GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.543.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran

off topic ali inace, ako netko ima za zamjenu 280X, nudim mu svoju Zotac GTX 1050 Ti 4GB Mini...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Gorstak79 kaže...

off topic ali inace, ako netko ima za zamjenu 280X, nudim mu svoju Zotac GTX 1050 Ti 4GB Mini...

Joj pa nećeš valjda to smeće od AMD-a...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

Ne budi lud, bjezi od 280x, vruce, puno trose i nepouzdane su...

15 godina
protjeran
Yamacha kaže...

Po ovome bude jeftinija 1080 od 1070ti...

Cijena

Ti klosarski hrvatski ducancici su posve nebitni, koga briga kolko kosta tamo?

8 godina
protjeran
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

Ne budi lud, bjezi od 280x, vruce, puno trose i nepouzdane su...

pogledao sam specke svih dx12 kartica i ova je jedina u rangu moje cijenom, a duplo je jaca....moja moze potegnut visu rezu, ali mi je to nepotrebno na mom monitoru...280x bi mi legla ko budali samar, pod uslovom da moj cx450m moze to pokrenit...

13 godina

Onda bolje uzmi 7950. hehehe

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 19:13 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

u pregovorima sam trenutno sa dvojicom trgovaca na njusci za doticnu...mozda se nesto i iskemija...da bar ovaj boxer forumas oce odvrti superposition na 720p, vidim da je ima, samo da vidim skor...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

u pregovorima sam trenutno sa dvojicom trgovaca na njusci za doticnu...mozda se nesto i iskemija...da bar ovaj boxer forumas oce odvrti superposition na 720p, vidim da je ima, samo da vidim skor...

Imao sam davno jednu od najboljih 280x i svejedno je govno od kartice. Ne budi lud uzimat taj drek bez garancije...

8 godina
protjeran
ansha kaže...
Imao sam davno jednu od najboljih 280x i svejedno je govno od kartice. Ne budi lud uzimat taj drek bez garancije...

Gledam cisto specifikacije, i meni bi bilo draze ubost nevidiju, ali ovo mi je, izuzev ogromnog TDP-a, idealno za moj monitor. Jedino ne znam bi li mi napjanje povlacilo, a izgleda da necu ni saznat jer se jedan lik vise ne javlja, a drugi mora razmisliti :D

Sad sam stavio i hellfire i grafu u prodaju na njusku...ili zamjenu...

8 godina
protjeran

ipak pao dogovor...tamo negdje oko 15-og bih trebao dobiti 280X...lik tvrdi da ne trosi puno struje i da mi komp nece trosit nit 300W, tako da cu mu ja svoju poslat prvi, pa ce valjda on meni svoju...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:22 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

ipak pao dogovor...tamo negdje oko 15-og bih trebao dobiti 280X...lik tvrdi da ne trosi puno struje i da mi komp nece trosit nit 300W, tako da cu mu ja svoju poslat prvi, pa ce valjda on meni svoju...

dogovor ti je koma, javi ishod i pohvali se svakako kad krepa.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...

zašto nisi uzeo onu zotac 680 amp - tu na forumu tip prodaje za niš para, jača 280x ...

8 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
Gorstak79 kaže...

zašto nisi uzeo onu zotac 680 amp - tu na forumu tip prodaje za niš para, jača 280x ...

nije to dx12

9 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

a sta ti ne valja sa 1050Ti ?

10 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...
Glavas_ZG kaže...
Gorstak79 kaže...

nije to dx12

gtx 1050ti je dx12 u istoj mjeri kao i gtx 680

8 godina
protjeran
X3M kaže...
Gorstak79 kaže...

a sta ti ne valja sa 1050Ti ?

pa u biti sve valja, nemam ni najmanje zamjerke, osim na kolicinu gflopsa i samim time performanse....280x ne moze isporucit rezu koju moja moze bez gubitka performansi, ali to mi ne igra ulogu jer sam na 1680x1050 monitoru...

Glavas_ZG kaže...
 gtx 1050ti je dx12 u istoj mjeri kao i gtx 680

Zapravo, mogu ja vrtiti dx12 naslove sa mojom bez beda...nemoj da te zavaraju jubito videi di se dx12 naslovi testiraju na fullhd ili 4k, ja igram na nizoj rezi i imam solidan FPS...no sa 280x bih dobio jos blizu 50% performansi...moja ima 2000 GFLOPS, a 280X ima 4000...a monitor ne namjeravam mijenjati, zadovoljan sam s njim...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 22:15 (Gorstak79).
15 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
Gorstak79 kaže...

Normalno da nije jaca od 280x...

8 godina
protjeran

680 ima 3000 Gflopsa i nije dx 12

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

sad mi pade na pamet da moja ploca omogucava crossfire :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gorstak79 kaže...

Zapravo, mogu ja vrtiti dx12 naslove sa mojom bez beda...nemoj da te zavaraju jubito videi di se dx12 naslovi testiraju na fullhd ili 4k, ja igram na nizoj rezi i imam solidan FPS...no sa 280x bih dobio jos blizu 50% performansi...moja ima 2000 GFLOPS, a 280X ima 4000...a monitor ne namjeravam mijenjati, zadovoljan sam s njim...

Gorstak79 kaže...

680 ima 3000 Gflopsa i nije dx 12

i ti stvarno misliš da to pokazuje stvarnu razliku u igrama i da će ti 280x biti duplo brža u igrama

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 8:13 (picajzla0707).
13 godina

Pozdrav 

Jučer sam pročitao jednu interesantnu stvar, koju još nisam znao, i sad više ne mogu pronaći gdje, pa mi treba netko tko pozna hardver Nvidia kartica:

Navodno Nvidia imaju dvije odvojene hardverske komponente koje kodiraju video u letu.

To bi značilo da istovremeno mogu snimati gameplay sa Shadowplayem i streamati sa OBSom (koji kodira sa Nvidia NVENCom)?

Sa zanemarivim gubitkom performansi??

Nisam blizu kompa, a baš me zanima :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 9:44 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
i ti stvarno misliš da to pokazuje stvarnu razliku u igrama i da će ti 280x biti duplo brža u igrama

gle, 280x ima jako malo giga pixels per second...sto znaci da na toj rezoluciji koju si linkao izgubi bar 40% gflopsa"...na rezi mog monitora ce dat skoro maks, sto je oko 50% brze od 1050 ti...

280x catzilla 720p

1050 ti catzilla 720p

12 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...

?  ... a sretno.

btw, evo da i ja stanem na stranu onih koji ti govore da radiš glupu zamjenu. Probaj guglat "280x issues", ili odi na newegg i sl. veću trgovinu i pročitaj iskustva kupaca, a onda napravi isto sa 1050ti... 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
8 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav 

Jučer sam pročitao jednu interesantnu stvar, koju još nisam znao, i sad više ne mogu pronaći gdje, pa mi treba netko tko pozna hardver Nvidia kartica:

Navodno Nvidia imaju dvije odvojene hardverske komponente koje kodiraju video u letu.

To bi značilo da istovremeno mogu snimati gameplay sa Shadowplayem i streamati sa OBSom (koji kodira sa Nvidia NVENCom)?

Sa zanemarivim gubitkom performansi??

Nisam blizu kompa, a baš me zanima :)

dok san snimao sa shadowplayem sam primjetio pad fpsa od 1-2 fpsa...i ako snimas sat vremena, fajl ce ti biti nekoliko GB tezak i ovisno i tvojoj net konekciji trebat ce ti preko sat vremena za upload na jubito....i ne samo to, nego ces jos morat cekat dosta dok se video ne konvertira na samom jubito...moja preporuka ti je plays.tv program koji ostavis sve default osim kvacice da prilagodi fajlove za upload...on ce ti snimati u mp4 i to daleko manje fajlove ce raditi od shadowplaya...5 minuta traje upload i nema cekanja na konvertiranje, a nisam primjetio ama bas nikakav pad performansi...strasan program...

12 godina
eywa33 kaže...
Gorstak79 kaže...

?  ... a sretno.

btw, evo da i ja stanem na stranu onih koji ti govore da radiš glupu zamjenu. Probaj guglat "280x issues", ili odi na newegg i sl. veću trgovinu i pročitaj iskustva kupaca, a onda napravi isto sa 1050ti... 

Ja imam 280x u kompu dječijem kompu i mogu reć da nije loša (dobro se nosi s današnjim igrama) ALI to napajanje šta je spomenuo da ima čini mi se 450w će bolno plakat u svakoj igri. Kartica je veliki potrošač i ako ju i uspije izgurat životni vijek mu neće biti dug.

MISCREATED
8 godina
protjeran
eywa33 kaže...

I jedna i druga baca gomilu rezultata na gugl...lik tvrdi da njegova radi ko urica, jedini problem koji je naveo je da kad je vent ispod 30% da se graficka cuje...to ja lako rijesim...

8 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
 Ja imam 280x u kompu dječijem kompu i mogu reć da nije loša (dobro se nosi s današnjim igrama) ALI to napajanje šta je spomenuo da ima čini mi se 450w će bolno plakat u svakoj igri. Kartica je veliki potrošač i ako ju i uspije izgurat životni vijek mu neće biti dug.

240W...moje napajanje bi guralo 2 takve ;)

http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-radeon-r9-280x-twinfrozr-gaming-oc-review,8.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.11.2017 10:24 (Gorstak79).
12 godina
Gorstak79 kaže...

gle, 280x ima jako malo giga pixels per second...sto znaci da na toj rezoluciji koju si linkao izgubi bar 40% gflopsa"...na rezi mog monitora ce dat skoro maks, sto je oko 50% brze od 1050 ti...

nećeš ti dobiti ništa, teorijski bi to trebalo tako šljakati, no u praksi baš i ne

280x bi mogla biti nešto jača od 1050ti, no ti to sigurno nećeš vidjeti bez frapsa jer se radi o minimalnim razlikama

osim toga na nižim rezolucijama dolazi do izražaja negativni cpu overheading radeonki, gdje će ti kod iole cpu zahtjevnijih igara na tvom privjesku dolaziti do takvih padova fps-a da ćeš se požderati od muke

baci oko na ovaj video gdje jedna 280 ima poprilično niži minimalni fps u odnosu na 750ti od koje je inače duplo jača, na i3 koji je sličan tvom privjesku

ista stvar će se tebi događati sa 280x vs 1050ti, s tim da će tebi razlike biti i veće jer je 280x malo jača od 280, a 1050ti je duplo jača od 750ti

na kraju ćeš u gpu bound igrama imati podjednaki fps, dok ćeš u cpu bound igrama poput gta čupati kosu (link na cijeli test)

pogledaj doje na fotki koliko nisko pada fps sa 280 na i3, to će se isto događati i tebi na privjesku

još da imaš i5 ili i7 to bi bilo ok, makar niti s njima 280x neće biti puno bolja od 1050ti da bi se isplatila bilo kakva zamjena

15 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...
nicky.sl kaže...

http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-radeon-r9-280x-twinfrozr-gaming-oc-review,8.html

Ja cu ti samo rec da xfx 450 (seasonic) nije mogao gurat 4690K clockani i 280X. Mogao je al uz buku psu venta na max, cvrcanje i pucketanje i blagi miris palezi. 

Jasno mi je da trollas al zamjeni to vise i zavrsi pricu...

12 godina
Gorstak79 kaže...
nicky.sl kaže...

a ostatak sistema ???

MISCREATED
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice