Chkdsk check disk i boot greska

poruka: 12
|
čitano: 6.927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

PC mi je trazo disk check, pustio sam da odradi do kraja.

izbacio je tokom provjere neke neispravne file-ove.

Da, uz to i disk mi cudno zuji.

Uz to znao je i izbacit prilikom paljenja disk boot failure insert system disk and press enter.

Otvorio sam PC, ram izvadio, procistio, kabel od diska s memorijom isto pocistio i ubacio.

Prilikom prvog paljenja je opet to izbacio, ali kasnije mi to vise ne izbacuje prilikom paljenja.

Opet na disk check izbaci iste nepravilnosti kao i prije ovih radnji s ubacivanjem ram-a i povezivanjem diska

s maticnom.

Zanima me je li mi problem softverski pa da format odradim ili repair. Ili je disk kraju, da spasim sto

se spasit da i kupim novi. Molim savjet, pozz...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Chkdsk check disk i boot greska
ACMilan13 kaže...

PC mi je trazo disk check, pustio sam da odradi do kraja.

izbacio je tokom provjere neke neispravne file-ove.

Da, uz to i disk mi cudno zuji.

Uz to znao je i izbacit prilikom paljenja disk boot failure insert system disk and press enter.

Otvorio sam PC, ram izvadio, procistio, kabel od diska s memorijom isto pocistio i ubacio.

Prilikom prvog paljenja je opet to izbacio, ali kasnije mi to vise ne izbacuje prilikom paljenja.

Opet na disk check izbaci iste nepravilnosti kao i prije ovih radnji s ubacivanjem ram-a i povezivanjem diska

s maticnom.

Zanima me je li mi problem softverski pa da format odradim ili repair. Ili je disk kraju, da spasim sto

se spasit da i kupim novi. Molim savjet, pozz...

Sve mi asocira na data kabel od harda, da je neispravan: zamjeni ga, uzmi novi

kabel od diska s memorijom isto pocistio i ubacio: nisam razumio, osim ako ne misliš na hard disk: toje taj zamjeni ga

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
12 godina
neaktivan

mislim, kabel koji veze maticnu i disk izbacio, i naknadno vratio. probat cu da provjerim je li do toga, ty

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

UDi u windows ako mozes i testiraj hdd sa hd tune .. error scan od bad sectora i pogledaj health i stavi slike ovdje da znamo na cemu si , a i mi skupa sa tobom {#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako sam dobro razumio, pokušaj isključiti provjeru diska, u CMD-u ukucaj chkntfs /x c:

ako ti izbacuje provjeru C: diska, a d: ako je ili šta već...

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

mislim da mi to ne rjesava problem, samo ga zaobilazi

sry nisam ranije rekao sada pc sporo radi, sporo ucitava programe i otvara dokumente

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako disk ćudno zuji, sporo radi, onda krepava, prije nego išta drugo napraviš spašavaj sve što ti je vrijedno na tom disku...

0xBADC0DE
13 godina
neaktivan
ACMilan13 kaže...

mislim da mi to ne rjesava problem, samo ga zaobilazi

sry nisam ranije rekao sada pc sporo radi, sporo ucitava programe i otvara dokumente

skini hd tune instaliraj i skeniraj od bad sectora i health pogledaj..slike nabaci ovdje da znamo sta je ... 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
13 godina
neaktivan

imao sam isti problem naime dobio sam uz PC bootabilan disk i na njemu imam bootabilne programe, u slucaju da ne mogu instlriati sistem imam programe kojima formatiram disk.

Eh ovako ucini sljedece:

ako nemas taj disk, skini LAST XP v22 i na njemu ti dodje isto tako bootabilan program bootuj ga ako imas vise particija formatiraj sve a zatim ih spoji u jednu.

kad zavrsis instalciju sistema raspodjeli ponovo particije...to je jedino rjesenje za sad koje imam...

12 godina
neaktivan

u redu skinut cu hd tune i pokrenut, nazalost pirje sutra nemogu stavit izvjestaj. hvala na odgovorima, pozz...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Polako ali sigurno mislim da mu disk  rikava te se sprema za odlazak u vječna lovišta da sam na njegovom mjestu uradio bih recoy podataka te spasio ono šte da spasit prije neg što bude kasno. Ukratko želim reći da pretjerano zujanje cvrcanje na HD upučuje na to da se disk raspada .Edit: imam i ja takvih par diskova pa kad ih spojim  samo čujem zujanje crvrčanje te na kraju dobijem poruku System Disk Failure .ili u prevodu Disk Preminuo od kratke i neizlječive bolesti

Dalibor.

{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

sada mi izbacuje

begining dump of psychal memory, ima ko savjet kako to rjesit i je li disk ili ram sada u pitanju

izbacio sam stari ram i ubacio novi, opet je izletio BSOD sa tom porukom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 13:57 (ACMilan13).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice