Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.923.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
psihoroba kaže...

Menjo bi gigabyte 7950oc koju bi preporucili ?

Ta grafa se jos uvijek ne mijenja, previse je to dobar komad hardvera i dan danas.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

Ako sam te dobro shvatio flight ti tražiš novu grafu. Od svega onog što si nabrojao jedino bi ti R9 290 bio pošten napredak mada bi bio dobar i na R9 280X. CPU clockaj koliko možeš i prestani pisat gluposti.

15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

ma mislio sam nesto polovno do 1800-2000kn (njuskalo)

al u svakom slucaju hvala .. .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
psihoroba kaže...

r9 290 onda, ali ja bih na tvom mjestu čekao 3xx seriju od AMDa koja će vjerovatno doć početkom drugog kvartala 2015 godine. Ta 7950 ti je sasvim dovoljna za 1080 do tada.

15 godina
neaktivan

Dečki R7 265 za 1100 kn je dobar izbor?

Znam da za 150 više mogu dobiti R9 270, ali stvarno neman toliko novca sada, pogotovo jer je nova godina ubrzo, pa će mi trebat, a stara grafa crkla tako da neku moram imat.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
14 godina
explorer 4 kaže...

Dečki R7 265 za 1100 kn je dobar izbor?

Je. {#}

15 godina
neaktivan

Hvala lijepa na brzom odgovru.

Vidim da je R9 270 jača za 5-10%, ali kad ja ne igram puno pa mi neće puno značiti.

0 0 hvala 1
14 godina
psihoroba kaže...

R9 290 polovnu možeš kupit za te novce i to je već fin napredak sa HD 7950 ako ti se kupuje.

13 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

Vidim da je R9 270 jača za 5-10%, ali kad ja ne igram puno pa mi neće puno značiti.

Dao bih ja malo vecu prednost od 5-10%, ne samo sto je ova iz r7 serije koja zna biti problematicna s drajverima, nego sto je r9 270 jedna od najpopularnijih kartica sto je napravljena iz radeon serije, rame uz rame sa r9 290, pogotovo kod minera, pa tako mozes naci bios za svaku r9 270/290, gdje ces je undervoltati a pojacati grafu za nekih 10-15% i tako ce raditi bez problema.

R7 265 je vrhunska grafa, nemoj me pogresno shvatiti ali je relativno "kasno" izasla na trziste. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...
explorer 4 kaže...

Dao bih ja malo vecu prednost od 5-10%, ne samo sto je ova iz r7 serije koja zna biti problematicna s drajverima, nego sto je r9 270 jedna od najpopularnijih kartica sto je napravljena iz radeon serije, rame uz rame sa r9 290, pogotovo kod minera, pa tako mozes naci bios za svaku r9 270/290, gdje ces je undervoltati a pojacati grafu za nekih 10-15% i tako ce raditi bez problema.

R7 265 je vrhunska grafa, nemoj me pogresno shvatiti ali je relativno "kasno" izasla na trziste. 

Ne znam, nisam neki zagriženi gamer, a što se tiče igara, ja sam totalno outdated, tako da ovo što je "kasno" izašla za mene znači da je to u budućnosti ;)

Evo jedna fotkica, upravo ju izvadio iz kutije i sve radi kako spada.

Mrvicu siromašan bundle Mrvicu siromašan bundle
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 17:02 (explorer 4).
14 godina
explorer 4 kaže...

Evo jedna fotkica, upravo ju izvadio iz kutije i sve radi kako spada.

Odličan odabir kartice, još ASUS model, svaka čast. {#}

Iako nisi zagriženi gamer, moći ćeš igrati sve nove igre na višim postavama i FHD rezi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2014 18:59 (Valentin17).
16 godina

1 x Gigabyte GTX 560 Ti 1Gb 

1 x SCYTHE Mugen3, SCMG-3000

1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU 

1 x Coolermaster 690 II LITE, Mid Tower

1 x DDR3 8GB (4×2GB) Kingmax, 1600MHz,

1 x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GH,

1 x MSI Z77-G43

1 x OCZ SSD Agility 3 60GB 

1 ×Samsung 840 EVO 120GB

1 ×27 BenQ GW2760 1920x1080

Kupujem novu graficku. Molim za savjet.

Zanima me GTX 970, koja bi bila najbolja za moj Benq monitor tj rezoluciju, jer raspon cjena je veliki i naravno da moje napajanje drži. Moj i5 nije najnoviji ali oc nije problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bok

Imam Sapphire Radeon HD 7870 2GB sa "black screen" problemom pa ju želim zamijeniti(istekla garancija). Nisam baš neki stručnjak pa bi trebao  savjet što uzeti u zamjenu. 

Unaprijed hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ivanec kaže...

1 x Gigabyte GTX 560 Ti 1Gb 

1 x SCYTHE Mugen3, SCMG-3000

1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU 

1 x Coolermaster 690 II LITE, Mid Tower

1 x DDR3 8GB (4×2GB) Kingmax, 1600MHz,

1 x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GH,

1 x MSI Z77-G43

1 x OCZ SSD Agility 3 60GB 

1 ×Samsung 840 EVO 120GB

1 ×27 BenQ GW2760 1920x1080

Kupujem novu graficku. Molim za savjet.

Zanima me GTX 970, koja bi bila najbolja za moj Benq monitor tj rezoluciju, jer raspon cjena je veliki i naravno da moje napajanje drži. Moj i5 nije najnoviji ali oc nije problem

Ako imaš para slobodno uzmi GTX 970, clockaj taj i5 dokle ide i rokaj. Napajanje je ok za takav set up.

14 godina
liliput kaže...

Bok

Imam Sapphire Radeon HD 7870 2GB sa "black screen" problemom pa ju želim zamijeniti(istekla garancija). Nisam baš neki stručnjak pa bi trebao  savjet što uzeti u zamjenu. 

Unaprijed hvala 

A što možeš uzeti u zamjenu, što ti nude ??

10 godina
neaktivan

ne nude ništa -istekla garancija 

mialio sam potrošiti 1800-2000 hrk

14 godina

Polovna R9 290 je najjače za te pare. Novo ne znam jel se da naći R9 280X ali njih nema smisla kupit nove kad možeš nać polovnih za 500 kn manje s urednim računom i garancijom. 1800 kn ti je taman ni vamo ni tamo za preporuku. Ja bi kupio polovnu R9 280X jer je to sada uvjerljivo najviše performansi za ne toliko puno kuna. Gledaj samo da su papiri 1/1 jer se zna da R9 280X zna imati problema tako da možeš uredno reklamirati. 

10 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Polovna R9 290 je najjače za te pare. Novo ne znam jel se da naći R9 280X ali njih nema smisla kupit nove kad možeš nać polovnih za 500 kn manje s urednim računom i garancijom. 1800 kn ti je taman ni vamo ni tamo za preporuku. Ja bi kupio polovnu R9 280X jer je to sada uvjerljivo najviše performansi za ne toliko puno kuna. Gledaj samo da su papiri 1/1 jer se zna da R9 280X zna imati problema tako da možeš uredno reklamirati. 

thx

12 godina
neaktivan

Pozdrav,

Nisam baš u toku pa bi molio bi savjet za odabir grafičke. 

Trenutno imam atijevu 5770

MBO Asrock h81m-hds

PROC i5-4460 3,2ghz

4gb ddr3

PSU Real Power RP600w 80+

Buđžet mi je negdje od 1100 do 1200kn. Možda 1300 max. 
Preferiram web shopove sa besplatnom dostavom jer mi je u gradu jedino dostupan Links koji je preskup.

Unaprijed hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Polovna R9 280X ti je najbolje za te novce. Od novih ako se može nać nekakva R9 270X a ako ne onda R9 270. 

12 godina
neaktivan

Isplati li se uzeti polovnu sapphire r9 280x za 1300kn sa garancijom?

Mislim da ova ima 8 pin konektor kojeg ja nemam. Može li se to rješiti adapterom bez da imam problema i hoće li mi napajanje podnjeti ovu karticu?

Imam ovo http://www.instar-informatika.hr/napajanje-real-power-rp600-eco-silent-retail-bronze-80plus/86395

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 9:38 (Fenrisxy).
11 godina
neaktivan
Fenrisxy kaže...

Mislim da ova ima 8 pin konektor kojeg ja nemam. Može li se to rješiti adapterom bez da imam problema i hoće li mi napajanje podnjeti ovu karticu?

Imam ovo http://www.instar-informatika.hr/napajanje-real-power-rp600-eco-silent-retail-bronze-80plus/86395

Dali si to napajanje kupio ili kupujes?

12 godina
neaktivan
alien20 kaže...
Fenrisxy kaže...

Dali si to napajanje kupio ili kupujes?

Kupio

15 godina
neaktivan

Vjerujem da će u 2D-u raditi bez problema, dugoročno bi u 3D-u  eventualno moglo biti problema sa stabilnosti, simptomi tipa driver stopped responding, restart, smrzavanje itd.

Dobra stvar je što napajanje ima kakve-takve zaštite, pa ako i ode, ne bi smjelo povući ništa za sobom. No prvo bi se u slučaju sr.. moralo jednostavno - ugasiti.

Mislim ovako na prvu da je speckama bliže kakvom brand name 450-500W napajanju. Najbitnija stvar bi bila koliko snage ustvari daje na 12V railu, po speckama 48A što mi se čini malo nerealno/predobro, no 12V1 i 12V2 daju samo 22A skupa, tako da mi je to malo čudno.

EDIT: Imaš sve konektore za 280x karticu, dakle 1x6pin i 1x6+2pin direkt iz napajanja. U svakom slučaju mislim da će raditi bez većih problema u početku, s malo sreće i cijeli vijek korištenja, ovisno o opterećenju.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 10:06 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ma bude to dosta za intel + 280x, ipak ta kombinacija u gamingu ne smije povuci vise od 300w

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Kao što kaže kolega taj i5 i R9 280X ne vuku više od 300W u gamingu tako da bi trebalo bit ok.

12 godina
neaktivan

Puno hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
alien20 kaže...
fight kaže...

to tvrdis zato sto si fan AMD.tvoje govance od q9400 nemore bit jaci od i5 nikako jer su po brzni procesora isti s tim sto moj u startu s 2,66ghz, ide na 3,0ghz i cache mu je 8mb + jos clocanje,tako da neznam koje ti testove gledas ali si malo poguglaj ako zelis nesto sto neznas, a da zasnas  o core i5 750, moj je jaci  fx 4300 je jak samo u brzini procesora,sto moj stari i5 stigne u clocanju,a za mene i moje potrebe je dovoljno jak pa i soram tvoga amd fh4300 moze da radi vise stvari od jednom i isto je brz u cache mu je 8mb nije kao u tvom 6mb, a stariji je od tvoga kao sto si i rekao 2009 godiste i jos puno ce takvih govanaca novih da sahrani...{#}ali sam rekao da necu raspravljati o takvim temama ako zelite pomoc onda pomognite pitanje sam postavio odgovor nisam jos dobio osim koje kakvih presravanaj moj je jaci jer je noviji i tak budite ljudi i realni lp{#}

Sa takvi stavom ga neces niti dobiti. haha a sto bih trebao pusit price koj kakve.pa nemoram ga ni dobit moj stav je realan nek kaze netko  da nije. kad trkeljate gluposti odi te si malo u trgovinu s pc racunalima i i malo guglajte pa cete vidjet sto je qad core i 5 750 za one koji nemaju pojma,a cak je i bolji od novijih jer su novi stedljivi.a moj kompa moze da pogura a joj da boli glava...{#}

12 godina
Digni mu i spomenik ocito je to i zasluzija. Taj i5 750 je moj q9550 baca u ocaj vec na 3,5ghz s cim se moj kum nikada nije pomirija.
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 19:37 (nicky.sl).
Moj PC  
2 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Poštovanje!

Moram kupit novu grafičku za kompjuter ali ne znam koja paše  na moje komponente.

Molio bih vaše preporuke (do 1000kn).

Specifikaciju kompjutera možete vidjeti na slici.

Ne mora to biti neka mega grafa ali bilo bi poželjno da je malo bolja od trenutne.

Hvala.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice