Windows 8 CP dostupan za skidanje zaključana tema

poruka: 854
|
čitano: 125.891
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 CP dostupan za skidanje".
13 godina
neaktivan
Windows 8 CP dostupan za skidanje

Nakon nekoliko sati igranja s Windowsima 8, mogu zaključiti da će mi se jako, JAKO svidjeti (samo ako riješim ovaj problem sa zvukom). Istina, treba se naviknuti na malo drukčiji pristup "hendlanju" aplikacija, ali jednom kad se čovjek navikne na to da su sada četiri kuta ekrana "key points" cijelih Windowsa, lakše je.

Start screen mi nije pretjerana novost jer koristim Windows Phone već neko vrijeme pa sam donekle upoznat s konceptom. No koliko vidim, Start screen je samo jedan VEEELIKI start meni. Tj., ono što se prije dobivalo klikom na "Start" sada je upakirano u cijeli jedan screen. Kada ste na Start screenu i kad kliknete desnom tipkom, dobijete opciju "all apps". Otvori se screen koji donekle nalikuje onome što se prije postizalo s "Start - All programs". Sve u svemu, nije loše, stvarno nije loše. Bio sam dosta skeptičan prema korištenju miša za sve one resize i drag and drop opcije, ali stvarno nije teško mišem to obavljati. Aplikacije za mail i za Messenger su, po mom ukusu, prejednostavne i potrebno je previše klikova da se dođe do nekih stvari, ali opet, recimo aplikacija za mail je skoro identična aplikaciji za mail na Windows Phoneu, pa čak i sustav foldera koje imate u inboxima.

Sve u svemu, bojim se da će se "krajnji korisnici" (čitaj: oni kojima je domet otvoriti Solitare ili browser) teško priviknuti na novi look, ali možda sam u krivu. Treba samo sjesti ljudima. Osobno, kada mi crkne netbook moj (a neka poživi, nema se love), rado ću si kupiti nekakakv Windows 8 tablet, ozbiljno. Još kada me Microsoft obraduje Windows Phone 8 updateom (po novim glasinama, ipak bi trebao stići i na trenutne Mango uređaje) i kada sve bude radilo together, nitko sretniji od mene.

Oh, da, navigacija kroz foldere i sve skupa u Metro okruženju je malo šepava, moram priznati, Opet, previše klikanja i potezanja lijevo-desno, no zato se duboko klanjam integraciji SkyDrivea (jer ga obilato koristim). Valjda ćemo svi skupa pomalo otkrivati nove ljepote. :) Ja si Developer Preview nisam mogao instalirati, nešto od harvera nije bilo kompatibilino, tako da mi je ovo prvi susret s Win8 i eto, ne mogu spavati nego čačkam po tome ko mutav :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Time bomb ističe 16. 1. 2013.

Early adopter
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Re: Windows 8 CP dostupan za skidanje
Teerex kaže...

Sve kvazi informacije i to redom od 'stručnjaka' na ovom forumu. Prvo da je Vremenska Bomba u martu sledeće godine, pa onda da nije moguće upgrade sa 7 na W8CP. Ehh ehhh ;)))

17 godina

eo i ja ga koristim kao primarni swe sljaka bez greske cak je pokrenuo par igri bez ADM CCC :D

ali sam istalirao ove AMD Catalyst Windows 8 Consumer Preview Driver (8.930.7 RC10 February 16) i sad

sve sljakaju :) 

za sada stabilan , brz ko metak hehe , za sada ostajem na njemu ;) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Taman instalirao, i iznimno sam zadovoljan, mogao bi se potpuno prebacit na njega.

Bržu instalaciju nisam vidio. Oduševljenje {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iskreno sve mi to nekako zbrda z doa zgleda.

Ko da nista nema svoj red .Sucelje ma vaga win 7 rula u tome.

I start orb mi očajo nedostaje .

Što se tiće zahtjevnosti i bržeg paljenja , nez za vas ali kod mene sve isto ( cak win 8 zauzima nesto vise rama).

Jedini kaj mi je super je kad slike gledam sto je cool.

Usput ne znam ko ih je natjero da stave onu ribu .

A di god pomaknem mis otvori mi se oni vražji dokovi , a kad ga trebam tražim ga 3 dana.

Ovo je proizvod koji mogu preporućiti isključivo za uređaje na tač.

Niasm ga previše koristio i pokušavam mu dati priliku ali nejde i nejde.

Sve u svemu ocekivao sam možda ipak previše od win 8 u samo  tako malo vremena.

Vraćam se ja na svoj najdraži win 7.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

Instalirao sam ga ali... gdje je my computer? control panel ?

U donjem lijevom kutu di se aktivira start meni, desni klik i imas više manje sve opcije koje su ti bile potrebne iz starog "starta".

16 godina
neaktivan
Envy kaže...
Teerex kaže...

Sve kvazi informacije i to redom od 'stručnjaka' na ovom forumu. Prvo da je Vremenska Bomba u martu sledeće godine, pa onda da nije moguće upgrade sa 7 na W8CP. Ehh ehhh ;)))

Vjerojatno i je tada zadnji rok, ja sam samo prenio što piše u Winveru kao expiry. Poslije toga možda ima još 60 dana korištenja sa neugodnostima.

Early adopter
17 godina

tu chekiraj http://www.bug.hr/forum/board/mobiteli/19.aspx?sort=act {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

zašto tabletizirati desktop? šta im to znači pitaj boga, dakle prije sam imao klik na start i klik na aplikaciju, sada mišem treba u donji desni kut pa čekati da se pojavi meni, klik na start pa fensi ekran pa desni klik i odabrati all appz pa tek onda kliknuti na aplikaciju... lame do zla boga, suvišno i debilno, vratite start!!

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Meni se čini da sva ova tehnologija,digitalija,što god hoćete...u posljednjih par godina ide u jednom jedinom smjeru.Umjesto da ljudima olakša život s tehnologijom i inovacijama,ona ga zakomplicira.

To će puknuti uskoro kao balon od sapunice.

2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ekipa kako zatvorit aplikaciju? Npr, odigram partiju onog flipera i želim ga zatvorit, ugasit, ne samo izać iz njega. Kako to izvest????

Ace

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Win tipka ili lijevi gornji ugao->prebacit na desktop ili lijevi donji ugao->Start (Metro).

Edit: Za potpuno ugasit pozicioniraj miš na start (lijevi donji ugao) pa ga povuci prema gore, dođi do aplikacije, desni klik->Close.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 7:59 (Alkaline).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AceRimmer2012 kaže...

Ekipa kako zatvorit aplikaciju? Npr, odigram partiju onog flipera i želim ga zatvorit, ugasit, ne samo izać iz njega. Kako to izvest????

Koliko znam jedino preko Task Managera, no možda ima neki način, ja ga nisam našao.

15 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje u vezi Winodows 8.

1.-Kad ja instaliram windows 8 imam mogucnost da odaberem windows 7 illi Windows 8?

2.-Mogu li se  mogu igrati igrice na Windows 8, imali li nekih boljih rezultata?

3.-Dali se isplati skinuti Windows 8?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dolu kaže...

1.-Kad ja instaliram windows 8 imam mogucnost da odaberem windows 7 illi Windows 8?

2.-Mogu li se  mogu igrati igrice na Windows 8, imali li nekih boljih rezultata?

Hvala!

samo da se nadovezem sa jos jednim pitanjem.
gledo sam kao system requirements i kaze da reba touch monitor, je to istina? O.o

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
Dolu kaže...

Hvala!

1. U Win 7 pokrenes instalaciju, onda te pita gdje hoces instalirati, ti kazes "druga particija". Onda te trazi DVD ili USB stick, pa mu ga das da ti napravi instalacijski medij. Zatim restartas komp da se boota sa sticka (ili DVD-a) i instaliras na tu drugu particiju. Kod sljedeceg boota te pita koji OS hoces...

hint: za vlasnike "posudjenih verzija", izgleda da se instalacija pod 1. bas ne voli sa loaderom... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 8:23 (SupremeCommander).
16 godina

Meni slep neradi normalno na ovoj novoj verziji win8(staln se pali-gasi pc).

x
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
royalhero kaže...
AceRimmer2012 kaže...

Koliko znam jedino preko Task Managera, no možda ima neki način, ja ga nisam našao.

Jos jedan od nacina je Alt+F4..

AMD Athlon 64 X2 7750+, XFX 4830, MB Gigabyte M57SLI-S4, 4*1 Gb DDR2
13 godina
neaktivan
Gamulj kaže...

A da li se ugasi proces?

14 godina

dva puta sa skidao in 8 sa njihovih stranica ,iso, i oba puta ni prekine na oko 90 posto

neće pa neće neće pa neće
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
valisaurea kaže...

dva puta sa skidao in 8 sa njihovih stranica ,iso, i oba puta ni prekine na oko 90 posto

Meni je IE9 skinuo bez problema.
Probaj sa nekim download managerom.

16 godina
neaktivan
royalhero kaže...
Gamulj kaže...

A da li se ugasi proces?

Ugasi se.

Mozes jos provjeriti u Task Manageru...

AMD Athlon 64 X2 7750+, XFX 4830, MB Gigabyte M57SLI-S4, 4*1 Gb DDR2
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 8:54 (Gamulj).
15 godina
neaktivan

Da vas pitam da li ovaj sistem da instaliran kao virtual drive ili se moze koristiti kao primarni OS necu da imam dual boot...

Ne planiram igrati igre na njemu samo programiranje,internet,itd?

Hvala

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koristim Corel Draw X5..

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
16 godina

Koliko sam skuzio s citanja vaših postova da se iz ugla (ili vise njih) pokrece meni. A što se dešava ako imam dual-screen?

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Koristim Corel Draw X5..

Ma inače stavi ga na virtualnu ili na drugu particiju.

17 godina
Da li netko ima ideju koje drivere za graficku na HP 6715s?
Graficki chip je od ATI-a, na win 7 mi sam instalira.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://store.ovi.com/content/203306
14 godina
Nakon citanja vasih komentara, nisam bas siguran u instalaciju ovoga.

Neka, fala.
Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina
matijakevic kaže...
Prijavio sam se na ove forume samo da kazem kolko ste debilni i glupi...
Da si pročitao pravila ponašanja na forumu znao bi da je upravo to što si napravio ono što se ne smije raditi na forumima (ne samo ovom nego i inače) i što se u pravilu kažnjava.
BTW Ovo nisu forumi, nego jedan jedini forum.
matijakevic kaže...
 2. To što Vam hardver ne radi nije problem foruma, nego Vaš problem...
Nitko ne kaže da je problem foruma to što im Win8 ne prepoznava hardver, nego pojedinci žele ukazati na to da još uvijek ne postoji podrška za baš svaki komad hardvera (što za 'beta release' uopće nije čudno).
matijakevic kaže...
3. Metro aplikacije su odlične, te novi GUI daje baš lijep osjećaj brzine(to je stvar ukusa i onda nije potrebno po forumima 100 puta pisat da ti se ne sviđa) 
I sam kažeš da je to stvar ukusa, prema tome, nekome se sviđa, nekome ne, zbog čega misliš da bi smo se baš svi morali slagati sa tvojim ukusom?!
matijakevic kaže...
4. Ovo što instalirate s USB OS-ove. To su gluposti. To je dobro ako imate npr. Hackintosh koji je 8 gb... kupite jedan normalan paket DVD+R-ova za 70 kn i to je to(osim šta je sad PDV povišen pa onda ajde, 87.8 kn
Instalacija sa USB-memorije je daleko jeftinija (i praktičnija) alternativa od instalacije sa externog optičkog čitača na uređajima koji nemaju ugrađen CD/DVD-ROM.
BTW PDV nije povećan za 25 nego za 2 postotna poena (sa 23 na 25%), pa cijena od 70 Kn sad može biti 71,14 Kn, a nikako 87,80 Kn,
matijakevic kaže...
5. Svi mi programi pa čak i IGRICE rade isto brzo, malo cak i brze nego na Windows 7 6. Moj komp: 2,7 Ghz (Dual Core), 2gb ram, 1gb grafička
Takva tvrdnja bi trebala biti potkrijepljene nekakvim objektivnim rezultatima (benchmark) jer subjetivni osjećaj brzine obično nema nikakve veze sa stvarnim stanjem stvari.

13 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice