Tipkovnice sa hrvatskim dijakritičkim znakovima

poruka: 5
|
čitano: 1.947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Tipkovnice sa hrvatskim dijakritičkim znakovima

Pozdrav!

Nisam bio siguran gdje bi ovo pitanje postavio pa ću pokušati ovdje pa neka ga moderator premjesti ako postoji pogodniji podforum.

Mene zanima, sa zakonodavnog stajališta, da li je dozvoljeno da se u Hrvatsku uvoze i u državnoj službi koriste tipkovnice bez hrvatskih dijakritičkih znakova?

Hvala svima na komentaru!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Tipkovnice sa hrvatskim dijakritičkim znakovim

-zakonska obaveza, ali se ne provodi. Jer zakonodavac negleda konkretnu robu (tipkovnicu), dok recimo na TVu, DVDu itd imaš tipke play, FF, volume. Zakon strože propisuje deklaraciju i upute.

-kad bi se tražilo od ustavnog suda tumačenje, onda bi moralo biti s našim diakritičkim znakovima.

-Inače, takva situacija nebi smjela biti moguća, jer je uvoznik-distributer za regiju-zemlju, pa logično da će naručiti konkretno potreban raspored. Dešava se u velikim poslovima, kao serija za neko drugo tržište... što je vjerojatno mutan posao. Slično kao recimo filmovi na DVDu, njemačka, francuska, španjolska, ... crtić bi bio problem zbog sinkronizacije. Zamisli situaciju da se isporuka pomješa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
nikic kaže...

Pozdrav!

Nisam bio siguran gdje bi ovo pitanje postavio pa ću pokušati ovdje pa neka ga moderator premjesti ako postoji pogodniji podforum.

Mene zanima, sa zakonodavnog stajališta, da li je dozvoljeno da se u Hrvatsku uvoze i u državnoj službi koriste tipkovnice bez hrvatskih dijakritičkih znakova?

Hvala svima na komentaru!

moras biti svjestan tko je dobavljac IT opreme za cijelu drzavnu i javnu upravu u RH (i okolnim zemljama) i onda ti je sve jasno.

ali da, sa zakonske strane, ne bi se smjelo uopce prodavati (niti u ducanima niti nigdje)

16 godina
neaktivan
Hvala svima, to sam i pretpostavljao!
Riječ je o SUN hardveraju, baš se pitam da li toga ima sa HR znakovima! :-)
16 godina
potpisujem, uopce se ne provjeruje.

imam saitek cyborg bez dij. znakova ali sa hrv. rasporedom. ;)
KUPUJEM NOKIU E90 COMMUNICATOR DO 700KN HITNO
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice