Pomoc oko naziva uredjaja..

poruka: 26
|
čitano: 2.126
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav,moze mala pomoc oko uredjaja koji mi treba.Planirao sam da uvedem bezicni internet,ali posto nemam opticku vidljivost sa baznom stanicom provajdera rekli su mi da moraju postaviti kod komsije uredja koji bi primao signal sa bazne stanice islao ga meni.E sad posto bih ja bio jedini korisnik na tom novom uredjaju moram ga platiti 80 eura plus 50 eura koje placa svaki novi korisnik.A posto se slabo razumijem zanima me kako se zove taj uredjaj i jeli stvarno tolio skup,probao bih da nadjem neki polovan mozda bih prosao jeftinije. Hvala

0 2 hvala 0
17 godina

mobilne komunikacije ne rade na principu "optičke" vidljivosti, nije to infracrvena veza...

zašto bi ti provideru plaćao infrastrukturu??? o čem mi tu pričamo?

Koji provider je to???

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 12:08 (lllnuclearlll).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

kakva mobilna komunikacija,rekao sam bezicni internet i normalno da treba opticka vidljivost.e sad zanima me naziv tog uredjaja sto hoce da kupim,mozda mogu naci jeftinije negdje nego da kupim od njih.

0 2 hvala 0
17 godina
Re: Pomoc oko naziva uredjaja..
ilicm886 kaže...

kakva mobilna komunikacija,rekao sam bezicni internet i normalno da treba opticka vidljivost.e sad zanima me naziv tog uredjaja sto hoce da kupim,mozda mogu naci jeftinije negdje nego da kupim od njih.

OK, prosvijetli nas onda što je to bežični Internet i zašto zahtjeva optičku vidljivost?

Bez uvrede, ali očito ne znaš o čem pričaš, nit znaš objasniti što ti točno treba, niti te je moguće razumjeti jer iznosiš netočne informacije.

10 godina
neaktivan

bezicni internet(wireless),zar ne treba opticku vidljivost sa odasiljacem njihovim da bih imao signal.nez sta tu nije jasno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ilicm886 kaže...

bezicni internet(wireless),zar ne treba opticku vidljivost sa odasiljacem njihovim da bih imao signal.nez sta tu nije jasno.

Ne treba nikakva opticka vidiljivost, naravno ako ima opticku vidljivost da je veci domet, ali to je vec neka druga prica.. a kod susjeda mozda misle stavit  wireless access point..

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 12:43 (gogi321).
17 godina
ilicm886 kaže...

Bežični (može biti ujedno i mobilni, iako nije uvijek slučaj) je Internet gdje se ti spajaš na 3G/4G telekomunikacijsku mrežu od nekog teleoperatera. 

Dakle dobiješ od operatera uređaj koji liči na USB stick, u njega gurneš SIM karticu, to gurneš u laptop i imaš internet prek mobilne mreže, isto kao što ga imaš na mobitelu/tabletu, bilo kad i bilo gdje gdje ima signala. Za mobilne komunikacije nije potrebna optička vidljivost jer se radi o radiovalovima na određenim frekvencijama. Naravno da prepreke rade probleme sa signalom, no optička vidljivost nije uvijet za dobar i kvalitetan signal.

Sad ak ti prvi susjed ima kvalitetnog signala, čudno mi je da ga ti već nemaš, moguće je, ali jako rijetko...

Također tu možemo pričati i o vipovom homeboxu recimo koji se spaja na mobilnu mrežu na određeni prijamnik, i takav internet je bežični, no nije mobilni, dakle možeš ga koristiti samo doma (točnije u krugu tog jednog mobilnog repetitora na koji je prijavljen).

Sad što tebi treba još uvijek ne znam. možda nekakav repeater (pojačivač signala) tako da bi ti radilo ono što želiš ako već nemaš signala, ali velim ti da mi je to dosta sumnjivo. A možda se radi i o access pointu koji je kolega gore spomenuo, al opet to ne možeš ti financirat direktno infrastrukturu teleoperatera, to tak ne funkcionira, barem onoliko koliko sam ja upućen, i nisam se nikad susreo s tim...

Gdje živiš i o kojem se operateru radi? Ak imaš dobar 3G/4G signal na mobitelu na toj mreži, nema razloga da onda ne bude dobar i na bežičnom Internetu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 12:48 (lllnuclearlll).
10 godina
neaktivan

Bežični internet[uredi | uredi izvor]

Iako termin možda nije najadekvatniji uspostavljen je prema originalnoj engleskoj verziji Wireless. Danas se koristi više različitih varijanti a najčešće komunikacije na ultra visokim frekvencijama od 2,4 i 5 GHz. Zbog osobina prostiranja ove vrste talasa (pravolinijski i ne prolaze niti se odbijaju od fizičke prepreke) ograničenja su velika: mora postojati optička vidljivost između antena pristupne stanice i korisnika a daljina se kreće do nekoliko kilometara. Brzine koje se mogu postići na ovim frekvencijama su velike i kreću se od 2 Mbps do 54 Mbps.By Wikipedia

I nez sad otkud ti da netreba op.vidljivost,a tako su i oni rekli.

0 0 hvala 0
17 godina
ilicm886 kaže...

Bežični internet[uredi | uredi izvor]

Iako termin možda nije najadekvatniji uspostavljen je prema originalnoj engleskoj verziji Wireless. Danas se koristi više različitih varijanti a najčešće komunikacije na ultra visokim frekvencijama od 2,4 i 5 GHz. Zbog osobina prostiranja ove vrste talasa (pravolinijski i ne prolaze niti se odbijaju od fizičke prepreke) ograničenja su velika: mora postojati optička vidljivost između antena pristupne stanice i korisnika a daljina se kreće do nekoliko kilometara. Brzine koje se mogu postići na ovim frekvencijama su velike i kreću se od 2 Mbps do 54 Mbps.By Wikipedia

I nez sad otkud ti da netreba op.vidljivost,a tako su i oni rekli.

Ovo što si ti sad kopirao objašnjava princip rada WiFi mreža, a ne "bežičnog" Interneta. 2.4Ghz i 5Ghz su javni frekvencijski spektri koji se koriste za WiFi, a ne u mobilnim komunikacijama (ne zahtjeva optičku vidljivost).

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 12:57 (lllnuclearlll).
10 godina
neaktivan

nije mobilni i nema veze sa mobilnim mrezama,nego su postavili antenu u nasem mjestu,ali janemam signal jer nemam op.vidlj.,pa trebaju postaviti zbog men novu antenu ili neznam sta da skrene taj signal do mene.

17 godina
ilicm886 kaže...

nije mobilni i nema veze sa mobilnim mrezama,nego su postavili antenu u nasem mjestu,ali janemam signal jer nemam op.vidlj.,pa trebaju postaviti zbog men novu antenu ili neznam sta da skrene taj signal do mene.

koje mjesto, koji operater?

10 godina
neaktivan

nez kako bih vise objasnio.a postoji opcija da hvatam od komsije njegov wireless posto ce kupiti roter,on je od mene 400m.e sad nez sta nam je potrebno da se nakacim na njegov wireless na toj udaljenosti.on naravno ima opticku vidljivost sa baznom stanicom u mjestu.

15 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
ilicm886 kaže...

Daj ne isplati se trudit vjerojatno neki trol..

15 godina
neaktivan
ilicm886 kaže...

nez kako bih vise objasnio.a postoji opcija da hvatam od komsije njegov wireless posto ce kupiti roter,on je od mene 400m.e sad nez sta nam je potrebno da se nakacim na njegov wireless na toj udaljenosti.on naravno ima opticku vidljivost sa baznom stanicom u mjestu.

Daj {#} sa tom optickom vidljivosti, koliko ti se puta treba napisat da za radio valove nije potrebna opticka vidljivost!

10 godina
neaktivan

o jbte ja nez kako bih vam objasnio.aj onda recite kako se naziva internet kad postave antenu u jednom mjestu i sa nje korisnici dobijaju internet naravno koji imaju op.vidljivost sa tom njihovom antenom u nekom mjestu.

17 godina
ilicm886 kaže...

Plati 80 eura da te spoje i to je to... 

Da kupuješ svoje dijelove ti neće pristati niti jedan "normalan" operater.

Za kačit se na susjedov WiFi na 400m ti treba router i između vas repeater, vjerojatno čak i  2-3 (ne znam u što bi ih uključio)...

Eto to je koliko ti ja mogu pomoći.

pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 13:08 (lllnuclearlll).
17 godina
ilicm886 kaže...

o jbte ja nez kako bih vam objasnio.aj onda recite kako se naziva internet kad postave antenu u jednom mjestu i sa nje korisnici dobijaju internet naravno koji imaju op.vidljivost sa tom njihovom antenom u nekom mjestu.

Nikad čuli za tak neš... Stvar je otprilike totalno neupotrebliva za išta normalno i ne koristi se nigdje. Tak su komunicirali indijanci vatrom i dimom s vrhova 2 susjedne planine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 13:06 (lllnuclearlll).
16 godina
moderator
lllnuclearlll kaže...

Koji provider je to???

lllnuclearlll kaže...

Gdje živiš i o kojem se operateru radi?

lllnuclearlll kaže...

Misliš odgovoriti na pitanje ili da ti jednostavno dam karton za trolanje?

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
10 godina
neaktivan

http://www.petcom.rs.sr/

ovo vam je njihova stranica,nez kako da objanim drugacije.

0 0 hvala 0
17 godina
ilicm886 kaže...

http://www.petcom.rs.sr/

ovo vam je njihova stranica,nez kako da objanim drugacije.

A gle, sve i da hoću, ja to ne znam čitat {#}

Pretpostavljam da je to neka firma koja pruža nekakve Internetske usluge po manje naseljenim područjima. Pretpostavljam da i muljaju dosta jer se vidi po toj "optičkoj vidljivosti", a i po krasnom web sajtu kojeg 90% ne radi...

Ak ti je to jedini izbor i jedini način da dobiješ Internet koji ti treba onda mislim da ćeš morati platiti to što traže od tebe...

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 13:20 (lllnuclearlll).
14 godina
lllnuclearlll kaže...
ilicm886 kaže...

Nikad čuli za tak neš... Stvar je otprilike totalno neupotrebliva za išta normalno i ne koristi se nigdje. Tak su komunicirali indijanci vatrom i dimom s vrhova 2 susjedne planine.

Joj daj ajd začepi lik, glumiš pametnjakovića, a to nisi!!

Lik se spaja na mrežu poput Pro-PING-a i za to ti treba antena (oni koriste MikroTik SXT AC) i ruter i to je to!

17 godina
David87 kaže...
lllnuclearlll kaže...
ilicm886 kaže...

Joj daj ajd začepi lik, glumiš pametnjakovića, a to nisi!!

Lik se spaja na mrežu poput Pro-PING-a i za to ti treba antena (oni koriste MikroTik SXT AC) i ruter i to je to!

Nema potrebe odma za vrijeđanjem.

Nisam ni rekao da sam pametnjaković, neg sam samo pokušao pomoći. Koristio sam mikrotik davno za lokalnu gradsku-međugradsku mrežu dok još nije bilo ADSLa. nisam znao da internet u RS furaju prek toga. Mislio sam da je tip iz HR, a ovdje niti jedan operater ne koristi tu tehnologiju za razvlačenje Interneta jer nije isplativa pored tehnologije mobilnih komunikacija. Inače mi smo radili kantene za tu svrhu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 13:33 (lllnuclearlll).
10 godina
neaktivan

Jest manje naselje,ali ajd recite mi kako bih uhvatio njihov signal ako se izmedju moje kuce i njihovog odasiljaca nalazi brdo.

14 godina
ilicm886 kaže...

Jest manje naselje,ali ajd recite mi kako bih uhvatio njihov signal ako se izmedju moje kuce i njihovog odasiljaca nalazi brdo.

Ako imaš neku zapreku onda možeš zaboravit na to, jedino da se na to brdo postavi pristupna točka tak da možeš imat čistu vidljivost...

17 godina

pretpostavljam da operater ima antenu na vrhu brda kad su ti već ponudili da možeš koristiti Internet, tebi treba antena koju ćeš usmjeriti u tu njihovu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

e msm.da ste konacno shvatili.e sad nece na brdo nego hoce da postave na komsijinu kucu taj uredjaj(pristupnu tacku) da bi zaobisli to brdo i onda bih mogao hvatati signal.e sad mene zanima naziv tog "uredjaja" pa da vidim koje su cijene,oni mi traze 80 eura.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice