U iščekivanju Antila

poruka: 29
|
čitano: 5.927
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U iščekivanju Antila".
17 godina
protjeran
U iščekivanju Antila

OK, mogu razumijeti da tu nVidijinu propagandu "čekamo ATI pa da ih rasturimo" papagajski prenose Jutarnji i slični, ali zašto takav potrošeni spin bez trunka ironije ili barem skepticizma prenosi inače oštar BUG... stvarno mi nije jasno.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: U iščekivanju Antila
Vortac kaže...

OK, mogu razumijeti da tu nVidijinu propagandu "čekamo ATI pa da ih rasturimo" papagajski prenose Jutarnji i slični, ali zašto takav potrošeni spin bez trunka ironije ili barem skepticizma prenosi inače oštar BUG... stvarno mi nije jasno.

Lega, o kakvom ti ATI-ju pričaš? Daj se saberi. ATI više ne postoji.

bor4c - human geek, level 31, technosexual, neutral good
16 godina
U iščekivanju Antila

sudar titana, nekako mi se cini da ce ovaj put malo

Nvidia dignit tron, iako sam fan ATI-a(AMD) za vas okorjele

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Makić kaže...

taj tron je meni nebitan. ko ponudi bolju karticu za 1500-1600kn njegov sam 

16 godina
neaktivan
U iščekivanju Antila
LOL.Ta grafa niti nije namijenjena za one koji gledaju nekakve famozne omijere Ulozeno/Dobiveno. Takve grafe imaju samo jedan cilj: Da budu najbrže bez obzira na ulog i namijenjene su isključivo onima dubljeg depa.
I'll be back
Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
U iščekivanju Antila

Ajmo, nvidia,  ajmo. :)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
U iščekivanju Antila

wuhuu , tako treba , opet cemo imat dvoglavu životinju od nvidie , odlično.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
U iščekivanju Antila
Ok, svakako mi se sviđa brzina usavršavanja i napretka informatičke tehnologije, no nije ni jasno čemu tako kratak period između modela grafičkih kartica?! Imam računalo staro godinu i pol (pod moj PC se vidi konfa) tada sam kupio Sapphire HD3870 i od tada pa do sad izašle su serije 4xxx, 5xxx, i 6xxx. Koja je svrha svega toga? Danas se ne isplati kupovati uopće ništa za računalo kad znaš da ćeš to sada platiti masno, a za pola godine taj dio ti zapravo više i ne vrijedi. Meni nije jasno čemu tolike nabijene cijene?! Nisu otkrili nikakvu toplu vodu osim što su veći kapaciteti i brzina radne mem i GPU-a na grafi. Da i da ne izostavim, znam da je smanjene nanotehnologije čipa skupjlje, ali molim lijepo…dati 2 K ili više Kn za grafu…?! Bilo bi mi draže kad bi se posvetili recimo hlađenju grafičkih kartica ili pak koliko struje troše. Mislim da je to veći problem nego jel brža ili sporija. Većina grafa sa original coolerom zvuče kao usisavač što može biti stvarno uhu neugodan zvuk, a da o temp. ne pričamo. No ajmo reći kako te grafe većinom izbacuju taj topli zrak van, a što je sa grafama koje imaju toxic hlađenje ili Vapor-X?! One kao i proc, lijepo šibaju svu moguću toplinu grafe u kućište pa si ti misli kad se jedan lijepi dvoglavi div zagrije i počne sve fino grijati….mmmmm…mislim da se u samom kućištu par jajčeka skuhaju za par minutica…ali to nije sve uz to dobijete i posebnu krpu sa kojom smijete primiti grafu da se ne opečete. Napomenuo sam napajanje grafičkih čisto iz iskustva svog prijatelja koji u startu kad je slagao računalo nije imao dovoljno novaca kupiti neko jače napajanje. No kad je odlučio uložiti skoro 2000K u karticu onda je morao još nekih 700 i za napajanje. Grafa oko 1800, skoro 700 kn napajanje i evo ti jedne nove solidne konfe. A samo je kupio grafu i napajanje.
Hoky
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
U iščekivanju Antila

Ta tvoja grafa HD 3870 je dosta starija od godinu i pol, to što si ti kupio nekoliko godina staru grafu je tvoj problem..

4 0 hvala 0
15 godina
intel2hoky kaže...
Ok, svakako mi se sviđa brzina usavršavanja i napretka informatičke tehnologije, no nije ni jasno čemu tako kratak period između modela grafičkih kartica?! Imam računalo staro godinu i pol (pod moj PC se vidi konfa) tada sam kupio Sapphire HD3870 i od tada pa do sad izašle su serije 4xxx, 5xxx, i 6xxx. Koja je svrha svega toga? Danas se ne isplati kupovati uopće ništa za računalo kad znaš da ćeš to sada platiti masno, a za pola godine taj dio ti zapravo više i ne vrijedi. Meni nije jasno čemu tolike nabijene cijene?! Nisu otkrili nikakvu toplu vodu osim što su veći kapaciteti i brzina radne mem i GPU-a na grafi. Da i da ne izostavim, znam da je smanjene nanotehnologije čipa skupjlje, ali molim lijepo…dati 2 K ili više Kn za grafu…?! Bilo bi mi draže kad bi se posvetili recimo hlađenju grafičkih kartica ili pak koliko struje troše. Mislim da je to veći problem nego jel brža ili sporija. Većina grafa sa original coolerom zvuče kao usisavač što može biti stvarno uhu neugodan zvuk, a da o temp. ne pričamo. No ajmo reći kako te grafe većinom izbacuju taj topli zrak van, a što je sa grafama koje imaju toxic hlađenje ili Vapor-X?! One kao i proc, lijepo šibaju svu moguću toplinu grafe u kućište pa si ti misli kad se jedan lijepi dvoglavi div zagrije i počne sve fino grijati….mmmmm…mislim da se u samom kućištu par jajčeka skuhaju za par minutica…ali to nije sve uz to dobijete i posebnu krpu sa kojom smijete primiti grafu da se ne opečete. Napomenuo sam napajanje grafičkih čisto iz iskustva svog prijatelja koji u startu kad je slagao računalo nije imao dovoljno novaca kupiti neko jače napajanje. No kad je odlučio uložiti skoro 2000K u karticu onda je morao još nekih 700 i za napajanje. Grafa oko 1800, skoro 700 kn napajanje i evo ti jedne nove solidne konfe. A samo je kupio grafu i napajanje.

da ali glavni problem u tome sto navodis je da si ti jedan od rijetkih s takvim misljenjem , mene npr boli kita koliko kartica trosi i koliko se grije , i smatram da im to nije toliki problem vec da se trebaju usredotocit na izradu snaznijih kartica , sto se tice izdavanja novih serija , istina ,brzo izlaze , ali uvjeren sam da ako  sad izdvojis 2.2 soma za grafu i kupis gtx 470 da si miran 3 godine , ista stvar koju mi je prijatelj kupio , prije tocno 3.4 godine uzeo 8800gtx i evo ga ima 24 inca ekran i igre mu i vise nego lete , nije neka top grafa ali i vise nego uredno sve gura , ali istina da je hardware skup sport i ako ga zelis pratit morat ces sagorit para.i sto se tice solidne konfe od 2500kn , to je tvoje misljenje , ali neki gamer to sigurno nece uzet nego ce lijepo izgorit 1000 eura za konfu i imat postenu masinu , to sto ti komp koristis za multimediju ne znaci da ga i ostali koriste za multimediju ( mozda i nisi al iz navedenog pretpostavljam da jesi).

15 godina
neaktivan
Vortac kaže...

Ništa novo. Ovakvih tekstova ima na bacanje, a o naslovima da i ne govorim.

bor4c kaže...
Vortac kaže...

Lega, o kakvom ti ATI-ju pričaš? Daj se saberi. ATI više ne postoji.

Za tebe ne, za mene je uvijek ATi i bit će dok sam živ.

Commodore kaže...
Makić kaže...

taj tron je meni nebitan. ko ponudi bolju karticu za 1500-1600kn njegov sam 

Ali nekim ljudima je tron itekako bitan. Uglavnomimamo tri best buy kartice: GTX 460, HD 6850 i HD 6870.

Uglavnom čini se da bi NVidia opet mogla najavit dobru godinu.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
16 godina
neaktivan
U iščekivanju Antila
Pa istina je da nisam neki gamerski tip al da volim zaigrati dobru igru to volim. Nisam rekao da svi moraju tako razmišljati, al inače sam serviser računala pa znam što znači zagrijavanje za komp i koliko mu to skračuje radni vijek, pogotovo gamerima. Malo ljudi danas vodi računa o tome da mu je računalo čisto i protočno za hlađenje. Ne moram pričati kako sam imao već podosta zamjena i reklamacija grafičkih kartica, pogotovo kod gamera, jer drže računala na podu, stalno igraju, znači kom je full opterečen kao i cooleri i samo papa prašinu. I odjednput više nema hlađenja i krep... Što se tiće moje grafe, na žalost kad sam je kupovao tada još nije bilo serije 4xxxx jer bi sigurno uzeo onda nešto iz tog izbora. Par mjeseci nakon što sam kupio konfu izašle su grafe serije 4xxx tako da na žalost nisam imao drugog izbora. A i u to vrijeme ta grafa je u odnosu cijene i dobivenog bila najbolja. Konfa kad sam je uzeo ispala me oko 7000K kn, samo što sam uzimao preko firme u kojoj sam radio pa me ispala manje. Ja sa ovom grafom i ostalom konfom vrtim sve najnovije igrice bez problema. Istina bog, neke ne mogu igrati u full rez. i ultra high postvkama radi Directx11 i još nekim sličnim stvarima, al ne brinem se oko toga. Normalno je da ljudi pridodaju prioritete onome čime se bave ili što više vole. Tako da će recimo netko dati 2000 kn za grafu jer je gamer i treba mu to, dok recimo netko poput mene bi radije dao 2000 kn za SSD koji mi sigurno povečava performanse kompa u svakom slučaju, kao što je game i bilo koja druga funkcija na računalu. Moram napomenuti da su cijene za obje komponente prevelike.
Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
U iščekivanju Antila

Kupujem ako hlađenje bude izvedeno dobro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
intel2hoky kaže...
Pa istina je da nisam neki gamerski tip al da volim zaigrati dobru igru to volim. Nisam rekao da svi moraju tako razmišljati, al inače sam serviser računala pa znam što znači zagrijavanje za komp i koliko mu to skračuje radni vijek, pogotovo gamerima. Malo ljudi danas vodi računa o tome da mu je računalo čisto i protočno za hlađenje. Ne moram pričati kako sam imao već podosta zamjena i reklamacija grafičkih kartica, pogotovo kod gamera, jer drže računala na podu, stalno igraju, znači kom je full opterečen kao i cooleri i samo papa prašinu. I odjednput više nema hlađenja i krep... Što se tiće moje grafe, na žalost kad sam je kupovao tada još nije bilo serije 4xxxx jer bi sigurno uzeo onda nešto iz tog izbora. Par mjeseci nakon što sam kupio konfu izašle su grafe serije 4xxx tako da na žalost nisam imao drugog izbora. A i u to vrijeme ta grafa je u odnosu cijene i dobivenog bila najbolja. Konfa kad sam je uzeo ispala me oko 7000K kn, samo što sam uzimao preko firme u kojoj sam radio pa me ispala manje. Ja sa ovom grafom i ostalom konfom vrtim sve najnovije igrice bez problema. Istina bog, neke ne mogu igrati u full rez. i ultra high postvkama radi Directx11 i još nekim sličnim stvarima, al ne brinem se oko toga. Normalno je da ljudi pridodaju prioritete onome čime se bave ili što više vole. Tako da će recimo netko dati 2000 kn za grafu jer je gamer i treba mu to, dok recimo netko poput mene bi radije dao 2000 kn za SSD koji mi sigurno povečava performanse kompa u svakom slučaju, kao što je game i bilo koja druga funkcija na računalu. Moram napomenuti da su cijene za obje komponente prevelike.

pa dobro , to je sad tvoj izbor , ovaj momak sta nam vodi predavanja iz programiranja je takoder reka da mu je kupnja ssd-a bila jedini pametni ulog za ono za sta on koristi komp , ja uz multimediju i programiranje volim gaming pa bi mi jedna gtx 470 bila dobar ulog xd.

15 godina
U iščekivanju Antila

Ova kartica ce biti namijenjena samo onima dubokog džepa...{#}

Ja mislim da kod nas ipod 6k nece ici...{#}

A što se tiče hlađenja, kupce to ne brine kad ce oni hladit to sa vodenim hlađenjem ili sa LN2

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
U iščekivanju Antila

Ovakve kartice sam uvijek gledao onako 'po strani' jer tolike novce nedam iz principa na jednu grafičku karticu kad se za to može kupiti čitava osrednja konfa, no u svakom slučaju drago mi je da Fermi arhitektura sazrijeva i da polako dostiže svoj puni potencijal {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
intel2hoky kaže...
Što se tiće moje grafe, na žalost kad sam je kupovao tada još nije bilo serije 4xxxx jer bi sigurno uzeo onda nešto iz tog izbora. Par mjeseci nakon što sam kupio konfu izašle su grafe serije 4xxx tako da na žalost nisam imao drugog izbora. A i u to vrijeme ta grafa je u odnosu cijene i dobivenog bila najbolja.

Googlo sam 5sec, http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/visionhd4850/

HD 4850 grafa je izašla prije ravno 2.5 godine, ako si ti uzeo svoju par mjeseci prije izlaska HD 4000 serije znači da je tvoja stara barem 3 godine..

Kupiti tehnološki proizvod i nakon par godina se žaliti što je zaostao nema nikakvog smisla.

16 godina
U iščekivanju Antila

Ta tvoja grafa 3870 je izašla: Release Date:2007-11-15

A još dan danas možeš igrati najnovije igre (naravno ne sad s nekim uber viskokim detaljima ali možeš fluidno s nižim detaljima)....

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
U iščekivanju Antila

Kartice do 1000kn su moja meta , sve preko me ne zanima i mislim da je bacanje novaca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bik kaže...

Kartice do 1000kn su moja meta , sve preko me ne zanima i mislim da je bacanje novaca.

sve ovisi za sto ih koristis , ako si neki ludi zahtjevni gamer s hd ekranom od 24 inca neces bit zadovoljan s grafom od 1000kn , iako bolja je ideja kupovat grafe od 1500kn i mijenjat svaku godinu nego kupit 5970 pa je drzat 4 godine jer ce postat zastarjela.

16 godina
neaktivan
U iščekivanju Antila

Dakle več sam sto puta napisao da takve grafe nisu za one koji gledaju po grafama do 1500kn. To su grafe namijenjene Entuzijastima dubokog đepa i Extremnim OC-erima koji opet imaju duboki đep ili pokrovitelja u Nvidiji ili AMD-u(mođe i Distributerima). Također hlađenje nije problem, jer za te koji to kupuju slobodno dođe u pakiranju goli PCB , kad oni ionako stavljaju to pod LN2 i tjeraju dok ne krepa. Znači što je još gore takve grafe kod njih nisu po godinu dvije, več par dana dok neda dušu za 1500Mhz na GPU i skine rekord u Vantageu. Potrošnja ih također ne brine jer takvi stavljaju dual PSU sustave i to ne bilo kakve več 1200W Enermax-e i slične. Tako da pustite se komentiranja cijene te grafe jer ona niti ne cilja na širu publiku. Za vas su grafe poput GTX460 i HD6850.{#}

KLIK I sad mi recite da je ovog frajera bilo briga koliko četri GTX480 troše ili koliko koštaju.LOL

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 18:35 (microman).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
U iščekivanju Antila

Evo napravio sam jednu fotku na temu ovog dvoboja, upućeniji znaju tko je cpt. Antilles (Raymus Antilles was the captain of the Alderaan Diplomatic Cruiser Tantive IV from the time of the Clone Wars until his death in 0 BBY at the hands of Darth Vader. )

amd vs. nvidia amd vs. nvidia
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
athlon64 kaže...
bik kaže...

sve ovisi za sto ih koristis , ako si neki ludi zahtjevni gamer s hd ekranom od 24 inca neces bit zadovoljan s grafom od 1000kn , iako bolja je ideja kupovat grafe od 1500kn i mijenjat svaku godinu nego kupit 5970 pa je drzat 4 godine jer ce postat zastarjela.

Koliko ludi zahtjevni gamer trebaš biti, prašim glavne multyplayer pucačine na HD sa svojom GTS250 a sad za 1000kn kupiš još jacu i miran si. Mislim na mp pucačine tipa cod 2,4,5,6,7

Istina kad bih imao novaca kupio bih si GTX460 1Gb ili AMD6850, to bi bio vrh vrhova.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 19:01 (bik).
16 godina
neaktivan
U iščekivanju Antila

Ja igram bad company 2 na 1280x800 i high detaljima sa nvidia geforce 8600m gt lol i nevidim sta ce mi ovakva graficka kad sa upola jeftinijim mogu vec igrat u full hd sa 100+ fps

Ljudi traže zlatnu pticu, ja nekoga s ožiljkom na licu, neku kao ja.. teško ranjena..
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 23:31 (Escudo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bik kaže...
athlon64 kaže...
bik kaže...

Koliko ludi zahtjevni gamer trebaš biti, prašim glavne multyplayer pucačine na HD sa svojom GTS250 a sad za 1000kn kupiš još jacu i miran si. Mislim na mp pucačine tipa cod 2,4,5,6,7

Istina kad bih imao novaca kupio bih si GTX460 1Gb ili AMD6850, to bi bio vrh vrhova.

eto pa vidis ja imam 4850 koja je kartice slicne snage ko tvoja gts 250 i imam je na 17 inca ekranu , dakle trebao bi  bit prezadovoljan ,al ja se iznerviram kad mi cysis nece na enthusiast ili metro 2033 ili kad mi shift zabloka u guzvi auta , i ja nisam zadovoljan , zato ne govori o zahtjevima ljudi jer svatko ima svoje prohtjeve i ja sad kad kupim 24 inca za bozic necu se zadovoljit s grafom manje od 2000kn , naravno to necu kupit prije ljeta jer nemam para ali kazem ti da necu bit zadovoljan.Jer kad izade crysis 2 i dirt 3 iduce godine ja ih necu igrat ako nemogu uzivat maxed out a jedva cekam te igre i zato necu bit zadovoljan s 4850-kom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 23:46 (athlon64).
17 godina
eterna luchar kaže...

Evo napravio sam jednu fotku na temu ovog dvoboja, upućeniji znaju tko je cpt. Antilles (Raymus Antilles was the captain of the Alderaan Diplomatic Cruiser Tantive IV from the time of the Clone Wars until his death in 0 BBY at the hands of Darth Vader.  )

Svi znamo kako je Vader završio...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 0:00 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hehehe
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
16 godina
athlon64 kaže...
bik kaže...
athlon64 kaže...
bik kaže...

eto pa vidis ja imam 4850 koja je kartice slicne snage ko tvoja gts 250 i imam je na 17 inca ekranu , dakle trebao bi  bit prezadovoljan ,al ja se iznerviram kad mi cysis nece na enthusiast ili metro 2033 ili kad mi shift zabloka u guzvi auta , i ja nisam zadovoljan , zato ne govori o zahtjevima ljudi jer svatko ima svoje prohtjeve i ja sad kad kupim 24 inca za bozic necu se zadovoljit s grafom manje od 2000kn , naravno to necu kupit prije ljeta jer nemam para ali kazem ti da necu bit zadovoljan.Jer kad izade crysis 2 i dirt 3 iduce godine ja ih necu igrat ako nemogu uzivat maxed out a jedva cekam te igre i zato necu bit zadovoljan s 4850-kom.

Ti se iznerviraš kad nemoš crysis na entusiast na 17inčnom monitoru!? LOL , sorry ali ti piješ krive tablete prijatelju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 13:13 (bik).
15 godina
bik kaže...
athlon64 kaže...
bik kaže...
athlon64 kaže...
bik kaže...

Ti se iznerviraš kad nemoš crysis na entusiast na 17inčnom monitoru!? LOL , sorry ali ti piješ krive tablete prijatelju.

zasto? je da je ekran mali al foc ce24 za bozic valjda ,

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice