Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.843
|
čitano: 6.922.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice
prvi put kad sam stavio graf. bilo je sve ok jest da nisam indtaliro drajvere, htio sam ponova sistem uraditi i kako sam restartovao pojavi mi se crna slika, do napajanja nije jer je solidno napajanje, kablove cu sad oper provjeriti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
itomic009 kaže...

Ako sam te dobro shvatio flight ti tražiš novu grafu. Od svega onog što si nabrojao jedino bi ti R9 290 bio pošten napredak mada bi bio dobar i na R9 280X. CPU clockaj koliko možeš i prestani pisat gluposti.

pa ovako sretna vam nova i sve najbolje.i da sto bolje pomazete ljudima, u nevolji.pa to si mogao odmah rec,ja nisam spominjao da zelim clocat nego za game, rekao sam samo stvari kako jesu ,kap prvo nisam flight,

nego fight...i nepisem gluposti jer taj i5 je stroj i to dobar stroj. samo mi je zao ljudi sto imaju koje kakva umisljanja,da je to tako los stroj sigurno ga nebih dobio za preporuku kad sam ga kupovao,a stroj je dobar a

morete pricat ovdje po forumu sto vam volja ja nisam fan ni jednoga ni drugoga procesora. a imao sam i amd , niti  ni jedan nije izdrzao vise od 3/4g.a ovaj i5 je presisao sve granice tako da sve rijeci za njega

su suvisne..bar ovdje koliko vidim.......

na forumu su suvisne,ali opet cu uzet i5 noviji i bit cu zadovoljan s njim u svemu.lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 21:34 (fight).
14 godina
KN93 kaže...
prvi put kad sam stavio graf. bilo je sve ok jest da nisam indtaliro drajvere, htio sam ponova sistem uraditi i kako sam restartovao pojavi mi se crna slika, do napajanja nije jer je solidno napajanje, kablove cu sad oper provjeriti

PA koje je napajanje?

sup bro?
15 godina
KN93 kaže...

pogledaj jer si sve kablove spojio kak spada,sata konektore i to memoriju jer dobro sjela pokontroliraj jos jednom,ako nevalja,onad reklamacije jednog i drugog,a more bit svasta...

10 godina
neaktivan
sad sam na integrisanu spojio i uslo je u sistem i pisalo mi je upotzorenje da fale drajeveri,pa cu sad instalirati pa ubaciti ponova grafu pa cu vidjeti sta ce biti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me koju grafičku može pogurati SeaSonic S12II 380B 380W http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151072 i koju vi preporučavate s obzirom na ostatak konfe?

Intel Core2 Quad Q6600 OC @ 3.00GHz

4GB DDR2

WD 1,5TB

Trenutno je unutra HD 6670 1GB DD3 koju sam mislio zamijeniti sa nekom od ovih, uzeo bi sa pik.ba samo je malo teže naći polovnu od provjereneg prodavača a i brine me napajanje.

http://www.pik.ba/artikal/9739638/gigabyte-radeon-hd-7770-1gb-gddr5/

http://www.pik.ba/artikal/14793531/amd-radeon-r7-260-msi-oc-1gb-ddr5/

http://www.pik.ba/artikal/15236001/vga-powercolor-r7-250-1gb-gddr5-oc/

Vjerovatno mi kasnije ubacio i neki ssd disk ali bojim se da napojna neće sve to moći podnijeti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 22:31 (zrimo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

r7260  samo jos ocni malo proc i s vremenom uzmi jos kexa meme

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 22:36 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Isplati li se r7 260 30km (15€) razlike u odnosu na HD 7770?

Brine me što traži 500W PSU.

Ma CPU ne mislim više klokati jer nije stabilan na višim taktovima od ovoga, Asus P5KPL je stara matična i nema neki OC potencijal, 4gb memorije je vrh ne može više na ovu ploču.

Kad sve ovo uzmete u obzir po vama najbolji izbor i neki vrh za ovu konfu je?

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 22:43 (zrimo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zrimo kaže...

Isplati li se r7 260 30km (15€) razlike u odnosu na HD 7770?

Brine me što traži 500W PSU.

Isplati se tih 15€ al ja niti jednu od tih grafa nebih stavlja s tim tvojim napajanjem od 380w

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
neaktivan

Misliš da ovo Sesonic napajanje ne bi držalo npr. HD7770 pošto na drugoj temi tvrde da bi bez problema?

Da onda idem na sigurno i R7 250, ako se ne varam ne traži dodatno napajanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ne kazem da nebi drzalo al ne kazem ni da bi, al jedno sam siguran a to je da ce bit u knap iliti preoptereceno a to nikako nije dobro. Ja bi tu uboja jaceg seasonica il xfx od barem 450w

Moj PC  
1 1 hvala 2
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Ne kazem da nebi drzalo al ne kazem ni da bi, al jedno sam siguran a to je da ce bit u knap iliti preoptereceno a to nikako nije dobro. Ja bi tu uboja jaceg seasonica il xfx od barem 450w

260x trosi cca max 115w, tako da mislim da nema brige u kombinaciji s tim quadom q6600!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
neaktivan
lc power 600 W, pregledo sam kablove sve opet isto na integtisanoj radi bez problema, nova je graficka prvi put kad sam je stavio sve je u redu bilo i kad sam htio da restartujem sistem poslije punjena windowsa samo se crna slika pojavi
14 godina
zašto nebi držalo jednu HD7770, pa napajanje posjeduje 6 pin za grafu i k tomu ta grafa malo troši,nevidim problem zašto da mijenja napajanje kada je napajanje vrlo kvaliteno u rangu sa CX400.
12 godina
3n3m1 kaže...
zašto nebi držalo jednu HD7770, pa napajanje posjeduje 6 pin za grafu i k tomu ta grafa malo troši,nevidim problem zašto da mijenja napajanje kada je napajanje vrlo kvaliteno u rangu sa CX400.

Povlačim moju tvrdnju da je 380w seasonic slab za navedenu konfu iz razloga što sam provjerio koliko slična konfa troši.

AMD Phenom II x4 960t stok i HD 7770 stok pod prime 95 i Furmarkom troši 251w prema mom mjerenju, znači samo pc bez monitora

Vidi se na slikama

15 godina
neaktivan

Znači može, hvala svima.

Valjda bude i držalo i plus SSD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zrimo kaže...

Znači može, hvala svima.

Valjda bude i držalo i plus SSD.

SSD troši svega par W, nemaš frke što se toga tiče

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina
nicky.sl kaže...
3n3m1 kaže...

Povlačim moju tvrdnju da je 380w seasonic slab za navedenu konfu iz razloga što sam provjerio koliko slična konfa troši.

AMD Phenom II x4 960t stok i HD 7770 stok pod prime 95 i Furmarkom troši 251w prema mom mjerenju, znači samo pc bez monitora

Vidi se na slikama

da, cc 200W stvarne snage... znaci u gamingu još manje

A ta sisica, isporučuje i više nego što piše :)

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 11:20 (FakeDeath).
17 godina
nicky.sl kaže...
3n3m1 kaže...

Vidi se na slikama

Potrošnja računala ti je čaki manja od ovih 251w, jer ovoliko napajanje vuče iz utičnice, s obzirom da imaš napajanje s oko 80% učinkovitosti, računalo ti troši 251*0.8=200w, ali i mjerenje sa ovakvim uređajem bi uzeo sa nekom rezervom

Ja npr koristim 5 godina star corsair vx450w na svojoj konfi i radi bez problema.

11 godina
neaktivan

Pozdrav, zelim da kupim novu graficku (do 450eura) Pogledajte pod moj PC i ako moze prijedlog.. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

MSI/Gigabyte/Asus NVidia GTX 970 4Gb DDR5...ništa bolje i jače ti nije potrebno

samo pazi da uzmeš onu koja ti stane u kućište...

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 13:12 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kuciste mi je ThermalTake V3 BE.. I da li bi morao mijenati procesor ako bih kupio tu grafu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
a bilo bi i dobro da uzme i neku z75-z77 matičnu jer se taj procesor može djelomično overclockati
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A kako bi bilo na ovu moju maticnu kupiti  samo i7 3770 i gtx 970

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 13:32 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
banchamekk kaže...

koji ce ti i7 za gaming 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

Maticna je rev. 3.0

13 godina
protjeran
chaselol kaže...
banchamekk kaže...

koji ce ti i7 za gaming 

ja nakon sto sam uzeo prvu i7-icu (i7 920) nebi me nitko ziv vise natjero da se vratim na i5 ili nesto gore (novije i5 se doslovno tope/da ne govorim i o buci s stock hladnjakom) u sad vec poprilicnom broju naslova koji iskoristavaju vise od 4 jezgre) jednom kad probas bolje povratka na gore nema, a što je najbolje tu razliku sto platis poslje se i vrati(kad je odlucis prodati), vjeruj mi!

i da ne zaboravim; sad sam primjetio da i najnovije/najjace i5 u nekim igrama im barem jedna jezgra zakucana na 100%, ja da to vidim kod sebe bi si doslovno propucao glavu a to na i7 nebus vidio dok si ziv!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.1.2015 20:42 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan

Trebao bih što bolju grafičku do 2000 kn..

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Gregs kaže...

Trebao bih što bolju grafičku do 2000 kn..

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/11221-20-20g/

Za jeftinije uzmi R9 280. Koji CPU imaš?

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice