Video converteri / sliceri / editori

poruka: 4
|
čitano: 3.282
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
video converteri / sliceri / editori

Ovo mi je prvi post na ovom forumu nakon duuuuuuuuuugo vrimena. Bia sam odi dosta na počecima foruma, ali onda su mi neke privatne stvari odvukle pozornost i onda kad sam jednom ispao iz prakse nije lako vratit se... :)

Dakle ono što valjda želim reći je obrnuto od dobrodošao :) i pozdrav onima sa kojima sam prije ovdje vodio ugodne i korisne rasprave (pada mi na pamet Naxeem jer ga vidim gore navedenog na listi moderatora :), ostalih ko bi se sve sjetio, ali valjda će se sami prepoznati)...

Daklem da pređem na business at hand. Ali prvo napomena - znam da je dug post (jedino takve i znam pisati :), ali molim PROČITAJTE SVE PAŽLJIVO PRIJE ODGOVORA !
Ono što mi treba od gore navedene vrste / vrsta aplikacija su iduće funkcije (neke od ovoga ekstremno rijetko, ali sve sam nekad upotrijebio) :

1. pretvaranje .flv filea u druge video formate (najčešće h264 ili xvid .avi)

2. pretvaranje raznoraznih drugih video formata u ostale formate (npr. .wmw, .mov, .dat itd.)

3. sjeckanje jednog video filea na dva ili više novih video fileova (koji ne moraju biti uzastopni, tj. nešto se odbacuje)

4. spajanje više uzastopnih video fileova u jedan (obično bez transitiona, ako sam nešto skinuo sa neta u komadima, obično .wmw)

5. izvaditi soundtrack iz filma, dakle audio iz jednog dijela videa (npr. par minuta creditsa nakon filma) izvaditi i snimiti kao posebni audio (.mp3) file

6. dodati soundtrack u film, bilo tako da zamijeni originalni audio ili se doda preko njega (tako da se obadvoje čuje)

7. rotacija filma za 90° (za filmove snimljene fotoaparatom držeći ga okomito umjesto horizontalno)

8. editiranje efektima tipa crno-bijelo, old movie, eventualno koji transition, subtitle, add photo...

Za prvu funk. sam prije (a ovdje govorimo o davno prije instaliranima programima i starim verzijama) koristio Replay Converter a za drugu Xilisoft Converter (za prvu ga nisam mogao jer nije podržavao .flv input a je sve ostale, a prvi program nisam koristio za ostale formate jer je basically smeće), za 3., 4. i 5. funkciju sam koristio Nandub (međutim njegov veliki problem je što može otvarati i spajati samo .avi filmove, barem ova stara verzija koju ja imam), 6. funk. nisam znao kako izvesti, a za 7. i 8. funkciju sam koristio Windows Movie Maker (koji je začuđujuće kvalitetan i intuitivan program s obzirom da je od Microsofta i dolazi sa Windblowsima).

Ono što me potaklo na renoviranje tih aplikacija je problem sa konvertiranjem nekih .flv fileova koje sam nekidan skinuo, Replay iz nekog razloga više uopće ne radi (možda je .flv format moderniziran u međuvremenu, nisam ga odavno koristio), pa sam probao instalirati novu verziju Xilisoft Convertera koja navodno obavlja većinu gore navedenih funkcija, ali on ne radi u Windowsima XP (oni tvrde da radi, ali neće da se pokrene bez jednog .dll-a za kojeg sam ja nakon 4 SATA gnjavaže saznao da dolazi u instalaciji Viste i W7, ne i XP-a, i može se skinuti sa neta, ali se ne može registrirati sa regsvr32 zbog eksternih dependencija), i onda sam pokušavajući na brzinu riješiti problem tih .flv fileova probao cijeli niz programa za konverziju .flv fileova (po Googleu i preporukama na netu) koji svi zaredom ili nisu uopće radili ili su beskorisni bez cracka i na kraju sam ih konvertirao sa jednim programom i odma ga zbrisao jer u free verziji radi samo za .flv.

E sad (konačno dolazimo do poante ! :) ) - trebaju mi preporuke za iduće (molim nemojte odgovarati u stilu : "Uuuu, ja koristim BLABLA već godinama, meni je odličan" ako je to jedini program koji ste ikad probali i ako se ne razumijete u temu barem donekle).

Idealno rješenje bi bila aplikacija koja bi sve gornje funkcije obavljala savršeno, ali kao i sa gadgetima mislim da će specijalizacija po namjenama uroditi boljim plodom.

Dakle tražim kao prvo neki dobar converter koji bi obavljao funkcije 1. i 2. (a neki mogu i 5.) po sljedećim kriterijima :

-da podržava što više video i audio različitih formata za input i output (barem .avi, .flv, .wmw, .mkv, .mp4, .mov, .dat itd. za video input i .mp3 za audio output, ne bi bilo loše .waw, .ogg, .flac, .ape za audio output ali nije nužno)

-da ima interface kojeg se lako skuži i pristojno izgleda

-da ima batch konverziju naravno

-da ima podešavanje kvalitete (low/medium/high ili detaljno ili najbolje oboje)

-da ima progress bar za svaki file, predviđeno UKUPNO vrijeme za cijeli batch (ovo je važno, jedan koji sam probao piše predviđeno vrijeme samo za file koje se trenutačno obrađuje, tako da ja moram računati koliko je ukupno po veličini filea), i da se može mijenjati poredak konverzije (move up/down)

-po mogućnosti da može poglasniti audio u videu koji se obrađuje

-po mogućnosti da se može podešavati prioritet konverzijskog procesa (tako da mi ne zauzme 100% procesora i zaguši sve toliko da W. Explorer postane prilično unresponsive)

-da se može pauzirati konverzija svakog filea ili cijelog batcha (i da to bude provjereno jer sam vidio jedan koji u teoriji ima ali u praksi to ne radi)

-po mogućnosti da nije jedan od onih programa kojima je prozor always-on-top ili minimize-to-tray bez mogućnosti isključivanja takvog ponašanja

-po mogućnosti da je ili besplatan ili jako poznat pa se može lako "besplatno" nabaviti (ne mogu to direktnije reći jer koliko se sjećam otkad sam zadnji put bio na ovom forumu takve stvari su zabranjene, što je malo ridikulozno s obzirom da je ovo lokalni forum u zemlji gdje 99% stanovništva u neposlovnom okruženju koristi 99% "besplatnog" softwarea i ima stotine hiljada dolara "vrijedne" kolekcije aplikacija, igara, filmova, muzike, knjiga i ostaloga na svojim hard diskovima)

-i naravno da je što brži (jasno da je procesor najbitniji ali program treba biti efikasan)

Leawo Video Converter koji sam probao zadovoljava skoro sve ove kriterije ali je beskoristan u free verziji a nisam ga uspio naći u punoj verziji "besplatno" jer čini se nije dovoljno poznat, a Xilisoft kao što rekoh više ne radi na Win XP.

Kao drugo treba mi slice & dice program za brzo i lako rastavljanje i sastavljanje video fileova kao što je navedeno pod funkcijama 3. i 4., ali da obavezno zadovoljava ova tri kriterija :

-da može rastavljati / sastavljati filmove BEZ IKAKVE OBRADE (rekodiranja videa / audia) nego da samo po potrebi doda header / key frame (šta li već treba) na početak i kraj, dakle da ne troši neprihvatljivo puno vremena na obradu velikih fileova kao što su filmovi od 0.7/1.4GB jer imam JAKO star i spor single-core (tada niko još nije bio ni čuo za dual-core) procesor

-da ima odgovarajući interface za precizno "naciljati" željeni start i end pri sjeckanju video filea (dakle da preview window pri pomicanju indikatora pozicije u filmu prikazuje promjene frame by frame a ne npr. 5 sekundi po 5 sekundi, da ima next/previous frame botune obavezno i next/previous scene botune po mogućnosti i da se može klikom staviti na bilo koji trenutak filma i playati a ne da indikator skače naokolo)

-da podržava što više različitih video formata

Nandub zadovoljava prva dva kriterija, međutim kao što već rekoh podržava samo .avi, a konvertirati fileove u .avi prije spajanja / sjeckanja bi bilo vrlo nepraktično iz gore navedenog razloga (sporosti). Osim toga je prilično zastario, a i malo prekompleksan za moj ukus (ja nisam pro-video-DJ i ne znam sve žive video/audio izraze). Leawo Video Converter podržava masu formata ali ne može slice & diceati bez obrade a i ciljanje start / enda mu nije baš sjajno riješeno, a Movie Maker (XP verzija, kao što rekoh Win 7 još nisam probao) ima dosta dobro riješeno ciljanje i otvara dosta formata ali outputa samo .wmw i koliko vidim isto ne može slice & diceati bez obrade.

Što se tiče ostalih navedenih funkcija, 5. bi trebao moći svaki dobar konverter (ako mi treba samo dio audia a konverter nema sliceanje onda prvo sliceam sa slice & dicerom pa ekstrahiram audio sa konverterom), 6. funk. sam nedavno otkrio da može Windows Movie Maker (i to retardirano jednostavno, i čak može i mijenjati glasnoću dodanog audia u odnosu na originalni, a u novoj verziji ima i fadeout) a za 7. i 8. sam već prije koristio W.M.M. Probao sam još jedan video editor na dobrom glasu za funkcije 5., 6. i 7., ali je to toliko slično W.M.M.-u izgledalo (skoro kao plagijat) da mi se čini redudantnim nabavljati drugi program sa ekvivalentnim fukncijama koje rade istu stvar. Ipak preporučite neki dobar editor za te stvari ako ste uvjereni da ih radi ZNAČAJNO bolje nego W.M.M. (imajući na umu da nisam stručnjak, ne treba mi mnogo funkcija, samo one gori navedene jednostavne, i ne trebaju mi često).

Dakle summa summarum bi bilo da tražim DOBRE preporuke video convertera, video slice & dicera i video editora, ili sve troje u jednom.

Phew ! Al sam se umorio dok sam ovo sve napisao ! Nisam planirao toliko ali je tako ispalo, prirodno sam antitalentiran za izreći stvari ukratko... :)

P.S.
Pri otvaranju ove stranice (open new thread) mi je iskočio popup o tome da mi treba nova verzija Silverlighta, pa me zanima za šta se tačno koristi Silverlight na Bugovom forumu (znam šta je inače) i otkad, i je li zbilja potreban (za korištenje Bugovog foruma mislim)....

P.P.S.

Zašto ovaj forum nema preview mogućnost ? Zar ona nije prije postojala (ili mi se samo čini) ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidin da san trebao napisati kraći post da bi se iko actually potrudio pročitati ga i odgovoriti... :)

0 0 hvala 0
17 godina

Dobrodošel nazad se razme kaj drugo, ja cu ti preporucit jedan vrlo dobar besplatan program FormatFactory.{#} On ima dost opcija gleda videa i konvertiranja u razne formate, i još dost ostalih funkcija nudi pa ga isprobaj i nema frke samo na kraju instalacije makni kvacice s ovog kaj vidiš na prvoj fotki i nema frke.{#}

http://www.formatoz.com/

http://slike.hr/slike/ff1_8bb01.jpg.html

http://slike.hr/slike/ff2_bd3b2.jpg.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Proba sam join/split/cut video program od Xilisofta i stravoužasan je da je to za nevirovat !

Ko neki srednjoškolski seminarski rad (i ne računajući činjenicu da ne može rezati bez rekodiranja, kao što je gore navedeno u zahtjevima, nego samo bugove i nedostajuće featuree) !

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice