Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.909.169
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
11 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
MaciStyle kaže...

Hahah u pravu si ma samo me zanima jeli se tesko vratit i jeli se prilikom vracanja moze ste sje..t ugl znaci idem donji desni kut dije get your windows stisnem upgrade i to je to nemoram nikoji account , kod ili takve slicne gluposti radit? I windows mi je pirAt verzija bar mi je tako reka covik koji mi je instalira windowse ima mjesec dana. I samo jos da pitam takoder mi se u control panelu(windows update) pise da  se skida nadogradnja ta neka a u kutu pise da je ready za upgrade.. sori na ovim glupim pitanjima al nerazumijem se bas u windowse

Ma samo klikni nadogradnju, ništa se neće dogoditi osim što ćeš imati novi windows..Bitno da je aktiviran..

Ne znam zašto plašite čovjeka, kao nešto neočekivano će se dogoditi..

Pa što ako se i dogodi..format C, uvijek vrijedi..

Neka microsoft ponudi pristojnu cijenu za hr prilike, pa će svi kupovati "orginal" windows..

A na ovom forumu, spomenuti "neorginalan" windows je kao bogohuljenje, majke ti, odmah se nađe nekolicina koja upozorava..Babaroga će doći ako imaš pirat, brrrr!..

Nadam se da imate nešto od microsofta zauzvrat..

16 godina
marsovac zemaljski kaže...
izvone kaže...

Za one koji prije windows loga imaju black screen,ja sam ga uspio preskocit time da sam stavil first boot na ssd,naime jos od stavljanja sedmice ja imam na usb first boot po defaultu,i sad stavim na ssd i preskoci mi i black screen i win 10 loading screen i direkt u desktop (maknuo sam login screen od desetke) i sada sam za 5 sec na desktopu 

Pa eto mozda nekom pomogne...

ja imam dugačak period nakon windows loga i desktopa gdje je ekran crn i apsolutno ništa ne pokazuje

napravi ko i ja,first boot na disk,ako ne onda iskljuci fast boot,meni je to prije smanjilo...te pogasi neke startup procese

16 godina
neaktivan
boatenga kaže...

Ne znam zašto plašite čovjeka, kao nešto neočekivano će se dogoditi..

Pa što ako se i dogodi..format C, uvijek vrijedi..

Neka microsoft ponudi pristojnu cijenu za hr prilike, pa će svi kupovati "orginal" windows..

A na ovom forumu, spomenuti "neorginalan" windows je kao bogohuljenje, majke ti, odmah se nađe nekolicina koja upozorava..Babaroga će doći ako imaš pirat, brrrr!..

Netko, tko nikad nije instalirao Windowse, bi barem trebao pitati nekog tko to zna da mu pomogne.

Ne mora se dogoditi ništa, a može se dogoditi svašta.

Ali dobro, pošto vjerojatno nemate ništa bitno na PC-u, tak i tak vam je svejedno hoće li se sistem srušiti ili ne.

Mislim da je cijena od 800 kn itekako ''pristojna'', uspoređujući ju s cijenom hardvera.

Pročitaj pravila foruma:

''Zakonom zaštićeni materijal - Stavljanje zakonom zaštićenog (copyrighted) materijala na ovaj forum nije dozvoljeno, kao ni linkova s kojih je moguće skinuti takav materijal. Traženje pomoći za piratiziranje softvera, kao i pomaganje u tome, također nisu dozvoljeni. Prekršitelji ovog pravila bit će opomenuti ili će im biti trajno zabranjeno korištenje ovog foruma.''

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
foobar333 kaže...

Koji antivirusi idu na win10?

Evo ja npr. koristim Avast free na 3 PCa, do sada nisam imao nikakvih problema.

Stavio sam ga na još 5 PCa na koja sam stavljao 10, još se nitko nije javio da je imao kakvih problema.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 14:31 (Valentin17).
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Da li netko zna kako u all apps dobiti englesku abecedu (vidjet sliku)? Ja imam samo našu, pa su onda windows aplikacije zgurane pod slovo V, a to onda izgleda debilno.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 14:44 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

ok, nakon sto se odabere ona rezervacija win10, jel triba jos sto radit, jer evo vec par dana se nista ne dogadja... koliko ste cekali uopce da konacno ponudi upgrade? 

0 0 hvala 0
12 godina
wifi kaže...

ok, nakon sto se odabere ona rezervacija win10, jel triba jos sto radit, jer evo vec par dana se nista ne dogadja... koliko ste cekali uopce da konacno ponudi upgrade? 

Ja nisan čeka ništa već sam s onim toolom skinija desetku i napravija nadogradnju sam jer nije mi ni palo na pamet da njih čekam.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ja nisan čeka ništa već sam s onim toolom skinija desetku i napravija nadogradnju sam jer nije mi ni palo na pamet da njih čekam.

nisam u toku... s onim sluzbenim toolom od microsofta???? ili nesto deseto? 

13 godina
neaktivan
wifi kaže...

nisam u toku... s onim sluzbenim toolom od microsofta???? ili nesto deseto? 

http://www.microsoft.com/hr-hr/software-download/windows10

17 godina
foobar333 kaže...

Koji antivirusi idu na win10?

KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Nije 800 kuna već je 1500 kuna, hrvatskih..

Posebna tek svinjarija je vezivanje za matičnu ploču..Ove "jeftinije" verzije..Kojom hrvatski trgovci u pravilu varaju hr kupce, one neupućenije u oem, retail, i ostale fore iz microsofta..

No, dakako da je lijepo imati windows 10 na hrvatskom, uredno aktiviran, sve po ps-u..

Toliko, neću više, jer me svrbe tipke, svašta bih napisao, ali čemu..

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - općenito

Zašto je svinjarija da se OEM veže uz matičnu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
boatenga kaže...
.......

Ma dečec, nitko tebi ne brani krekirati Windowse!

Ali o tome NE MOŽEŠ PISATI NA OVOM FORUMU! Sorry, but yebiga.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Da li netko zna kako u all apps dobiti englesku abecedu (vidjet sliku)? Ja imam samo našu, pa su onda windows aplikacije zgurane pod slovo V, a to onda izgleda debilno.

Anybody?

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
14 godina
Windows 10 - općenito

Evo pustio sam napokon Microsoft da mi instalira Win 10 i ovako na prvu(nakon 1 h rada)....KOJI ME VRAG NATERA NA OVO!

-Cortana ne radi(a njoj sam se najvise radovao) iako sam detaljno sljedio upute kako ju uključiti!

-Laptop mi se sada pali 3-4 puta duže.

-Gasi se duplo sporije

-World of warships sada uopce ne mogu igrati zbog uzasnoga trokiranja iako su najnoviji driveri.

Super!

Edit:Baš sam debil,pa normalno da trokira kada UOPCE NEMA DRIVERA!

No Driver booster riješava stvar!

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 17:55 (Milka30).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Grozim se tih programa za automatsku instalaciju upravljačkih programa. Koliko se uštedi vremena na samoj instalaciji, toliko se potroši na rješavanje problema. Ma i duplo!

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
Moj PC  
8 1 hvala 1
16 godina
Windows 10 - općenito

Za one koji nemaju od prije org windows vec cu samo bili insideri i zele napravit clean install nebi to vise preporucio, microsoft vise kako stvari stoje ne daje aktivaciju kad udes u insider program, velik broj ljudi ima taj problem i navodno microsoft radi na rijesavanju ove situacije..

Koji me vrag natjero da idem radit clean instal 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Arendelle kaže...

Grozim se tih programa za automatsku instalaciju upravljačkih programa. Koliko se uštedi vremena na samoj instalaciji, toliko se potroši na rješavanje problema. Ma i duplo!

nikad problema ni sa slimdriver'om ni sa driverbooster'om, kakve ti probleme tu imaš?

10 godina
odjavljen
Cryogenic kaže...

nikad problema ni sa slimdriver'om ni sa driverbooster'om, kakve ti probleme tu imaš?

Inače ne volim te YouTube stručnjake, ali pogledaj ovo*. Čovjek (ili čovek, bre?) je stvarno dobro objasnio. :)

14 godina
Arendelle kaže...

U potpunosti se slazem sa tobom,ali....

Recimo moj laptop Asus X550D,evo slobodno nađi mu sve drivere manualno,pogotovo ciljam na Usb 3.0,Fn tipka i pržilica...

Naravno da se moze naci,ali ti driveri ne valjaju,vec sam pitao ovdje i ovdje  naravno da sam i ovo probao,sve je to fino i driveri se nađu,ali nisu niti za kuhac!

I onda mi je jednoga dana kolega preporucio Driver booster,ja sam se JBT preporodio( biti moj laptop),sve savršeno leti!

Evo scrolaj malo gore i pogledaj moj post,gdije kukam...

Više ne kukam jer je Driver booster rijesio problem TOTALNO,ne trokira,brz je u paljenju i gasenju,FPS mi je skocio za 10-15,naravno da je to zbog drivera i Win 10,ali Driver booster je rjesio problem!

I sada te pitam:zasto se patiti i rucno instalirati drivere,kada sve tocno i brzo to ovaj programcic rijesi?

Moja topla preporuka svima!

Istina glupo je to sto ako zelite PRO verziju,morate samo ukucati serijal,kojega ima svugdje na netu XD!

13 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
Cryogenic kaže...

Inače ne volim te YouTube stručnjake, ali pogledaj ovo*. Čovjek (ili čovek, bre?) je stvarno dobro objasnio. :)

Nije nužno baš tako kako lik tvrdi. Meni je driver booster dosta pomogao u slučaju nekih laptopa na koje sam recimo htio staviti Win7, a službeno je podržavao samo Win8 drivere. Ili obratno.

Edit: ako već nije bilo, MaximumPC je napravio listu podržanih matičnih ploča za Win10, odnosno matičnih ploča za koje postoje Win10 driveri. Link.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 21:59 (p3r02d3r0).
12 godina
Windows 10 - općenito

Ja koristim DRP oliti Driver pack solution (samo triba ga pazljivo koristit da se ne pokupi gomila sranja)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Za Asrock je nepotpun jer je ocito da podrzava i starije modele matichnih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 22:10 (4mal).
10 godina
odjavljen

p3r02d3r0, lik ima pravo. U opisanom se slučaju također mogu naći upravljački programi na stranicama proizvođača komponenti. A što misliš, otkuda ti programi izvlače upravljačke programe? :)

13 godina
neaktivan
Arendelle kaže...

p3r02d3r0, lik ima pravo. U opisanom se slučaju također mogu naći upravljački programi na stranicama proizvođača komponenti. A što misliš, otkuda ti programi izvlače upravljačke programe? :)

Ima pravo, ali nije u potpunosti u pravu. U pravu je kada kaže da se alati ne trebaju redovno koristiti, ali takva rješenja mogu pomoći pri svježoj instalaciji operativnog sustava.

10 godina
odjavljen
p3r02d3r0 kaže...

Ima pravo, ali nije u potpunosti u pravu. U pravu je kada kaže da se alati ne trebaju redovno koristiti, ali takva rješenja mogu pomoći pri svježoj instalaciji operativnog sustava.

Sad ne znam tko je od nas dvoje gledao neki drugi videozapis, ali ja sam gledala onaj u kojem taj tip (neće se naljutiti što ne znam kako se zove) izričito govori da se takvi alati ne bi trebali koristiti pri svježoj instalaciji OS-a. :) Neće napraviti nepopravljivu štetu i nisu najgora stvar koja postoji, slažem se, ali sve se to može bolje ručno srediti. Sigurnija sam kad sama biram što i otkuda instaliram.

10 godina
Windows 10 - općenito

Evo da se javim hvala svima koji su mi odgovarali i pomagali i uspjesno sam nadogradio win 10 i zasad je sve besprijekorno hvala puno :D

3 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
p3r02d3r0 kaže...

Sad ne znam tko je od nas dvoje gledao neki drugi videozapis, ali ja sam gledala onaj u kojem taj tip (neće se naljutiti što ne znam kako se zove) izričito govori da se takvi alati ne bi trebali koristiti pri svježoj instalaciji OS-a. :) Neće napraviti nepopravljivu štetu i nisu najgora stvar koja postoji, slažem se, ali sve se to može bolje ručno srediti. Sigurnija sam kad sama biram što i otkuda instaliram.

Nisam gledao video do kraja. Ne znam. Iz osobnog iskustva znam da takvi alati mogu biti od pomoći, a do sada nisam naišao na doista nikakve probleme. Stvar je očito individualne prirode. Kod nekoga će napraviti hrkljuš, dok kod nekoga neće :-)

16 godina
odjavljen
Milka30 kaže...
Arendelle kaže...

U potpunosti se slazem sa tobom,ali....

Svaki od tih driver-nešto smeća radi uvijek na jednu te istu foru - uspoređuje VEN/DEV id-ove (do kojih svatko može doći kroz Device Manager) i uspoređuje ih sa "svojom" bazom (inače, to je PCI Database) što znači da svaki driver koji to čudo nađe, možeš i sam nać i to bez instaliranja tih smeća! Čak se daju i nać driveri (dakle, inf, dll, cat, sys i ostali fajlovi) bez installera, dakle bez smeća (tray programi, help itd..) od proizvođača.

Ne kužim ljude koji to koriste... Samo potencijalni problemi sa time.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
neaktivan

Iako je malo OT ako ne mogu naći drivere ručno, a znalo mi se dogoditi kod nekih modela laptopa da iako sam očitao hardware ID i tražio preko http://www.pcidatabase.com/ drivere ili nisam našao ili nisu radili te koje jesam, skinuo sam SlimDrivers i on je riješio problem i nakon toga je sve radilo. Nije bilo smeća od software-a niti problema. Nakon toga sam obrisao SlimDriver i nisam nikad požaio iako kažem koristim ga SAMO ako drivere ne mogu naći sam ili ne rade kako treba.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice