Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.524.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema

Ekipa bok.

Vozim Peugeota 308, 2008.g, oko 110k km. Kupio sam ga u 12.mj prošle godine i sad je došlo vrijeme da prvi put kupujem zimske gume za njega.

205/55 R16 bi trebale biti, imate kakvu preporuku proizvođača, dućana gdje kupiti? Zagreb, Zaprešić i okolica.

Hvala

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
16 godina
moderator

Vidim da si bio kod Penića 

Bolje vulkanizere nisam vidio, a na optiku idem samo tamo.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
16 godina
XXX-Man kaže...

Vidim da si bio kod Penića 

Bolje vulkanizere nisam vidio, a na optiku idem samo tamo.

Ako je tako super! Blizu su mi pa mi je kod njih najbolje ici.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
Auti - ultimativna tema

postupak nanošenja fasade 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
17 godina
neaktivan
Luuka kaže...

Ekipa bok.

Vozim Peugeota 308, 2008.g, oko 110k km. Kupio sam ga u 12.mj prošle godine i sad je došlo vrijeme da prvi put kupujem zimske gume za njega.

205/55 R16 bi trebale biti, imate kakvu preporuku proizvođača, dućana gdje kupiti? Zagreb, Zaprešić i okolica.

Hvala

Evo ti ovogodišnji ADACov test zimskih guma, taman tvoja dimenzija. S lijeva na desno ide od najbolje prema najlošijoj, a što niži broj to je bolja ocjena.

Cronk3r taman mi prijatelj nekidan onako kroz šalu kaže kako mu nova Mazda 6 2.0 sky-g 145ks na auspuh čađi skoro više nego li mu je stari traktor, a tek je na 11k km, svako malo mora obrisati one ukrasne završetke na ispuhu jer bude ružno za vidjet. 

16 godina
Penryn kaže... 

Cronk3r taman mi prijatelj nekidan onako kroz šalu kaže kako mu nova Mazda 6 2.0 sky-g 145ks na auspuh čađi skoro više nego li mu je stari traktor, a tek je na 11k km, svako malo mora obrisati one ukrasne završetke na ispuhu jer bude ružno za vidjet. 

Ja sam prvo isao Clia poslikat i vec mislio da ce ispast da su oba gora od dizelasa, al onda toyota rasturila. 

Kad sam prosao prstom samo malo ostalo ko kad preko grafita od olovke prodes, ugodno iznenaden.

Sta reci, japanac .

A mozda je samo do toga da je uvijek dobar propuh kroz auspuh. 

:D
17 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Sta reci, japanac .

A puno je tu čimbenika, električna klapna gasa, varijabilne obe bregaste, brža i preciznija lambda sonda itd. Naravno ništa nije savršeno pa će i on začađit tu i tamo malo. 

17 godina
CroNk3r kaže...

Ja sam prvo isao Clia poslikat i vec mislio da ce ispast da su oba gora od dizelasa, al onda toyota rasturila. 

Kad sam prosao prstom samo malo ostalo ko kad preko grafita od olovke prodes, ugodno iznenaden.

Sta reci, japanac .

Prođi prstom kroz tenkov auspuh i mores se komotno kamuflirat za vojsku :D

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2015 19:00 (Lord_Marko).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Cronk3r taman mi prijatelj nekidan onako kroz šalu kaže kako mu nova Mazda 6 2.0 sky-g 145ks na auspuh čađi skoro više nego li mu je stari traktor..

u leru ima čak malo traktorasti zvuk..

fuj fuj fuj kud ovaj svijet ide 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo neke fora stare zaboravljene reklame

10 godina
nine kaže...
Penryn kaže...

Cronk3r taman mi prijatelj nekidan onako kroz šalu kaže kako mu nova Mazda 6 2.0 sky-g 145ks na auspuh čađi skoro više nego li mu je stari traktor..

u leru ima čak malo traktorasti zvuk..

fuj fuj fuj kud ovaj svijet ide 

Na Pežo/Citrać/Mini 1.6 THP vele da zvuči ko traktor zbog visokotlačnog ubrizgavanja, zbog čega onda ovaj?

Negde sam čital da Mazda na tima Sky ima dosta niže tlakove + uopće nije turbo? Niš više ne kužim

15 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...

Na Pežo/Citrać/Mini 1.6 THP vele da zvuči ko traktor zbog visokotlačnog ubrizgavanja, zbog čega onda ovaj?

ovaj ubrzigava diretkno na 1500 bar-a ako se ne varam 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, pokusavam vec danima izguglat sto mi tocno treba i koliko mogu ocekivati troskove za uvoz iz Njemacke, negdje pišu jedno negdje drugo pa me zanima što vi mislite koliko bi me koštalo uvoz ovog vozila iz Njemacke

http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-3-316i-oglas-17029185

Trenutno je kupljen od prvog vlasnika i ima njemacke plocice koliko sam skontao po prici. Dovezao bi mi lik u Hr i prodao pa me zanima procedura.

Also, isplati li se išta uzimati do 4k eura (sa svim davanjima) iz njemacke ili bolje da trazim nesto po njuskalu?

Vozac sam 5 godina, do sada sam vozio odnosno vozim Audi 80 (1.9E) 88' (83kW) i prezadovoljan sam s njim ali  1200kn mjesecno mi nije baš jednostavno tociti u njega i to je jedini razlog zasto bi isao na nesto novije.

Sviđaju mi se Audiji A3/A4 zbog udobnosti a BMW 3xxi zbog izgleda (iako ih nisam vozio). Vozio sam i druge aute ali nisu mi legli kao Audi no otvoren sam za sve prijedloge, volio bi benzinca ili još bolje plin.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2015 9:57 (Stryder).
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kod uvoza prvo moras saznati kolko je co2 jer ti prema njemu računaju, vjerojtano je taj bmw negdje u ovoj skali od 160-180 to ti je 18% na procijenjenu vrijednost, a procijenjena vrijednost ti je neki prosjek na njuškalu i jos ti se gleda oprema, znači ako imaš kožu više ti procijene, šiber, xenon znači sve se gleda. I onda još moraš tehnički platit i treba ti potvrda proizvođača koju ako on nema moraš platiti neki 500kn nisam sad siguran sto posto ali tu negdje. Ali računaj minimalno 10000kn s tehničkim i svim ali nisam sad siguran jer neznam baš kako ti bmw idu.

12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Evo pošto smo mi nedavno uvezli Mondea (2009. 2.0TDCI, 140Ks, 112000kn, ghia oprema) reći ću ti kako je to išlo. 

Treba ti potvrda proizvođača, mi smo to dobili u Njemačkoj kada smo ga kupovali (Mislim da je ona oko 400kn)

Sa tim ideš na Homologaciju i tu platiš ja mislim 700kn

I onda ideš na carinu gdje ti procjenjuju vozilo, gledaju ti sve što više opreme imaš, naravno viša cijena i tu plaćaš određeni postotak.

Ako je kupljen od privatne osobe tu još ide 5% na procjenjenu virjednost. 

Mene je sve izašlo (sa tih 5%) oko 10,12k kn

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2015 11:20 (TheMenstalist).
16 godina
Auti - ultimativna tema

Volvo S40 plin - ide dobro (2.0, 100kW) trosi 12-13l plina, udobnost ok i kolko vidim uklapa se kod ovih tvojih auta, izgled za to godiste isto ok

Taj BMW i A4 su u istoj klasi i to mozes dobit 2000+-2 godine

Mondeo, neznam kakvi su al mozes pogledat.

2. opcija ti je neki hatchback, klasa a3, to se moze vec naci dosta novije s plinom

Focusa mozes oko 2005 dobit.

Posavi filtere na njuskalu i svega se moze naci.

:D
17 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...

Negde sam čital da Mazda na tima Sky ima dosta niže tlakove + uopće nije turbo? Niš više ne kužim

Kod svih benzinaca su uglavnom dizne te koje se čuju. Inače svi današnji direktaši imaju maksimum od oko 200bar, ovaj sky-g, VWovi TSI, bmwovi N55 pa i S55 iz novog M3/4 itd. Usporedbe radi kod novog 2.0 traktora vrh je 2500bar. 

I da sky-g nemaju turbine, al imaju puno kemijanja oko varijabilnih ventila, pa recimo kod laganog gasa klapna gasa stoji skoro skroz otvorena a ostalo odrade ventili, da bi se smanjili gubici u "pumpanju" koje imaju benzinci. U teoriji sve to lijepo zvuči al u praksi niti troše malo niti idu ne znam kako, eto usporedi 0-100kmh od mazde 6 2.0 165ks, 9.1sec dok novi passat 1.4tsi od 150ks šprinta za 8.4sec.

15 godina
neaktivan
Stryder kaže...

Pozdrav, pokusavam vec danima izguglat sto mi tocno treba i koliko mogu ocekivati troskove za uvoz iz Njemacke, negdje pišu jedno negdje drugo pa me zanima što vi mislite koliko bi me koštalo uvoz ovog vozila iz Njemacke

http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-3-316i-oglas-17029185

Trenutno je kupljen od prvog vlasnika i ima njemacke plocice koliko sam skontao po prici. Dovezao bi mi lik u Hr i prodao pa me zanima procedura.

Also, isplati li se išta uzimati do 4k eura (sa svim davanjima) iz njemacke ili bolje da trazim nesto po njuskalu?

Vozac sam 5 godina, do sada sam vozio odnosno vozim Audi 80 (1.9E) 88' (83kW) i prezadovoljan sam s njim ali  1200kn mjesecno mi nije baš jednostavno tociti u njega i to je jedini razlog zasto bi isao na nesto novije.

Sviđaju mi se Audiji A3/A4 zbog udobnosti a BMW 3xxi zbog izgleda (iako ih nisam vozio). Vozio sam i druge aute ali nisu mi legli kao Audi no otvoren sam za sve prijedloge, volio bi benzinca ili još bolje plin.

Evo ova stranica dobro posluzi za okvirno racunanje cijene:
http://uveziauto.com

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

U teoriji sve to lijepo zvuči al u praksi ..

.. ali u praksi zvuči kao traktor 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2015 14:25 (nine).
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kako mi je kul ova toyota s vana ali unutra mi je 

http://www.olx.ba/artikal/19383217/toyota-rav-4-2-0-d4d-4x4-tek-registrovan/

17 godina
neaktivan
nine kaže...

.. ali u praksi zvuči kao traktor 

Malo sam se zeznuo oko potrošnje, za benzinca od 165ks i auto te težine troše malo, prosjek 7.3l po spritmonitoru, al opet kaska za 1.4tsi 150ks koji ide nešto bolje a prosjek je zasad oko 7l u novom passatu. Netko će reć da nije fer uspoređivat atmo vs turbo, al šta kad to mazda radi, svoje 2.0 benzove u svojim reklamnim pdfovima baš uspoređuju s 1.4 turbašima.

Što se traktorskog zvuka tiče, meni ne smeta, al mi smeta što su počeli malo više čađit, što su postali komplicirani kao traktori a opet troše više, nekih 20-25% tsi vs jednako jak tdi. I što praktički nema plinskih instalacija za njih..

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2015 14:50 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

I što praktički nema plinskih instalacija za njih..

kaj nije da se kod auta sa direktnim ubrizgavanjem može složiti da se lpg ubrizgava u tekućem stanju, sad ne znam dali kroz postojeće injectore?

čak sam čuo da se vani dizeli prerađuju na plin, valjda je najveći problem u toj priči ubaciti svjećice da se smjesa može zapaliti 

17 godina
neaktivan
nine kaže...

kaj nije da se kod auta sa direktnim ubrizgavanjem može složiti da se lpg ubrizgava u tekućem stanju, sad ne znam dali kroz postojeće injectore?

čak sam čuo da se vani dizeli prerađuju na plin, valjda je najveći problem u toj priči ubaciti svjećice da se smjesa može zapaliti 

Može, Vialle, Prins, BRC i još par njih su to složili, koristi se benzinska pumpa visokog pritiska i benz injektori za ubrizgavanje, ali za svaki pojedini kod motora mora postojati neki oblik homologacije, a uz to su i skupi sistemi, mislim preko 2k €. Postoji još i nepoznanica kako plin dugoročno utječe na trajnosti benz pumpi i brizgaljki kod svakog pojedinog motora.

Plin u dizel se i kod nas ugrađuje, ugl. na veće kamione. Ide otprilike 3/4 dizela i 1/4 plina. Dobije se nešto malo na momentu i snazi a količina čađe u ispuhu drastično pada. Al kod malih autića se ne isplati, jer recimo sad troše 5l dizela a s tim bi trošili 4l dizela i oko 1l plina. Ušteda jedva 5kn po 100km, tako da se instalacija od cca 1k€ ne bi isplatila skoro nikad. Al kod kamiona je to već druga stvar..

16 godina
Auti - ultimativna tema

Evo mene opet, sramota me vise tu pitanja postavljat

Kad malo jace kocnicu stisnem i pustim cuje mi se nesto pod nogama da usisava zrak, cim je pipnem onda prestane... sto bi to mogli bit?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
17 godina
Luuka kaže...

Ekipa bok.

Hvala

Ako nemaš para onda Savu Eskimo S3, ako imaš para onda... ne vidim problem :)

ja sam lani kupio Michelin Alpin A4 u istoj dimenziji, preodlična guma

http://www.kmdbabic.com/nd/9873/Predstavljamo-vrhunsku-gumu-MICHELIN-Alpin-A4---K-M-D--Babic.wshtml

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2015 19:26 (Ziga).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Bome danas ujutro je kod mene oko pola 8 bilo -3c. I bome i poledica. Tak da sam odlucil da sutra idu zimske gume definitivno na auto. Bas me zanima kak budu ce se UG9 ponašat...

12 godina
Fake_Alert kaže...

Kad malo jace kocnicu stisnem i pustim cuje mi se nesto pod nogama da usisava zrak, cim je pipnem onda prestane... sto bi to mogli bit?

Nije vise ni Golf II kao sto je nekad bio svako malo neki problem imas. Ja staru Astru koju smo imali nisam skroro pipno u 12 godina vlasnistva osim nekih manjih kvarova ( alternator,akumulator,anlaser itd...)

Bilo kuda Opel svuda! :)
17 godina
Auti - ultimativna tema

Evo i mene  #ćelavegume

17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Normalno je da se čuje "usisavanje" dok pritišćeš kočnicu, i to ne smije trajat stalno već pola sec do sec i to je to. Tebi stalno "usisava" dok papučica nije pritisnuta? Ako da onda pusti nek usisava, ugasi motor, pričekaj 10ak sec i pritisni kočnicu, ako je tvrda i hod je kratak onda ne valja, servo bubanj kočnica pušta, možda se ne vraća u skroz početan položaj.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice