OK, mogu razumijeti da tu nVidijinu propagandu "čekamo ATI pa da ih rasturimo" papagajski prenose Jutarnji i slični, ali zašto takav potrošeni spin bez trunka ironije ili barem skepticizma prenosi inače oštar BUG... stvarno mi nije jasno.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
OK, mogu razumijeti da tu nVidijinu propagandu "čekamo ATI pa da ih rasturimo" papagajski prenose Jutarnji i slični, ali zašto takav potrošeni spin bez trunka ironije ili barem skepticizma prenosi inače oštar BUG... stvarno mi nije jasno.
Lega, o kakvom ti ATI-ju pričaš? Daj se saberi. ATI više ne postoji.
sudar titana, nekako mi se cini da ce ovaj put malo
Nvidia dignit tron, iako sam fan ATI-a(AMD) za vas okorjele
taj tron je meni nebitan. ko ponudi bolju karticu za 1500-1600kn njegov sam

Ajmo, nvidia, ajmo. :)
wuhuu , tako treba , opet cemo imat dvoglavu životinju od nvidie , odlično.
Ta tvoja grafa HD 3870 je dosta starija od godinu i pol, to što si ti kupio nekoliko godina staru grafu je tvoj problem..
da ali glavni problem u tome sto navodis je da si ti jedan od rijetkih s takvim misljenjem , mene npr boli kita koliko kartica trosi i koliko se grije , i smatram da im to nije toliki problem vec da se trebaju usredotocit na izradu snaznijih kartica , sto se tice izdavanja novih serija , istina ,brzo izlaze , ali uvjeren sam da ako sad izdvojis 2.2 soma za grafu i kupis gtx 470 da si miran 3 godine , ista stvar koju mi je prijatelj kupio , prije tocno 3.4 godine uzeo 8800gtx i evo ga ima 24 inca ekran i igre mu i vise nego lete , nije neka top grafa ali i vise nego uredno sve gura , ali istina da je hardware skup sport i ako ga zelis pratit morat ces sagorit para.i sto se tice solidne konfe od 2500kn , to je tvoje misljenje , ali neki gamer to sigurno nece uzet nego ce lijepo izgorit 1000 eura za konfu i imat postenu masinu , to sto ti komp koristis za multimediju ne znaci da ga i ostali koriste za multimediju ( mozda i nisi al iz navedenog pretpostavljam da jesi).
Ništa novo. Ovakvih tekstova ima na bacanje, a o naslovima da i ne govorim.
Lega, o kakvom ti ATI-ju pričaš? Daj se saberi. ATI više ne postoji.
Za tebe ne, za mene je uvijek ATi i bit će dok sam živ.
taj tron je meni nebitan. ko ponudi bolju karticu za 1500-1600kn njegov sam
Ali nekim ljudima je tron itekako bitan. Uglavnomimamo tri best buy kartice: GTX 460, HD 6850 i HD 6870.
Uglavnom čini se da bi NVidia opet mogla najavit dobru godinu.
Kupujem ako hlađenje bude izvedeno dobro.
pa dobro , to je sad tvoj izbor , ovaj momak sta nam vodi predavanja iz programiranja je takoder reka da mu je kupnja ssd-a bila jedini pametni ulog za ono za sta on koristi komp , ja uz multimediju i programiranje volim gaming pa bi mi jedna gtx 470 bila dobar ulog xd.
Ova kartica ce biti namijenjena samo onima dubokog džepa...
Ja mislim da kod nas ipod 6k nece ici...
A što se tiče hlađenja, kupce to ne brine kad ce oni hladit to sa vodenim hlađenjem ili sa LN2
Ovakve kartice sam uvijek gledao onako 'po strani' jer tolike novce nedam iz principa na jednu grafičku karticu kad se za to može kupiti čitava osrednja konfa, no u svakom slučaju drago mi je da Fermi arhitektura sazrijeva i da polako dostiže svoj puni potencijal
Googlo sam 5sec, http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/visionhd4850/
HD 4850 grafa je izašla prije ravno 2.5 godine, ako si ti uzeo svoju par mjeseci prije izlaska HD 4000 serije znači da je tvoja stara barem 3 godine..
Kupiti tehnološki proizvod i nakon par godina se žaliti što je zaostao nema nikakvog smisla.
Ta tvoja grafa 3870 je izašla: Release Date:2007-11-15
A još dan danas možeš igrati najnovije igre (naravno ne sad s nekim uber viskokim detaljima ali možeš fluidno s nižim detaljima)....
Kartice do 1000kn su moja meta , sve preko me ne zanima i mislim da je bacanje novaca.
Kartice do 1000kn su moja meta , sve preko me ne zanima i mislim da je bacanje novaca.
sve ovisi za sto ih koristis , ako si neki ludi zahtjevni gamer s hd ekranom od 24 inca neces bit zadovoljan s grafom od 1000kn , iako bolja je ideja kupovat grafe od 1500kn i mijenjat svaku godinu nego kupit 5970 pa je drzat 4 godine jer ce postat zastarjela.
Dakle več sam sto puta napisao da takve grafe nisu za one koji gledaju po grafama do 1500kn. To su grafe namijenjene Entuzijastima dubokog đepa i Extremnim OC-erima koji opet imaju duboki đep ili pokrovitelja u Nvidiji ili AMD-u(mođe i Distributerima). Također hlađenje nije problem, jer za te koji to kupuju slobodno dođe u pakiranju goli PCB , kad oni ionako stavljaju to pod LN2 i tjeraju dok ne krepa. Znači što je još gore takve grafe kod njih nisu po godinu dvije, več par dana dok neda dušu za 1500Mhz na GPU i skine rekord u Vantageu. Potrošnja ih također ne brine jer takvi stavljaju dual PSU sustave i to ne bilo kakve več 1200W Enermax-e i slične. Tako da pustite se komentiranja cijene te grafe jer ona niti ne cilja na širu publiku. Za vas su grafe poput GTX460 i HD6850.
KLIK I sad mi recite da je ovog frajera bilo briga koliko četri GTX480 troše ili koliko koštaju.LOL
Evo napravio sam jednu fotku na temu ovog dvoboja, upućeniji znaju tko je cpt. Antilles (Raymus Antilles was the captain of the Alderaan Diplomatic Cruiser Tantive IV from the time of the Clone Wars until his death in 0 BBY at the hands of Darth Vader. )
sve ovisi za sto ih koristis , ako si neki ludi zahtjevni gamer s hd ekranom od 24 inca neces bit zadovoljan s grafom od 1000kn , iako bolja je ideja kupovat grafe od 1500kn i mijenjat svaku godinu nego kupit 5970 pa je drzat 4 godine jer ce postat zastarjela.
Koliko ludi zahtjevni gamer trebaš biti, prašim glavne multyplayer pucačine na HD sa svojom GTS250 a sad za 1000kn kupiš još jacu i miran si. Mislim na mp pucačine tipa cod 2,4,5,6,7
Istina kad bih imao novaca kupio bih si GTX460 1Gb ili AMD6850, to bi bio vrh vrhova.
Ja igram bad company 2 na 1280x800 i high detaljima sa nvidia geforce 8600m gt lol i nevidim sta ce mi ovakva graficka kad sa upola jeftinijim mogu vec igrat u full hd sa 100+ fps
Koliko ludi zahtjevni gamer trebaš biti, prašim glavne multyplayer pucačine na HD sa svojom GTS250 a sad za 1000kn kupiš još jacu i miran si. Mislim na mp pucačine tipa cod 2,4,5,6,7
Istina kad bih imao novaca kupio bih si GTX460 1Gb ili AMD6850, to bi bio vrh vrhova.
eto pa vidis ja imam 4850 koja je kartice slicne snage ko tvoja gts 250 i imam je na 17 inca ekranu , dakle trebao bi bit prezadovoljan ,al ja se iznerviram kad mi cysis nece na enthusiast ili metro 2033 ili kad mi shift zabloka u guzvi auta , i ja nisam zadovoljan , zato ne govori o zahtjevima ljudi jer svatko ima svoje prohtjeve i ja sad kad kupim 24 inca za bozic necu se zadovoljit s grafom manje od 2000kn , naravno to necu kupit prije ljeta jer nemam para ali kazem ti da necu bit zadovoljan.Jer kad izade crysis 2 i dirt 3 iduce godine ja ih necu igrat ako nemogu uzivat maxed out a jedva cekam te igre i zato necu bit zadovoljan s 4850-kom.
Evo napravio sam jednu fotku na temu ovog dvoboja, upućeniji znaju tko je cpt. Antilles (Raymus Antilles was the captain of the Alderaan Diplomatic Cruiser Tantive IV from the time of the Clone Wars until his death in 0 BBY at the hands of Darth Vader. )
Svi znamo kako je Vader završio...

eto pa vidis ja imam 4850 koja je kartice slicne snage ko tvoja gts 250 i imam je na 17 inca ekranu , dakle trebao bi bit prezadovoljan ,al ja se iznerviram kad mi cysis nece na enthusiast ili metro 2033 ili kad mi shift zabloka u guzvi auta , i ja nisam zadovoljan , zato ne govori o zahtjevima ljudi jer svatko ima svoje prohtjeve i ja sad kad kupim 24 inca za bozic necu se zadovoljit s grafom manje od 2000kn , naravno to necu kupit prije ljeta jer nemam para ali kazem ti da necu bit zadovoljan.Jer kad izade crysis 2 i dirt 3 iduce godine ja ih necu igrat ako nemogu uzivat maxed out a jedva cekam te igre i zato necu bit zadovoljan s 4850-kom.
Ti se iznerviraš kad nemoš crysis na entusiast na 17inčnom monitoru!? LOL , sorry ali ti piješ krive tablete prijatelju.
Ti se iznerviraš kad nemoš crysis na entusiast na 17inčnom monitoru!? LOL , sorry ali ti piješ krive tablete prijatelju.
zasto? je da je ekran mali al foc ce24 za bozic valjda ,