Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 400.793
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Evo došlo za VIP.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
new kaže...

Evo došlo za VIP.

kolika je veličina nadogradnje, može par fotki?

Na poslu sam pa ću stavit nadogradnju kad dođem kući...........

11 godina

Upravo sam dobio OTA nadogradnju MM na 23.5.A.0.575

197,4 MB

Neznam što donosi novog ali mi i dalje ne prolazi test zvučnika.

0 0 hvala 0
13 godina

Za moj VIP još uvijek nema nadogradnje

0 0 hvala 0
11 godina
Gale92 kaže...

Za moj VIP još uvijek nema nadogradnje

Probaj preko PC Companiona. Tamo bi morala biti.

15 godina

Preko PC Companiona ima.

Nisam još isprobao jer sam na poslu, ali ujutro mi je Companion javio kad sam spojio mobitel i stavio sam skidat onda.

0 0 hvala 0
13 godina

Budem pričekao OTA, jel nemam dobra iskustva s time pa ću radije pričekati....

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Novo ažuriranje ide, navodno ispravlja neke bugove kao npr. za BT i Wifi i neke prijevode. Trebat će malo duže da dođe opet iako je Vip već pustio... Jebate ažurniji su na Z3 nego na Z5, katastrofa...

14 godina

Možda na z5 nam spremaju nešto veće 

11 godina
neaktivan

od prvog mogućeg dana sam na Z5 compactu, čim je došao u HR. I zato pouzdano znam da je svaki optimizam iscrpljen kad se radi o otklanjanju bugova jer im je za takvo nešto trebalo i po par mjeseci. Recimo, Zadnje ažuriranje prije dolaska Marshmallowa (7. ožujka) je bilo u 11. mjesecu. Malo previše za nečiju flagship seriju... Na z3 seriji nikad takivh stvari nije bilo, sjećam se i na KKu je bilo po 5-6 ažuriranja i bug fixeva do savršenstva, na LP-u također koliko je to moglo zbog samog Googlea. Evo čak i na MMu imaju noviji build (6.0.1.) i novije sučelje bliže onom na novoj X seriji.

0 0 hvala 0
13 godina

Dal možda netko zna koliko vremena treba proći od dolaska OTA nadogradnje, recimo putem softvera je dostupna dok putem OTA nije?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Je doso nekom MM na T-Mobile?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Meni jos ne...
13 godina
deepshitcro kaže...
Meni jos ne...

Niti OTA za VIP....

11 godina

Meni preko Companiona ne uspijeva. Kad dođem do koraka gdje moram ukopčat kabal u mob i držat stišavajne zvuka jednostavno se ništa ne događa. 

0 0 hvala 0
13 godina
gogo-bbb kaže...

Meni preko Companiona ne uspijeva. Kad dođem do koraka gdje moram ukopčat kabal u mob i držat stišavajne zvuka jednostavno se ništa ne događa. 

ja upravo zato ne volim preko PC, čekati ću OTA

12 godina
To je postupak za ulazak u flash mod i on radi sigurno, ako ti mob radi, jer je uprogramiran u kernel.
Vjerojatno nešto krivo radiš.
Znaci mobitel mora biti isključen i odspojen iz kompjutera. Kad ga iskljucujes, pričekaj bar minutu nakon sto se ekran ugasi da mu das vremena da se sve pogasi. Kabel mora bit ustekan u komp.
Pritisni Volume Down i drzi dok ukljucujes kabel u mob. Mozes pustiti kad se upali ljubičasta pa zelena ledica gore kod zvucnika.
Ne bi trebalo biti nista komplicirano.
[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]

1 0 hvala 0
11 godina
bed-boy11 kaže...
To je postupak za ulazak u flash mod i on radi sigurno, ako ti mob radi, jer je uprogramiran u kernel.
Vjerojatno nešto krivo radiš.
Znaci mobitel mora biti isključen i odspojen iz kompjutera. Kad ga iskljucujes, pričekaj bar minutu nakon sto se ekran ugasi da mu das vremena da se sve pogasi. Kabel mora bit ustekan u komp.
Pritisni Volume Down i drzi dok ukljucujes kabel u mob. Mozes pustiti kad se upali ljubičasta pa zelena ledica gore kod zvucnika.
Ne bi trebalo biti nista komplicirano.

Da, iako može i obratno odnosno da se kabel prvo uključi u ugašeni mob pa stisne Volume Down i tako držeći se drugi kraj kabela uključi u PC.

15 godina

Hm, meni ne prolazi Loud speaker i Ear speaker testove na Z3 Compactu. Jedino stvar koja me iritira je da Xperijin home screen nema opcije za uključivanje rotacije na MM, ostalo mi se čini da je sve kao i prije.

Vidjet ću koliko će izdržati kroz tjedan telefon.

0 0 hvala 0
13 godina

Korstite Flashtool, možda je Companion nešto jednostavniji za korištenje, ali Flashtool je puno brži, jednom kad preko njega flashte više nećete koristiti Pc Companion. Ja ga nakon prelaska na Win10 nisan niti ponovno instalirao 

0 0 hvala 0
11 godina

Jednostavno neće i neće... Ne znam zašto. Companion mi sam ugasi mob kad ga krene pripremat za instalaciju. Pričekao sam minutu i onda ukopčao kabel naravno držeći volume down i samo na sekundu zasvijetli crvena pa zelena lampica od indikacije notifikacija i to je to, Kao da je mrtav, nema pomaka dalje.

11 godina

Flashtool isto sam skine original verziju MM? Dal izbriše podatke na mobu nakon instalacije?

11 godina
neaktivan

Danas sam se malo igrao pa uspio dobit ono o čemu sam pričao kod algoritma kamere i usporedbe istog na Z3c i Z5c, a važi i za druge modele u seriji. Naime, prikaz crvene uvijek je rak rana fotografije na mobilnim uređajima, 70% vremena bude potpuno ispravan, ali ovih 30% zna bit očajan i pretvoren u magentu najčešće sa gubljenjem detalja na objektu. Zato u privitku stavljam današnje dvije sličice sa dotičnih uređaja, pa ako nekoga još što zanima kad se o tome već priča da diskutiramo 

Sony+Xperia+Z3c Sony+Xperia+Z3c

EDIT: malo mi je pri uploadu izokrenuo slike, ne znam zašto, ali uglavnom se vidi poanta posta 

Sony+Xperia+Z5c Sony+Xperia+Z5c
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2016 14:39 (bubimir13).

2 0 hvala 0
11 godina
new kaže...

Hm, meni ne prolazi Loud speaker i Ear speaker testove na Z3 Compactu. Jedino stvar koja me iritira je da Xperijin home screen nema opcije za uključivanje rotacije na MM, ostalo mi se čini da je sve kao i prije.

Vidjet ću koliko će izdržati kroz tjedan telefon.

Konačno još netko kome ne prolaze ta dva testa na MM. Vjerovatno bi se još netko našao kad bi svi isprobali dijagnostiku.

11 godina
bubimir13 kaže...

Danas sam se malo igrao pa uspio dobit ono o čemu sam pričao kod algoritma kamere i usporedbe istog na Z3c i Z5c, a važi i za druge modele u seriji. Naime, prikaz crvene uvijek je rak rana fotografije na mobilnim uređajima, 70% vremena bude potpuno ispravan, ali ovih 30% zna bit očajan i pretvoren u magentu najčešće sa gubljenjem detalja na objektu. Zato u privitku stavljam današnje dvije sličice sa dotičnih uređaja, pa ako nekoga još što zanima kad se o tome već priča da diskutiramo 

EDIT: malo mi je pri uploadu izokrenuo slike, ne znam zašto, ali uglavnom se vidi poanta posta 

Da, međutim kod mene nije tako drastična razlika u automatskom načinu. Dobro si ocijenio odnos 70% potpuno ispravno (većinom noću sa bljeskalicom) i 30% ima primjese magente (većinom preko dana bez bljeskalice).

Napomena: tek sad sam vidio da si uspoređivao Z3C i Z5C. Kod mene je tako kako sam napisao na mom Z3.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2016 17:30 (RobotTitan).
11 godina

bubimir 13 kaže....između ostalog:

"Naime, prikaz crvene uvijek je rak rana fotografije na mobilnim uređajima"

Da, kod Sony-a. Kod Samsungovih flagshipova toga nema. To mi nije jasno. Zar su Sonyjevi inženjeri zaduženi za to sjedili na ušima na predavanjima ili su se služili šalabahterima prilikom pisanja ispita....

1 0 hvala 1
13 godina
gogo-bbb kaže...

Flashtool isto sam skine original verziju MM? Dal izbriše podatke na mobu nakon instalacije?

Sam si skineš verziju firmware koju hoćeš i flashaš. Pogledaj malo po netu ima tona tutorijala, što tekstualnih što video ;)

11 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...

bubimir 13 kaže....između ostalog:

"Naime, prikaz crvene uvijek je rak rana fotografije na mobilnim uređajima"

Da, kod Sony-a. Kod Samsungovih flagshipova toga nema. To mi nije jasno. Zar su Sonyjevi inženjeri zaduženi za to sjedili na ušima na predavanjima ili su se služili šalabahterima prilikom pisanja ispita....

Baš naprotiv, to nije samo Sonyjev problem ranijih generacija, i LG (G3 i donekle G4) i Samsung (S5 i ranije, za S6 nisam imao test), ali i općenito skoro svi imaju prije ili kasnije to. I nije mi jasno da nisu taj algoritam ubacili na Z3 i niže...

13 godina

Za VIPNET, dostupna OTA Androida 6.0.1 Marshmallow

zanima me kako odnosno gdje namjestiti DOZE koji sada dolazi umjesto STAMINE

0 0 hvala 0
16 godina
Ma kakav doze, stamina je već tjedan dana "in" ;-)
Doze ti sAm optimizira bateriju, imaš u postavkama optimizaciju beterije.. Goolaj malo ako te baš zanima kako radi doze.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice