Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 943.484
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gtx 9xx Club
Checola kaže...

eš ti problema, meni ni jedna igra ne ide preko 2 Gb

Ja neznam, pa ni meni preko 4GB nikako koliko se god potrudio :( baš nisam siguran što bi više uradio, totalno me nervira... morati ću koji Titan s posla posuditi.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Raventhorn/simple
13 godina
protjeran
Kod svakog drugacije, izgleda da svi imamo krljave graficke, vrijeme je da netko proba neku full zahtjevnu igru i na rivi tnt 16 mb kladim se da ce biti iskoristeno samo 12...;)
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

To što grafa pokazuje ne znači da je zauzeće VRAM-a u igri. Imaš i moj Battlefield 4 na 6K rezoluciji i Ultra -AA detaljima na tom Youtube kanalu. Zauzeće na mapi X je oko 3.9GB ukupne i igra je na oko 3.7GB. 970 opet ne trza. 

Meni je jasno da po Internetima ima svakakvih iskustava, ali ja ovdje pišem iz prve ruke. Imam priliku isprobati osobno i 5K rezoluciju i sve kartice koje nešto valjaju, a mogu se kupiti u Europi. (GALAX bih volio, ali ga nitko nema, a ja nemam namjeru kupiti :D). Probao sam osobno 970, 980 i 290X 4 i 8GB na 2.5K@144Hz, 3K i 5K monitorima. Dakle, ne izmišljam. Koju ja korist imam od obrane Nvidije? Koliko si ti toga o čemu pišeš osobno provjerio? --- I mislio sam.

Zaista ne znam zašto nemam problema, ali mogu pretpostaviti i fino tamo imaš matematički objašnjeno zašto je šansa da imaš probleme zanemariva. 0,5GB čak i kod 100% korištenja 4GB memorije čini samo 12,5% ukupne memorije, dakle loše performanse će imati samo 12,5% svega što igra treba. Šansa da je na sceni korišteno sve iz memorije je gotovo nikakva, dakle, da bi imao problema u 12,5% sadržaja, moraš baš tih 12,5% sadržaja koristiti. Igra će puno češće koristiti 0%ili 15% od tih 12,5% sadržaja. Tekstura koju baš sada treba i mesh koji baš sada učitava, a to je 1%?

P.S. Inače, baš sam radio recenziju 5K monitora početkom godine i za vikend fotkao malo vijesti s Buga da vidim razliku u oštrini. Evo kako je dizajniran Dell i kako gustoća izgleda u odnosu na LG (također IPS). Inače, trenutno su GTX 9xx jedine kartice koje uopće mogu gurati ovakav monitor (trebaš dva DP-a na istoj kartici). Monitor nema niti jedan od MST problema kakve su imali prvi 4K monitori, a ima i ugrađen scaler pa je moguće koristiti u fullscreenu i niže rezolucije, poput 1080, 1440, 2160...

Dell 5K Dell 5K
3K vs 5K IPS 3K vs 5K IPS
5K 5K
3K 3K
Moj PC  
7 0 hvala 1
17 godina
Gtx 9xx Club

Meni na 4k rezama aa of zauzima preko 4gige skorom svi aaa

Naslovi dok na 1200p sa aa on ne.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 11:06 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Kod svakog drugacije, izgleda da svi imamo krljave graficke, vrijeme je da netko proba neku full zahtjevnu igru i na rivi tnt 16 mb kladim se da ce biti iskoristeno samo 12...;)

E sad cu da pokrenem Crysis na GeForce 2TI na citavih 32MB memorije, pa da guram dok se boje ne rastope! 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Meni na 4k rezama aa of zauzima preko 4gige skorom svi aaa

Naslovi dok na 1200p sa aa on ne.

:)

Da, zauzima oko 3,8 GB, AA off, ali sve Ultra. I ... jebiga, ne trza.  Ako netko ima savjet kako da konačno natjeram nešto da trza, neka se javi. Uspio sam natjerati Shadow of Mordor da trza, ali tek na 10K rezoluciji kad je trzalo na 1-4 FPS zbog velike varijacije od čak 400% s 1 na 4. Na 6K ne trza.  

Čini se da imam ozbiljan problem s tim trzanjem.

13 godina
protjeran
Probaj s tom grafom na 1150 socketu;)
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Probaj s tom grafom na 1150 socketu;)

Misliš da je do toga? Pa PCIE ionako nije saturiran, a svaki bi i5 unazad 3 generacije trebao biti dovoljan za igre. Imam, doduše, dosta RAM propusnosti, ali opet je razlika prema VRAM-u zanemariva... Ako bi to i bio uzrok trzanja, odnosno ne-trzanja, to bi samo značilo da problem nije u karticama, nego ostatku računala.

Realno, s obzirom da igre ne koriste baš puno jezgara i nisam još vidio da saturiraju memorijski bandwidth, mislim da je i dobar i5 isssue-free...

13 godina
protjeran
Treba probati, dok sam imao x79 sve je doslovno letilo od stabilnosti, s ovim 1150 nikako nisam zadovoljan...
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ma dajte kakva pci-e problematika, propusnosti 3.0 generacije je dovoljno i za titan z, cak i na x8.

multi-gpu 4 ever
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Misliš da je do toga? Pa PCIE ionako nije saturiran, a svaki bi i5 unazad 3 generacije trebao biti dovoljan za igre. Imam, doduše, dosta RAM propusnosti, ali opet je razlika prema VRAM-u zanemariva... Ako bi to i bio uzrok trzanja, odnosno ne-trzanja, to bi samo značilo da problem nije u karticama, nego ostatku računala.

Realno, s obzirom da igre ne koriste baš puno jezgara i nisam još vidio da saturiraju memorijski bandwidth, mislim da je i dobar i5 isssue-free...

Realno, posto Stjepanj sugerira, trebalo bi sugestiju zanemarit. Realno.

11 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club
bas sam ostao malo razocaran kad sam cuo to spiku sa 970-ticama, jbg. :/ al na svu srecu jos uvjek sam na 1080p tako da nemam problema.
Don't junge people by their looks.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Treba probati, dok sam imao x79 sve je doslovno letilo od stabilnosti, s ovim 1150 nikako nisam zadovoljan...

U kojim područjima?

Leopard_st kaže...

Ma dajte kakva pci-e problematika, propusnosti 3.0 generacije je dovoljno i za titan z, cak i na x8.

To sam i ja mislio. Zaista nema logike, ali ništa me ne bi čudilo. Nažalost, nemam vremena za detaljna testiranja.. možda za koji vikend ili na godišnjem uhvatim malo gnjaviti frendove pa probam vidjeti na više mašina.

13 godina
protjeran
Osobno nisam mislio iskljucivo samo na pcie propusnost vec cijeli sistem, na netu ima testova di je na velikim rezama(+extremni detalji) u pojedinim igrama razlika bila ocigledna, no kako obicno biva uvijek su u pitanju high-end strojevi na testu...
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Osobno nisam mislio iskljucivo samo na pcie propusnost vec cijeli sistem, na netu ima testova di je na velikim rezama(+extremni detalji) u pojedinim igrama razlika bila ocigledna, no kako obicno biva uvijek su u pitanju high-end strojevi na testu...

Daj pošalji neki od tih. Ne kažem da je nemoguće, dapače, objasnilo bi štošta. 

16 godina
Tonči kaže...
chaselol kaže...

Novi battlefield ce biti bundle sa AMD-ovim grafama, 100% ;)

Ne bih rekao da ce se to oduziti do ljeta.....nema nista od toga..

Ja ti kažem da 390X nećeš vidjeti prije ljeta.

A kad sam ti ja rekao da neče do lipnja nisi me slušo. 

kradem mine iz minskog polja
16 godina
odjavljen
dery kaže... Ja ti kažem da 390X nećeš vidjeti prije ljeta.A kad sam ti ja rekao da neče do lipnja nisi me slušo. 

Imaš pravo. Inače, prave budale od nas, jer evo opet nešto "samo što nije" glasine. Tko će ga znati s njima...

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Sve su to raznorazne glasine, rekla kazala, a po raznim shopovima vec se moze pre-order, cak se i grafe stavljaju u bench/poredjenja.

Ja bih volio da budu u prvom kvartalu, samo da zaista donesu tu "novu generaciju" a ne ovo sto smo vidjeli u prethodnoj generaciji ili ne daj boze ovu marketinsku prevaru sto je nvidia uradila 

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina

Mene više zanima hoće li biti GTX 960 Ti verzije sa širom sabirnicom i više memorije ? Mislim po svemu sudeći da bi se trebala pojaviti.

16 godina
itomic009 kaže...

Mene više zanima hoće li biti GTX 960 Ti verzije sa širom sabirnicom i više memorije ? Mislim po svemu sudeći da bi se trebala pojaviti.

Ta nit se javlja nit piše.Možda se čeka kad amd izbaci svoje onda će se ona javit kao konkurencija R9 370x

kradem mine iz minskog polja
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Trebaju da popune supljinu u razlici u cijeni izmedju 960 i 970. Znaci stize nesto....

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Jeli tko probao OC sa Asus 970? 
Danas sam malo probao ju grijat :)

GPU Boost Clock 1460
Memory Clock 7804
Power Target 119
GPU Temp Target 79
Custom Fan profile,

do 65C temperature u FC 4 sa MAX postavkama(sve što je moguće podesiti je na najvećim postavkama) i cca od 40-70 fps, avg. cca 51

Bez diranja voltage za sada radi stabilno na 1080p. Primjeti se poboljšanje fps-a, ali točno koliko ne znam. Možda savjet kako testirati? 
Mislite da bi mogla/trebala još se OC?

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nixa zizu je klokao tu grafu.Samo mi nije jasno kako je uspio 60 fps ultra unity i jos je snimao.Mislim da tu malo laze jer nije pokazao postavke.

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

To što grafa pokazuje ne znači da je zauzeće VRAM-a u igri. Imaš i moj Battlefield 4 na 6K rezoluciji i Ultra -AA detaljima na tom Youtube kanalu. Zauzeće na mapi X je oko 3.9GB ukupne i igra je na oko 3.7GB. 970 opet ne trza. 

Meni je jasno da po Internetima ima svakakvih iskustava, ali ja ovdje pišem iz prve ruke. Imam priliku isprobati osobno i 5K rezoluciju i sve kartice koje nešto valjaju, a mogu se kupiti u Europi. (GALAX bih volio, ali ga nitko nema, a ja nemam namjeru kupiti :D). Probao sam osobno 970, 980 i 290X 4 i 8GB na 2.5K@144Hz, 3K i 5K monitorima. Dakle, ne izmišljam. Koju ja korist imam od obrane Nvidije? Koliko si ti toga o čemu pišeš osobno provjerio? --- I mislio sam.

Zaista ne znam zašto nemam problema, ali mogu pretpostaviti i fino tamo imaš matematički objašnjeno zašto je šansa da imaš probleme zanemariva. 0,5GB čak i kod 100% korištenja 4GB memorije čini samo 12,5% ukupne memorije, dakle loše performanse će imati samo 12,5% svega što igra treba. Šansa da je na sceni korišteno sve iz memorije je gotovo nikakva, dakle, da bi imao problema u 12,5% sadržaja, moraš baš tih 12,5% sadržaja koristiti. Igra će puno češće koristiti 0%ili 15% od tih 12,5% sadržaja. Tekstura koju baš sada treba i mesh koji baš sada učitava, a to je 1%?

P.S. Inače, baš sam radio recenziju 5K monitora početkom godine i za vikend fotkao malo vijesti s Buga da vidim razliku u oštrini. Evo kako je dizajniran Dell i kako gustoća izgleda u odnosu na LG (također IPS). Inače, trenutno su GTX 9xx jedine kartice koje uopće mogu gurati ovakav monitor (trebaš dva DP-a na istoj kartici). Monitor nema niti jedan od MST problema kakve su imali prvi 4K monitori, a ima i ugrađen scaler pa je moguće koristiti u fullscreenu i niže rezolucije, poput 1080, 1440, 2160...

Meni se nekako cini, da kad se upotrijebi tih nikakvih 512mb, da se onda sve uspori (logika mi nalaze da je lanac jak koliko i njegov najslabija karika)...vjerovatno se varam jer u realnim uvjetima sve radi savrseno, barem kod mene.

14 godina
itomic009 kaže...

To i ja čekam, primamljiva mi je serija 9, no za 970 teško da ću nagrecat para, 960 mi nije neki napredak u usporedbi s trenutnom, a ako bi se pojavila 960Ti i kad bi bila bliže 970 nego 960, moglo bi se iskemijat para za nju kad bi prodao GTX 760 i Xbox.

Iako, najiskrenije, GTX 970 mi je stvarno jako pala za oko bez obzira na "problem" s memorijom. Jedino je bed što sve to puno košta..

17 godina
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Sve u svemu, GTX970 i dalje donosi dobru igrivost na rezolucijama do 2560 x 1440 i pri visokim detaljima, no ocijeniti ju nećemo upravo zbog Nvidijine, blago rečene šeprtljavosti i prikrivanja istine. Ukoliko vas pak ovaj problem ne smeta savjetujemo kupovinu rabljene od “razočaranog” vlasnika.

:)

16 godina
odjavljen

Nešto njima ozbiljno ne valja s hlađenjem jer G1 ne samo da ne spušta taktove u većini slučajeva, nego nije u odnosu na 290X ni blizu toliko sporija.

12 godina
Gtx 9xx Club
Odlicna recenzija a gtx 970 je sa ovim novim cjenama na njusci izuzetno prihvatljiva i vrlo privlacna.Danas je bila bas jedna gtx 970 za mislim 2300 i nest kn....prepovoljno.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

meni je frend prodo jednu  prije par dana za 2.5k bez beda i da vise je nego fer cijena 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 17:46 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice