Problem sa touchpadom-tipkovnicom

poruka: 4
|
čitano: 2.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Problem sa touchpadom-tipkovnicom

Imam Asus X550D laptop i htio bih diseblati touchpad!

Probao sam: fn+f9(na njemu je oznaka touchpada na f9)-no bez rezultata,koliko god ja dugo držao stisnuto!

U device manageru nemam ponuđenu opciju touchpada da ga disable-am!

U biosu sam uspio touchpad isključiti,ali dobijam problem da se tipkovnica nakon nekoga vremena jednostavno ugasi(cc.otprilike 2 minute nakon dizanja Windowsa)

Itko ikakav savjet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem sa touchpadom-tipkovnicom

Touchpad se ne disebla u device manageru nego mora biti instaliran njegov driver sa programom. prilikom bootanja windowsa dolje u desnom kutu kraj sata u trayu dakle mora biti učitan program od touchpada i u njemu imas postavke ukljuciti iskljuciti touchpad ili da se touchpad iskljuci kad se ušteka usb miš itd. Doduše trebao bi se diseblati i preko fn+f9. Onda pretpostavljam da si kupio laptop bez OS-a i sam instalirao OS pa nisi instalirao atkacpi drivere i tiouchpad drivere. ovo atkacpi ti je potrebno da bi ti funkcionirale fn kombinacije tipki. Ovo vrijedi za Windowse 7, Window 8 ne koristim pa netko od kolega može malo doraditi upute. Pozdrav.

13 godina
Dukysta kaže...

Touchpad se ne disebla u device manageru nego mora biti instaliran njegov driver sa programom. prilikom bootanja windowsa dolje u desnom kutu kraj sata u trayu dakle mora biti učitan program od touchpada i u njemu imas postavke ukljuciti iskljuciti touchpad ili da se touchpad iskljuci kad se ušteka usb miš itd. Doduše trebao bi se diseblati i preko fn+f9. Onda pretpostavljam da si kupio laptop bez OS-a i sam instalirao OS pa nisi instalirao atkacpi drivere i tiouchpad drivere. ovo atkacpi ti je potrebno da bi ti funkcionirale fn kombinacije tipki. Ovo vrijedi za Windowse 7, Window 8 ne koristim pa netko od kolega može malo doraditi upute. Pozdrav.

Da kupio sam lap bez OS-a i instalirao Win 7 64.

Opčenito je problem sa driverima ovoga laptopa,za sedmicu,jer ih "nema",tj.dobio sam CD,sa driverima za osmicu,što opet nisu kompatibilni za 7-icu.

No,uspio sam instalirati sa toga CD-a večinu drivera,pa tako i za touchpad...U tome programu postoji lipo opcija Disable touchpad when mouse is plug in-no to ne šljaka!

ATKACPI drivere sam skinuo,no tokom instalacije javlja mi da su ti driveri več instalirani!No,opet, Fn nema nikakvu funkciju!

Može biti da driveri sa toga CD-a nisu ipak kompatibilni sa win 7,ali ako display,sound,wireless,bluetooth...i svi ostali driveri rade,sumnjam da su i za touchpad shebani!

U manageru nema niti jednoga žutoga upozorenja-lap radi savršeno,bez ikakvih problema...samo da mi je taj Touchpad UNIŠTITI,IZVADITI,SHEBATI...ma SAMO DA GA NEMA!

....Ako ništa ne uspije,Bogami ili ću ga izvaditi ili zaljepiti nekakvi komad plastike preko njega!

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 12:30 (Milka30).
16 godina
neaktivan

Nisi jedini sa tim problemima, vidim po internetu da se dosta ljudi žali na kompatabilnost tog modela sa Windowsima 7. Evo link na ruse oni su postali neke drivere za atk pa probaj http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=81&topic=5340  inače sljedeća opcija ti je hardware id od touchpada  i ovo http://www.pcidatabase.com ako imaš sreće nači ćeš točno ime proizvođaća pa vidi ima li drivere možda za neke starije modele asusa. Dalje ti ne mogu pomoći bez da sam sjednem za laptop. Eto sretno i pozdrav. 

EDIT: Ispravljeni linkovi

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 12:28 (Dukysta).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice