Molim da mi pomognete jako sam se zapetljala.Imam disk od 120gb i c i d particiju.Ne mogu da povećam sistemsku.Na njoj je bio xp koji sam izbrisala a na logičkoj (boot) je win 7.Probala sam paragonom partition magic,acronisom,alatom u visti ,easeus partition i ne ide.Mogu samo smanjiti a ne i povećati.Na slici vidite 3 particije jer sam onu od 80gbsmanjila i napravila treću ali ne mogu proširi sistemsku .Što još da pokušam?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
slici ? aha sad vidim ... pa kontam da trebas obrisat je i onda ponvono stavit kolko bi htjela da bude na njoj ... ili tako nesto :D
slici ? aha sad vidim ... pa kontam da trebas obrisat je i onda ponvono stavit kolko bi htjela da bude na njoj ... ili tako nesto :D
Da li bi pomoglo da win 7 instaliram na sistemskoj iako je samo 30gb i kasnije da je povećam?
Prvo moraš napraviti mjesta ako želiš povećati particiju, npr. izbriši h:, pa onda povećaj jednu od ove dvije koje su ostale. Kako misliš povećati particiju ako na disku nema više mjesta?
H je nastala smanjenjem druge particije i bila je unlocated ali isto je nisam mogla dodati prethodnima pa sam je kreirala kao zasebnu particiju.
H je nastala smanjenjem druge particije i bila je unlocated ali isto je nisam mogla dodati prethodnima pa sam je kreirala kao zasebnu particiju.
Ako nemaš OS na C particiji,izbriši C i H particiju s nekim od onih alata pa opet napravi C paticiju ali veću,s više prostora(ono što je bilo na H).
Ako možeš napraviti sve što sam rekao,napravi.A ako ne,javi gdje je problem!
Kako misliš dodati neiskorišteni prostor bilo kojoj particiji? Oslobodiš mjesto, označiš particiju koju želiš mjenjati (npr. C:) i možeš grafički, znači mišem desni kraj prikaza particije primiti i proširiti na neiskorišteni dio ili to napraviti u postocima brojčano upisivanjem. I ako neće (što sumnjam), što kaže zašto neće?