Problem sa wirelessom

poruka: 44
|
čitano: 6.079
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem sa wirelessom

Pred dva dana sam kupio laptop Acer Aspire V3-772G-54206G75Makk i instalirao windows 8.1 pro 6.3.9600 Build 9600. Skinuo sam sve zadnje drivere sa njihove stranice i sve radi perfektno osim wirelessa. Radi se o Qualcomm Atheros AR5BWB222 Wireless Network adapteru, trenutno 10.0.0.263 verzija (takoder skinuta s njihove stranice). Proguglao sam malo i netko je predlozio da se BIOS updejta, tako da sam isto skinuo BIOS s njihove stranice 1.13 - 11.10.2013. Na googleu nisam mogao pronaci niti jedan problem koji opisuje moju situaciju, uglavnom se vecina zali na konstantno prekidanje veze dok moja situacija je iznimno slab download speed. Najveci download speed koji sam uspio zabiljeziti je [url]http://www.speedtest.net/result/3280267372.png[/url] i to kad sam ponovo instalirao drivere wireless adaptera (10.0.0.263) nakon updejtanja BIOSa. Dok inace ne prelazi 1 mbps [url]http://www.speedtest.net/result/3280459207.png[/url]. E sad u mojoj sobi sam prije imao stari laptop i brzina je bilo uvijek normalna (nisam nikad provjeravao) sad je taj isti laptop 5 metra blize nego moja soba routeru i ima download speed od ~11 mbps, dok ja u svojoj sobi s novim laptopom ne mogu prekoracit 1 mbps. 

[url]http://www.microsoft.com/en-us/windows/compatibility/CompatCenter/ProductDetailsViewer?Name=Qualcomm%20Atheros%20AR5BWB222%20Wireless%20Network%20Adapter&vendor=Qualcomm%20Atheros&Type=Hardware&tempOsid=Windows+8.1[/url] ovdje mozemo vidjeti kako dosta njih je glasalo da taj wireless nije kompatibilan sam windows 8.1, ali ga je Windows proglasio kompatibilnim. Neznam sta dalje radit, pomoc!

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 23:22 (Rijeka051).

0 0 hvala 0
13 godina
Problem sa wirelessom

skini posljednju verziju drivera sa neslužbene stranice samo pazi da skines x32 ili x64 verziju zavisno o tome koja tebi treba

0 0 hvala 1
11 godina
Re: Problem sa wirelessom

....a da proba i premjestiti svoj laptop na mjesto onog prvog da vidi kako otamo ide ??

12 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

skini posljednju verziju drivera sa neslužbene stranice samo pazi da skines x32 ili x64 verziju zavisno o tome koja tebi treba

hvala obojici na odgovoru, skinuo sam 10.0.0.270 x64, prvih 5 min nakon restarta je bilo oko 7mbps, zatim je opet palo na ispod 1mbps. tako da sada imam drasticne padove i uspone (valjda sam i jucer imao ali tek sada primjecujem) 

AF139 kaže...

....a da proba i premjestiti svoj laptop na mjesto onog prvog da vidi kako otamo ide ??

cim to isprobam tokom dana javim ovdje

12 godina
neaktivan
Problem sa wirelessom

Znaci ovako, donio sam novi laptop do onog starog (koji je blize routeru) i sada s ovim zadnjim driverima imam istu brzinu na oba, tako mislim da je sve uredu sa driverima. Medutim signal mi i dalje pada na ispod 1mbps u mojoj sobi, dok prije 3 dana na starom laptopu je sve normalno radilo i nikad nije bilo nikakvih problema. Yt je uvijek loudao normalno, dok sada zna zastekat i smanjit mi kvalitetu na 240p, sto se nije nikad desavalo. Stvarno neznam do cega je vise :/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem sa wirelessom

Evo jos jedan test, donio sam stari laptop tu u sobu i on ima 6-7 mbps, dok sam istovremeno testirao i novi on i dalje ne prelazi 1mbps :/

0 0 hvala 0
13 godina
Problem sa wirelessom

http://www.nirsoft.net/utils/wirelessnetview.zip daj ss ovoga. informacije koje su bitne su razina signala i kanal na kojem je tvoja mreža(ako je na istom kanalu i susjedna mreža, kanal se mora promijenit).

za hvala postoji pripadajuci gumb

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 23:03 (peace_of_cake).

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Problem sa wirelessom

http://imageshack.com/a/img845/1042/343e.png Evo, ali nazalost mislim da to nema nikakve veze, jer sam sada testirao sa starim :/

0 0 hvala 0
13 godina
Problem sa wirelessom

bilo kako bilo, dosta si udaljen od tog thomson routera ali opet brzina bii trebala bit veća od 1 mbps. sta zivis na selu da lovis samo svoju mrezu?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem sa wirelessom

Ma brzina bi trebala bit oko 6-7 mbps kao i na starom laptopu malo prije. Hahah jedini u selu imam internet :D neznam zasto tu prikazuje samo moj router al inace ih pronadem 2 i to od 2 susjedne kuce. Zivim u kuci pa najblizi susjedi zive jedno 10-15m od mene.

0 0 hvala 0
13 godina
Problem sa wirelessom

uglavnom, sestricna je kupila identican laptop kao i ti i ja sam joj instalirao win7 i sve drivere sam joj nasao iako win7 nije službeno podržan sa strane acera i sve joj radi. probaj skenirat komp nekim antivirusom i sl, možda si skidajuci driver sa žnj stranica pokupio i neki virus?

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

uglavnom, sestricna je kupila identican laptop kao i ti i ja sam joj instalirao win7 i sve drivere sam joj nasao iako win7 nije službeno podržan sa strane acera i sve joj radi. probaj skenirat komp nekim antivirusom i sl, možda si skidajuci driver sa žnj stranica pokupio i neki virus?

ma da? a nista sacekat cu jos malo, ako ne morat cu win7 stavit, a bas mi se svidjela osmica. a odkuda si skidao drivere jer vidim da na njihovoj str ima drivere samo za win 8 i 8.1

13 godina
Problem sa wirelessom

sve intelovo (intel grafa, chipset, usb 3.0...) sa intelove stranice, driver za lan sa broadcomove stranice, driver za wifi sam ti vec dao,  za nvidijinu grafu sa nvidijine stranice itd

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

sve intelovo (intel grafa, chipset, usb 3.0...) sa intelove stranice, driver za lan sa broadcomove stranice, driver za wifi sam ti vec dao,  za nvidijinu grafu sa nvidijine stranice itd

aha, u najgorem slucaju cu to morat. btw. mislim da nisam instalirao driver za broadcom LAN, jer ga nema za skinut na acerovoj

http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/drivers/4732;-;Aspire%20V3-772G

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 1:16 (Rijeka051).
13 godina
Problem sa wirelessom

ali ima na broadcomovo stranici za skinut, a možda ih instaliraš i automatski i preko windows updatea

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Acer je nov laptop i njegov WIFI  modul podržava WIFI-N standard, isti isključi na routeru i uživaj!

12 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...

Acer je nov laptop i njegov WIFI  modul podržava WIFI-N standard, isti isključi na routeru i uživaj!

Kako bi to mogao napravit? Evo usao sam u svoj THOMSON TG782 router preko ove IP http://192.168.1.1/, kako dalje? :)

13 godina
Problem sa wirelessom

ma taj router ne podržava 802.11 n nego samo b/g. omoguci samo g i to je to.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

ma taj router ne podržava 802.11 n nego samo b/g. omoguci samo g i to je to.

Da, nema n, stavio sam 802.11g pa cemo vidjet ako ima kakve razlike

12 godina
neaktivan
Problem sa wirelessom

isto, sve isto kao i prije..nije do toga :/ i dalje ga nesto gusi

evo sad mi je maxtv poceo stekat, od kad sam prebacio na ovo drugo sranje

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 19:19 (Rijeka051).

0 0 hvala 0
13 godina
Problem sa wirelessom

maxtv   nema veze   sa ikakvim postavkama za wifi. ugasi maxtv skroz i napravi speedtest

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

maxtv   nema veze   sa ikakvim postavkama za wifi. ugasi maxtv skroz i napravi speedtest

ponavljam stari laptop mi je uvijek imao 6-7 mbps ovdje, sa maxtvom i bez njega. dok ovaj cim ga upalim ima oko 4-5 i nakon 10 min padne na 0.9 i onda se svako toliko penje i spusta. ovdje bi trebala biti konstantna 6-7 brzina downloada.

kad udem u neku online igru veza pocne pucat..

koliko su povezani wireless i bluetooth driveri?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 21:33 (Rijeka051).
12 godina
neaktivan
Problem sa wirelessom

http://www.speedtest.net/result/3285431711.png sa 0.9 na 11 mbpsa je velika razlika, lijepo sam uninstalirao sve te wireless drivere, jednog po jednog kojeg sam instalirao jer preko device managera ne izbrisem sve, i stavio driver sa acerove stranice. hvala obojici na savjetima, mislim da je sada to rijeseno :D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rijeka051 kaže...
peace_of_cake kaže...

ponavljam stari laptop mi je uvijek imao 6-7 mbps ovdje, sa maxtvom i bez njega. dok ovaj cim ga upalim ima oko 4-5 i nakon 10 min padne na 0.9 i onda se svako toliko penje i spusta. ovdje bi trebala biti konstantna 6-7 brzina downloada.

kad udem u neku online igru veza pocne pucat..

koliko su povezani wireless i bluetooth driveri?

Ovako redom:

1. Max TV nema uticaja na brhinu downloada

2. Nov Acer spoji žicom (LAN-om) i vidi postoje li tada oscilacije u brzini

3. Wifi i bluetooth driveri usko su vezani jer radi se o istom modulu

4. Pokušaj USB-wifi stikom pa vidi situaciju

5. Skini driver wifi modula sa stranica drugih proizvođača

SRETNO!

12 godina
neaktivan
Rijeka051 kaže...

http://www.speedtest.net/result/3285431711.png sa 0.9 na 11 mbpsa je velika razlika, lijepo sam uninstalirao sve te wireless drivere, jednog po jednog kojeg sam instalirao jer preko device managera ne izbrisem sve, i stavio driver sa acerove stranice. hvala obojici na savjetima, mislim da je sada to rijeseno :D

nakon 5 min se opet vratila na 1-2. Sad cu redom ovo pokusat ali nemam usb wifi.

12 godina
neaktivan
Problem sa wirelessom

2. Nov Acer spoji žicom (LAN-om) i vidi postoje li tada oscilacije u brzini

- dali ima potrebe ovo testirat jer sam doveo novi laptop do onog starog i oboje su imali istu brzinu, znaci konstantnih 8.27 mbps sam imao 2 metra od modema probat cu ovo sutra tokom dana, jer je moguce da je brzina bila visoka samo prvih par minuta. spojit cu s kabelom pa javit ovdje.

3. Wifi i bluetooth driveri usko su vezani jer radi se o istom modulu

- ok, zna acerovoj stranici ima atherosove drivere za bluetooth i wlan, s tim da one za bluetooth vec imaju u sebi za wlan

4. Pokušaj USB-wifi stikom pa vidi situaciju

- nemam stick

5. Skini driver wifi modula sa stranica druge stranice

- ovo cu morat samo, kako mogu znat koji model druge marke ima bas tu mreznu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 2:35 (Rijeka051).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem sa wirelessom

http://www.station-drivers.com/download/qualcomm/qualcomm_10.0.0.274(www.station-drivers.com).exe skinuo sam ove drivere i ti su jos noviji od onih sa atheros.cz (10.0.0.270) i od onih sa acerova (10.0.0.263). Opet ista stvar cim instaliram nove drivere prvih 10 minuta sam imao konstantnu brzinu 8 mbps i cim sam usao u steam i pokrenuo nesto, veza se vratila na ispod 1 mbps.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 2:14 (Rijeka051).

0 0 hvala 0
13 godina
Problem sa wirelessom

a da probaš ubuntu koristit na sat vremena da provjeris ako i sa drugim os-om  imas problema

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

a da probaš ubuntu koristit na sat vremena da provjeris ako i sa drugim os-om  imas problema

Ma mislim da mi se neda to sada instalirat. Evo danas se brzina vratila opet na 0.9 bojim se da to ima veze sa mreznom, driverima itd. Ako do kraja dana ne rijesim onda cu instlirat win 7, al bojim se da ce tamo bit ista situacija :(

12 godina
neaktivan
Problem sa wirelessom

testirano sa kabelom, brzina preko 11mbps. znaci kad sam blizu modema brzina je normalna, cim se udaljim brzina pocne padat ispod 0.5 (puno ispod 8 koji je stari laptop imao na istoj lokaciji)

edit: sad je opet 8, znaci stalno dize se i spusta

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 16:33 (Rijeka051).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice