A koji je best buy.Dali se isplati dat te pare za intela ipak je razlika 600 kn
Ne isplati. Za te pare ubodi SSD
A koji je best buy.Dali se isplati dat te pare za intela ipak je razlika 600 kn
Ne isplati. Za te pare ubodi SSD
Nema tu neke prevelike filozofije, uzmi što ti džep dopušta, ja osobno ću sačekati am3+ i bulldozer procesore, uparit ću ih sa crossfire-om 2x 6870 ili 2x5870 te biti miran jedno 5 godina.
Moj ljubimac Athlon 64 3000+ radi od 2004 te je još itekako aktivan, nije da preferiram AMD preko Intela ili obrnuto, samo gledam dobiti najbolju moguću konfiguraciju za svoju lovu.
Ukoliko trenutno nemam 500kn za uzet neki sandy bridge procesor, onda cu se sigurno okrenuti AMD-u koji me pridobio samim time što sa am3 procesor možeš piknuti u am3+ matičnu.
I AMD isto ima jako dobar OC potencijal, pa nije ga Intel licencirao lol.
Uzeo prije 2g Phenoma 550 BE za siću od 700kn i otključao sve 4 jezgre,
prije par dana za drugi comp uzeo Athlon X3 445 za 500kn i bez problema otključao
i dodatnu jezgru i cache i dobio Phenom II 955
Tako ako se osjećaš sretnim, preporučujem ovaj gore proc od 500kn, a za razliku u
cijeni uzmeš SSD ili dvije umjesto jedne 6850 grafičke
trebam ga što prije :/ znači najviše još 2tj
ako ti nije bed lova,svakako Intel...likovi ne znaju što je u biti bridge tehnologija...imaš tu negdje topic o bridgeu..za sada tuče nadaleko sve amd-ove,a ovi što pričaju:kada dođe buldozer..e kada..i opet,tko zna kakav će biti... intel-bridge je vrlo hladan procesor...u usporedbi sa dosadašnjim core procesorima,a amd neću niti spominjati...video u bridgeu je dotjeran do maksimuma,a igre,pa pogledaj testiranja u najzahtjevnijim igrama...bridge gazi sve po redu..ne slušaj ove koji jedva skupe za amd...
ne slusaj tog _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
kupi AMD i uvjerul bus se kai je pravi procesor i nebudes pozalil...a ne ono smece...dal bus puno para za njega a i ploca je skupa a nije ni pol posto bolji od AMD-a
kupi AMD x4 il AMD x6 i uzivaj
ili najbolje od svega kupi Phenom II x2 i odključaj ga u x4 s pločom od 500kn te digni na 3.5 i to sve za 1000kn!!
trebam ga što prije :/ znači najviše još 2tj
ako ti nije bed lova,svakako Intel...likovi ne znaju što je u biti bridge tehnologija...imaš tu negdje topic o bridgeu..za sada tuče nadaleko sve amd-ove,a ovi što pričaju:kada dođe buldozer..e kada..i opet,tko zna kakav će biti... intel-bridge je vrlo hladan procesor...u usporedbi sa dosadašnjim core procesorima,a amd neću niti spominjati...video u bridgeu je dotjeran do maksimuma,a igre,pa pogledaj testiranja u najzahtjevnijim igrama...bridge gazi sve po redu..ne slušaj ove koji jedva skupe za amd...
ne slusaj tog _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
kupi AMD i uvjerul bus se kai je pravi procesor i nebudes pozalil...a ne ono smece...dal bus puno para za njega a i ploca je skupa a nije ni pol posto bolji od AMD-a
kupi AMD x4 il AMD x6 i uzivaj
Da je skup, jeste. Ali sad da je smece i ''ni pol posto'' bolji, jbg...
dosta mi je da se prepucavamo sa pubertetlijama i kre**nima. brojke govore sve. to sta si ti ljubomoran sta bi covjek kupio SB to je tvoja stvar, ne moras je podijeliti sa svima
dosta mi je da se prepucavamo sa pubertetlijama i kre**nima. brojke govore sve. to sta si ti ljubomoran sta bi covjek kupio SB to je tvoja stvar, ne moras je podijeliti sa svima
Brojke ne govore sve, osim ako neko vrti benchmarke po čitav dan.
Recimo to kao 80-ih, audio uređaji iz Japana su imali daleko bolje karakteristike
"na papiru", al onda kad bi ih stavio na slušni test, redom su zvučali lošije
nego engleski...takav ja otprilike imam osjećaj kad radim na AMD i Intel
baziranim konfiguracijama
radio sam i na jednom i na drugom. pa upravo si uskaces u usta, amd je jak na papiru, al kad treba pokazati daleko daleko zaostaje. i kad smo vec kod bencheva, clockani phenom x6 1100T na 6000Mhz sa LN2 se ne moze mjeriti sa mojim i7 950 na 4300 na zraku...
radio sam i na jednom i na drugom. pa upravo si uskaces u usta, amd je jak na papiru, al kad treba pokazati daleko daleko zaostaje. i kad smo vec kod bencheva, clockani phenom x6 1100T na 6000Mhz sa LN2 se ne moze mjeriti sa mojim i7 950 na 4300 na zraku...
AMD NIJE jak na papiru, a evo i zašto:
http://arstechnica.com/hardware/reviews/2008/07/atom-nano-review.ars/6
Kome se ne da čitati, ukratko: u PCmarku je dovoljno promijeniti CPUID tako da bench misli
da se vrti na Intelu (iako se vrti na AMD-u) i odjednom (čista magija) dobiješ 30% bolje rezultate
AMD NIJE jak na papiru, a evo i zašto:
http://arstechnica.com/hardware/reviews/2008/07/atom-nano-review.ars/6
Kome se ne da čitati, ukratko: u PCmarku je dovoljno promijeniti CPUID tako da bench misli
da se vrti na Intelu (iako se vrti na AMD-u) i odjednom (čista magija) dobiješ 30% bolje rezultate
daj molim te, ko da si s uma sisao. provrtila se vec rasprava o tome. i ja sam rekao rezultat iz 3d marka, sa istim karticama
daj molim te, ko da si s uma sisao. provrtila se vec rasprava o tome. i ja sam rekao rezultat iz 3d marka, sa istim karticama
Lol, 3dmark...jel to ono radio Futuremark, ista ekipa koja je radila i PCMark, smeće koje diže Intelove rezultate za 30-40%?
Samo ti vrti benchmarke
oni brojevi na kraju benchanja ne znace nista.taj bijedni program ne moze izmjeriti snagu kompa.nebih se ni cudio da je Intel platio kreatoru Futuremarka i ostalih benchmark programa da daje lazne rezultate kada se koriste njihovi procesori.ista stvar kad je Intel platio vodecim marketinskim firmama da ne uzimaju i prodaju AMD procesore nego samo Intel.to ti samo govori koliko se Intel boji AMD-a.svi se nesto zakurazili kada je Intel izbacio C2D procesore koji su tukli AMD procesore.a gdje ste bili prije toga???svi vi Intel ''fanovi'' ste imali AMD-ove procesore jer su Intelovi jednostavno bili bijedni u to vrijeme.nikoga nije bilo briga za benchanje ali od izlaska C2D procesora poceli ste pljuvati po AMD-u zbog bezveznih brojki na benchmarku a do jucer ste bili na starom Athlonu 64.a vratite se u proslost,sta bi bilo da nema AMD-a?nebi kupovali i5 2500K za 1500 kn nego bi bio 4000 kn.sjetite se samo koliko su kostali Intelovi procesori od 500 mhz prije desetak-petnaestak godina.zato prestanite pljuvati po AMD-u i molite Boga da ne propadne jer ako se to desi lose nam se pise jer ce obican Celeron kostat 1000 kn a ne 300 kn kao sad.
nisam bio ni na kakvom amd-u. P4 FTW!!!!!!!!!!!!!
Kojih gluposti necu sve pročitat....
madafaka...
xyan: sandy bridge ne grije... pa ovaj sta je tebi grijanje?? 70C? ti nije dosta ?? ... dobro sad da je napredak od 90C na i7 pa je uredu dobro je ... zašto me sve to podsjeća na neka prošla vremena i Pentium4 ?? hehe
Phenom I je trebao biti Phenom II i da je tako bilo vidjeli bi tko koga šije kao i do sada u prošlosti ... druga stvar što je cijeli socket 940 lagano bio promasaj i intel s C2D zasjeo na vrh ... no i to je trebalo dobro platit (kao i sad.. samo pogledajte po koliko se traži za polovne 775 procesore)
sandy bridge je brzi bolji jaci i sta ja znam sve... no to i kosta ... takoda je cijela ova tema promasaj...
ako netko ima novaca kupit ce intela i uzovat u vecem epenisu na par postotaka bolje benchmarke...
isto tako amd-ovih 70 fps je sasvim igrivo kao i intelovih 80 fps u istoj igri ...
isto tako amd-ovih 1 fps je neigrivo isto kao i intelovih 5 fps iako je intel bolji 500% zar ne?
nekom normalnom covjeku koji sam sebi kupuje i zarađuje za taj komp mislim da uopce nije vazno kako se zove proc grafa ili neki treci dio hardwera i nema tu mjesta fanboysima..
jednostano džep ce pokazat...
u ovom trenutku mislim da je amd dosta isplativiji (pogotovo ako se koristi za igre) ... za razliku u cijeni nekog malo boljeg amd i intel kompa možeš uzet bolju grafu ili bolji monitor...
onaj tko radi i zivi od kompova uzet ce u ovom trenutku najbolju i najbrzu kofiguraciju jer ce je isplatit kroz taj rad...
edit: http://www.tomshardware.co.uk/forum/272044-10-radeon-5970-scaling
Kojih gluposti necu sve pročitat....
madafaka...
xyan: sandy bridge ne grije... pa ovaj sta je tebi grijanje?? 70C? ti nije dosta ?? ... dobro sad da je napredak od 90C na i7 pa je uredu dobro je ... zašto me sve to podsjeća na neka prošla vremena i Pentium4 ?? hehe
Phenom I je trebao biti Phenom II i da je tako bilo vidjeli bi tko koga šije kao i do sada u prošlosti ... druga stvar što je cijeli socket 940 lagano bio promasaj i intel s C2D zasjeo na vrh ... no i to je trebalo dobro platit (kao i sad.. samo pogledajte po koliko se traži za polovne 775 procesore)
sandy bridge je brzi bolji jaci i sta ja znam sve... no to i kosta ... takoda je cijela ova tema promasaj...
ako netko ima novaca kupit ce intela i uzovat u vecem epenisu na par postotaka bolje benchmarke...
isto tako amd-ovih 70 fps je sasvim igrivo kao i intelovih 80 fps u istoj igri ...
isto tako amd-ovih 1 fps je neigrivo isto kao i intelovih 5 fps iako je intel bolji 500% zar ne?
nekom normalnom covjeku koji sam sebi kupuje i zarađuje za taj komp mislim da uopce nije vazno kako se zove proc grafa ili neki treci dio hardwera i nema tu mjesta fanboysima..
jednostano džep ce pokazat...
u ovom trenutku mislim da je amd dosta isplativiji (pogotovo ako se koristi za igre) ... za razliku u cijeni nekog malo boljeg amd i intel kompa možeš uzet bolju grafu ili bolji monitor...
onaj tko radi i zivi od kompova uzet ce u ovom trenutku najbolju i najbrzu kofiguraciju jer ce je isplatit kroz taj rad...
edit: http://www.tomshardware.co.uk/forum/272044-10-radeon-5970-scaling
jesi ti dhebil? tko je o kakvom grijanju pricao? ja s tim imam najmanje problema, tj. mogao bi imati zrno manje jos na zraku za 5Hz OC. uopce ne znam o cemu pricas...
i svaki ozbiljan forumas ne cita s tominog hardwera....
valjda sam te pomiješao s nekim .... isprika "debilu" ( u vezi grijanja)
da si pogledao linkvidio bi da nije s "tominog hardwera" ....
evo ti malo soli na preskupu intelovu ranu:
First performance slide!
Testing in:
- PC MArk Vantage - TV and movies
- Cinebench R11.5
- 3D Mark 06 (CPU část)
Render performance is more than awesome!!!i7 980x will be here beating!
PC Mark:
x6 1100T 6430b
i7 980x 7150b
i7 2600k 7700b
AMD Zambezi 7950b
Cinebench R11.5
x6 1100T 5.9b
i7 980x 8.95b
i7 2600k 6.7b
AMD Zambezi 11b !!!
3D06 CPU
x6 1100t 5990b
i7 980x 7388b
i7 2600k 6600b
AMD Zambezi 8800b!
no ajd ti pokreni super Pi i uzivaj na svojih 5 ghz
to je najmjerodavniji benchmark
valjda sam te pomiješao s nekim .... isprika "debilu" ( u vezi grijanja)
da si pogledao linkvidio bi da nije s "tominog hardwera" ....
evo ti malo soli na preskupu intelovu ranu:
First performance slide!
Testing in:
- PC MArk Vantage - TV and movies
- Cinebench R11.5
- 3D Mark 06 (CPU část)
Render performance is more than awesome!!!i7 980x will be here beating!
PC Mark:
x6 1100T 6430b
i7 980x 7150b
i7 2600k 7700b
AMD Zambezi 7950b
Cinebench R11.5
x6 1100T 5.9b
i7 980x 8.95b
i7 2600k 6.7b
AMD Zambezi 11b !!!
3D06 CPU
x6 1100t 5990b
i7 980x 7388b
i7 2600k 6600b
AMD Zambezi 8800b!
no ajd ti pokreni super Pi i uzivaj na svojih 5 ghz
to je najmjerodavniji benchmark
AMD je oduvijek bio Best Buy i uvijek ce biti!!
Kolko ja vidim , ovdje je sve puno dječurlije (čast iznimkama) koja melje o takvim glupostima da mi se plaće. Svi se nabrijavate na neke intele i amd-e high end, bacate novac (najvjerojatnije ne svoj) kroz prozor a neznate ni za što. O kakvim vi i5 pričate, i7 980x , 1100t itd. pola vas nezna jogurt otvoriti a priča o komponentama vrjednima nečije plaće. Varate se glupim brojkama ... i7 i sl. nije napravljen radi BO ili BF2, nego za ljude kojima je to potrebno za posao kojim se bave, uložite novac u ono što će vas služiti, a ne u ono što će vam pokazati 3fps-a više ili manje, a niti ne vidite razliku golim okom -.-' . A budimo realni, tko ima novac i zna za što mu treba, neće otvarati ovakve teme.
zamarate se zbog gluposti
i5/i7 ili Phenom II X4 jer u igrama potpuno nebitno. razliku cete vidjeti samo na nizim rezama na kojima igraju jos samo levati koji svrsavaju na 10000 FPS u call of dutyju. s high end grafom koju bi bilo grijeh ne imati u kombinaciji s takvim CPU zvijerima i naravno full HD rezom + very high postavke, rezalike između PII i i7 nećete vidjeti jer je NEMA. uz to, x58 platforma je namijenjena prije svega za poslovne korisnike dok je za gaming potpuno nepotrebno imati takvu zvjerku u kanti.
Definitivno Intel, kakav amd phenom to je šrotex najveci ( sad ce mi fanboysi i vlasnici phenoma stavljati thump down )
Samo primjer...... ovaj post....
Kada tata/mama iskeširaju pare za računalo onda se djeca kur*e po forumu a da nemaju pojam zašto, gdje i kako...
Kada čovjek zaradi novac i odluči si uzet računalo za gaming i surfing, a uz to ima i druge troškove u životu jer ne živi na maminoj cici razmišlja sasvim drugačije od dječurlije koja nemaju pojma. Naravno tko želi i u mogućnosti je uzez neki i7x+y=z uzet će i riješen problem (jer mu treba), ali takvi sigurno ne pišu komentare poput ovog gore.
Da dajem masne pare, a računalo mi služi većinom za zabavu, multimediju i internet...nema šamse... Phenom II 955BE / 4GB DDR3 / GTX460 i dvije godine sam miran sa računalom (samo nova grafička kartica).
Bridge i 4-5 godina si miran...
Bridge i 4-5 godina si miran...
35 godina je miran. A sa Phenomom je miran mjesec dana (sarkazam)
po avataru ti se vidi da si fanboy..amd-a..ok,nema nitko ništa protiv amd-a..zašto bi imao..???..jedino se nemoj provaljivati sa tim podmićivanjem ili sličnima ako ne daješ link sa dokazima..Intel JESTE prvi u tehnologijama..a ova zadnja je drastično povećala mogućnosti "starih" CORE procesora,uz bitno zadržavanje hladnijih temperatura...BRIDGE tehnologija je oduševila ne samo Intel nego i testere koji su imali priliku vidjeti mogućnosti novih procesora...bilo kako bilo...Intel mlati lovu na području procesora za servere,dakle Xeon-i i slično...imaju najbolje matične za servere i najzahtjevnija područja...potrošački nivo (home user) su im tek zarada usput,tako da se tu nemaju čega bojati amd-a..sačekaj da se u praksi pokaže novi Bridge,pa tek onda pljuj..ako budeš imao pljuvačke...amd jedino koliko toliko se nosi na području igara,ali je smiješno po tme procijenjivati vrhunskog proizvođača procesora..dakle,segment gaminga ne donosi neki novac,osim možda amd-u...tako da ...sačekaj malo,a onda vidimo komentare...amd je za gaming,ni u čemu drugom ne može konkurirati Intelu...
Jaguar...najjače superračunalo na svijetu:
http://www.nccs.gov/computing-resources/jaguar/
7832 AMD Opteron procesora na 2.1GHz
U 90% slučajeva bilo kakvo veće ulaganje u procesor je bacanje novaca.
Best buy cpu ide cirka 700-1200kn.U tom rangu Phenomx4 je definitivno najbolji izbor.A ostatak novaca radije uloži u jaču grafičku\SSD\kvalitetno napajanje\kvalitetno kućište.
Kaj da se kaže pametnog hm, vecina ljudi na forumu koristi bijesne preskupe Intel procesora za igrice ipak to je tak. Kolko ja znam ok 70fps je i više nego dost preko glave, za ugodno igranje bilo koje igre aj dobro ljepše je za oko vidit 110fps jel normalno.
Uz nadoplatu od sitnih 1350kn, 110fps je tu bez problema i nema zime ko nije zadovoljan sa ćokljavim Athlon II X4 640.
po avataru ti se vidi da si fanboy..amd-a..ok,nema nitko ništa protiv amd-a..zašto bi imao..???..jedino se nemoj provaljivati sa tim podmićivanjem ili sličnima ako ne daješ link sa dokazima..Intel JESTE prvi u tehnologijama..a ova zadnja je drastično povećala mogućnosti "starih" CORE procesora,uz bitno zadržavanje hladnijih temperatura...BRIDGE tehnologija je oduševila ne samo Intel nego i testere koji su imali priliku vidjeti mogućnosti novih procesora...bilo kako bilo...Intel mlati lovu na području procesora za servere,dakle Xeon-i i slično...imaju najbolje matične za servere i najzahtjevnija područja...potrošački nivo (home user) su im tek zarada usput,tako da se tu nemaju čega bojati amd-a..sačekaj da se u praksi pokaže novi Bridge,pa tek onda pljuj..ako budeš imao pljuvačke...amd jedino koliko toliko se nosi na području igara,ali je smiješno po tme procijenjivati vrhunskog proizvođača procesora..dakle,segment gaminga ne donosi neki novac,osim možda amd-u...tako da ...sačekaj malo,a onda vidimo komentare...amd je za gaming,ni u čemu drugom ne može konkurirati Intelu...
Jaguar...najjače superračunalo na svijetu:
http://www.nccs.gov/computing-resources/jaguar/
7832 AMD Opteron procesora na 2.1GHz
koliko je ukupno takvih na svijetu???...
Definitivno Intel, kakav amd phenom to je šrotex najveci ( sad ce mi fanboysi i vlasnici phenoma stavljati thump down )
Samo primjer...... ovaj post....
Kada tata/mama iskeširaju pare za računalo onda se djeca kur*e po forumu a da nemaju pojam zašto, gdje i kako...
Kada čovjek zaradi novac i odluči si uzet računalo za gaming i surfing, a uz to ima i druge troškove u životu jer ne živi na maminoj cici razmišlja sasvim drugačije od dječurlije koja nemaju pojma. Naravno tko želi i u mogućnosti je uzez neki i7x+y=z uzet će i riješen problem (jer mu treba), ali takvi sigurno ne pišu komentare poput ovog gore.
Da dajem masne pare, a računalo mi služi većinom za zabavu, multimediju i internet...nema šamse... Phenom II 955BE / 4GB DDR3 / GTX460 i dvije godine sam miran sa računalom (samo nova grafička kartica).
slažem se da gondora nema pravo kenjat po amd-u..al opet ja nekužim 1 stvar šta ti smatraš dječurlijom a šta čovjekom? ako sam te dobro shvatio dječurlija su po tebi oni koji još ovise o roditeljskoj skrbi a "čovjek" oni koji žive samostalno..al opet ima još jedna "kategorija" oni koji još uvjek su ovisni o roditeljskoj skrbi al su sami platili svoje računalo