Kad pogledas face iz jednog kuta lici na LAN party s CS GO. Samo fale neke pizze, piva i sl rekviziti.
I da, zenska je uljez u toj slici (u 90% slucajeva).
Kad pogledas face iz jednog kuta lici na LAN party s CS GO. Samo fale neke pizze, piva i sl rekviziti.
I da, zenska je uljez u toj slici (u 90% slucajeva).
To mi nikad nije bilo jasno. Što je to ustvari "kibernetička obrana"? i zašto iziskuje da vojnici sjede za račualom u real-timeu, kao da dočekuju kibernetički napad da bi ga spriječili? Ali kako? Isključit će mrežni kabel u trenutku Ddos napada? ili što?
Pa ako netko može objasnit, što ti momci ustvari rade?
To mi nikad nije bilo jasno. Što je to ustvari "kibernetička obrana"? i zašto iziskuje da vojnici sjede za račualom u real-timeu, kao da dočekuju kibernetički napad da bi ga spriječili? Ali kako? Isključit će mrežni kabel u trenutku Ddos napada? ili što?
Nist, gledaju u alarme od CrowdStrike, Defendera ili neceg osmog pa cupaju kable. Imas XDR, EDR, SIEM sustave i CDC u kojem sjede ljudi te reagiraju na Alarme.
To ti je "fensi" riječ da se stvori dojam snage i aktivnog rada vojske u javnosti.
Drugim riječima, "hrana" za ofce, ili informatički nepismene.
doslovno svaki NOC centar ovako izgleda.
kad se desi large scale event svi su za monitorom i nema mrdanja dok stvar nije rijesena.
kaj mislis kak izgledaju NOC centri po telekomima, velikim IT firmama, data centrima?
posto se radi o vojsci naravno da sve imaju pod nadzorom real time (imaju i IT firme/telekomi), imas oncall ljude (vise njih) u rotacijama i svi gledaju u ekran (a nekad i reddit uli bug forum).
doslovno ovo sa slike je kako stvar izgleda u stvarnosti.
naravno dress code je drukciji van vojske (hoodica, cargo hlace, safety shoes).
sta rade? sve kaj treba da se mreza osposobit za rad i opasnost ukloni (u nekom ludom scenariju netko vjerojatno i mora iscupat kakav cross connect kabel negdje u nekom zabitom MMR)
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Tu je veći problem kako su održavali te tenkove.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS