Ne znam spojiti maticnu

poruka: 18
|
čitano: 2.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Ne znam spojiti maticnu
Kupio sam maticnu neki dan sa dual core 2.7 ghz proc 512 mb ram i integ graf
Imao sam comp amd 1.15 ghz proc 700 mb ram i integ grafom
Izvadio sam staru maticnu i ubacio novu ali nisam znao spojiti power onaj kabal a inapojna je bila 20 pin a maticna 24 pin
Uzeo sam napojnu sa 24 pin i prikljucio al mi neide i da jos kazem da ni staru maticnu nmg spojit da radi :(
www.facebook.com/grabuselmas.ba
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Ne znam spojiti maticnu

Slikaj nam kako si spojio pa cemo ti reci!

Nemoj sada nabaciti sliku slikanu iz aviona,nabaci par slikica!

11 godina
neaktivan
Evo
11 godina
neaktivan
Ovako sam spojio
14 godina
neaktivan
BoSaNaC_Pr0 kaže...
Evo

Moraš stavit distancer i vijak da bi ploča normalno sjedala na mjesto kako treba .

EDIT: 

Jesi spojio napajanje za CPU kako treba ?

Za power tipku i reset, nađi manual od matične i spoji prema uputama. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 20:12 (mstaglicic).
11 godina
neaktivan
Sta je distancer?
Staviti sve sarafe?
11 godina
neaktivan
Maticna nema 4 pinski prikljucak za proc
11 godina
neaktivan
Ovo je nova maticna.
Gdje bi tu trebao spojiti?
15 godina
neaktivan
Ne znam spojiti maticnu

Pa napišeš koja je matična u pitanju pa će biti lakše

Spija
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Fujitsu simens d931 ja msm ova nova
15 godina
neaktivan

Već ti je rečeno da napišeš što jesi a što nisi spojio, model MBO-a ne bi bio na odmet, dapače. za header imaš manual pa pogledaj kako se spaja. Nitko ne zna napamet, osim toga svak matična je za sebe. Ove slike ne znače puno.

Spija
11 godina
neaktivan
Mozes li mi pomoci preko skype?
15 godina
neaktivan
Ne znam spojiti maticnu

Znači ovako ti si spojio sve ali kad stisneš dugme za paljenje on ne radi jel tako ??

Spija
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
BoSaNaC_Pr0 kaže...

E ovako...Polako!

To sto ti imas 24 pinsko napajanje a 20 pinsku maticnu,nema veze,jednostavno ubodi to 24 pinski kabal,lagano u maticnu,NE SILITI!Ako primjetis na kablu "šablona" kabla i utora mora se podudarati,a sa time da ti ostaju 4 kabla na napajanju viška!Čak ta 4 pina mozes odvojiti od kabla!

Tvoja ploca ima 3 PCI slota(tamo di ubadaš graficku i raznorazne kartice) i jedan pored AMR slot(mali slot) između ubadaš AUDIO 1 kabal,ako ga imaš!

Na samome kraju (ispod PCI slotova) nalaze se pinovi za restart,hdd led...

-Zadubi se i pogledaj da pored svakoga pina (žičice što viri) piše šta je ona i isto tako piše ti + ili -.Plusevi su ili doljnji red ili gornji,Minusi obratno!

-Uzmi kabalčiće iz kučišta i opet se zadubi u svaki!Vidjeti ceš da je svaki različite boje i da na svakome piše šta je za šta!

-Isto tako na jednome od para imaš mali nacrtani trokut,to ti je oznaka da je to +.

Spoji kablove kao što ti piše i nemaš frke!

15 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
BoSaNaC_Pr0 kaže...

E ovako...Polako!

To sto ti imas 24 pinsko napajanje a 20 pinsku maticnu,nema veze,jednostavno ubodi to 24 pinski kabal,lagano u maticnu,NE SILITI!Ako primjetis na kablu "šablona" kabla i utora mora se podudarati,a sa time da ti ostaju 4 kabla na napajanju viška!Čak ta 4 pina mozes odvojiti od kabla!

Tvoja ploca ima 3 PCI slota(tamo di ubadaš graficku i raznorazne kartice) i jedan pored AMR slot(mali slot) između ubadaš AUDIO 1 kabal,ako ga imaš!

Na samome kraju (ispod PCI slotova) nalaze se pinovi za restart,hdd led...

-Zadubi se i pogledaj da pored svakoga pina (žičice što viri) piše šta je ona i isto tako piše ti + ili -.Plusevi su ili doljnji red ili gornji,Minusi obratno!

-Uzmi kabalčiće iz kučišta i opet se zadubi u svaki!Vidjeti ceš da je svaki različite boje i da na svakome piše šta je za šta!

-Isto tako na jednome od para imaš mali nacrtani trokut,to ti je oznaka da je to +.

Spoji kablove kao što ti piše i nemaš frke!

Nisu na svakoj MBO pinovi sa predznakom - u gornjem ili u donjem redu, također vrijedi i za +. To može biti raspoređeno i horizontalno i vertikalno. Ovisi kako je napravljeno. Te pinove može ubadati kako hoće, neće se ništa dogoditi, pa dok ne pogodi, za power i restart. Ostalo mu nije ionako bitno. A na kablovima od kućišta (na svakom) piše koji su power, koji su restart, hdd led, pow led  itd. Bez obzira što smo tu da pomognemo, mislim da se ipak ne razumiješ niti približno da bi to radio sam. Iako nećeš napraviti niakakav problem, savjetovao bi ti da ti to ubode netko tko će se bolje snaći i tako si uštediš vrijeme i živce. Model MBO koji si naveo, ja nigdje nisam uspio pronaći na netu, ili sam ćorav ili nisi dobro napisao, ali priznajem i ja sam na brzinu samo bacio pogled. Pozz

Spija
15 godina
neaktivan
BoSaNaC_Pr0 kaže...
Ovako sam spojio

Taj power sw si spojio na totalno krivom mjestu. To je header za  USB, slika koju si postavio kasnije sa onim šarenim pinovima, tamo ubadaš ovaj kabal kao i druge sa kućišta, ali tu ti je najbitnije power switch i restart (nije ni on posebno bitan) ostalo po izboru i mogućnostima.

Spija
16 godina
BoSaNaC_Pr0 kaže...
Fujitsu simens d931 ja msm ova nova

Po nazivu to nije ime matične ploče nego ime "brand name" gotovog računala, tako da je to najvjerojatnije neka OEM matična ploča.

Daj pogledaj na ploči trebalo bi ti pisati model matične ploče, najvjerojatnije je proizvođač MSI, pa bi ime modela trebalo biti nešto kao MS7634.

Napiši sve što vidiš što bi moglo nalikovati imenu modela ploče.

Imaš li manual/upute za matičnu?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 9:48 (Matozan).
13 godina
SPIJA kaže...

Nisu na svakoj MBO pinovi sa predznakom - u gornjem ili u donjem redu, također vrijedi i za +. To može biti raspoređeno i horizontalno i vertikalno. Ovisi kako je napravljeno. Te pinove može ubadati kako hoće, neće se ništa dogoditi, pa dok ne pogodi, za power i restart. Ostalo mu nije ionako bitno. A na kablovima od kućišta (na svakom) piše koji su power, koji su restart, hdd led, pow led  itd. Bez obzira što smo tu da pomognemo, mislim da se ipak ne razumiješ niti približno da bi to radio sam. Iako nećeš napraviti niakakav problem, savjetovao bi ti da ti to ubode netko tko će se bolje snaći i tako si uštediš vrijeme i živce. Model MBO koji si naveo, ja nigdje nisam uspio pronaći na netu, ili sam ćorav ili nisi dobro napisao, ali priznajem i ja sam na brzinu samo bacio pogled. Pozz

Ma mislio sam na redosljed + i - ili je gore ili dolje(nije 100% +gore,pa sljedeći je dolje,dolje,gore...)Na to sam mislio.

U tih starijih ploca dosta je bitno sve spojiti na pravo mjesto(osim restarta i speakera),nece mu raditi-znam iz iskustva!

Matozan kaže....

Po nazivu to nije ime matične ploče nego ime "brand name"...

Ma to vam je "som" matična,prepoznao bih ju iz aviona(radio sam jednoj skoli 30-tak racunala za tom matičnom)

Tocan naziv je K7SOM (verziju ne znam,ali raspored mu je isti)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice