iPhone Jailbreak

poruka: 3.121
|
čitano: 954.075
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Iphone Jailbreak

Ma možemo mi diskutirati o tome što je jailbreake, ali činjenica je da ljudi to večinom rade ne bi li besplatno koristili aplikacije za koje je inače potrebno platiti.A lomljenje DRM zaštite je svakako ilegalno.No opet kažem, nije mi sa gornjim postom bila namjera ulaziti u raspravu što je piratiziranje, a što nije.Već ukazati na dvostruka mjerila ljudi koji su moderatori na forumu.

Uglavnom sam odustao od ovog foruma upravo zbog cenzuriranja.Uglavnom sam na forumima gdje svatko ima pravo na svoje stajalište i raspravljanje o temama koje ga zanimaju, neovisno o temi.Da sam htio da me cenzuriraju i upozoravaju o ilegalnosti stvari o kojima raspravljam otišao bih na mupov forum, ili bi visio ovdje na ovome forumu.

No da ne floodam sekciju sa off topicom, to je to od mene.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Iphone Jailbreak
Baotica kaže...

Ma možemo mi diskutirati o tome što je jailbreake, ali činjenica je da ljudi to večinom rade ne bi li besplatno koristili aplikacije za koje je inače potrebno platiti.A lomljenje DRM zaštite je svakako ilegalno.No opet kažem, nije mi sa gornjim postom bila namjera ulaziti u raspravu što je piratiziranje, a što nije.Već ukazati na dvostruka mjerila ljudi koji su moderatori na forumu.

Uglavnom sam odustao od ovog foruma upravo zbog cenzuriranja.Uglavnom sam na forumima gdje svatko ima pravo na svoje stajalište i raspravljanje o temama koje ga zanimaju, neovisno o temi.Da sam htio da me cenzuriraju i upozoravaju o ilegalnosti stvari o kojima raspravljam otišao bih na mupov forum, ili bi visio ovdje na ovome forumu.

Neistina. Ono nije bila diskusija o jailbreaku, nego pojašnjenje definicije. Također nije istina da većina ljudi koristi jailbreak da bi besplatno koristili aplikacije. (zaobilaženje DRMa pak je ilegalno, to je istina) Dobro, možda je u našim krajevima gdje je piraterija pravilno, a kupovima softwarea iznimka, u drugim dijelovima svijeta se jailbreak koristi za izuzetne projekte tipa "linux on iPhone" ili jednostavno radi produživanja vijeka uređaja i dodavanja funkcija koje Apple dodaje samo u nove uređaje.

No dobro, ne želim zalaziti dublje u raspravu, svejedno si se odlučio na "slobodu govora", iako ne znam gdje ćeš u svijetu dobiti pravo pričati o najboljim metodama krađe i takvim stvarima...

15 godina
neaktivan
DragonSoul kaže...
Baotica kaže...

Neistina. Ono nije bila diskusija o jailbreaku, nego pojašnjenje definicije. Također nije istina da većina ljudi koristi jailbreak da bi besplatno koristili aplikacije. (zaobilaženje DRMa pak je ilegalno, to je istina) Dobro, možda je u našim krajevima gdje je piraterija pravilno, a kupovima softwarea iznimka, u drugim dijelovima svijeta se jailbreak koristi za izuzetne projekte tipa "linux on iPhone" ili jednostavno radi produživanja vijeka uređaja i dodavanja funkcija koje Apple dodaje samo u nove uređaje.

No dobro, ne želim zalaziti dublje u raspravu, svejedno si se odlučio na "slobodu govora", iako ne znam gdje ćeš u svijetu dobiti pravo pričati o najboljim metodama krađe i takvim stvarima...

Kad smo vec na temi piratluka, ja osobno instaliram piratski program, pogledam ga i ako ga ne koristim niti jednom u tjedan dana onda ga pobrisem, a ako ga koristim onda ga kupim. Da postoji trial, ne bih to uopce radio.

15 godina
neaktivan
Iphone Jailbreak

Jel zna tko kad izlazi za 4.0.2?

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347177
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Plahi kaže...

Pa vec je izasao...

Welcome to the new decade: Java is a restricted platform, Google is evil, Apple is a monopoly and Microsoft are the underdogs.
16 godina
parizer kaže...
Plahi kaže...

Pa vec je izasao...

....ali ga, naravno, svaki pošten jailbreaker uredno zaobilazi....

15 godina
neaktivan
Quantum kaže...
parizer kaže...
Plahi kaže...

Pa vec je izasao...

....ali ga, naravno, svaki pošten jailbreaker uredno zaobilazi....

Zašto?

Svi koji kažu da H50 ne valja, u zabludi su, samo treba staviti 2 venta od scythe-a - http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1347177
17 godina
neaktivan
Iphone Jailbreak

Mene isto zanima 4.0.2 za 3gs

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ige kaže...

Mene isto zanima 4.0.2 za 3gs

Ako te zanima i jailbreak, onda ga zaobiđi u širokom luku ;) 

EDIT: jedina razlika između 4.0.1 i 4.0.2 je ta da je ovaj zadnji stvoren u namjeri da ponište zadnji jailbrek.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 1:45 (Tomo Yoda).
15 godina
neaktivan
Iphone Jailbreak

sve u vezi ios 4.0.2 je objasnjeno  prije par postova.... 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DragonSoul kaže...
Baotica kaže...

Licimjerni administratori gdje ste ?

Kada čovjek da link na crackane aplikacije za android, onda popuši upozorenje, a kada se raspravlja o jailbreaku onda ništa.A jailbreakom se mogu aplikacije iz stora, koje koštaju neku cifru, instalirati besplatno, što je piraterija na (ne)djelu.I od vas ni a, ni b.

Stavka dva.Na ovom forumu također postoje teme koje se bave otključavanjem mobitela, tako da se može umetnuti SIM kartica bilo kojeg davatelja tel. usluge, što je u ugovornom razdoblju kršenje ugovora, dakle protuzakonita radnja.Ili vi možda pretpostavljate da je svima koji ovdje o tome raspravljaju ugovor istekao.Ako je tome tako, zašto onda ne bi pretpostavili da je crackani software za android abandonware.Ne bi zato jer znamo da nije, isto kao što znamo da većina ljudi otključava mobitel za vrijeme trajanja ugovora.

PS.

Nisam ja zato da se tu ne raspravlja o gore navedenim temama, dapače, ja sam protiv bilo kakve cenzure.Moje načelo je da ljudi na internetu mogu gledati što žele, a ono što ne žele ne moraju gledati.A ne da neki ljudi sa stavom "holier than thou" odlučuju što je podobno a što nije.

Pričanje o načinu kako besplatno koristiti aplikaciju koja se obično plaća nije dopušteno, kako na Bugovom forumu, tako i na velikom dijelu drugih foruma.

Vidim da se nisi uopće informirao o jailbreaku, stoga moram nešto razjasniti:

Jailbreak je metoda dobivanja root ovlasti na iPhoneu i pristup filesystemu - drugim riječima, što je "rootanje" za Android, to je "jailbreak" za iPhone. Pomoću toga možeš pokretati aplikacije koje nisu potpisane od strane Applea, te tako koristiti aplikacije koje rade modifikacije na samom OSu (npr. pokretanje određenih aplikacija gestama po ekranu, skinovi (background slike i promjene ikona), promjena defaultnih zvukova itd).

Nažalost, kad se ima pristup filesystemu, mogu se patchat određeni fileovi, te tako zaobići Appleom DRM. Znači piraterija je samo loša "nuspojava" jailbreaku - jailbreak kao takav ima sasvim drugi cilj. Uvijek ima takvih ljudi koji samo misle kako mogu što jeftinije proći i pokrasti sve što im se svidi, iOS platforma nije drugačija.

Unlock također nije protuzakonit, ali mi se ne da sad ići u detalje oko toga. Imaš link u prethodnom postu, imaš tamo neke zanimljive stvari. I još nešto - nemaju svi ugovor, netko uzme i na prepaid.

Da zaključim, pričanje o jailbreaku nije pričanje o pirateriji. Zabraniti priču o jailbreaku je kao da čovjeku pri rođenju odrežeš ruke pod opravdanjem "mogao bi jednog dana nekoga zadaviti s njima". 

Ali ti t pod tim izgovorom apple uredno zakljuca bluetooth.

:)
16 godina
Iphone Jailbreak

imam ipod 3g sa 4,0 fw i trebao bih napraviti restore ali ne bih htio update na 4.0.2 zbog jailbreaka.e sad zanimama me jeli moguce shift+ restore i odabrati 4.0 bez da mi itunes updatea na 4.0.2

0 0 hvala 0
17 godina
Baotica kaže...

Jailbrake je legaliziran...pa....tko voli....

15 godina
neaktivan
Godra kaže...

imam ipod 3g sa 4,0 fw i trebao bih napraviti restore ali ne bih htio update na 4.0.2 zbog jailbreaka.e sad zanimama me jeli moguce shift+ restore i odabrati 4.0 bez da mi itunes updatea na 4.0.2

ukratko ...da

16 godina
neaktivan
zovitemebuha kaže...
Godra kaže...

ukratko ...da

Netočno. Ako nema SHSH blobove, ne može. Apple je počeo s verifikacijom software updatea i na 3Gu, no to vrijedi samo za verzije +4.X. 

Pročitaj PS prvog posta, provjeri dal sve štima, imaš li sve i razumiješ li sve, pa probaj: http://blog.iphone-dev.org/

15 godina
neaktivan
Iphone Jailbreak

ako je na 4.0 i ide restore na 4.0 nebi trebao imati probleme jer ne downgrejda.... moze eventualno spremiti shsh bloobs iako mu nece trebati

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zovitemebuha kaže...

ako je na 4.0 i ide restore na 4.0 nebi trebao imati probleme jer ne downgrejda.... moze eventualno spremiti shsh bloobs iako mu nece trebati

Ne znam dali bi tako što moglo proći, Apple je dosta oštar što se tiče software updatea. A SHSH blobove više ne može spremiti, jer ih Apple više ne potpisuje za 4.0 i 4.0.1.

15 godina
neaktivan
Iphone Jailbreak

meni na 4.0 rade testirano... prije nekih 5-6 dana sam se sa 4.0 restorao na 4.0 istina imao sam sejvane shsh bloobs... ali mislim da bi trebalo i bez njih upaliti.... probaj spremiti shsh pa ucini to moglo bi upaliti

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DragonSoul kaže...
zovitemebuha kaže...

Ne znam dali bi tako što moglo proći, Apple je dosta oštar što se tiče software updatea. A SHSH blobove više ne može spremiti, jer ih Apple više ne potpisuje za 4.0 i 4.0.1.

Znaci li to da ako sad otkljucam 4.0 da ne mogu spremiti SHSH blob na Cydiji?

17 godina
odjavljen
Iphone Jailbreak

Jedno offtopic pitanje...da li se može nabaviti iPhone 3GS za 1500-1700 kn , zanima me jer na njuškalu ima takvih cijena ali s time da su naravno original

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Jedno offtopic pitanje...da li se može nabaviti iPhone 3GS za 1500-1700 kn , zanima me jer na njuškalu ima takvih cijena ali s time da su naravno original

16GB eventualno, za 32 gb ispod 300 eura teško

16 godina
Kordy kaže...

Sad sam malo gledao po njuškalu i još drže cijenu iznad 2000 kn.

Ako je tako 'jeftino' kao što si ti naveo, pripazi da nije kopija ili da nije u kvaru. 

15 godina
neaktivan
Iphone Jailbreak

dobro pripazi jer sam gledao i kao iphone 4-ci po nekih 2800-3300 bas sam stavio na smijesne slike par slika od toga... samo sta pise iphon i jabikica je u krugu i takve fore... mislim da u dobrom stanju te original su ti jos uvijek preko 2000 kn

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
DragonSoul kaže...

Moze li netko molim vas reci kako se to tocno produzi vijek trajanja, cisto me zanima, zao mi je ako ste to vec negdje napisali.....

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...
DragonSoul kaže...
zovitemebuha kaže...

Znaci li to da ako sad otkljucam 4.0 da ne mogu spremiti SHSH blob na Cydiji?

Da, to znači ukoliko pod "otključam" misliš na jailbreak. Jailbreak nije unlock. 

Mojpismonosa kaže...
DragonSoul kaže...

Moze li netko molim vas reci kako se to tocno produzi vijek trajanja, cisto me zanima, zao mi je ako ste to vec negdje napisali.....

Korištenjem softwarea koji radi ono što Apple podržava OOB na novim uređajima, a ne radi na starim (naravno da ona u App Storeu neće završiti takve aplikacije). Tipa, multitasking na 3G, snimanje videa na 3Gu, postatak baterije itd.. Naravno i to ima svoje granice, ali ipak nemaš osjećaj kao da ti je uređaj zadnje smeće (molim bez pokretanja flame wara zbog te rečenice).

17 godina
neaktivan
Iphone Jailbreak

Jel zna netko dobar JB za iphone 3gs na 4.1 verziju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

koliko ja znam jos nema!

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
neaktivan
Ige kaže...

Jailbreak je jailbreak, nemaš dobrog ili lošeg (jedino možda koji radi i koji ne radi). Za 4.1 još ne postoji jailbreak za 3GS ja mislim, znam da se 3G može još jailbreakti redsn0wom, jer je "pwned4life" (hardwareski fault). Istraži malo, ili se strpi dok izađe alatka za sve iOS uređaje.

16 godina
Ige kaže...

Postoji JB za 3gs na 4.1, ali nisam ga isprobao. 

Navodno funkcionira. 

Ajde neka netko proba pa nam javi :) 

17 godina
neaktivan
Iphone Jailbreak

To radi samo na macu i samo za old bootroom

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice