AMD Vishera FX 83XX 4GHZ BF3 perfomance

poruka: 241
|
čitano: 49.672
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Koji ste vi seratori, svi skupa! Više od pola foruma fanboyevi koji imaju 15 godina i računala koriste za igranje.

Mislim, gledam malo oglasnik. Likovi prodaju prve i7 i Phenome 955 i kupu najnovije procesore, radi fucking igrica. Nepotrebno bacanje love. Još napomenu da im se procesor clocka na 4 ghz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 17:38 (Bond111).
Moj PC  
10 6 hvala 0
13 godina

Ako koga zanima FX 8350 vs 3570K vs 3828 Xsplit streaming i benchmark.

Majke mi
Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
Re: AMD Vishera FX 83XX 4GHZ BF3 perfomance
itomic009 kaže...

Objasnit ću ti ja Sharxtreme ovo oko video memorije, odnosno dati ću objašnjenje koje mislim da bi moglo biti dobro, budući da vidim da si ti  zbunjen !! Zapitah se ti kako Anti neraste Vram zauzeće više od gigabyte-a. Pa objašnjenje leži u tome što on ima grafu sa 1024 mb Vrama, tako da nekako i nije moguće da ima zauzeće od 1.5Gb {#}. Ako kod tebe uzmimo za primjer u nekom djelu igre je zauzeće Vrama oko 1.5Gb a kod Žohara u identičnoj situaciji 1 GB, nemoj dati da te to zbunjuje. Ista ti je stvar i sa Windowsima, troši rama onoliko koliko ima a nekoliko bi bilo dobro da možda ima. Dakle njemu neće rasti zauzeće Vrama preko 1Gb kad ga NEMA, a sad da li će on imati neke posljedice po gameplay za razliku od tebe gdje guta 1.5Gb Vrama je nešto drugo {#}.

LOL, hvala ti na "objašnjenju", zato sam ga i pitao ima li 6950 od 1GB, jel'te. Tvoj posprdni ton kad objašnjavaš nešto šta zapravo ne znaš objasniti je za upišati se od smijeha.  

@Zohar, ajd video ko video, al niti FPS countera, nit' scoreboarda, nit postavki, pa je teško skužiti išta. Daj to detaljnije

13 godina

Hebate kada sam snimao nikako na covjeka naici, samo sam uspio srusiti na kraju helic.

Kasnije snimim, nemam sada vremena, idem.

Imas nakratko i postavke i scoreboard, snimio oboje.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 18:35 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
16 godina

Ne bi li neki realniji prikaz performansi bio recimo odigrati cijelu rundu s uključenim praćenjem najnižeg, srednjeg i maksimalnog fps-a?

Mislim ako se runda igra 20ak minuta i sazna min, max i avg fps za to vrijeme, ponovnim igranjem takve runde može se očekivati vrlo sličan rezultat.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Ne bi li neki realniji prikaz performansi bio recimo odigrati cijelu rundu s uključenim praćenjem najnižeg, srednjeg i maksimalnog fps-a?

Mislim ako se runda igra 20ak minuta i sazna min, max i avg fps za to vrijeme, ponovnim igranjem takve runde može se očekivati vrlo sličan rezltat.

Najbolje bi bilo imati dva procesora sa istom grafom pa istestirati. Pošto nitko očito nema i 8320 i 2500K, ovako se samo može vidjeti koliko ide na tom određenom sistemu.

Samo još jedna stvar, šta se tiče opterećenja CPU sa brojem igrača. mislim da je Firestorm za to bolji, jer se sve događa na manjem prostoru i uvijek su bar 2-3 aviona, helikoptera i tenka u igri u svakom momentu.

Planetside2 je još bolji za testiranje CPUa, ali eto :)  

13 godina

Ljepo sam ja tebi objasnio s malo humora. To što ti neznaš što je to humor nije moja stvar. 

16 godina

žohare kakve su temperature fx,mirovanje-rad

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma kakva vishera moja raga mete to sve pred sobom {#}

xfact
Moj PC  
2 4 hvala 0
13 godina
dery kaže...

Stock cooler, sobu grijem inace.

4GHZ @ 1.26V-1.28V - idle 30C, load 50-55C

=xfact= kaže...

ma kakva vishera moja raga mete to sve pred sobom {#}

Hhaha.

iclock2much
16 godina
zoharbizo kaže...
dery kaže...

Stock cooler, sobu grijem inace.

4GHZ @ 1.26V-1.28V - idle 30C, load 50-55C

pa to je izvrsno

14 godina
neaktivan

Nemam namjeru trolat ili nešto, ali jedan aspekt je promaknuo ovima što govore da je ovaj proc super za svoju cijenu - potrošnja energije.

U loadu Vishera doslovno guta struju, nekad i po 20-30% više od Intelovih, a još i ako se overclocka...I tu nestaje ta razlika u cijeni jer se to plaća na računu za struju.

@Ficho - super, ali ovdje se nije pričalo o tome uopće, a i dosta je sporiji od ovih "velikih".

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 1:39 (ba2033).
Moj PC  
2 6 hvala 0
12 godina
neaktivan
ba2033 kaže...

Nemam namjeru trolat ili nešto, ali jedan aspekt je promaknuo ovima što govore da je ovaj proc super za svoju cijenu - potrošnja energije.

U loadu Vishera doslovno guta struju, nekad i po 20-30% više od Intelovih, a još i ako se overclocka...I tu nestaje ta razlika u cijeni jer se to plaća na računu za struju.

Pa zato je izbacen na trziste novi fx 8300 tdp 95 w 

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!
13 godina
zoharbizo kaže...

YT mi sreduje video, na 10% je.

Pa ce kasnije slika biti bolja, idem jos jedan snimiti.

Ej, u opcijama videa na Youtubeu iskljuci da ti pokusa maknuti camera shake. Usro ti je video :)

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
13 godina
ba2033 kaže...

@Ficho - super, ali ovdje se nije pričalo o tome uopće, a i dosta je sporiji od ovih "velikih".

Uskoro stizu podaci i sto se toga tice.

iclock2much
16 godina
zoharbizo kaže...
ba2033 kaže...

Uskoro stizu podaci i sto se toga tice.

što power consumption procesora?? ma jbte 50w razlike u full loadu a pitanje je kada ce procesor stvarno biti u full loadu , jako jako tesko...

i kada stavis tu racunicu trebat ce ti godinu dana da potrosis onih par sto kuna razlike :) uglavnom 1 potrošenki kilowat ispadne oko 1 kune pa si racunajte koliko bi njegov procesor morao raditi sati dnevno u full loadu da mu se isplati za i5 3570k dati više love..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
13 godina

Potrosnja mu je mala, nije uopce puno overclockan a radni napon je 1.26V.

Perfomance na 4GHZ ste vidjeli, morati cu se sa Tomicem dogovoriti za mjerac potrosnje, da mi ga posudi pa da mozemo pricati o egzaktnim brojkama.

iclock2much

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ba2033 kaže...

Ako govorimo o fx 8350 on trosi 66 w u idle .,ali zato mu potrosnja pod opterecenjem bez problema skoci do 225 w

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!
16 godina
Ficho28 kaže...

Ako govorimo o fx 8350 on trosi 66 w u idle .,ali zato mu potrosnja pod opterecenjem bez problema skoci do 225 w

to mu je veliki minus

13 godina

Sad koliko je to tocno neznam, mozda i jest a mozda i nije.

Ono sto ja znam jest da se mogu dobro undervoltati pa tu sigurno osjetno pada potrosnja, za 4GHZ im automatski MBO dodijeli od 1.36-1.4V a za taj im takt treba oko 1.26V, tako da to nisu bas tocne brojke.

Uskoro cu postati i te informacije.

iclock2much

7 4 hvala 0
13 godina
neaktivan

si probao cmark vantage?koliki je cpu score na 4ghza?

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
=xfact= kaže...

si probao cmark vantage?koliki je cpu score na 4ghza?

Neznam, nisam ni pokusavao.

iclock2much
13 godina
neaktivan

ajd zavrti da vidimo kako stoji moja raga uz to

EVO TI SS NA 4.2

xfact
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 15:36 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
=xfact= kaže...

ajd zavrti da vidimo kako stoji moja raga uz to

i mene zanima:-)

Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 23:52 (Stjepanj).
13 godina
iclock2much

2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

evo ti jedan pa usporedi.. (ne moj)

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Neznam ima li kakvog utjecaja Physx na CPU, vidim da je tu off.

Super se drzi ta i7-ca jos.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Neznam ima li kakvog utjecaja Physx na CPU, vidim da je tu off.

Super se drzi ta i7-ca jos.

nema.. da je on izbaci ti 35000-40000 cpu score.. znam da su bile neke basnoslovne cifre..

xfact
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa ide ima dobro u skladu sa njihovim mogućnostima. Nemožeš očekivati da firma koja ima ( sad karikiram brojke ali znate na što mislim ) 50 milijardi dolara za razvoj i 25000 zaspolenih ( Intel ) i firma koja ima 8 milijardi i 6000 zaposlenih ( AMD ) budu konkurentni u svim segentima. Mislim to je moguće, ali to bi zahtjevalo pravu revoluciju. Danas, i to pogotovo u tako dinamičnoj grani kao što je hardware, novac je glavni zakon ili brilijantna ideja. Dovoljno je samo pogledati Red Bull u F1. To je tehnički sport na najvišoj razini. Jedan Red Bull kupi jednu od najgorih momčadi i šta se desilo kroz par godina, sad su toliko dominantni da spakiraju u džep jedan Ferrari i McLaren, koji su institucija F1 i koji imaju i novaca još !!! A kako su to napravili !!! Pa samo su pokupovali sve najbolje kadrove koje su mogli ( jedan Adrian Newey ) i tehnologiju i eto ti. Daj ti AMD-u budget kao Intelov pa da vidiš onda tržišne dinamike kroz koju godinu. Ne tvrdim ja da AMD nije mogao izbaciti chipve bolje nego što su sada, samo da parira Intelu to baš i nije objektivno očekivati s obzirom na stanje i resurse ( jel novac i resursi su jedini bitni, kad s time možeš i kupiti i ono št neznaš ili nemaš ). A uostalom, dobro se zna da Intel svojom financijskom moći sponzorira mnoge tvrtke koje se bave razvojem software-a pa "nekim čudom" uvijek dobro stoje protiv AMD u nekakvim testiranjima. Nije mi u interesu rasplamsavati nekakve vatre između fanboy-eva, nego samo da se raspravlja objektivno i racionalno a ne bezveze trabunja {#}.

Intel sa zakljucnom 2012 godinom ima oko 100000 zaposlenih.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 19:12 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...
itomic009 kaže...

Intel sa zakljucnom 2012 godinom ima oko 100000 zaposlenih.

woooowww covjece nisam imao pojma da ih je toliko jbte:-){#}

Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice