AMD priprema tri nova FX procesora

poruka: 310
|
čitano: 44.184
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD priprema tri nova FX procesora".
14 godina
Re: AMD priprema tri nova FX procesora

Od kad sam prije malo manje od godine dana prešao sa FX 8320 na i7 uštedio sam milijune na struji !! Pa ljudi to je fenomenalno nešto !!!

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Od kad sam prije malo manje od godine dana prešao sa FX 8320 na i7 uštedio sam milijune na struji !! Pa ljudi to je fenomenalno nešto !!!

Blago tebi. Ja imam i7 920. Taj vuče struje kao omanje sušilo za kosu...

Freak Show Inc.
12 godina
itomic009 kaže...

kad se raspravlja o benchevima, tri ili trideset fps-a gore i dolje, koji proc kojeg "podere" u igrama ili benchu, jel phenom bottleneck za r9 280, onda su brojke relevantne i rasprava je ozbiljna, a sada se sprda i banalizira

jel vam potrošnja nije važna, jel te boli džon hoćeš li auto kojeg si platio jeftinije ali troši dvije litre više - na kraju preplatiti troškovima goriva, jel ti svejedno što ćeš stan na kredit platiti trostruko (državi i banci svakoj po jedan), a na koncu računati kako si stan ili auto platio po nabavnoj cijeni i uštedio - je??? - onda ok, tvoja stvar i stvar svih koji o troškovima razmišljaju na način kako ćemo - lako ćemo

no onda nemojte u prijedlozima za konfiguracije govoriti kako se ovaj ili onaj više isplati jer je jeftiniji, jer na koncu ispada da nije 

naravno da razlike gotovo i nema ako će ga koristiti dva sata dnevno za surfanje, facebook i bacanje upljuvaka na bug forumu, za sve ostale situacije pogledaj cijenu kilowata pa množi 

meni je osobno svejedno i ne bi me ovaj podatak spriječio u kupovini da sam odlučio uzeti fx-a jer daleko više novaca bacam na druge gluposti nego li je 10 ili 50 kuna više za mjesečni račun, u konačnici da me toliko smeta potrošnja ne bi mi komp radio svaki dan od 7 ujutro do ponoći, no svejedno bih volio saznati taj podatak i što konkretno znači 100w ili 50w veća potrošnja

15 godina

Ova statistika za potrosnju me je toliko navela da napustim amd i da se prihvatim intela ako se stvari posloze kako treba za 15-20 dana bi trebao imati i7 4790k.

Moj PC  
2 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Ova statistika za potrosnju me je toliko navela da napustim amd i da se prihvatim intela ako se stvari posloze kako treba za 15-20 dana bi trebao imati i7 4790k.

Ja ću za 2 sata imati hladno pivo u ruci, posjest ću djecu oko sebe i ispričati im sve o struji i tome kako se pravilnim odabirom procesora može uspjeti u životu. Ako to nauče - uspjeh im je zagarantiran.

A onda ću se nalokati ko stoka...

Freak Show Inc.
14 godina

Procesor na "drva" ili "ugljen" kod nas bio pravi best buy,jer se pocelo cijepidlacit o potrosnji struje +-100 Kn na godisnjoj razini. Svaki od nas u prosjeku bar jednom mjesecno poslije posla zaglavi sa ekipom u birtiji i "spiydi" 3-4 puta vise.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Friday kaže...

Ja ću za 2 sata imati hladno pivo u ruci, posjest ću djecu oko sebe i ispričati im sve o struji i tome kako se pravilnim odabirom procesora može uspjeti u životu. Ako to nauče - uspjeh im je zagarantiran.

{#} Čovječe.... Pročitao sam "A onda ću ih naklokati ko stoka".

{#}{#}{#}

17 godina
odjavljen
Izzy kaže...
Friday kaže...

{#} Čovječe.... Pročitao sam "A onda ću ih naklokati ko stoka".

{#}{#}{#}

Nema alkohola prije 4 osnovne, dosta sam strog po tom pitanju!

Freak Show Inc.
16 godina

Nisam mislio "nalokati", nego "naklokati". Besmisleno je, ali eto... Učinilo mi se.

17 godina
odjavljen
Izzy kaže...

Nisam mislio "nalokati", nego "naklokati". Besmisleno je, ali eto... Učinilo mi se.

Da, ovu kćer koja ima 11 mjeseci bih mogao potjerati do 14 recimo (uz dobro hlađenje). Ove dvije veće malo teže jer je stariji proizvodni proces. Ali vjerojatno bi se nešto moglo ušićariti.

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen

Ja sam zahvalan na raspravi, jer kao što je netko rekao dobra rasprava zlata vrijedi. Odlučio sam smanjiti prosječno igranje sa četiri sata na dva sata dnevno i uštedjeti četiri kune mjesečno. To je sad dnevna ušteda od 13 lipa, mjesečna 4 kune, godišnja 50 kn i na pet godina 250 kn!! Kalkuliram da ću i sa dva sata igranja biti sretan čovjek i još bogatiji materijalno nego do sada {#}.

Moj PC  
10 0 hvala 2
14 godina

Kad budu na red došle load temperature? {#}

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina

kad bolje razmislim i bolje da se sprdate nego svađate, ovih me desetak postova barem dobro nasmijalo

Moj PC  
6 0 hvala 4
12 godina
XXX kaže...

Ja sam zahvalan na raspravi, jer kao što je netko rekao dobra rasprava zlata vrijedi. Odlučio sam smanjiti prosječno igranje sa četiri sata na dva sata dnevno i uštedjeti četiri kune mjesečno. To je sad dnevna ušteda od 13 lipa, mjesečna 4 kune, godišnja 50 kn i na pet godina 250 kn!! Kalkuliram da ću i sa dva sata igranja biti sretan čovjek i još bogatiji materijalno nego do sada {#}.

I kad meni platis autorska prava na ono "dobra rasprava zlata vridi" taman ti dođe na isto, zato igraj ka dosad a ja te necu tuzit za povredu autorskih prava. Bem vam 250 kuna godisnje, niti ce me to obogatit nit osiromasit i stoga "ko prči potrosnju"
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
17 godina
odjavljen

S obzirom na ozbiljnost situacije trebalo bi i mame upoznati i upozoriti da im djeca troše struju.

Moj PC  
7 0 hvala 2
14 godina

Ma kolega ne sprdam se ja s tobom nego samo me opet nervira kako se svaka tema pretvori u rat AMD vs Intel što god bilo začetak same teme. Imao sam sve FX-ove koji su izašli i imam i7 3770K pa dobro znam kakav je koji i još imam uređaj za mjeriti potrošnju pa dobro znam koliko koji troši. Lijepo si ti ono složio na papiru ali neke stvari ti ne piju vode uopće. Kad su u idle modu onda moj i7 i prethodni FX 8320 troše slično struje a razlika je u 5 do 10W što je zanemarivo. Također, u svakodnevnoj upotrebi (što je kod većine 90% vremena) je ta potrošnja isto tako jako blizu. Jedino gdje se osjeti veća razlika u potrošnji je kad je CPU opterečen konstantno kao što je gaming ili video obrada i slično. Ali i u gamingu to nije tako drastično zato što još ni jedna igra nije ni blizu tome da koristi CPU 100%.  Uglavnom, ić s tom računicom da ćeš uštedjet struje ako uzmeš skuplji Intel ima jedino smisla za one koji stvarno svaki dan imaju CPU pod full gasom za ovo ili za ono. Za sve ostale računice baš i nema. Ona tvoja računica gdje pišeš da FX troši u prosjeku 80W ili koliko već više od i5 ili i7 nije dobra. Nije da te sad idem zezat ali ne možeš tako paušalno brojke bacati {#}.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 17:40 (itomic009).
12 godina
XXX kaže...

S obzirom na ozbiljnost situacije trebalo bi i mame upoznati i upozoriti da im djeca troše struju.

Ma lako za mame sta ce bit kad tate saznaju koliko im podmladak trosi struje. Sitija san se kako to isporeštat (izjednacit) lipo cu djeci mamu ono hm u mraku bez svice i to bi tribalo smanjit ukupnu potrosnju struje zbog FX-a u dicijem kompu. I naravno zadrzavan autorska prava na ovu bajnu ideju ( i da nisan cuja da je neko prcijaaaa s ugasenom svicom bez da mi plati)
14 godina
nicky.sl kaže...

Sitija san se kako to isporeštat (izjednacit) lipo cu djeci mamu ono hm u mraku bez svice i to bi tribalo smanjit ukupnu potrosnju struje zbog FX-a u dicijem kompu.

{#}{#}

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
12 godina
Tiby kaže...

Kad budu na red došle load temperature? {#}

. Moj covik lito ide kraju dolazi nam zima tako da load temperature i nisu losa stvar (dici je rjseno grijanje posto je fx u sobi a kad i ako zapada snig samo ga malo kloknem)
12 godina

itomic009, ja sam to ionako bacio izračun ofrlje i nabrzaka, pa me i samog zaprepastilo

u krajnjem slučaju računao sam po svojem primjeru, gdje se komp koristi od rane zore do iza ponoći i dobro se troši, jer kad mi ženica počne pržit svoje mmo rpg-ove poput arc-agea i sličnih, moja se jadna kutijica sva uspuše, o klincima da ne govorim (neće se meni uspuhat kad po stoti put krenem odigrat stari fallout ili kad zaglavim na nekom indie rpg-u spiderweba)

nije mi bila namjera pokretati rat, zato sam i rekao da i mene osobno za ovo ne bi bilo briga, a osim toga da računamo ko švabe na lipu teško da bi pušio, pio ili uopće upalio komp

i ne zamjeram ništa, nisi ti zločest kao neki

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Ma ko zločest jl' ja ?
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
nicky.sl kaže...
Ma ko zločest jl' ja ?

nisam nikog imenovao... a sam si se počešao {#}

12 godina

Ova tema i rasprava se napokon unormalila i postala ugodna. Izgleda da nema Fx-a, nebi bilo veselja u narodu. Čini mi se a ovi sa AMD procevima imaju više smisla za humor. Svaka čast i šaljivim intelašima.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2014 19:34 (metallic).
Moj PC  
2 3 hvala 0
13 godina

istina ovo za zimu, kad gasim komp temperatura u sobi drasticno pada xD

malo OT, baka mi neki dan uletjela u sobu s dernjavom kako sam potrosil 7kW struje za 1h jer sam pio kavu, citao dnevna sranja i slusao glazbu na 25W zvucnicima, OMG !!! nabavit cu intel i bit ce oko 6kW {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Friday kaže...
Izzy kaže...

Da, ovu kćer koja ima 11 mjeseci bih mogao potjerati do 14 recimo (uz dobro hlađenje). Ove dvije veće malo teže jer je stariji proizvodni proces. Ali vjerojatno bi se nešto moglo ušićariti.

3 kćerke??!!..auuu,covjece....{#}

12 godina
duhonja kaže...
Friday kaže...
Izzy kaže...

3 kćerke??!!..auuu,covjece....{#}

. Taman se unormali ova tema kako kolega kaze kad uleti ovaj i dignu mi tlak. Kao prvo imati ćer je dar boziji (tri je trostruki dar ako ko nezna racunat) Stara seljacka uzrecica kaze "NECE TE SUTRA KAD ONEMOCAS NEVISTA GLEDAT" tako pokri se usima i moli boga da i ti dobijes cer en ti ćuka zatucanog.
17 godina
odjavljen
duhonja kaže...3 kćerke??!!..auuu,covjece....{#}

Nemaš ti pojma.

12 godina

ja imam dvije, a možda ove zime dostignem kolegu, ako bude hladno

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 8:20 (picajzla0707).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa dobro mozda duhonja nije mislio nista lose, nego ono treba zivaca,volje i snage za to! Takoder 2 curice, ali obje su na intelu;)hehe
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
picajzla0707 kaže...

kad bolje razmislim i bolje da se sprdate nego svađate, ovih me desetak postova barem dobro nasmijalo

Evo druže ja sam te uzeo za ozbiljno, kada budem nadograđivao kompjuter u računicu ću ubaciti i ovo tvoje razmišljanje. Mislim da su ti savjeti na mjestu, bez obzira koji tabor procesora favoriziraš. Od mene ti hvala. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice