Također, bilo bi odlično da nam se pritom omogući raskid državljanstva i svakog drugog ugovora s državom bez troškova za korisnike
pohvala za ovo
Također, bilo bi odlično da nam se pritom omogući raskid državljanstva i svakog drugog ugovora s državom bez troškova za korisnike
pohvala za ovo
jbg treba netko i uhljebe hranit
Što je najbolje mi nemamo nikakav ugovor sa Republika Hrvatska d.o.o koja ima ovlasti samo na Markovom trgu, u zgradi vlade.
Što je najbolje mi nemamo nikakav ugovor sa Republika Hrvatska d.o.o koja ima ovlasti samo na Markovom trgu, u zgradi vlade.
Najgore je što nisu d.o.o. nego d.d. u tko zna čijem vlasništvu. Mi ćemo uzet 300m krznenih životinjica telekomima a oni će to naplatit od vas stoko sitnog zuba...
Tekst je prva liga!
slažem se da je tekst izvrsno napisan no, kao i inače (za nalikujuće teme), uzalud. baš ništa se ne može učiniti, osim dobiti čir na želucu/prolupalu štitnjaču/dagnje na žuči.
ne slažem se da je Republika Hrvatska d.o.o., jer bi to značilo batrem djelomičnu odgovornost osnivača. Hrvatska je n.o.v.
Ništa od moje nade u prošlom članku da će idući članak biti vedriji i pun optimizma, jer kao što Ajar kaže: "kao i inače (za nalikujuće teme), uzalud. baš ništa se ne može učiniti, osim dobiti čir na želucu/prolupalu štitnjaču/dagnje na žuči."
Dobro je biti informiran i znati, ali u moru pesimizma potrebno je naći i kap optimizma.
Ne razumijem, šta je prema autoru onda HAKOM trebao učiniti? Ništa? Harakiri? Puč?
pohvala za ovo
Ovo je "THE" recenica!
Svaka cast Oleg!
Ne razumijem, šta je prema autoru onda HAKOM trebao učiniti? Harakiri?
Da, zajedno sa cijelim državnim vrhom.
to me sve podsjeca na moj vlastiti post bonbon sluzbi za korisnike na fejsu, u kojem ih pitam kaj ce se dogoditi od 1.7, ovi odgovaraju, bonovi skacu za 10% u cijeni, a za pozive i poruke se jos tocno ne zna, iako su poskupili pred mjesec i pol dana.
na sto se nadovezujem, da jedva cekam Bozic 2015 kad prelazim u Lidl mobile, da dobro ste procitali, uzimam njemacki broj, a posto nema roaminga od Bozica 2015 cijena poziva iz te mreze u hrvatsku fiksnu mrezu je 0,09€ iliti u grubo 0,69kn, a nasi neka harace onda koliko zele.
to me sve podsjeca na moj vlastiti post bonbon sluzbi za korisnike na fejsu, u kojem ih pitam kaj ce se dogoditi od 1.7, ovi odgovaraju, bonovi skacu za 10% u cijeni, a za pozive i poruke se jos tocno ne zna, iako su poskupili pred mjesec i pol dana.
na sto se nadovezujem, da jedva cekam Bozic 2015 kad prelazim u Lidl mobile, da dobro ste procitali, uzimam njemacki broj, a posto nema roaminga od Bozica 2015 cijena poziva iz te mreze u hrvatsku fiksnu mrezu je 0,09€ iliti u grubo 0,69kn, a nasi neka harace onda koliko zele.
Kupac: Dajte mi jedan bon od 50 kuna.
Prodavać: Izvolite, 55 kuna molim
Naravno da je odluka o povećanju tih naknada potpuno debilna, kao i većina odluka ove vlade. Ali nažalost, Oleg je, po ne znam koji put u ovim svojim 'komentarima', sasuo paljbu na potpuno pogrešnu metu. Prvo male startup firme, pa volonteri, a sad i HAKOM. Nije da mislim da HAKOM zaslužuje neke pohvale, ali on s navedom odlukom nema apsolutno nikakve veze. Nit ju je donio nit ju je mogao stopirati. Dapače, mislim da su s tom svojom objavom učinili barem nešto korisno, jer mnogi ljudi nisu znali da će moći raskinuti ugovor a sad to znaju i planiraju.
Ali eto, u Olegovom crno-bijelom svijetu valjda ništa što ima bilokakve veze sa državom ne može biti dobro, pa zato treba sve promptno i temeljito popljuvati. Ajd molim vas, Bugovci, kad već morate objavljivat političke članke na ovom 'IT portalu', dajte barem da to radi netko malo objektivniji, kao npr. Petric.
Nekima se uzimaju milijuni a nekima se opraštaju milijuni, zanimljivo.
U tekstu se previše brane telekomi, koji sigurno nisu nevinašca.
Ja sam ih skoro sve promjenio do sad i uvik imaju načina za dodatno uzimanje novca svakom korisniku.
Podržavam tekst u cijelosti ! Šta drugo reći osim da su svi oni banditi i ne znaju kakav je život "malog čovjeka".
Ha niš,pošto svi imaju kod kuće rutere,trebalo bude otključati svoje mreže pa ćemo preko VOIP-a jedni druge zvati.
hehe krenulo je sad s telekomima...sutra i u kod vas, u vašoj firmi, obrtu...samo nemoj da te skuže da imaš para...odmah neki namet ćemo smisliti da ti to uzmemo. Pa bokte, toga čak ni u Tahija nije bilo - i kod njega si dao 1/10-tinu njemu, 1/9tinu popu, a ostalo tebi. Znači, seljačka buna zbog nameta od 21% sve skupa, a sad plaćaš 60% na plaću, 25% na bilo koji proizvod koji kupiš i još nakon toga ti smisle namet ako si toliko umješan da ti još ostane para za uzet iz džepa
Naravno da je odluka o povećanju tih naknada potpuno debilna, kao i većina odluka ove vlade. Ali nažalost, Oleg je, po ne znam koji put u ovim svojim 'komentarima', sasuo paljbu na potpuno pogrešnu metu. Prvo male startup firme, pa volonteri, a sad i HAKOM. Nije da mislim da HAKOM zaslužuje neke pohvale, ali on s navedom odlukom nema apsolutno nikakve veze. Nit ju je donio nit ju je mogao stopirati. Dapače, mislim da su s tom svojom objavom učinili barem nešto korisno, jer mnogi ljudi nisu znali da će moći raskinuti ugovor a sad to znaju i planiraju.
Nisu, nego su napravili oveću svinjariju.
Zakon koji štiti korisnike jasno kaže da operater može jednostrano promjeniti uvjete ugovora ako se promjene tržišna pravila (štoviše, ako se ne varam izričito stoji da može mjenjati cijeni ukoliko se PDV mjenja). Sada ispada da ako se PDV mjenja i na taj način stavlja posebna stopa poreza (bilo da se radi o punjenju proračuna ili povlaštenoj poreznoj stopi), onda zakoni tržišnog natjecanja(?) i o zaštiti potrošača najnormalnije vrijede, međutim ako se novi porez pojavi pod novim imenom, onda odjednom on je van svih zakonskih regulativa.
Ono, stvarno pre pre preje***ka poruka potencijalnim investitorima. Imamo poreznu politiku, ne ad hoc, nego ad wild west. Da uopće ne ulazimo u pitanje koja je razlika ovoga i reketa...
Kupac: Dajte mi jedan bon od 50 kuna.
Prodavać: Izvolite, 55 kuna molim
da upravo je tako evo sa sluzbenih stranica bonbon-a
Od 10. srpnja 2014. godine primjenjuje se naknada za pristup mobilnoj mreži za bonbon korisnike bonova u iznosu od 10% vrijednosti korisničkih bonova, kao inace sve je besplatno pa da ono ipak nesto platimo.
Ne razumijem zašto se uzrujavate oko tako nebitne stvari u životu kao što je mobilna telefonija? Možete li nešto promijeniti? Ne možete. Pa zašto se onda živcirate?
Ne razumijem zašto se uzrujavate oko tako nebitne stvari u životu kao što je mobilna telefonija? Možete li nešto promijeniti? Ne možete. Pa zašto se onda živcirate?
zapravo moze se, nije bas najjednostavnije, ali se moze, gore sam vec bio iznio svoj plan o prelasku na njemackog operatera od bozica 2015, ali ispada da je isplativo vec i sada prijec, naravno u prepaid, poziv u roamingu je 0,29€/min (30/1sek) znaci mac odma pola minute a nakon nje obracun po sekundi. ok skuplje je, ali to je trenutno tih godinu i pol. za domace koji me zele nazvat, nek pokusaju na viber i to je to, ali to su tek samo planovi.
Ali eto, u Olegovom crno-bijelom svijetu valjda ništa što ima bilokakve veze sa državom ne može biti dobro, pa zato treba sve promptno i temeljito popljuvati. Ajd molim vas, Bugovci, kad već morate objavljivat političke članke na ovom 'IT portalu', dajte barem da to radi netko malo objektivniji, kao npr. Petric.
Naravno da ne može biti dobro. Država je zadužena za zaštitu privatnog vlasništva, života i sigurnosti svojih građana i za to bi trebala ubirati porez, ali ja joj nebi niti dao tu ulogu nego bi je u potpunosti ukinuo. Država se nema što mješati u ekonomiju, ovaj namet samo odlaže neizbježno, neka otpuste brdo uhljeba sa državne sise i dereguliraju tržiše, smanje braniteljske povlastice i ekonomija će cvijetati.
zapravo moze se, nije bas najjednostavnije, ali se moze, gore sam vec bio iznio svoj plan o prelasku na njemackog operatera od bozica 2015, ali ispada da je isplativo vec i sada prijec, naravno u prepaid, poziv u roamingu je 0,29€/min (30/1sek) znaci mac odma pola minute a nakon nje obracun po sekundi. ok skuplje je, ali to je trenutno tih godinu i pol. za domace koji me zele nazvat, nek pokusaju na viber i to je to, ali to su tek samo planovi.
Može se nešto napraviti građanskim neposluhom, jednostavno gdje god možemo izbjegavati poreze i preuzeti odgovornost sami za sebe. Drugog izlaza nema, država nas guši u svakom pogledu, ekonomskom, pravnom, društvenom. To su ti napuhani sociopati koji misle da trebaju regulirat svaki aspekt našeg života, a to košta dosta novca kojeg uzmu od nas, em porezima, em inflacijom koja smanjuje vrijednost našeg rada. Društvo koje uspije smanjiti državu na minimum ili je potpuno ukinuti će biti najprosperitetnije. Predviđam će se se prva bezdržavna društva pojaviti već u ovom stoljeću, u sljedećem će države biti rijetkost.
Podržavam tekst u cijelosti ! Šta drugo reći osim da su svi oni banditi i ne znaju kakav je život "malog čovjeka".
Svaki put kad čujem "mali čovjek" dobijem proljev....
Nisi objasnio kako je i sada isplatljivije
moze se proci jos jeftinije, blau.de 0,09 €/Min prema DE + EU
Jedno mi nije jasno, pa ak može pojašnjenje;
Dakle, potpisao sam ugovor na 24 mjeseca, i pri tome kupio mobitel po povoljnijoj cijeni (dakle, dio one pune cijene koju oni navode i koja bi vrijedila bez ugovorne obaveze)
E sad, OK, ja imam pravo raskinuti taj ugovor bez naknade. Da li ono "bez naknade" znači da niti ne moram platiti razliku u cijeni telefona?
Zaključak priče je da otkazujem pretplatu, veselje narodu! Raskidam ugovor sa Sotonom, iako ne sumnjam da će se već nekako sjetit kako da mi naplate sve, s kamatama...