Windows 7 RTM 13. srpnja?

poruka: 34
|
čitano: 5.983
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 RTM 13. srpnja?".
16 godina

Teško da će naći neki veliki Bug. Windows 7 probne verzije su već sad bile dobre. Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina

našlo bude se

čim se bude masivno počeo koristit

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
imam je več10 dana

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 RTM 13. srpnja?

ma neka sto prije puste ali BEZ BUGOVA. Bolje da se dobro sredi a duze izade nego odmah i nikakva da bude

Proud to be adicted to WoW
16 godina
neaktivan
RPG vs TENK kaže...
imam je več10 dana

kaj imas vec 10 dana? windows 7 full verziju?

17 godina
neaktivan
ninja23 kaže...
RPG vs TENK kaže...
imam je več10 dana

kaj imas vec 10 dana? windows 7 full verziju?

ma sigurno ima neki 726x build koji je iz rtm serije, full (rtm) još nije gotov.

17 godina
neaktivan

S obzirom da Windows Vista i Windows 7 dijele isti code base (Windows 7 nije ništa drugo nego optimizirana i očišćena Vista (Vista SP3+:))) bilo bi zaista neobično da se nakon tolikog dugog razdoblja bete (Vistu računam pod Windows 7 betu) pusti na tržište prozvod s kritičnim bugovima.

No nije mi jasno od kud toliko uzbuđenje nastalo Windowsima 7 -  naime to je Vista kakva je trebala biti. Također, svi kupci/korisnici  Viste pomalo su ogorčeni jer će ponovo kupovati licence za OS koji su jednom kupili (a dobili beta grade quality).

Promjenjena percepcija rezultat je zaokreta u marketingu a ne u nekom radikalno bojem OS-u.

But now i digress.

17 godina
neaktivan

ovakve informacije su bile još prije mjesec dana na wzor.net-u. Ako vas baš zanima tamo ima popis svih buildova i najprije dolaze tamo jer se od tamo prvo leak-a. Samo kaj je stranica na ruskom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vidikovac kaže...

ma neka sto prije puste ali BEZ BUGOVA. Bolje da se dobro sredi a duze izade nego odmah i nikakva da bude

Zakaj?? Ja bi za ljeto RTM i Bug br 200CoolBelji seCool.

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate A
17 godina
Zweiblumen kaže...

S obzirom da Windows Vista i Windows 7 dijele isti code base (Windows 7 nije ništa drugo nego optimizirana i očišćena Vista (Vista SP3+:))) bilo bi zaista neobično da se nakon tolikog dugog razdoblja bete (Vistu računam pod Windows 7 betu) pusti na tržište prozvod s kritičnim bugovima.

No nije mi jasno od kud toliko uzbuđenje nastalo Windowsima 7 -  naime to je Vista kakva je trebala biti. Također, svi kupci/korisnici  Viste pomalo su ogorčeni jer će ponovo kupovati licence za OS koji su jednom kupili (a dobili beta grade quality).

Promjenjena percepcija rezultat je zaokreta u marketingu a ne u nekom radikalno bojem OS-u.

But now i digress.

Niste mi jasni... svi govore da je 7mica Vista SPx... a opet svi kenjkaju kontra viste bez obzira na izdani SP... a sa Windows 7 su svi prezadovoljni. Cinjenica je da postoje paralele izmedju Windows 7 i Viste, ali je 7mica poprilicno doradjena. Takodjer beta izdanja Windows7 rade bez nekih vecih problema za razliku od viste. Cinjenica je da je vista bila nekakav ... hmmmmm... dal da je nazovem poluproizvod... Windows 7 ipak nadilazi sve te djecje probleme i smatram da ce ih korisnici prihvatiti kao dostojnu zamjenu za XP.

I'm going woo woo
17 godina

Windows7 su trebali imat MinWin kernel.

17 godina
tnakir kaže...
Zweiblumen kaže...

But now i digress.

Niste mi jasni... svi govore da je 7mica Vista SPx... a opet svi kenjkaju kontra viste bez obzira na izdani SP... a sa Windows 7 su svi prezadovoljni. Cinjenica je da postoje paralele izmedju Windows 7 i Viste, ali je 7mica poprilicno doradjena. Takodjer beta izdanja Windows7 rade bez nekih vecih problema za razliku od viste. Cinjenica je da je vista bila nekakav ... hmmmmm... dal da je nazovem poluproizvod... Windows 7 ipak nadilazi sve te djecje probleme i smatram da ce ih korisnici prihvatiti kao dostojnu zamjenu za XP.

Svi bolji IT programeri će ti objasniti da je ista stvar Vista SP2 ili W7. Osim u skinu. npr. nuhi (kreator xplite i vlite-a iz hrvatske) je rekao da nema potrebe za wlite za w7 kada je sve identično. Ako ne znaš što je nlite i slično, tada ti sve što mi pričamo zvuči kao SF i ti dalje misli ono što misliš o W7 :) Tim bolje za MS koji će popriličnu lovicu zaraditi na skinu. Eh da je Ubutnu takav ;)

16 godina
neaktivan
dado kaže...

Windows7 su trebali imat MinWin kernel.

MinWin nije kernel. Na njemu se radi još od Longhorna, može se reći da je Vista prvi "MinWin" bazirani OS. MinWin je set komponenti a ne olakšani kernel kako su to mnogi protumačili. Jedino mi nije jasno jel ona osoba sa tvog linka muško ili žensko...Neodlučan

17 godina
neaktivan

Za 13.7. se zna već dva tjedna... BUG opet kasni :P

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zbuzanic kaže...

Svi bolji IT programeri će ti objasniti da je ista stvar Vista SP2 ili W7. Osim u skinu. npr. nuhi (kreator xplite i vlite-a iz hrvatske) je rekao da nema potrebe za wlite za w7 kada je sve identično. Ako ne znaš što je nlite i slično, tada ti sve što mi pričamo zvuči kao SF i ti dalje misli ono što misliš o W7 :) Tim bolje za MS koji će popriličnu lovicu zaraditi na skinu. Eh da je Ubutnu takav ;)

Ako je arhitektura ista, to ne znaci da je i jezgra ista.

Zamisli to kao socket za procesor; isti socket, totalno razlicite performanse.

17 godina

Ma 7-ica je do sada najbolji os od Microsofta definitivno. Ako je to nadograđena i poboljšana Vista baš me briga, glavno da super radi. Makar ni sa Vistom nikada nisam imao nikakvih problema.

0 0 hvala 0
16 godina
Zweiblumen kaže...

But now i digress.

Ja još uvijek od ljudi nisam dobio odgovor šta to ne valja u Visti. Meni na 3 kompa sve radi savršeno. Zar sam jedini?

Intel Core2Quad Q9400, Gigabyte EP45-UD3, Radeon 4870 1GB, WD Caviar Black 640GB, 2x2 GB Kingmax PC6400, Corsair VX550W, Samsung T220
17 godina
neaktivan

Ma ja ostajem na visti sa sp2 do nagodine barem dok ne naprave drivere kak spada i ostale sitnice. 7micu sam imao instaliranu jedan dan i nisam bio previše fasciniran, sve je isto kao u visti samo su malo izmjenili skin, sučelje i dodali sitnice koje mi uopće ne trebaju, isto kao i vista što ima dreamscene koji je beskoristan i iritantan, brzina ista kod izvođenja programa, bootanja i gašenja (to mislim vista sp2 vs 7). kod instalacije drivera sam pomislio kak je brza no kasnije kad sam stavljao vistu vidio sam da je nvidia ubrzala instalaciju a ne 7ca. kod mene su se javile dvije greške, jedna je bila da sam izgubio konekciju na internet nakon što sam pokrenuo valjda performance monitor il neznam točno, drugo klite codec koji pod vistom radi savršeno pod sedmicom zna štekat dok vrti film i imam osjećaj da je sve nekako klimavo. jedina pozitivna stvar je trošenje resursa, gdje mi recimo sada vista zauzima 1.4GB rama a 7ca oko 1GB sa svim identičnim programima i na jednoj i drugoj. sučelje je na 7ci brže al ista stvar se dobije i na visti sa 2 ili 3 twika po registriju.UAC je i dalje iritantan kao i na 7ci al sam već i navikao na njega tak da mi ne smeta. uglavnom toliko vremena i novca je utrošeno bez značajnijih pomaka koji opravdavaju prelazak na novi sustav i još plaćanje istoga. svu ovu euforiju i testiranja beta i rc-a sam prošao sa vistom tak da 7ca će čekat do nagodine kad se prašina slegne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 18:30 (comrad132).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Instalirao sam 7-icu u dual bootu prije nekih mjesec dana i u početku sam se češće vraćao na xp zbog nekih third party programčića ali u zadnjih 15-tak  dana jedva da sam ušao u xp jer mi uglavnom sva  uobićajena third party kolekcija programa radi na 7-ici RC 7xxx

bez problema. Nakon početnog navikavanja, sitnih problema s updateovima za thunderbird mislim da me ništa neće naterati nazad

na XP. Vistu sam malo testirao u beta i RC fazama i nisam je mogao svariti a o kompatibilnosti i driverima da ne govorim(iako se mora priznati da je sada situacija s driverima za Vistu drugačija pa automatski s time i za w7, uglavnom).

0 0 hvala 0
17 godina
zbuzanic kaže...

Kakve veze IT programeri... nema veze...

Performanse Viste i W7 nemaju veze jedno sa drugim...

Btw jucer instalirao Ubuntu 9.1... ocekivao sam neznam ni ja kakvu brzinu... Razocarao se... Bezveze sam vrijeme gubio... Prije mi otvori FF na W7 nego na Ubuntuu

I da, nitko te ne tjera da mijenjas OS cim izadje... Ne kupujes ni novo auto cim izadje nova verzija... Ja imam prijatelja koji jos vozi Golf2... a izisao Golf6 ???? Jel on glupan ili???

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 20:45 (tnakir).
16 godina
neaktivan

Windows 7 je vec dovrsen, te se sada samo ispravljaju "sitni" bugovi.

MSDN pretplatnicima će biti već dostupan sredinom 7. mjeseca (finalna verzija).

A u službenu prodaju krece tek u 10. mjesecu (premda ce se raditi o istim buildovima).

uff sto sam zgodan
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 20:52 (overdeath).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
comrad132 kaže...

Ma ja ostajem na visti sa sp2 do nagodine barem dok ne naprave drivere kak spada i ostale sitnice. 7micu sam imao instaliranu jedan dan i nisam bio previše fasciniran, sve je isto kao u visti samo su malo izmjenili skin, sučelje i dodali sitnice koje mi uopće ne trebaju, isto kao i vista što ima dreamscene koji je beskoristan i iritantan, brzina ista kod izvođenja programa, bootanja i gašenja (to mislim vista sp2 vs 7). kod instalacije drivera sam pomislio kak je brza no kasnije kad sam stavljao vistu vidio sam da je nvidia ubrzala instalaciju a ne 7ca. kod mene su se javile dvije greške, jedna je bila da sam izgubio konekciju na internet nakon što sam pokrenuo valjda performance monitor il neznam točno, drugo klite codec koji pod vistom radi savršeno pod sedmicom zna štekat dok vrti film i imam osjećaj da je sve nekako klimavo. jedina pozitivna stvar je trošenje resursa, gdje mi recimo sada vista zauzima 1.4GB rama a 7ca oko 1GB sa svim identičnim programima i na jednoj i drugoj. sučelje je na 7ci brže al ista stvar se dobije i na visti sa 2 ili 3 twika po registriju.UAC je i dalje iritantan kao i na 7ci al sam već i navikao na njega tak da mi ne smeta. uglavnom toliko vremena i novca je utrošeno bez značajnijih pomaka koji opravdavaju prelazak na novi sustav i još plaćanje istoga. svu ovu euforiju i testiranja beta i rc-a sam prošao sa vistom tak da 7ca će čekat do nagodine kad se prašina slegne.

Poanta je u tome da Windows 7 mnogo bolje radi na starim računalima s manje rama (1GB) i slabijim (jednojezgrenim) procesorima.

Dok je na jačim računalima razlika izmedu Viste SP2 i W7 dosta mala.

uff sto sam zgodan
16 godina
neaktivan

u ovom si u potpunosti u pravu, na visti nije riješeno neracionalno trošenje resursa, prenapuhana je što se tiće i zauzeća diskovnog prostora, ako pogledam zauzeće viste i 7-ice bete definitivno sam za 7-icuIzlanuo se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za procjenu "trošenja resursa" treba imati nekog pojma o tome kako OS radi. S obzirom da ti blagog pojma nemaš, nema smisla da komentiraš tu stavku.

17 godina

22.10.2009 izlazi full, koliko sam upućen, a u vrijeme lansiranja sedmice izlazi i Radeon HD5*** serija sa podrškom za DX11, a dali će u biti do kraja godine DX11 igre, baš i ne.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

ako je api interfejs isti, ne znači da ispod leži ista mehanika. implementation hiding usw..mister IT programer..

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 1:15 (funat).
17 godina
neaktivan
overdeath kaže...

Poanta je u tome da Windows 7 mnogo bolje radi na starim računalima s manje rama (1GB) i slabijim (jednojezgrenim) procesorima.

uff.. hoćeš reći da se RAZLIKA u potrebnim resursima manje osjeti na jačem računalu? no shit sherlock!

16 godina
neaktivan
funat kaže...
overdeath kaže...

uff.. hoćeš reći da se RAZLIKA u potrebnim resursima manje osjeti na jačem računalu? no shit sherlock!

Da

Kad imaš 4GB svejedno je da li troši 1GB ili 1,5GB u idleu.

uff sto sam zgodan
17 godina
neaktivan

Koji to OS troši te GIGABAJTE?!

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Koji to OS troši te GIGABAJTE?!

aaa

netroši os već njegovi servisi, programi.

Nisam govorio da kernel troši gigabajte.

uff sto sam zgodan
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice