Ipak Mac OS X tablet?

poruka: 61
|
čitano: 15.434
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ipak Mac OS X tablet?".
17 godina
neaktivan
Ipak Mac OS X tablet?

Jedino ako  suOSX i sve aplikacije prerađene za multitouch ... a teško da jesu, bar za sad teško. Inače ne vidim nikakvog smisla, imate win7 multitouch tablete ili su u najavi, neznam tko to želi koristiti ... win7 i OSX su dizajnirani za miša i tipkovnicu ... bshit!

A.

0 0 hvala 0
17 godina
Ipak Mac OS X tablet?

Ipad je promašaj, a ovaj tablet ih možda izvuće. Ali evo pogledajte samo konkurenciju za 600$ Exo-PC sa windows 7.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
16 godina
Ipak Mac OS X tablet?

sve se bojim da će i u ovo stavit optički čitač, usb i takve stvari...samo nek ima wlan i 3g da se može kupovat u app storeu, to je njima bitno.

di su ona vremena kad je Apple radio kompove a ove periferije su bile ovako sa strane...a ne sad, jad...dam se kladit da više nemaju nijednu tvornicu u irskoj, lakše dat kinezu 100 kuna mjesečno

http://www.youtube.com/user/zgd2006

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ipak Mac OS X tablet?
mrxa1 kaže...

sve se bojim da će i u ovo stavit optički čitač, usb i takve stvari...samo nek ima wlan i 3g da se može kupovat u app storeu, to je njima bitno.

di su ona vremena kad je Apple radio kompove a ove periferije su bile ovako sa strane...a ne sad, jad...dam se kladit da više nemaju nijednu tvornicu u irskoj, lakše dat kinezu 100 kuna mjesečno

Umaju jednu! :) al jedino se Mac Pro tamo radi - ostalo sve Kinezi... :(

17 godina
neaktivan
Ipak Mac OS X tablet?

Ovo je već nešto. I dolazi u obzir...

Promijenio sam potpis, nisam htio otvarat novu temu pa evo link ovdje - http://www.100mb.nl/
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 20:48 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ipak Mac OS X tablet?

Nisam citao prethodne poruke ali moram reci sljedece,ovo je stvarno pravljenje kretena od ljudi,barem se moze tako nazvati one koji su kupili ili ce kupiti ipad ili ovaj os x tablet.Tako je bilo i sa iphone-om,prvo 2g,pa koji mjesec kasnije 3g pa 3gs pa.....Budala koji nasjeda,sta drugo reci. Gotovo!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vombat kaže...

Nisam citao prethodne poruke ali moram reci sljedece,ovo je stvarno pravljenje kretena od ljudi,barem se moze tako nazvati one koji su kupili ili ce kupiti ipad ili ovaj os x tablet.Tako je bilo i sa iphone-om,prvo 2g,pa koji mjesec kasnije 3g pa 3gs pa.....Budala koji nasjeda,sta drugo reci. Gotovo!

Pazi tko se javlja...

16 godina
neaktivan
Ipak Mac OS X tablet?

A ti mene znas Vijeko pa govoris tko se javlja ili? Ja tebe neznam,kako onda ti mene znas?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ipak Mac OS X tablet?

Ljudi moji, ne znam odakle ova informacija BUG-u al to nije istina, barem ne u sljedeccu godinu-dvije dana - samo glasina - nema sanse da to naprave.I dalje  ne kuzim BUG niti malo, ako samo tako stavljaju glasine za vijesti sto onda ne stave sve - tipa Mac Pro mini - iMac 42 inca - novi Mac Cube itd...jer isto tako za to postoje na netu montaze i renderi i cijele price i specifikacije proizvoda koji nece mozda nikad izaci...GLUPOST

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vombat kaže...

A sto si ti ocekivao da su izbacili iPhone prije 3 godine bez ikakvih novijih inacica? Ne kuzim - to sto drugi proizvodjaci rade mobitele na istu foru samo im mjenjaju ime iz w700 u w800 ili N96 u N97 je ok? Oprosti al to je ista stvar - samo sto IPhone nosi i dalje ime iPhone. A ne w200, w250...A opet iPhone je jedini telefon na kojem dosta toga mozes dobiti samo updateom softwera, bez kupnje novog - sto bi primjerice drugi proizvodjaci najcesce proglasili opet novim modelom...sto ne?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 1:12 (Beeri).
15 godina
neaktivan
Ipak Mac OS X tablet?

ukratko, ovo je moji prvi komentar na bug-u. jednostavno više nisam mogao izdržat  a da se ne registriram, toliko glupih ljudi ima na ovom forumu da je to PRESTRAŠNO....

naprosto ne razumijem ljude koji sustavno pljuju po nečemu što ih niti zanima niti će si ikad kupit, blago vam kad imate toliko vremena u životu:)

apple ovo, apple ono, apple shit, apple bulshit, kako vam samo nije neugodno, DA, i nije naj stvar na svijetu al WTF, tako ima milijun stvari na ovo svijetu koje su bezpotrebne i suvišne pa ne pljujete po njima ( od raznoraznih gadgeta i gluposti do ne znam sve čega) a o svim proizvođačima mobitela da i ne prićam, apple izdaje svako malo nešto novo i onda je zahebo kupca, onak????? pa recite mi samo koliko modela telefona ima "BOŽANSTVENA NOKIA" 200 ILI 300, mislim da nitko nezna broj, pa sony erricson itd...

ukratko večina Vas (čast izuzecima) je bezposličarska i zavidna gamad....

Moj PC  
1 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
Toruk Macto kaže...

Bez ljutnje al ja ne govorim protiv "tvojih" forumaša nego protiv ljudi koji pišu gluposti i pljuju i ismijavaju proizvode i članke koje BUG objavljuje, nisam ja nikog mislio uvrijedit, al sorry to kaj se piše su neutemeljene gluposti, ak me zbog toga izbacuješ nema frke, čitam bug već 2-3 godine i načitao sam se takvi ortodoksnih glupost da to nije normalno, ne znam samo kako takve ne izbacujete s foruma, mislim da bi forum bio puno kvalitetniji.

pozdrav

To inace nije pravi Miro....

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Toruk Macto kaže...

ukratko, ovo je moji prvi komentar na bug-u. jednostavno više nisam mogao izdržat   a da se ne registriram, toliko glupih ljudi ima na ovom forumu da je to PRESTRAŠNO....

naprosto ne razumijem ljude koji sustavno pljuju po nečemu što ih niti zanima niti će si ikad kupit, blago vam kad imate toliko vremena u životu:)

apple ovo, apple ono, apple shit, apple bulshit, kako vam samo nije neugodno, DA, i nije naj stvar na svijetu al WTF, tako ima milijun stvari na ovo svijetu koje su bezpotrebne i suvišne pa ne pljujete po njima ( od raznoraznih gadgeta i gluposti do ne znam sve čega) a o svim proizvođačima mobitela da i ne prićam, apple izdaje svako malo nešto novo i onda je zahebo kupca, onak????? pa recite mi samo koliko modela telefona ima "BOŽANSTVENA NOKIA" 200 ILI 300, mislim da nitko nezna broj, pa sony erricson itd...

Kad je HP imao problema sa punjačima, nisam čuo od HP fanova kako je to zapravo pozitivno jer zapravo kupci nakon pola godine dobiju novi punjač kojem je vrijednost veća nego starom punjaču. Tako nešto ne bih ni očekivao od korisnika HP-a i kad bi to pročitao izgadio bih i tog korisnika i HP. Od Apple fanova sam imao priliku čuti izjave na tragu ove (opravdavanje nedostatka neke funkcije).

Što se tiće samog iPhone-a, nerealno je očekivati da iziđe jedan model i da on ima sve što će ikomu trebati sljedećih 10 godina, ali je realno očekivati da smartphone ima funkcije koje smartphone ima. Nokia ima velik broj modela i svatko će sebi naći uređaj koji njemu odgovara. Međutim, još nikad nisam čuo da netko kaže Nokia model N serije ima toliko prodanih primjeraka, SE Walkman ima toliko prodanih primjeraka. Jedino se za Apple kaže kako ima toliko i toliko prodanih primjeraka iPhone-a. Može se reći da Apple ima toliko prodanih mobitela ili da se model iPhone 3GS prodao u toliko primjeraka. Ovo što se radi je čisto silovanje statistike.

Na kraju, moram reći da se slažem jedino time da ne valja generalizirati, svaki Apple-ov proizvod treba cijeniti kao zaseban i procijenit da li će meni odgovarati i da li sam spreman dati tolike pare za njega. I sam sam napisao na početku ove teme da bi ovakav tablet meni možda i odgovara, za razliku od iPad-a za kojeg znam da ne odgovara (osim ako ne dođe do neke drastične promjene)

@Beeri:

N96 i N97 jedino što imaju zajedničko je to što su iz N serije i imaju Symbian (iako je i verzija Symbiana različita). Nokia nikad nije mobitel sa novijim software-om izdala kao novi model, već je software bio dostupan za nadogradnju. Dodavanje novih funkcija u novi soft je kod Nokie rijetkost i to se događa kad Nokia osjeti da je korisnicima ostala nešto dužna. Međutim, to je i dalje isti uređaj i stari uređaji se mogu lako nadogradit (kući, za 10 min posla), tako da to što pišeš za Nokiu stvarno ne stoji.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
15 godina
neaktivan
Svaka čast, slažem se s tobom u potpunosti..:=
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Toruk Macto kaže...

ukratko, ovo je moji prvi komentar na bug-u. jednostavno više nisam mogao izdržat   a da se ne registriram, toliko glupih ljudi ima na ovom forumu da je to PRESTRAŠNO....

Kad je HP imao problema sa punjačima, nisam čuo od HP fanova kako je to zapravo pozitivno jer zapravo kupci nakon pola godine dobiju novi punjač kojem je vrijednost veća nego starom punjaču. Tako nešto ne bih ni očekivao od korisnika HP-a i kad bi to pročitao izgadio bih i tog korisnika i HP. Od Apple fanova sam imao priliku čuti izjave na tragu ove (opravdavanje nedostatka neke funkcije).

ne radi se o opravdavanju, radi se o tome da ne možeš sve gledatoi kroz to koliko ima portova, koliko MHz i slično, na što se DOSLOVNO svodi svaka tema na forumima. Radi se o upotrebljivosti uređaja, iPhone je savršeno upotrebljiv, zapravo daleko upotrebljiviji i bez svih điđa koje imaju neki mobiteli. Jednako tome iPad će biti za mnoge daleko upotrebljiviji uređaj i bez usb porta nego bilo koji win7 tablet. iPAd nije neispravan, tako je zamišljen.

Što se tiće samog iPhone-a, nerealno je očekivati da iziđe jedan model i da on ima sve što će ikomu trebati sljedećih 10 godina, ali je realno očekivati da smartphone ima funkcije koje smartphone ima. Nokia ima velik broj modela i svatko će sebi naći uređaj koji njemu odgovara. Međutim, još nikad nisam čuo da netko kaže Nokia model N serije ima toliko prodanih primjeraka, SE Walkman ima toliko prodanih primjeraka. Jedino se za Apple kaže kako ima toliko i toliko prodanih primjeraka iPhone-a. Može se reći da Apple ima toliko prodanih mobitela ili da se model iPhone 3GS prodao u toliko primjeraka. Ovo što se radi je čisto silovanje statistike.

To što je apple napravio sa iPhoneom je nezabilježeno, zato se toliko i siluje statistika, inače sony se dugo hvalio a i nokia se hvali sa brojem prodanih mobača/walkmana ...

Na kraju, moram reći da se slažem jedino time da ne valja generalizirati, svaki Apple-ov proizvod treba cijeniti kao zaseban i procijenit da li će meni odgovarati i da li sam spreman dati tolike pare za njega. I sam sam napisao na početku ove teme da bi ovakav tablet meni možda i odgovara, za razliku od iPad-a za kojeg znam da ne odgovara (osim ako ne dođe do neke drastične promjene)

Slažem se, mene recimo uopće ne zanima OSX tablet ukoliko OSX i aplikacije nisu dorađene za prste ... Istu stvar mislim i za win7 tablete ( win7 mobile ili android, KAD dorade UI su druga stvar ) to je osim za ograničene promjene loša zamjena ( a skuplja ) od laptopa.

@Beeri:

N96 i N97 jedino što imaju zajedničko je to što su iz N serije i imaju Symbian (iako je i verzija Symbiana različita). Nokia nikad nije mobitel sa novijim software-om izdala kao novi model, već je software bio dostupan za nadogradnju. Dodavanje novih funkcija u novi soft je kod Nokie rijetkost i to se događa kad Nokia osjeti da je korisnicima ostala nešto dužna. Međutim, to je i dalje isti uređaj i stari uređaji se mogu lako nadogradit (kući, za 10 min posla), tako da to što pišeš za Nokiu stvarno ne stoji.

A.
15 godina
protjeran

bolje nije moglo biti rečeno....ove objave rezultata prodaje me podsjećaju na "caku" iz orwelovog romana:1984....o proizvodnji čokolade i premašivanju godišnjeg plana proizvodnje hrane...a građani umiru od gladi... isto tak oi ejpl....objavlčjuje nešto što se realno ne može provjeriti,jer...probjte pitati ejpl za interne rezultate prodaje..e ona što podastiru javnosti...

17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

bolje nije moglo biti rečeno....ove objave rezultata prodaje me podsjećaju na "caku" iz orwelovog romana:1984....o proizvodnji čokolade i premašivanju godišnjeg plana proizvodnje hrane...a građani umiru od gladi... isto tak oi ejpl....objavlčjuje nešto što se realno ne može provjeriti,jer...probjte pitati ejpl za interne rezultate prodaje..e ona što podastiru javnosti...

ma o čemu ti čovječe pričaš? Što se ne može provjeriti? Jel ti imaš ideju kako funkcionira dd?

A.
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Toruk Macto kaže...

@Beeri:

To s N96 i N97 sam naveo samo kao primjer jer mi se nije dalo traziti modele koji se zovu npr 6800 i 6800i i slicno...I da moze se nadograditi to stoji al s tim nadogradnjama ne dobijas toliko koliko s nadogradnjom iPhone OS-a. Ja nemam iPhone al radi te - jedne od boljih, ako ne i najbolje korisnicke podrske - bi ga kupio da kupujem novi mob...

16 godina
Beeri kaže...

To s N96 i N97 sam naveo samo kao primjer jer mi se nije dalo traziti modele koji se zovu npr 6800 i 6800i i slicno...I da moze se nadograditi to stoji al s tim nadogradnjama ne dobijas toliko koliko s nadogradnjom iPhone OS-a. Ja nemam iPhone al radi te - jedne od boljih, ako ne i najbolje korisnicke podrske - bi ga kupio da kupujem novi mob...

Jake ti podrške...mi pa i ostatak dragog na balkana može zaboravit na kupovinu preko itunesa još neko vrijeme jer je očito mišljenje da uvođenje podrške trgovine kod nas nije isplativo.

A što se tiče podrške drugdje u svijetu, pa zamisli kad ti netko kupi 20-tak aplikacija, 200-tinjak pjesama i čega sve već ne, ti ne bi bio dostupan? normalno da bi.

sve što stavljaju gore naplaćuju a što ne naplaćuju, to je s'anje...onda nije ni čudo što ih crackaju, uvode stranice sa aplikacijama i slično...svi koji imaju iphone su krave muzare a Jobs jako voli musti lovu :)

http://www.youtube.com/user/zgd2006
17 godina
Ipak Mac OS X tablet?

Ovo vec ima smisla i bilo bi zakon.

Onaj lolpad nema smisla ali ovo vec izgleda mocno i nesto sto stvarno moze zamjeniti netbook-e.

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...
Beeri kaže...

Jake ti podrške...mi pa i ostatak dragog na balkana može zaboravit na kupovinu preko itunesa još neko vrijeme jer je očito mišljenje da uvođenje podrške trgovine kod nas nije isplativo.

A što se tiče podrške drugdje u svijetu, pa zamisli kad ti netko kupi 20-tak aplikacija, 200-tinjak pjesama i čega sve već ne, ti ne bi bio dostupan? normalno da bi.

sve što stavljaju gore naplaćuju a što ne naplaćuju, to je s'anje...onda nije ni čudo što ih crackaju, uvode stranice sa aplikacijama i slično...svi koji imaju iphone su krave muzare a Jobs jako voli musti lovu :)

Govorim o Apple podrsci opcenito - na njihove proizvode...cak i kod nas, iako nemamo oficijalni apple store - servis stroja na kojem sam ja sj.... graficku karticu, sto garancija nebi trebala pokrivati trajao je s slanjem u zg i nazad 5 dana - dok je frend recimo dobio dfi neispravnu plocu i na zamjensku cekao 2 ipo mjeseca...a o brzini updatea softwera da ne pricam - cim se otkrije neki propust u roku tjedan dana je zakrpa tu - isto tako i za starije os-ove - primjerice ms je ukinuo podrsku za xp a npr kolega za tigera uredno i dalje skida updateove...pa prosudi...A sto se tice app storea tu najvise profitiraju tvorci aplikacija, a Apple samo zato sto se gleda postotak prodaje i rada - oni aplikacije ne rade nego samo preprodaju i ubiru postotak - imas i kod nas u HR ljudi koji su se u mjesec-dva obogatili bas na tim aplikacijama...o muzici isto tako - bendovi mole boga da zavrse na itunes storeu jer je to sigurna zarada, a cd ako se proda-proda i ja sam znam jednostavno nabaviti album 2-3 mjeseca prije nego uopce izadje na trziste...tako da je moj zakljucak da se Apple samo prilagodjava tvorcima i korisnicima (u ta istrazivanja jako puno ulaze) i to zasad drzi vodu, kad nebude drzalo i oni ce promjeniti politiku samo sto ce to napraviti puno prije jer imaju predobre analiticare trzista...jednostavo ona stara dobra "u pravo vrijeme na pravom mjestu" i to je to, ma koliko mi to ne prihvacali....

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 0:12 (Beeri).
16 godina
Beeri kaže...

Govorim o Apple podrsci opcenito - na njihove proizvode...cak i kod nas, iako nemamo oficijalni apple store - servis stroja na kojem sam ja sj.... graficku karticu, sto garancija nebi trebala pokrivati trajao je s slanjem u zg i nazad 5 dana - dok je frend recimo dobio dfi neispravnu plocu i na zamjensku cekao 2 ipo mjeseca...

Miješaš kruške i jabuke!! PC-ije sa Windowsima sklapaju milijuni firmi u svijetu i kod nas od milijun različitih komponenti.

Na stranu brand name firme kao HP ,Dell i slični ,koji prodaju kompletan proizvod (kao i Apple) i na njega daju garanciju ,ali ako je tvoj frend kupil svoj PC u kvartovskom dućanu (ili u Vemilu il HG Spotu ,nema veze i oni tu spadaju) ,koji svaki tjedan sklopi 10 do 20 PC-a i svaki je drugačija hardverska konfiguracija ,to je velika razlika od Apple-a.

Apple ima u ponudi tri modela matične ,tri procesora ,dva rama i dva hdd-a i to se bile gdje u svijetu iz dućana taj čas pošalje u najbliži servis i promjeni (s obzirom na cijenu ,i treba biti tako)!!

a o brzini updatea softwera da ne pricam - cim se otkrije neki propust u roku tjedan dana je zakrpa tu - isto tako i za starije os-ove - primjerice ms je ukinuo podrsku za xp a npr kolega za tigera uredno i dalje skida updateove...pa prosudi...

E sad već pričaš gluposti!! Otkad je to ukinuta podrška za XP?! Podrške za XP će biti do kraja 2012. za sve ,a za firme koje imaju ugovore sa Microsoftom i duže ,dokad treba (normalno ,plaća se posebno)!!

Updatei za Windowse izlaze redovito jednom mjesečno ,plus ,isto kao kod Apple-a ,čim se otkrije neki kritični bug ,fixevi izlaze u najkraćem roku!!

Imam Windows 7 ,i update-i se pojavljuju i skidaju i nekoliko puta tjedno za različite komponente OS-a.

...tako da je moj zakljucak da se Apple samo prilagodjava tvorcima i korisnicima (u ta istrazivanja jako puno ulaze) i to zasad drzi vodu, kad nebude drzalo i oni ce promjeniti politiku samo sto ce to napraviti puno prije jer imaju predobre analiticare trzista...jednostavo ona stara dobra "u pravo vrijeme na pravom mjestu" i to je to, ma koliko mi to ne prihvacali....

Apple se ne prilagođava kupcima ,veće kupce prilagođava sebi!!

Oni imaju savršene analitičare tržišta i stručnjake za marketing koji od buhe naprave slona!!

Šta će biti sa iTamponom ,najnovijim čedom ,pričekajmo i vidimo. Iako ,čisto sumnjam da će se dogoditi evolucija koju neki ovdje proglašavaju.

Nitko pametan ovdje ne kaže da se Appleovi proizvodi loši ,samo da nisu ništa bolji od ostalih!! I samo nas smeta ta fama koju dižete oko njih kao da su dar Božji ,a ne obični PC-i ,laptopi ili mobilni telefoni. Svaki ima svojih prednosti ,ali i mana ko i svi drugi!!

A da se vratimo na temu - MacPad : nitko još blagog pojma nema hoće li ga uopće napraviti ,a razne fakeove na stranu. Novinari i ''novinari'' moraju zaraditi paru ,pa sad kad se zna da iTampon izlazi takav kakav je ,treba dalje izmišljat i radit hype!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 16:15 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Ipak Mac OS X tablet?

Je malo OT...al to da pricam gluposti ne stoji...koristim i OS-X i Win godiama pa znam o cemu pricam...Za to ne krivim MS jer je totalno druga prica jer se ipak radi o os-u koji treba raditi na milijun razlicitih hardwera al to ne znaci da cu simpatizirati njihov trud koji je veci od Appleovog simpatizirat cu ono sto mi vise odgovara u ovom slucaju Apple...al to je vec van ove teme...a sto se tice cijene svaki Apple proizvod koji imam je u principu jeftiniji od ostalih non-Apple koje posjedujem...A sto se tice ploce - kupljena je posebno i kao takva bila je neispravna a samo u tom ducanu ih je bilo jos 6-7 al je ipak morao cekati proceduru od 2.5 mjeseci...i mislim da su PC ploce renomiranog proizvodjaca puno rasirenije i dostupnije kod nas nego bilo koji Appleov komad...
@Apple se ne prilagođava kupcima ,veće kupce prilagođava sebi!!
Oni imaju savršene analitičare tržišta i stručnjake za marketing koji od buhe naprave slona!! - Tu se nebi slozio jer cak i kod nas mozes doci u ducan i isprobati izlozbeni proizvod i vidjeti da li ti odgovara - ako to ne napravim prije kupnje, a imam priliku onda samnom nesto nije u redu i ja sam taj koji vjeruje u sve sto cuje, kao i svako drugi tko tako postupi...tako da marketing ne igra ulogu u konacnici - on je tu samo da ljude natjera u Apple store - a to sto se dobar dio ljudi odusevi i izadje iz njega s nekim proizvodom to je druga prica...

Sto se tice iPada i ovog fake tableta za moje stvarne potrbe me ne privlace niti malo pa ih necu niti isprobavati niti kupiti, al necu ni pljuvati po onima koji ga kupe...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 15:12 (Beeri).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mislim da izbor PC ili Mac apsolutno ovisi o tome sto pojedini korisnik preferira ili sto mu treba. Ja koristim PC, no zbog posla cu morati kupiti macbookpro. Ovo sto neki govore kako samo glupan kupuje appleo proizvod izade, to nije tocno jer, npr poslije prvog iphonea izasla su jos 2, 3g i 3gs. I sada da kupujem iphone kupio bih 3g jer 3gs ima opcije koje mi ne trebaju, a nesto je skuplji. Dakle, svatko kupije po svojim mogucnostima i potrebi i mislim da je dobro da ih tako izdaju. Jer da je izasao samo 3gs onda bi bilo ljui koji bi rekli ''eh, da mi je takav mob, samo jeftiniji, npr sa wlanom, a bez 3g-a...''. I ako znate da ce apple ubrzo nakon izdavanja proizvoda izdati isti, ali jaci, sta onda kukate, nemojte odmah kupiti prvi proizvod! Apple se kao i svaka normalna firma svojim pokusajem pokusava svidjeti zeljama i potrebama sto vise ljudi. A to sto neki laprdaju kako to npr nokia ne radi, to nije istina. Evo, ovo pisem na Nokiji 5530, a recite mi sto je 5230 nego praktickiisto kuciste, 0.3'' veci ekran i gps? Isto ono sto i apple radi sa iphoneom. A sto se tice aplikacija u apple app storeu, pa dajte neki ukljucite mozak, mislite da bi takvog nacina nabavljanja aplikacija bilo da nema interesa i zarade? Da bi moglo i besplatno bi, ali i nokijin ovi store radi isto, sve sto valja se placa... Ps govori se i o tome kako je Ipad beskorisan (i jest), ali glupo je kao neki na foru,u tvrditi da to nece pokrenuti lavinu istih i slicnih proizvoda. Bilo ih je i prije, no ovo ce prouzrociti bum! Nema usba, ovisan sam o apple storeu? Pa naravno, vi to ne biste radili da i unatoc tome napravite neosporni trzisni hit sa masovnom prodajom? Pa nisu budale pa da se odreknu novca ako im analiza trzista kaze da ne moraju!
15 godina
neaktivan
isprika na mnogim greskama, pisao sam na brzinu na mobitelu. :)
17 godina
neaktivan
StormTrooper kaže...
A to sto neki laprdaju kako to npr nokia ne radi, to nije istina. Evo, ovo pisem na Nokiji 5530, a recite mi sto je 5230 nego praktickiisto kuciste, 0.3'' veci ekran i gps? Isto ono sto i apple radi sa iphoneom. A sto se tice aplikacija u apple app storeu, pa dajte neki ukljucite mozak, mislite da bi takvog nacina nabavljanja aplikacija bilo da nema interesa i zarade? Da bi moglo i besplatno bi, ali i nokijin ovi store radi isto, sve sto valja se placa...

Nokia je prvo izdala 5800XM koji je imao sve navedeno, a onda su kasnije išli izdavati 5530 i 5230 za one ljude kojima WiFi i GPS nije potreban. Tako da ti usporedba pada u vodu.

Apple iPhone je izdan i onda ga kasnije "štukaju" s novim nadogradnjama, a Nokia to sve izda odmah u svome flagship mobitelu tj. vrhu ponude. A onda kasnije izbacuje stvari koje nisu potrebne nekim ljudima i tako pojeftinjuje cijenu. Dakle potpuno obrnuta stvar od Applea

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
neaktivan
nemas pravo jer 5530 nema gps, ali ima wifi, ima bokji ekran, procesor, software sredeniji itd. Ne bih rekao da je to potpuni downgrade. A 5230 nikako nije downgrade naspram 5530, nego potpuno obratno (!!!!!) jer ima i wifi i 3G i GPS i veci ekran itd itd.
15 godina
neaktivan
nemas pravo jer 5530 nema gps, ali ima wifi, ima bokji ekran, procesor, software sredeniji itd. Ne bih rekao da je to potpuni downgrade. A 5230 nikako nije downgrade naspram 5530, nego potpuno obratno (!!!!!) jer ima i wifi i 3G i GPS i veci ekran itd itd.
15 godina
neaktivan
...tako da tvoja usporedba pada u vodu. 5800 je bio prvi, zatim 5530 (polu downgrade,mali mali upgrade), a onda 5230 koji je apsolutni upgrade na 5530, usudio bih se reci i na 5530 (ali samo xm edition).
15 godina
neaktivan
ovaj zadnji je trebao bit 5800 xm :DDD
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice