koji pa nisam ni odabrao...
meni je to shebalo boot, tebi vjerojatno neče jer ih ne bootaš kao ja 10. a inače radi i dobra stvar....
pokušavao sam s preko 5 vezija maca i dosad radi samo iDeneb ali bez zvuka, grasfike i neta... sad skidam iPC
jer ima tko da je složio mac na Ati hd 4600 i realtek integriranoj zvučnoj i net kartici da radi kako treba, koju verziju da pokušam ???
jel ima kakve veze kernel s tim ? ja sam gledao da odaberem što manje stvari, kernel nisam znao koji pa nisam ni odabrao...
Kernel moraš izabrati,jednostavno moraš!Reci koji procesor imaš
Za Intelove C2D procesore radi legacy kernel i koliko znam mach kernel.
Ako imaš AMD moraš izabrati poseban patch i poseban kernel!
Empire efi radi, ali leo ima problem sa mojom 4670. Ostane na blank screenu zbog grafike.
Tako da se upuštam u modanje diska.
mindstorm.... postoje rješenja za te vražje ati 46xx ali još nisam do toga došao osim pročitanih milju postova po netu i poskidanih desetke kextova za post install.
Nisi napisao o kojoj se zvučnoj radi i o kojoj net kartici, a ukoliko trebaš nešto kextova vidi ovdje i ovdje
neznam koja su kartice, integrirane su, na cdu od matične piše Asus P5KPL-AM SE Intel G31/ICH7
jedino da pogledam u xp pod Realtek device, ovdje u sedmici nema toga...
ma ne kužim ja taj mac i njegove kextove
šta je kext, kako ga upotrijebit, bio sam svega 3 puta u macu pa neznam ništa, a nemam ni šta tamo radit jer ništa mi ne radi...
sad skidam iPC pa ču probat s njime