Imam racunalo sa mb gigabyte ga-m56s-s3,grafika gigabyte radeon hd2600 pro 512mb ram,3x 1gb ram ddr2 800mhz kingmax,hd hitachi 160gb,amd athlon x64 dual core 5000+.Ne mogu na to racunalo instalirati vistu.Instalacija se pokrene i "smrzne".Nema pravila u kojoj fazi,ali do desktop prikaza na ekranu ne mogu doći.Pokusao sam i samostojecu instalaciju, i kao dual boot sa win xp.Nejde nikako.XP radi normalno i bez greske.Cak sam kupio original vistu (home premium),ali ista stvar?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vista je dosta osjetljivija od XP na neispravan RAM... testiraj ram sa Memtestom...
Ok,idem probati
Ako si prije toga ima xp,probaj izbrisati sve particije i napravi ih ponovo prije instalacije viste.
Ima još nešto: u potpisu tvoje konfiguracije stoji 3x1Gb Ram-a...što bi također moglo uzrokovat probleme(single chanel).
Probaj jedan keks memorije izvadit van(pri tome pazi koji,tako da ti ostanu 2 koja će bit postavljeni u dual chanel).
Pokušaj,ništa te ne košta...pa javi
memtest gotov-0 errors?
probam
A ako odem u ducan i kupim jos jednu memoriju(istu),da li bi to rijesilo dvojbu?Imam 4 utora za memoriju?
Naravno da bi bilo OK...samo znaj da ti neće Vista niti bilo koji drugi 32 bit OS prepoznat sve 4 Gb rama,
mislim da je u stanju adresirat 3583 Mb ram.
No delat će ti kak treba,meni je radilo.
Thanx!.Idem u ducan.Cijena memorije je ipak manja od zeninog poklona za 8. mart!
Eeeeeeeeeeeeee,stani....a,jesi probao sa samo 2 keksa Ram-a????
Jer i tak bi ti trebalo delat,ako je problem sa single chanel-om.
Probaj prvo to,da ne trošiš badava novce!!!!