Zapravo ne. :) Dizajn levela je takav kakav jest, ali "lakoća vrtnje" nema puno veze s time. Teksture su ujednačene i sve je jedna tekstura (tj. veliki blokovi) no ne čini se "niže" kvalitete zbog enginea, nego zbog veličine cijele igre. Engine ne koristi tiling/repeticije, nego je sve postavljeno gdje treba biti namjerno. To s objektima također nema veze s time i zapravo jedan GTA je manje geometrijski i efektima kompleksan od toga. Star Citizen je apsolutno tehnološki promašen pa nema smisla da uopće spominjemo.
AMD Vega
- poruka: 3.223
- |
- čitano: 535.822
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ti ne kužiš grafove koje si stavio, jel tako?
Što ti nije jasno? Vega na vulkanu ne pokazuje zube 1080ti jer bi upravo njoj trebala s obzirom na specifikacije čipa i ponajprije tdp.
To ti ideš za činjenicom da ona zapravo parira tek srednjem gp104 čipu koji je toliko inferioran po speckama i troši stotinjak wati manje, i više ako se ne varam. Ne prijo, daj je usporedi sa gp102 koji ima sličan tdp i specke kao vega, pa će ti bit jasno zašto stavljam onaj link.

Ti ne kužiš grafove koje si stavio, jel tako?
Što ti nije jasno? Vega na vulkanu ne pokazuje zube 1080ti jer bi upravo njoj trebala s obzirom na specifikacije čipa i ponajprije tdp.
To ti ideš za činjenicom da ona zapravo parira tek srednjem gp104 čipu koji je toliko inferioran po speckama i troši stotinjak wati manje, i više ako se ne varam. Ne prijo, daj je usporedi sa gp102 koji ima sličan tdp i specke kao vega, pa će ti bit jasno zašto stavljam onaj link.
A nije ti npr zapelo za oko da vega 56 je jednaka 1080 a cijenom 1070?
Zapravo ne. :) Dizajn levela je takav kakav jest, ali "lakoća vrtnje" nema puno veze s time. Teksture su ujednačene i sve je jedna tekstura (tj. veliki blokovi) no ne čini se "niže" kvalitete zbog enginea, nego zbog veličine cijele igre. Engine ne koristi tiling/repeticije, nego je sve postavljeno gdje treba biti namjerno. To s objektima također nema veze s time i zapravo jedan GTA je manje geometrijski i efektima kompleksan od toga. Star Citizen je apsolutno tehnološki promašen pa nema smisla da uopće spominjemo.
Opet se hvali grafiku Doom-a? Stvarno to necu nikad shvatit, igra je super i sve, al izgleda ko da se id nije puno pomakao od svog prastarog quake engine-a... I geometrija i teksture su daleko od danasnje razine, daleko i od prvog crysis-a...
Prva vega 56 po preporucenoj cijeni na koju sam naletio, mozda mali znak da cijene idu u dobrom smjeru tj da bi se mogle stabilizirati.
A nije ti npr zapelo za oko da vega 56 je jednaka 1080 a cijenom 1070?
Pa da, kako će drugačije prodati grafe nego nižom cijenom, po tdp-u ne mogu, po performansama tu i tamo, ovisi. To je oduvijek moto AMDa... spusti cijene jer smo napravili poluproizvod. Tko bi kupio 56 da košta kao 1080? Dakle zašto košta manje ako daje iste performanse kao 1080? zaključak izvedi sam.

Prva vega 56 po preporucenoj cijeni na koju sam naletio, mozda mali znak da cijene idu u dobrom smjeru tj da bi se mogle stabilizirati.
Pokusali su iz amd-a napravit neki hype pumpanjem cijena kartica toboze zbog potraznje, al su vidjeli da treba nesto i prodat pa su se urazumili...
Nije AMD pumpao cijene nego ducani, al dobro...
Opet se hvali grafiku Doom-a? Stvarno to necu nikad shvatit, igra je super i sve, al izgleda ko da se id nije puno pomakao od svog prastarog quake engine-a... I geometrija i teksture su daleko od danasnje razine, daleko i od prvog crysis-a...
Opet pišeš besmislice o tome. Ne, to ne samo da nije točno, nego je suprotno od stanja.
Opet pišeš besmislice o tome. Ne, to ne samo da nije točno, nego je suprotno od stanja.
Onda mora da si slijep pored zdravih ociju. Da mi se da ulazit u besmislenu raspravu sad bi okacio jedno 150 slika iz igre...
Ansha jos mi nisi priložio dokaze da vega gubi od gtx 1080ti a kamol gtx 1080... Al i dalje ne sviđa mi se malo tdp u vegi pa razmišljam da čekam navi(kolovoz, q3 2018) ili voltu(?) a sada da zadržim hd 7870 ali more se tako čekat ko zna kolko :D vjerojatno ću onda vegu 64 i nadati se optimizaciji i boljim driverima :D nada nikad ne umire :D
Ansha jos mi nisi priložio dokaze da vega gubi od gtx 1080ti a kamol gtx 1080... Al i dalje ne sviđa mi se malo tdp u vegi pa razmišljam da čekam navi(kolovoz, q3 2018) ili voltu(?) a sada da zadržim hd 7870 ali more se tako čekat ko zna kolko :D vjerojatno ću onda vegu 64 i nadati se optimizaciji i boljim driverima :D nada nikad ne umire :D
Kupi plejstejsn...
Kupi plejstejsn...
ansha nisam ja kriv šta ti pričaš gluposti prije nego šta si sam sebi to dokazao... za fanboye nije mjesto na forumu
Eto vege za 3500kn na nabavi
Bi li se mogao zen apu stavit u cf s rx 540, npr r5 2500u + rx 540
Vega M 8 ima 512sp kao i rx 540, gp/s je cak i veci nego u rx 540 a gt/s slicno a uostalom vega i polaris su veoma slicne arhitekture pa nebi trebalo bit problema :D

Vege i Polaris imju bitnih razlika. Ali AMD uvijek dozvoljav miješanje CF kartica, no Vege uopće ne rade u CF-u.
Vege i Polaris imju bitnih razlika. Ali AMD uvijek dozvoljav miješanje CF kartica, no Vege uopće ne rade u CF-u.
Ovo je integrirka, valjda su makar tu stavili, a ako ništa onda makar će raditi u nekim novijim dx12 igrama :D nego inače apu+dGPU je dual graphics

Sad ce da krene monopol jos jace da udara trziste
https://hexus.net/tech/news/graphics/111926-exclusive-raja-koduri-radeon-technologies-boss-leaves-amd/
Ovo su i onako svi predvidili kad je najavio pauzu. Navi neće tako brzo tako da nvidia može što želi. I onako dominiraju tržištem.
https://hexus.net/tech/news/graphics/111926-exclusive-raja-koduri-radeon-technologies-boss-leaves-amd/
Ovo su i onako svi predvidili kad je najavio pauzu. Navi neće tako brzo tako da nvidia može što želi. I onako dominiraju tržištem.
DA, no Intel sad ima suradnju s Amd-om (po pitanju mobilne verzije gpua) pa će Amd tu zaradit koju pinku i vidjet ćemo da li će što pomoći kod novih serija grafičkih kartica.
A pazite ove glasine...
Sto se kartica tice evo osobno cekam neki upgrade da iskoristim ovaj freesync i kako stvari stoje jedino cemu se mogu nadati je da ce se cijene vege uskoro normalizirati. Ono za sta se valjda ne moram brinuti je ako uzmem vegu da ce skoro doci nesto novo i bolje posto izgleda da taj film necemo gledati duze vrijeme...
A pazite ove glasine...
Sto se kartica tice evo osobno cekam neki upgrade da iskoristim ovaj freesync i kako stvari stoje jedino cemu se mogu nadati je da ce se cijene vege uskoro normalizirati. Ono za sta se valjda ne moram brinuti je ako uzmem vegu da ce skoro doci nesto novo i bolje posto izgleda da taj film necemo gledati duze vrijeme...
pale su cijene. No ovakve cijene opet bi trebale biti za neref. modele, za ref. treba jos pasti
Da bas gledam da ih na vise mjesta ima po 3400-3500kn, ako takva cijena bude za nereferentne modele to ce cak biti ok.
Šta reći na ovo - Intel Hires Raja Koduri, to Develop Discrete GPUs, This Time for Real
Super, što ih je više to bolje za nas...to bolje za PC gaming.
Šta reći na ovo - Intel Hires Raja Koduri, to Develop Discrete GPUs, This Time for Real
"This development heralds two major theories. One, that Intel's collaboration with AMD RTG on graphics IP could only go further from here, and what is a multi-chip module of Intel and AMD IP now, could in the future become a true heterogeneous die of Intel's and AMD's IP. Two, that the consolidation of AMD's graphics assets and IP into a monolithic entity as RTG, could make it easier to sell it lock, stock, and barrel, possibly to Intel."
Ovaj drugi dio ne bi bio los ako sam dobro shvatio, znaci RTG bi prakticki funkcionirao kao zasebna firma koja bi obskrbljavala intel sa grafickim cipovima i ako bude tako vjerujem da ce se Intel potruditi za financije.
https://videocardz.com/73947/sapphire-radeon-rx-vega-64-nitro-pictured-and-tested
evo je custom vega 64
Lijepo izgleda, ali 3 8-pin konektora! Zivo me zanima kakva ce im biti verzija 56-ice.
Nadam se da ce ovo postati trend.
NITRO Radeon RX Vega 64 comes with a VGA support bracket, this means that the card is likely heavy.

Koja sprdacina